1.4.08

ΙΜΙΑ, Ε, ΟΧΙ !!!!

Ε, όχι πια!
Ένας πράσινος 'επαγγελματίας' ...υπασπιστής,
ένας ...πιλότος,γαλάζιος αυτός, που αγαπούσε τόσο τη δουλειά του ώστε να την εγκαταλείψει για την πιό ...κερδοφόρα θέση του Αντιπροέδρου στο ΤΑΠΟΤΕ(!),
ένας πρασινίζων επίτιμος Α/ΓΕΝ που καταγγέλλει το ελληνικό μπάχαλο λες και ήταν απλός ανεύθυνος παρατηρητής,
ένας άλλος καταπράσινος Ναύαρχος, πρώην Νομάρχης, μέλος της Κ.Ε. κόμματος, να αγωνιά για την ανύπαρκτη υστεροφημία του,
ένας νέος πολιτικός που τσιρίζοντας υπερασπίζεται το παλαιοπολιτικό θέσφατο της ανευθυνότητας,
κάτι απίθανοι 'παρεμβαίνοντες',
ένας συρφετός καλλίπυγων διακοσμητικών κυριών και διάφορων 'πανελιστών'
και δυό τρείς παντογνώστες δημοσιογράφοι,
κατάφεραν να (ξανα)θυσιάσουν τους τρείς λεβέντες στον βωμό της Τριανταφυλλοπουλικής τηλεθέασης.
Και να ήταν μόνο αυτό...
Κατάφεραν να σκορπίσουν την απογοήτευση στον απλό πολίτη που γοητεύεται από τον κατακίτρινο τύπο. Να σκορπίσουν την ανασφάλεια. Στον απλό πολίτη που δίνει τα παιδιά του και το υστέρημά του για να έχουμε ένοπλες δυνάμεις τόσο ισχυρές που να μην τολμήσει κανείς να απειλήσει τα εθνικά μας συμφέροντα.
Ε, όχι.
Είστε οι ΛΙΓΟΙ κύριοι. Δυστυχώς, είστε οι λίγοι που διαχειρίζεστε τους πολλούς που δεν έχουν καμμιά σχέση με σας.
Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό, απολαύστε ό,τι έχετε κερδίσει μέχρι τώρα και αφήστε μας να συγκεντρωθούμε στα σοβαρά προβλήματα που εσείς έχετε δημιουργήσει.

Ανανέωση 1-4-08
Εν τω μεταξύ, εφαρμόζοντας το δόγμα της στρατηγικής προβολής δυνάμεως, οι κύριοι Αμερικάνοι ήδη έμπασαν στο Αιγαίο ένα Αεροπλανοφόρο, κίνηση σε άμεση συνάρτηση με τη διπλωματική πίεση προς όλους...
Το δικό μας δόγμα ...στρατηγικής αποφυγής προκλήσεων έχει από δεκαετίας επιβάλει την απόσυρση ΟΛΩΝ των Ε.Δ. από τη Μακεδονία (ούτε ένας μάχιμος Λόχος υπάρχει, ούτε ένα αεροπλάνο, ούτε ένα γκρί πλοίο κι ας είναι και ρυμουλκό...).
Βάλτε και την εικόνα του μπάχαλου που οι γελοιοτραγικές εκπομπές του κυρίου Μάκη προπαγανδίζουν και μπολιάζουν στο μυαλό και στην ψυχή του Έλληνα και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

68 σχόλια:

σχολιαστής είπε...

Aυτή είναι η Ελλάδα που έλεγε και ο Κινέζος;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Όχι ρε γαμώ το. Αυτή είναι η Ελλάδα που 'φαίνεται'...
Την μετρούν στο μπόι τους και θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε σαν κι αυτούς. Γλύφτες και ανίκανοι... ματαιόδοξοι. Αλλά, πίστεψέ με, οι πολλοί δεν είναι σαν κι αυτούς.
Και δεν το λέω από 'κλαδική' συμπαράσταση...
Από το 1975 -27 χρόνια τώρα- που (επαν)ιδρύθηκε η Ναυτική Αεροπορία, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες (ιατρικές, εκπαιδευτικές, επιχειρησιακές) που λοιδωρούνται και χλευάζονται, με άπειρες ώρες πτήσεων σε συνθήκες (που αναλογιζόμενος τώρα εκτιμώ ότι ζούμε ...παρανόμως) που δεν τις έχει φανταστεί ο όποιος χαρτογιακάς 'πανελίστας' του Τριανταφυλλόπουλου, το Ναυτικό θρηνεί αυτούς τους τρείς νεκρούς που προσφέρθηκαν να πετάξουν εκτός των ορίων του μέσου και του εαυτού τους γιατί τους είπαν ότι γίνεται πόλεμος. Ο πόλεμος δεν 'ελαστικοποιεί' τα όρια των δυνατοτήτων μέσων και ανθρώπων...
Αναδεικνύει το εύρος των ψυχικών δυνατοτήτων.
Αν, όμως, το περιγραφόμενο μπάχαλο ήταν αλήθεια, πώς στο διάολο και επιβιώσαμε όλοι εμείς σ' αυτές τις συνθήκες;

Παρένθεση: Συνάδελφος 'Φαντομάς' που τον 'φιλοξένησα' σε νυκτερινή αποστολή από Φρεγάτα, περιέγραφε την εμπειρία του στους υπόλοιπους αξιωματικούς: 'Αυτοί είναι τρελλοί. Ούτε με το διπλάσιο πτητικό μου επίδομα δεν θα έκανα αυτά τα πράγματα'.
Τότε, το πτητικό του επίδομα ήταν ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΟ του δικού μου...
Και, βεβαίως, τρελλοί δεν είμασταν. Εκπαιδευμένοι είμασταν στο όριο των δυνατοτήτων των εκάστοτε Ε/Π και των δικών μας. Και είναι, όσοι συνεχίζουν.

koulpa είπε...

Όσο ζούμε ελπίζουμε..
Καλησπέρα και καλό μήνα:):)

Κωστής Γκορτζής είπε...

koulpa, καλό μήνα. Ζούμε όσο ελπίζουμε... :-)

Lion είπε...

Καλησπερα,
Κωστη δεν ξερω ακριβως για ποιους μιλας (βαλτε και λιγες λεπτομερειες για μας τα ξενητεμενα ;-) ). Απο τα λογια σου και απο διαφορα κειμενα σε αλλα μπλογκ μισο-καταλαβα οτι καποιοι περισπουδαχτοι ντενεκεδες βγηκαν και αρθρωσαν "αναλυσεις" για τα Ιμια.

Αν πραγματι εγινε αυτο, λυπαμαι φυσικα πολυ για το χάλι. Ειμαι δυστυχως αναγκασμενος να επαναλαβω το ιδιο τροπαρι: βρισκουν και (σας) τα κανουν! Αν ειχαν φαει ομαδικη ροχαλα - καρπαζα - φασκελα απο την αρχη, δεν θα τολμουσαν.

Εμεις φταιμε που τους αφηνουμε ετσι. Αυτοι εχουν το ακαταλογιστο. Τι περιμενεις απο ανικανους; Αυτα που κανουν ειναι η αναμενομενη συμπεριφορα για το ειδος τους. Εμεις ομως που λογιζομαστε για εξυπνοι, τι δικαιολογια εχουμε; Γιατι τους αφηνουμε;

Υ.Γ. Συγνωμη που μιλαω σε σκληρη γλωσσα. Ξερεις οτι με πνιγει η αγανακτηση. Ευτυχως που υπαρχουν και κειμενα σαν τα δικα σου, τουλαχιστον να μαθαινουν οσοι εχουν το μυαλο και την θεληση να μαθουν.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Γειά σου Κάπτεν!
Για πληροφόρηση:
Πάνω στην κρισιμότερη στιγμή για την εξωτερική μας πολιτική κόντρα, ας μη γελιόμαστε, στους Αμερικάνους, ο κύριος Μάκης έκανε την εξής 'συγκλονιστική' αποκάλυψη.
Το Ε/Π στα Ίμια ΔΕΝ το έριξαν οι Τούρκοι αλλά έπεσε γιατί ο κυβερνήτης του ήταν καρδιακός, όπως έδειξε η νεκροψία.
Δεν διαβάζει φαίνεται τα μπλογκς ο κ.Μάκης για να ενημερώνετε για τις αποκαλυμμένες από καιρό ...αποκαλύψεις του!
Μάζεψε και πέντε έξη 'έγκυρους αναλυτές' και ...παρεμβαίνοντες μαϊντανούς, έφτιαξε ένα πολύ ωραίο σκηνικό 'διάλυσης' των πάντων -δεν έχουμε πολιτικούς (μεγάλη αποκάλυψη...), δεν έχουμε Στρατό, δεν έχουμε τίποτα.
Η σύνθεση των συνομιλητών του ήταν τέτοια που οι γνωρίζοντες μάλλον θα ψάχνουν σήμερα καινούργια συσκευή Τηλεόρασης (αφού χθες την έσπασαν).

Και ένας καταδιωκόμενος από τις ερινύες του Λυμπέρης (Α/ΓΕΕΘΑ στα ΙΜΙΑ) να κράζει τους πολιτικούς του μέντορες που αυτοί τον έκαναν Α/ΓΕΕΘΑ και να ορύεται για την 'αθωώτητά' του για το τελικό αποτέλεσμα.

Τελικό συμπέρασμα;
Ένας λαός φοβισμένος, ανασφαλής, πανικοβλημένος, έτοιμος από την Τριανταφυλλοπουλική προπαγάνδα να φάει και το επόμενο αγγούρι ευχαριστώντας τους επιβήτορες γιατί του το ζέσταναν εγκαίρως...
Άξιος του μισθού του ο δημοσιογράφος,
ΗΛΙΘΙΟΙ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ οι συμπράξαντες!

Αλήθεια, αναλογιστείτε, ποιά η σκοπιμότητα ανάσυρσης τέτοιου θέματος ΤΩΡΑ; Είμαι πλέον βέβαιος ότι ο Τριανταφυλλόπουλος δεν είναι 'απλός' δημοσιογράφος...

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είδα την εκπομπή και από τα λεγόμενά σου, μάλλον καλά έκανα.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος ΠΟΤΕ δεν ήταν "απλός" δημοσιογράφος(?)

Καλό βράδυ :)

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

άστα-άστα....είδα λιγάκι χθες και σε σκεφτόμουν...δεν πρέπει να κοιμήθηκες ε????

.....τι διάολο ρε παιδί μου...εκεί που λες "ξεχείλησε το ΤριανταφυλλοπουλοΑναστασιαδιΠρετεντέρικο(κλπ,κλπ)σκατό"....ανοίγεις την TV και έχει κι άλλο....

Μαύρο πρόβατο είπε...

Πάντως το έργο "είμαστε [όλη η χώρα] για να το βουλώνουμε", δεν μου φαίνεται οτι πολυπερνάει. Πιθανολογώ οτι το επόμενο διάστημα θα ανέβει το "δεχόμαστε πιέσεις που δεν μπορούμε ν'αντέξουμε".

Καλό μήνα!

ΥΓ Αυτή η ιστορία τι είναι, πρωταπριλιάτικα;

Ανώνυμος είπε...

Μερικές αφελείς ερωτήσεις:
Δεσμεύονται οι στρατιωτικοί με οποιοδήποτε είδους "απόρρητο" και εαν ναί, ποιός ελέγχει το τι λέγεται και γράφεται απο όλους αυτούς τους "πρώην";
Τα στοιχεία που αφορούν την υγιεία, εκπαίδευση, αξιολόγηση, ικανότητες κ.λ.π.του στρατιωτικού προσωπικού είναι ή δεν είναι απόρρητα;
Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την διαθεσιμότητα, τεχνικές προδιαγραφές, λειτουργική κατάσταση του στρατιωτικού υλικού είναι απόρρητη/διαβαθμισμένη, ναι ή όχι;
Κατα πόσον είναι λογικό να υπάρχουν δημοσιογράφοι εγκατεστημένοι (και με σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση) στο
ΥΕΑ σε περιόδους κρίσεων σαν αυτής των Ιμίων;



Μ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μαυροσύντροφε, για το 'έργο' έχεις δίκιο αλλά και για τα δύο έργα βάζει 'κατάλληλα' το χεράκι του ο Ζούγκλας...
Για την υπόθεση του Σινούκ, δεν μπορεί να έχει κανείς άποψη αν δεν ξέρει όλα τα στοιχεία. Και δεν τα ξέρουν ούτε οι διερευνητές. Τα διάφορα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας διαμορφώνονται με βάση τα διάφορα συμφέρονται που εξυπηρετούνται από το ένα ή το άλλο.
Οι συζητήσεις σε εκπομπές τύπου Ζούγκλας είναι το ίδιο αποπροσανατολιστικές με αυτές για τα ΙΜΙΑ. Ακούγονται απίθανα πράγματα για έναν που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Δυστυχώς, με τη συμμετοχή 'ανώτατων' γαλλονάδων που ...δεν αντέχουν στην ιδέα ότι είναι συνταξιούχοι χωρίς τη ...λάμψη της εξουσίας τους.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ανώνυμε, για το ...Βερυκιστάν έχουμε αναφερθεί πολλές φορές εδώ. 'Κόλλησε' και τον Σταυρόπουλο τώρα κι έτσι αποκτήσαμε κι άλλον 'υπεράνω όλων' ξερόλα. Έχεις απόλυτο δίκιο για τα απόρρητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο πολίτης δεν πρέπει να είναι αντικειμενικά ενημερωμένος για το πού πάνε τα λεφτά του και πώς τα διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Αλλά, οι διαχειριζόμενοι 'το σύστημα' και στη βάση του δημοσιογραφικού δόγματος 'είδηση είναι ό,τι κακό', η εντύπωση που δημιουργείται από αυτους τους 'τυμβωρύχους' στην κοινή γνώμη είναι αυτή της γενικής διάλυσης και ανικανότητας. Σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς.
(το με 'σχεδόν απεριόριστη πρόσβαση' δεν είναι σωστό. Με 'πρόσβαση' μεγαλύτερη και από αυτή των Αρχηγών των Επιτελείων' είναι σωστότερη. Και τραγικότερη...)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Πίθηξ, τελικά κοιμήθηκα. Γιατί δεν βρήκα στον εαυτό μου ενοχές για το γεγονός έπί 33 χρόνια, και εκατομμύρια ώρες πτήσεων, η Ναυτική Αεροπορία (στην ίδρυση και λειτουργία της οποίας συμμετείχα από την αρχή της) που δρα και επιχειρεί στα όρια ανθρώπων και μηχανών, δεν θρηνεί ούτε έναν νεκρό εκτός από τα παλληκάρια στα ΙΜΙΑ που αναγκάστηκαν να ξεπεράσουν τα όρια αυτά.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Confused, μάλλον αργά το κατάλαβα...
:-)

Lion είπε...

Τα διαβαζω και με πιανει μαυρη απελπισια Καπετανιε :-(
Δεν εχω τι να πω.
Ευχαριστω για την ενημερωση φυσικα.

Ευτυχως που χαρις σε σενα μπορουμε να δουμε μερικα πραγματα καθαρα.

Καλημερα.

Υ.Γ. Ξερω απο πρωτο χερι νεους ανθρωπους, ικανοτατους, καμαρι για την χωρα αυτη. Δεν ελπιζω ομως. Ξερω οτι για να καταφερουν κατι, πρεπει να ανεβουν στην ιεραρχια (δημοσιογραφικη, στρατιωτικη, πολιτικη). Ειτε δεν θα τους αφησουν, ειτε θα τους αφησουν αφου εχουν γινει σαν τα μουτρα τους.
Γι' αυτο και δεν ελπιζω στην νεα γενια.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δρακολέων, εγώ είμαι λίγο περισσότερο αισιόδοξος με τη νέα γενιά. Στον τομέα που θίγεις, στη Διοίκηση σε κάθε επίπεδο και Τομέα, η δικιά μου έπιασε τον πάτο. Δεν μπορεί να υπάρξει κάτι χειρότερο...

Φλύαρος είπε...

Ο Φαντομάς σας αποκάλεσε τρελούς, αλλά χάρις εσάς τους τρελούς και τους άλλους τους εξίσου τρελούς της Πολεμικής Αεροπορίας λειτουργεί ο στρατός. Χάρις στο φιλότιμο του Έλληνα που ξεπερνάει καταστάσεις που άλλοι πιο προνομιούχοι (πχ Αμερικάνοι) θα σήκωναν τα χέρια ψηλά.

Όσο για τον Λυμπέρη όσοι έχουν υπηρετήσει στο ΠΝ γνωρίζουν την έκφραση Καραγκιοζοναύαρχος η οποία αποδίδεται σε δήθεν μεγάλους και τρανούς αξιωματικούς κάθε βαθμού.

Την καλημέρα μου να έχεις καπετάνιε!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αν και ...Φλύαρος, πολύ λιτός και περιεκτικός!
Την καλημέρα μου! :-)

Jedi Master είπε...

Καλά τα λέτε... On the spot όπως πάντα. Απλά για την ακρίβεια να συμπληρώσω ότι ο πράσινος ναύαρχος ήταν Περιφερειάρχης κι όχι Νομάρχης... :-))

Να 'στε πάντα καλά...

Κωστής Γκορτζής είπε...

jedi master, η αλήθεια δεν έχει γωνίες. Και τα πράγματα είναι πάντοτε απλά όταν ακολουθείς μόνο αυτή... :-)

(και μου φαίνεται ήταν Έπαρχος, διορισμένος τέλος πάντων) :-)

christina είπε...

Τι είναι τραγικότερο, αλήθεια; Να διαμορφώνει συνειδήσεις ο κος Μάκης ή το σινεμά με ανάλογο θέμα;

Κωστής Γκορτζής είπε...

passer by, καλησπέρα. Και τα δύο τις ίδιες τραγικές συνέπειες έχουν...

Οι δύο τελευταίες εκπομπές του Τρ. είναι η εφαρμογή στην πράξη της θεωρίας των Πολιτικών Επιστημών για την 'προετοιμασία' της κοινής γνώμης να δεχτεί τα χειρότερα (εφ όσον αυτά προκύψουν)... Δεν εξηγείται αλλοιώς ούτε ο χρόνος, ούτε ο τρόπος που παρουσίασε το 'θέμα'.

Η κοινή λογική λέει ότι σε τέτοιες στιγμές, οι κρατούντες (του Τύπου συμπεριλαμβανομένου) διαχειρίζονται τα πράγματα έτσι ώστε να 'ανεβάσουν' το ηθικό της κοινωνίας.
Βάλε το Ασφαλιστικό, βάλε τις ιδιωτικοποιήσεις, βάλε τα τσιμπουκοσκάνδαλα, ρίξε λίγο Άνθιμο στα ...εκπορνευμένα πλήθη, 'σήκωσε' και τα ΙΜΙΑ και μέτρα το ηθικό της κοινωνίας και την αυτογνωσία της για την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική της δύναμη...

christina είπε...

Η κοινή γνώμη (κι εγώ μέσα) τα θέλει και τα παθαίνει, επειδή δεν παρακολουθεί εξελίξεις παρά μόνο όταν εμπεριέχουν κοινωνικό σκάνδαλο ή όταν είναι πια πολύ αργά. Και όταν τις παρακολουθει, το κάνει από μια πολύ συγκεκριμένη οπτική γωνία και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρει κατηγορούμενο.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σωστά, γι αυτό ας αρχίσουμε να αντιδρούμε. Και τα μπλογκς είναι το μόνο προσβάσιμο βήμα για τον επώνυμο ή ανώνυμο πολίτη να εκφράσει την αντίδρασή του τεκμηριωμένα. Φαντάσου όταν δεν υπήρχαν κι αυτά...

Τσούχτρα... είπε...

Φίλε Κωστή
Έχω πολλά να πώ αλλά ...ΔΕΝ
Κατ΄αρχήν να σε διαβεβαιώσω ότι στα εγγόνια σου παραδώσαμε τη σκυτάλη όπως εσύ την έδωσες στα παιδιά σου.... με αρχές, αξιοπρέπεια και αγάπη για το ρημάδι το ματσούκι που ακόμα και τώρα το σφίγκουμε στον ύπνο μας, και πεταγώμαστε ιδρωμένοι και γεμάτοι από αυτό που λίγοι μπορούν να καταλάβουν.
Όλοι αυτοί οι πρασινογαλαζιοι συντελεστές αυτής της παροδίας δεν είχαν να πουν τίποτα για την ουσία του θέματος. Ο ένας κάποτε θα μάθει ότι ήταν αρχηγός για δυο χρόνια και μπορεί και να τρομάξει γιατί κανείς δεν του το είπε νωρίτερα, του άλλου διαμαρτηρήθηκε η επιταγή γιατί δεν πρόσεξε τις ημερομηνίες, ο μεγάλος ξέχασε ότι είχε επιλεγεί επί τούτου για χρήση ως πτυελοδοχείο όταν απαιτηθεί και τώρα μετάνιωσε!!!Ο κινέζος έκανε αυτό που ήξερε..τίποτα, ο χοντρός έκανε αυτό που ήξερε...ΤV,ΚΑΙ δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις τέτοιες απορίες αγαπητέ Κωστή. Καθείς εφ΄ών ετάχθει (εσύ σπίτι σου γιατί είσαι προβληματικός...ευτυχώς).Δεν θα συμφωνήσω ότι ο Μάκης κατάφερε τίποτα με τις εκπομπές του. Μύθος και τζίφος ο κύριος...τον πήρανε χαμπάρι. Αν πρόσεξες από τα σχόλια στο blog σχεδόν κανείς δεν παρακολούθησε τις εκπομπές.Ευτυχώς αυτοί που πρέπει να ξέρουν την αλήθεια, την ξέρουν.Είναι αυτοί που αν χρειαστεί να πετάξουν με τις ίδιες άσχημες καιρικές συνθήκες και τις ίδιες ανεύθυνες διαταγές θα το κάνουν. Και νααααα οι εκπομπές πάλι...
Κρατάμε την ουσία....τα παιδιά ΕΚΑΝΑΝ το καθήκον τους και ο Μάκης το δικό του.Και όπως είπε τηλεφωνικά...κάποιος....αυτά συμβαίνουν
ΥΓ ποιός έδωσε έγγραφα από το φάκελο του πορίσματος στο Μάκη; Ποιός ή ποιοί έχουν πρόσβαση ή είχαν αντίγραφα;Κάποιοι προσφάτως πικραμένοι... ίσως;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Λοιπόν, ξέρεις ότι αισθάνομαι αμήχανος όταν αναφέρεται κάποιος στο πρόσωπό μου δημόσια.
Η ...πιό λεπτομερής περιγραφή σου για τα πρόσωπα με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, τα ίδια λέμε άλλωστε.

Μια μικρή ένσταση για το αν 'κατάφερε' ή όχι ο Ζούγκλας με την εκπομπή του.
Για να μην τα ξαναγράφω, διάβασε την απάντησή μου στο πρώτο σχόλιο του passer by.

Επί της 'ουσίας', την ίδια κρατάω κι εγώ. Και καμαρώνω που τα επαγγελματικά εγγόνια μας γίνονται καλύτερα κι απ' τους 'παππούδες' και 'μπαμπάδες' τους.

Ανώνυμος είπε...

Κωστη θα συμφωνησω απολυτα με τα λεγομενα σου, μονο να προσθεσω οτι και μονο η προσπαθεια να ριξουν στον πιλοτο, και στο ανυπαρχτο καρδιακο του προβλημα την πτωση του agusta bell μας δινει να καταλαβουμε τινος συμφεροντα εξυπηρετουν αυτοι οι ανθρωποι.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Και στην απαλλαγή τού εαυτού τους από τις προσωπικές ενοχές αποσκοπούν...

Ανώνυμος είπε...

Ενα μεγάλο ευχαριστώ. Για όλα, αλλά πάνω απ' όλα για το "Όχι ρε γαμώ το. Αυτή είναι η Ελλάδα που 'φαίνεται'...
Την μετρούν στο μπόι τους.." και για το "..γιατί τους είπαν ότι γίνεται πόλεμος.."

Στάθης

Ανώνυμος είπε...

Κ.Κυβερνητα μας ειχατε μαθει να παραμενουμε παντα ψυχραιμοι...
ας παραμεινουμε λοιπον και ασ τους αγνοησουμε...μονο αυτο δεν θελουν...
την καλησπερα μου και τα σεβη μου.
Ειμαι ο Ναυκληρος που ειχατε στο 221

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την Ελλάδα, για τον απλό λόγο ότι τα πόστα στην πολιτική, το στρατό, τη δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση, την παιδεία, το συνδικαλισμό, ακόμη και στις μεγλακες επιχειρήσεις έχουν καταλάβει άνθρωποι κουτοπόνηροι, μίζεροι, καχύποπτοι και σκατόψυχοι, που όσο μυαλό έχουν το χρησιμοποιούν για να βάζουν τρικλοποδιές στους άλλους και να μην αφήσουν κάποιους που δεν είναι του ιδίου φυράματος να προχωρήσουν.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Στάθη, ένα δικό μου ευχαριστώ δεν φτάνει, να 'σαι καλά!

Ναυκληράρα, ...ψύχραιμα αγανάκτησα!
Και χαίρομαι για το συναπάντημα με ανθρώπους που είχα την τιμή να συνυπηρετήσω μαζί τους. Γι αυτούς 'φωνάζω' περισσότερο. Γιατί αυτοί που βλέπει ο κόσμος στο 'γυαλί' δεν έχουν καμμιά σχέση με αυτά που έζησα εγώ με σας...

Οργισμένε, κι εμένα με ...παίρνει η κάτω βόλτα αλλά, θυμάμαι κάτι σαν τον Ναύκληρο (από πάνω) και το υπόλοιπο 'τσούρμο' και παρηγοριέμαι.
Σωστά, τα περιγράφεις για τους 'κρατούντες'. Όπως απάντησα, όμως, και στον passer by:
"γι αυτό ας αρχίσουμε να αντιδρούμε. Και τα μπλογκς είναι το μόνο προσβάσιμο βήμα για τον επώνυμο ή ανώνυμο πολίτη να εκφράσει την αντίδρασή του τεκμηριωμένα. Φαντάσου όταν δεν υπήρχαν κι αυτά..."

christina είπε...

Εχμμ, στην passer by.

Οταν δεν υπήρχαν τα μπλογκς, υπήρχαν και πάλι άνθρωποι που έκαναν τα λόγια πράξη. Λιγότερα λόγια, περισσότερη πράξη, νομίζω. Τώρα δεν ξέρω, περιμένω να δω. Και για να είμαι ειλικρινής, μάλλον δε θέλω στ'αληθεια να μάθω...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Κυρία μου, ασυγχώρητη απροσεξία, πιστέψτε με. :-)

Έχετε δίκιο ότι τότε το ζύγι έγερνε προς την πράξη αλλά, σήμερα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πληροφόρηση για τα θέματα που απαιτούν ενεργοποίηση. Και η 'φωνή' των μπλογκς κάποια μορφή πράξης είναι αν αναλογιστούμε ότι στην ...παλιά καλή εποχή δεν υπήρχαν τέτοια ελεύθερα βήματα για να ακουστεί η άποψη του καθενός.

Αυτό ήθελα να εκφράσω με την ...απρόσεκτη απάντησή μου πριν.

σχολιαστής είπε...

Κωστή, δεν παρακολούθησα τις εκπομπές. Υποθέτω ότι άνθρωποι που πετούν σε τόσο δύσκολες συνθήκες περνάνε σε τακτά διαστήματα απο αναλυτικές εξετάσεις για λόγους δικής τους προστασίας, του υπόλοιπου πληρώματος και της αποστολής. Υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουν καρδιακά προβλήματα, που μπορεί να φανούν σε απλές εξετάσεις; Aνεξάρτητα απο τον κ. Μάκη, έχει πολύ ενδιαφέρον να ξέρουμε τι γίνεται, και αν δε γίνεται σωστά να στρώσει. Την επίμαχη περίοδο με τους απόστρατους πασοκανθρώπους στα πόστα, ίσως να είχαν χαλαρώσει τα πράγματα και να μην τηρούνταν τα αυτονόητα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι κλίμα επικρατεί στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αφού ζώ στο εξωτερικό και η όποια πληροφόρησή μου προέρχεται απο τον - επιτρέψτε μου - τελείως αναξιόπιστο ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Για όσους πάντως έχουν την διάθεση και την υπομονή να ξεχωρίσουν τα πραγματικά γεγονότα πίσω απο τις τερατωδίες που λέγονται και γράφονται, η εικόνα που βγαίνει είναι άκρως απογοητευτική και ανησυχητική.
Πρώτα απ' όλα και όπως έγραψα και πιο πάνω, το απλό γεγονός της πρόσβασης πολλών και διαφόρων σε θέματα που θα έπρεπε να είναι απόρρητα, υπονομεύει όχι μόνον την ομαλή λειτουργία ενός ευαίσθητου τομέα όπως οι ένοπλες δυνάμεις, αλλά και το (εναπομείναν) φρόνημα του Ελληνικού λαού και την μεγάλη εκτίμηση καιεμπιστοσύνη που (τουλάχιστον σύμφωνα με πρόσφατες σφυγμομετρήσεις) τρέφει προς αυτές.
Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά είναι απόρροια της ανεπάρκειας, της ανικανότητας και της προχωρημένης σήψης στην πολιτική ζωή του τόπου και της διαφθοράς που έχει κατακλύσει την Ελληνική κοινωνία.
Μ' άλλα λόγια, το κενό και η απαξίωση που υπάρχει στην πολιτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων όσον αφορά στην πληροφόρηση, έρχεται να καλυφθεί (τρόπος του λέγειν) απο τον συρφετό δημοσιογράφων του ειδικού και μή τύπου και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε και διαβάζουμε.
Εάν κάποιος θα ήθελε να είναι πέραν του δέοντος(;) καχύποπτος και παρανοϊκός, θα κατέληγε στο συμπέρασμα οτι όλα αυτά είναι σκόπιμα και αποβλέπουν στην υπονόμευση και αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της Ελλάδας, την οποία θα επικαλεστούν οι "ηγέτες" μας για να αποφύγουν την σύγκρουση στην επόμενη κρίση που κατα την ταπεινή μου γνώμη, δεν θα αργήσει.
Ήδη αυτό έχει γίνει δύο φορές: Στην Κύπρο το '74 και στα Ίμια το '96.
Δεν χρειάζεται νομίζω να είναι κανείς ειδικός για να διαπιστώσει το τι αποτέλεσμα έχουν στο ηθικό των στρατευμένων (επαγγελματιών και μή) όλα αυτά τα περι σκανδάλων, ανικανότητας, απαρχαιωμένου υλικού, ανοργανωσιάς, ελλείψεων κ.λ.π. με τα οποία βομβαρδίζεται ο Έλληνας πολίτης τα τελευταία χρόνια.Η άθλια εικόνα της "ηγεσίας" της χώρας που βγαίνει μέσα απο τις τηλεοπτικές εκπομπές τις σχετικές με τα Ίμια, οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε τόσο, δίνουν το μήνυμα και στους νεότερους που δεν έζησαν τα γεγονότα αυτά: δεν αξίζει τον κόπο να χάσετε ούτε μία ώρα απο την ζωή σας για την άμυνα της χώρας, έτσι κι' αλλοιώς κανείς δεν ασχολείται στα σοβαρά και σε μια πολεμική αναμέτρηση είμαστε χαμένοι απο χέρι!


Μ

Κωστής Γκορτζής είπε...

M, τα ίδια πράγματα λέμε και συμφωνώ απολύτως για το 'μήνυμα' που εκπέμπεταιστους νεότερους.
Δεν εξιδανικεύω 'κλαδικά' την κατάσταση αλλά πικραίνομαι γιατί, από όσα βιωματικά και τεχνοκρατικά γνωρίζω, η κατάσταση δεν είναι στο χάλι που προβάλλεται. Το χάλι, όμως, στο ανώτατο πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο (των ...'δημοσιογράφων' συμπεριλαμβανόμενων) είναι απερίγραπτο.
Ακόμα και οι ικανοί επιλέγονται με κριτήρια που δεν έχουν να κάνουν με τις επαγγελματικές ικανότητές τους αλλά με κριτήρια όπως αναδεικνύονται και σε προηγούμενο ποστ μου εδώ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σχολιαστή,
οι εξετάσεις προβλέπονται με συγκεκριμμένες διαδικασίες που είναι οι ίδιες σε όλα τα κράτη και με γιατρούς που είναι επαρκώς εκπαιδευμένοι στο αντικείμενο. Δεν υπάρχει 'αλάνθαστη' διαδικασία αλλά, εκ του αποτελέσματος (ελάχιστα έως μηδενικά περιστατικά) η τηρούμενη διαδικασία με τα σωστά και τα λάθη της έχει αποδειχτεί αποτελεσματική.
Αναγκάζομαι να 'σεντονιάσω' αλλά νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό και το δικό μου παράδειγμα για να καταλάβει κανείς ότι και οι διαδικασίες έχουν τα 'κενά' τους.
Σε ηλικία 32 χρονών παρουσίασα μια ελάχιστη μικροσκοπική αιματουρία που οι αρμόδιοι γιατροί εντόπισαν και θεώρησαν καλό να με 'μπάσουν' για πρώτη φορά στη ζωή μου σε Νοσοκομείο (ΝΝΑ) για εξετάσεις. Ουδέποτε εντοπίστηκε η αιτία αλλά εντοπίστηκε το -εκπληκτικό για όλους μας- γεγονός ότι είχα ένα μόνο νεφρό εκ γενετής!
Είχα περάσει όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις για να μπώ στη ΣΝΔ, είχα τραβήξει τον διάολό μου σε καψόνια στην ΣΝΔ, είχα περάσει από τις εξειδικευμένες εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να γίνω χειριστής Ε/Π, και έκτοτε περνούσα τις ετήσιες εξετάσεις που προβλέπονται για τους Ιπτάμενους χωρίς κανείς να εντοπίσει την ...απουσία ενός νεφρού!
Η Ανώτατη Υγειονομική Επιτροπή του Ναυτικού, τότε άπειρη στα 'ιπταμενικά' θέματα ακόμη, με παρέπεμψε στην Ανώτατη Αεροπορική Υγειονομική Επιτροπή για να γνωμοδοτήσει αν επιτρέπεται να πετάω.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής -Πτέραρχος- μάλλον εμβρόντητος, μού είπε τα εξής:
"Κύριε Πλωτάρχα, η περίπτωσή σας δεν προβλέπεται σε κανένα εθνικό ή διεθνές εγχειρίδιο. Για τους στρατευμένους οι Κανονισμοί προβλέπουν να κατατάσσονται στην κατηγορία Ι4 ή , και αν έχουν και κάποια νεφρική ανεπάρκεια, να απαλλάσσονται λόγω ...αναπηρίας. Από την άλλη, εσείς είστε ήδη πιλότος και εκπαιδευτής, το νεφρό σας λειτουργεί κανονικά άρα δεν επηρεάζει την ασφάλεια της πτήσης, επομένως από εσάς εξαρτάται αν θα συνεχίσετε να πετάτε ή όχι."
Δήλωσα ότι επιθυμώ να πετάω και συνέχισα.
Αυτό δεν καταδεικνύει 'μπάχαλο' του συστήματος ή ελλείψεις και παραλείψεις. Δεν είναι δυνατό να εντοπίζεις ορισμένα πράγματα αν δεν έχουν προηγουμένως κλινικά συμπτώματα. Στην δική μου περίπτωση, δεν είναι δυνατό να υποβάλλονται οι υποψήφιοι για τη ΣΝΔ ή οι υποψήφιοι πιλότοι σε εξειδικευμένες εξετάσεις (πυελογραφίες, σπινθηρογραφήματα, νεφρογράμματα, αξονικές κλπ). Στις δε ακτινογραφίες δεν μπορεί να φανεί η απουσία γιατί στον συγκεκριμμένο χώρο έχουν 'μετακομίσει' - 'απλωθεί' διάφορα ...εσωόργανα που καλύπτουν τον χώρο.
Αν, λέω αν, αληθεύει η εκδοχή της καρδιοπάθειας του συγκεκριμμένου χειριστή, εκτιμώ ότι ανήκει στα ελάχιστα ποσοστά μη εντοπισμού σοβαρής πάθησης από τη διαδικασία των εξετάσεων. Αυτό, όμως, δεν είναι σε καμμιά περίπτωση ο κανόνας. Επαναλαμβάνω ότι επί 33 χρόνια και εκατομμύρια ώρες πτήσεων με τις ισχύουσες συνεχώς ίδιες -και βελτιωνόμενες- διαδικασίες, η Ναυτική Αεροπορία μετράει τρείς νεκρούς σε ένα ατύχημα που ήταν βέβαιο (για τους γνωρίζοντες) ότι θα συμβεί γιατί η πτήση τους ήταν εκτός ορίων ανθρώπων και μέσων.

Υ.Γ. Όταν ήμουν στη Βάση Ε/Π Διοικητής, ένας Ναυτάκος αρνήθηκε να πάρει το όπλο και να στηθεί στο άγημα έπαρσης της Σημαίας. Μού τον παρουσίασαν και, όταν τον ρώτησα, 'γιατί ρε παιδί μου' μου απάντησε 'είμαι Ι4 γιατί έχω γεννηθεί με ένα νεφρό και οι Ι4 δεν φέρουν όπλο!'
Όταν του είπα ότι κι εγώ έχω ένα και πετάω νύχτα μέρα στο Αιγαίο και ότι, άν θεωρούσε 'καταπόνηση' το να κουβαλάει το όπλο για τρία λεπτά προς τιμή της σημαίας, θα τον αντικαθιστούσα με ...εμένα στο άγημα, πείστηκε να κάνει αυτό που του είπαν και φεύγοντας μουρμούριζε 'γαμώ την ατυχία μου, μία στο εκατομμύριο μου είπαν οι γιατροί, πού βρέθηκε ο δεύτερος εδώ;'

σχολιαστής είπε...

Κωστή, στρώσου γράψε ένα βιβλίο με ιστορίες του στρατού. Με το ...τσιγγέλι στα βγάζουμε.

industrialdaisies είπε...

Μάκη δεν έχω καταφέρει να δω ποτέ στη ζωή μου. Το έμαθα όμως και η πρώτη μου αντίδραση, αν και δεν ήμουν ποτέ φαν της εποχής Σημίτη, ήταν "μα καλά, πιστεύετε ό,τι λέει ο Μάκης";

Και το χειρότερο είναι αν αναλογιστεί κανείς σε ποιο χρονικό σημείο τα έβγαλε όλα αυτά. Κρίμα, πραγματικά, που θεωρούν τους μισούς Έλληνες τόσο ηλίθιους και τους άλλους μισούς έχουν καταφέρει να τους κάνουν φασιστοειδή εθνικόφρονα ανθρωπάκια.

Κρίμα και για τους συγγενείς των θυμάτων. Αυτούς, από ό,τι έχω καταλάβει, το κράτος δεν τους προστάτευσε ποτέ.

Φιλιά Κωστή.

NinaC είπε...

Σκυλούκο μου, πόσες φορές θα σου πω να μη βλέπεις τσόντες βραδιάτικα;

:P

Anastassios είπε...

Καλησπέρα σας, κύριε Γκορτζή...


Είμαι μια φωνή από το παρελθόν. Το όχι και τόσο μακρυνό παρελθόν, αλλά πάντως από αυτό.

Η συγκίνηση μου, που μπορώ και επικοινωνώ ξανά μαζί σας, είναι απερίγραπτη...

Υπήρξατε για μένα Φάρος και Στήριγμα, σε μια εποχή, απίθανα οδυνηρή και δύσκολη.

Δεν μπορώ να γράψω πολλά. Είμαι ευσυγκίνητος άνθρωπος και με πιάσανε πάλι τα δάκρυα. Ένα θέλω να σας πω: σας είμαι παντοτινά υπόχρεος και ευγνώμων.

Για μένα, είστε πάντα, ο ορισμός του Ανθρώπου, του Έλληνα, ακόμη και του πατέρα που δεν ευτύχησα να έχω. Όχι γιατί δεν υπήρξε βιολογικά, αλλά γιατί η παρουσία του ήταν η πρσωπική μου κατάρα και καταδίκη. Κάτι σαν το ΠΑΣΟΚ για τη χώρα ολόκληρη.

Ο Θεός να σας δίνει χρόνια με υγεία και πάνω απ' όλα ΔΥΝΑΜΗ.


Ειλικρινά,


Αναστάσιος Παπαδάκης


www.issotimos-politis.blogspot.com

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ως 'Φαντομάς' ενέσκυψες να με ...αναστατώσεις με τα καλά σου λόγια,
...παλιοναύτη :-)))
Την απάντησή μου στην 'εφημερίδα' σου. :-)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Νίνα ΜΟΥ, Και τι να κάνω δηλαδή για να... Viagra; Είμαστε και κάποιας ηλικίας και χρειαζόμαστε λίγη 'ώθηση'...:-)

herinna/ είπε...

Τι να πω...
Κάποιοι έκαναν όνομα και λεφτά υποσκάπτοντας και καταστρέφοντας άλλους ανθρώπους, κάποιοι παιζοντάς τον εργατοπατέρες και κάποιοι άλλοι βγάζοντας στη φόρα σκάνδαλα δημοσίων προσώπων κι όχι μόνο, υπηρεσιών και του κράτους ολόκληρου. Δεν πάει να πει πως επειδή έτσι διάλεξε να κάνει λεφτά και όνομα ο καθένας, εκεί βρίσκεται η αλήθεια, εγώ ξέρω πως αυτοί που δίνουν τις μάχες τους με τη διαφθορά το ψέμα και κάθε κακώς κείμενο, δεν πλασάρουν τον εαυτό τους για ιππότες της τηλεθέασης, in fact ελάχιστοι τους γνωρίζουν.
Ποτέ δεν κάθισα να δω εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου, ποτέ δεν τον άντεξα πέραν των πέντε λεπτών. Αλλά Κωστή μου μη συγχίζεσαι. Αργά η γρηγορα οι άνθρωποι παίρνουν είδηση. Μακάρι να υπήρχε τρόπος να μάθουμε έτσι απλά να μάθουμε την αλήθεια χωρίς τους εντυπωσιασμούς από το κάθε τελεοπτικό αστέρι. Γράψε κι εσύ ένα βιβλίο ρε Κωστή καλά σου λένε!

demetrat είπε...

Κωστή καλημέρα.
Τι να σου πω,δεν είδα όλη την εκπομπή αυτουνού, αλλά πως να στο πω, εγώ αυτόν τον Λυμπέρη ,τον έχω κατατάξει κάπου ανάμεσα σε κατίνα και χέστη.
δ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ελένη μου, δυστυχώς, όμως, τους βλέπουν πολλοί...

Δήμητρα, τέτοιες 'εντυπώσεις' προσπαθεί ο καθένας από τους υπεύθυνους στο θέμα να αποποιηθεί και δεν καταλαβαίνουν ότι στην προσπάθειά τους αυτή απογοητεύουν τον κόσμο και του ρίχνουν το όποιο ηθικό έχει απομείνει...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Καπετάνιε, χαίρεται
διαβάζω κάνα δυό-μέρες αυτό το οργισμένο ποστ και θέλω να συμφωνήσω ότι ο Μάκης ήθελε με αυτή την άθλια (όπως όλες) εκπομπή του να αποπροσανατολίσει το κοινό. Αλλά όχι από το «μακεδονικό» ή το «ασφαλιστικό» (μην το ξεχνάμε κι αυτό). Ήθελε να το αποπροσανατολίσει από την δική του «καμπούρα», τα πάθη του με τον «Θέμο».
Και, όπως συνήθως, αξιοποίησε όποιο χαρτί τούτυχε πρόχειρο, πουλώντας ταυτόχρονα και μία μικρή, πολύ μικρή εκδούλευση στην κυβέρνηση, εις βάρος του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, εδώ που τα λέμε, το να εκθέτεις τον Αρσένη σήμερα δεν είναι και μεγάλη εκδούλευση, μικρούλα είναι.
Τα πήρε, λοιπόν, τα «απόρρητα», έβαλε και κάναδυό θλιμμένους συγγενείς, που μέσα στην πίκρα τους, δεν είχαν άλλη διέξοδο, έβαλα και τρεις-τέσσερις ματαιόδοξους πρώην ιπτάμενους και ιατροδικαστές και ιατρούς (πιθανώς, παραπληροφορώντας τους για το τι έμελλε να ειπωθεί στο στούντιο) κι έβγαλε ακόμα έναν δημοσιογραφικό πολτό.
Το θέμα δεν είναι ότι φταίει ο Μάκης. Έτσι κι αλλιώς φταίει! Το θέμα είναι γιατί δεν τον καταδικάζουμε εμείς, οι πολίτες, στη λήθη. Να μην μιλάμε γι' αυτόν. Διότι όποτε μιλάμε για πάρτη του, χάρη του κάνομε! Όπως έλεγε και ο μέγας διδάξας Αλ Καπόνε «Δεν έχει σημασία τι γράφεις για μένα, αρκεί να γράφεις σωστά τ' όνομά μου!». Στη λήθη, τον κερατά, στη λήθη!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μακάρι, Βαλιακαλντόσκυλε, να ισχύει η δική σου εκδοχή. Και συμφωνώ με την πρόταση. Τα δικά μου 'πυρά' στόχευαν, παράλληλα' τους συμμετέχοντες, την 'ιστορία' των οποίων αγνοεί ο τηλεθεατής που μένει με τις εντυπώσεις των πομποδών τίτλων τους που ντύνουν με τη δήθεν 'εγκυρότητά' τους τις όποιες εκδοχές του κ. Μάκη.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Αξιολύπητοι είναι, καπετάνιε, οι δήθεν συμμετέχοντες στις εκπομπές του Μάκη (κι όχι μόνον αυτού), που πάνε για να λουστούν στο φως των προβολέων και της δημοσιότητας (να βγάλουν κάνα ψηφαλάκι; να τους πει ο γείτονας «σε είδα στην TV»; άγνωστον κι αδιάφορον) και καταλήγουν άφωνες γλάστρες να παρακολουθούν το πολτοπαραλήρημα του κάθε Μάκη, του κάθε Θέμου, του κάθε Χαρδαβέλλα, του κάθε Λάκη (μην τον βγάζομε απέξω!). Βλέπεις ανθρώπους, που κάποτε ήσαν μεγάλοι και τρανοί, με περγαμηνές και παράσημα, και περιμένουν την άδεια να μιλήσουν.

ΥΓ για «καρδιακά επεισόδια» του Καραθνάση δεν ξέρω αλλά επειδή στην ίδια εκπομπή ειπώθηκε για το Βλαχάκο ότι είχε λαβύρινθο, κάτι από το οποίο πάσχω εδώ και χρόνια, σας διαβεβαιώ ότι εάν όντως έπασχε, θα είχε γεμίσει «ρουκέτες» το ελικόπτερο από την πρώτη κιόλας πτήση του. Οχι, να γίνει και συγκυβερνήτης...

christina είπε...

@ o sκύλος της Βαλια Κάλντα

Απ'το σχόλιο σας κρατάω το "περιμένουν την άδεια να μιλήσουν" και διαφωνώ.

diastimata είπε...

Καλησπέρα!

Δε σχολιάζω. Τι να πω; "Έχεις δίκιο"; Θα έχεις βαρεθεί να το ακούς.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σκύλε, ο μόνος εν ισχύει μύθος για λαβύθρινθο είναι αυτός του Θησέα με τον Μινώταυρο...

Καλησπέρα diastimata, ...σκυλοβαρέθηκα πια! :-)

demetrat είπε...

Ο σκύλος τάπε όλα.
Το χειρότερο δεν είναι τα συνάφια των βρωμιάρηδων που βάζουν χέρι στις ζωές μας για να βγάλουν πέντε(εκατομυρια) φράγκα.
Είναι όλα αυτά τα μούτρα που κάθονται ταχτικά , υπομονετικά και γλυτσιασμένα ,στα στασίδια του βρωμιάρη.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη σιχαμάρα, να βλέπεις όλα αυτές τις φάτσες απ τα αριστερά και από τα δεξιά, να του παρέχουν άλλοθι πατριωτισμού, ηθικής,και πολιτικής υπόστασης,με την άφωνη παρουσία τους.

δ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δήμητρα, γι αυτό και τα 'πυρά' μου και προς αυτούς...

Captain Harbour είπε...

Κύριε Γκορτζή,

Όλα αυτά που περιγράφετε εφαρμόζονται όχι μόνο για την υπο΄θεση των Ιμίων. Άλλά για οποιοδήποτε ζήτημα. Αύριο στις φοιτητικές εκλογές επιβραβεύονται οι νέοι οι οποίο σε λιγότερο από μια δεκαετία θα βγαίνουν στα πάνελ και θα μιλάνε σαν και αυτούς που περιγράφετε.
Είναι το φυτώριο όλων αυτών των ανευθυνοϋπεύθυνων που μας κυνερνούν. Αυτά τα ολίγα χωρίς να προλαβαίνω να διαβάσω όλα τα σχολία καθώς η επιστημοσύνη με καλεί.Αυτό το άριστο ελληνικο πανεπιστήμιο.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ναι, αλλά 'αύριο' θα είσαι κι εσύ απέναντί τους. Γι αυτό, αισιοδοξώ! Καλό διάβασμα! :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα

Το είδα στην σημερινή "Ελευθεροτυπία", είναι η άποψη του Δ. Κρεμαστινού για την "...καρδιολογική εμπλοκή των Ιμίων"
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=1966736

Στάθης

Κωστής Γκορτζής είπε...

Στάθη, σοβαρό το κείμενο. Δικαιώνει και τις 'υποψίες' μου για τους σκοπούς της συγκεκριμμένης εκπομπής.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Εγώ δεν πείστικα από τότε οχι επ ευκαιρία της εκπομπής για το καρδιακό πρόβλημα του πιλότου που του επιτρέπει να τρέχει και αθλείται άκοπα, να κάνει σπασμό στο στρεσσ των Ιμίων και μετά να λύνεται και να κολυμπά επί 4 λεπτο.Ο δε έτερος είδα τον τάφο του κοντά στις Αμαλίας στη Χαραυγή κατά σατανική σύμπτωση νάχει ιλίγγους, το όλο θέμα μύριζε μεθόδευση (με σενάριο έωλο ιατρικά όπως παραδέχεται και ο Κρεμαστινός) όπως και η φθαρμένη πτέρυγα του Σινούκ από την Μπόιγκ που δεν ανεσύρθει εκ του βυθού ως πειστήριο

Κωστής Γκορτζής είπε...

Διονύση, στην περίπτωση των Ιμίων, τα πράγματα για εμάς (τα στελέχη της Ναυτικής Αεροπορίας) είναι απλά. Το Ε/Π διατάχτηκε να πετάξει σε συνθήκες εκτός ορίων μέσου και χειριστών.
Οι χειριστές πέταξαν γνωρίζοντας ότι οι συνθήκες ήταν εκτός ορίων επειδή τους 'έδωσαν την εντύπωση' ότι γινόταν πόλεμος (που δεν...). Αυτό τους ορίζει και ως ήρωες. Μεγάλη λέξη, αλλά αληθινή. Ήρωας δεν είναι αυτός που λόγω μαγκιάς ή αποκοτιάς κάνει κάτι αλλά αυτός που φοβάται αλλά θέτει τον φόβο του σε δεύτερη μοίρα μπροστά σε 'υψηλότερες' αξίες και προτεραιότητες.
Για το Σινούκ, επειδή δεν γνωρίζω κι εγώ όλα τα στοιχεία, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Ο Βερύκκιος και η συνομοταξία του μπορούν... Αυτό είναι τραγικότερο από το ίδιο το δυστύχημα.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Κώστα σε συναισθηματικό επίπεδο προσπαθώ να αναπαραγάγω στο μυαλό μου εκείνες τις στιγμές πάνω από την βραχονησίδα με βροχή ,πίτυλο και ριπές ανέμου 8-10 μπωφόρ, για ένα πουκάμισο αδειανό, κάτι που κάνει μια θερμοκάμερα σήμερα απλά. Ναι συμφωνώ γιαυτό ήταν ήρωες. Με ανεπαρκέστατους αρχηγούς. Η όλη ιστορία μου θυμίζει τον βομβαρδισμό στην Ανδιανούπολη από τους βασιλόφρονες αξιωματικούς του πυροβολικού λόγω λάθους γωνίας των εκλεκτών ευζωνικών μας ταγμάτων το 1920 ,των κομάντο του Κιλκίς και Δοϊράνης.
Τώρα σε επίπεδο stratego δεν μπορώ να χωνέψω αυτό που γράφεις για το αξιόμαχο έως ανυπαρξία στο γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας μας των δύο μαχητικών όπλων κρούσης. Και λέω ο Κώστας ξεχνάει σύο σώματα στρατού κάτι θα ξέρει.....Σούχω πεί ότι έχω κάνει Πύλη 4 στο λιμάνι της Νύμφης Ασσιρο και Λαγκαδά.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Διονύση, η κατάσταση από πλευράς παρουσίας των Ε.Δ, και των τριών Κλάδων στη Μακεδονία και στην Ήπειρο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως την περιέγραψα στο κείμενο...
Δεν αποκαλύπτω δα και τίποτα 'ΑΠΟΡΡΗΤΟ'. Νομίζω ότι τόσο οι αλλότριοι 'σχεδιαστές' του μέλλοντος όσο και οι ευπειθείς εγχώριοι διαχειριστές των σχεδίων τους έχουν ξεκάθαρα και δημοσίως ενεργήσει.
Σώμα προς Σώμα, Μονάδα προς Μονάδα, Πτέρυγα προς Πτέρυγα, ο εκμηδενισμός τους δεν έγινε εν κρυπτώ...

Δημητρης Καμπερος είπε...

η ιδέα για τη Μακεδονία είναι πως θα φυλαγόταν από τα σώματα των Συνοριοφυλάκων οι οποίοι αριθμούν πάμπολλες χιλιάδες ένστολων.

Η πρόσληψή τους γίνεται εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Ωστόσο οι ίδιοι μηχανισμοί που τους προσλαμβάνουν φροντίζουν για να μετακομίσουν πιο χαμηλά (χαρακτηριστικά ο περισυνός πυροβολισμός που έπεσε στο υπουργείο Αιγαίου στη διάρκεια φοιτητοδιαδήλωσης έγινε από Συνοριοφύλακα)!

Μολονότι είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο που έχει υπάρξει τόσο μάχιμος να το κάνει, θα καλέσω τόσο εσάς όσο και τους υπόλοιπους να δουν το θέμα της πτώσης του ελικοπτέρου από μακρινή άποψη.

Τότε τα πιο σοβαρά ερωτήματα που θα τεθούν δεν είναι το κατά πόσο έφταιγε κάποια καρδιοπάθεια, ο Τούρκος που πυροβόλησε από κάτω ή η παρέμβαση των αμερικανών, αλλά πιο ουσιώδη ερωτήματα:

1. Τι νόημα είχε αυτή η αποστολή και καλώς διατάχθηκε;

2. Γιατί η κοινωνία δεχόταν να είναι η χώρα ακυβέρνητη τόσον καιρό με πρωθυπουργό ένα ετοιμοθάνατο γέρο;

3. Εξυπηρέτησαν προσωπικές σκοπιμότητες οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού;

4 και κυριότερο: Έχουμε βελτιώσει τη δυνατότητα στρατηγικού σχεδιασμού των ενόπλων δυνάμεων σε ώρες κρίσης;

Τα παιδιά που πέθαναν ας αναπαυθούν γνωρίζοντας ότι ήταν όντως ήρωες, κάτι που δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε.

Όσο για το πτητικό επίδομα ακολουθεί τη νόρμα όλων των επιδομάτων στην Ελλάδα. Οι μισοί ίπτανται από όσους το παίρνουν και το ποσό του δεν αρκεί ούτε για το ένα τρίμηνο των πτήσεων που κάνουν σε ένα έτος.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δημήτρη Καμπέρο, από τις 'λεπτομέρειες' καταλαβαίνω ότι είσαι του ...συναφιού :-)
Αν διαβάσεις όλα τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί εδώ για τα Ίμια, οι ερωτήσεις που θέτεις θα σου είχαν ήδη απαντηθεί. Συνοπτικά, όμως, σου απαντώ ότι, από τη δική μου οπτική:
- ΚΑΚΩΣ διατάχθηκε η πτήση αφού ο πόλεμος είχε 'αποφευχθεί' ήδη και οι συνθήκες πτήσης ήταν απαγορευτικές.
- Γιατί, η κοινωνία άγεται και φέρεται από ένα κληρονομικό επαγγελματικό πολιτικό σύστημα και από τα ΜΜΕ που το στηρίζουν.
Εδώ η κοινωνία ανέχτηκε αγόγγυστα 7 χρόνια δικτατορία... Και ανέχεται, επί 35 χρόνια, το ίδιο σύστημα και τους ίδιους ανθρώπους (και τους γόνους τους) που με τα καμώματά τους, την ανοχή τους ή και τη συνενοχή τους, έφεραν τη χούντα!
- Σαφώς και όλοι οι 'σύμβουλοι' του πρωθυπουργού ενεργούσαν εγωκεντρικά κατά προτεραιότητα. Οι περισσότεροι κατ' αποκλειστικότητα...
- Ελπίζω να έχουμε βελτιώσει τις διαδικασίες χειρισμού Κρίσεων από την πολιτικοστρατιωτική ηγεσία. Λέω ελπίζω γιατί δεν γνωρίζω, ως απλός πολίτης πια, τι συμβαίνει σ' εκείνα τα κλιμάκια.

Η αναφορά μου στη 'στρατιωτική εγκατάλειψη' της Βόρειας Ελλάδας (πλην Θράκης) δεν είχε την έννοια του 'είναι αφύλακτη' μόνο. Κυρίως έγινε για να επισημάνω την έλλειψη της προβολής της στρατιωτικής ισχύος ως 'πολιτικού όπλου' στην επίδειξη της Εθνικής Ισχύος σε μιά περιοχή που ήδη 'αμφισβητείται'.
Για τους Συνοριοφύλακες έχεις δυό τσουβάλια δίκιο.
Όπως και για το πώς και ποιοί παίρνουν τα πτητικά, και όχι μόνο, επιδόματα στην Ελλάδα...

Δημητρης Καμπερος είπε...

ποιού συναφιού; Μία Σμηνιτάρα είμαι και παλιότερος ενθουσιώδης αναγνώστης του Ημίαιμου.

Αυτό που ήθελα να μείνει είναι ότι συχνά αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες γύρω από ένα ουσιώδες θέμα με αποτέλεσμα η ουσία να διαφέυγει.

Το θέμα εδώ, όσο σκληρό και αν είναι, δεν είναι οι τρες ζωές - απλά αυτές του δίνουν έξτρα βαρύτητα.

Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση είχε παραλύσει από τα χουνέρια ενός γέρου εκλεγμένου από τη μισή Ελλάδα, οι πολιτικοί εφάρμοζαν πολιτική που αποσκοπούσε στην προσωπική τους προβολή και συνεχίσαμε να τους εκλέγουμε και οι "Στρατιωτικοί" αποδείχτηκαν ανάξιοι του ρόλου τους, παρά το γεγονός ότι τους διατίθενται πάμπολλα μέσα. Έτσι, μία κρίση στην οποία η Ελλάδα οδηγήθηκε από σαχλή διπλωματική απραξία οδήγηθηκε σε τεράστια κλιμάκωση.

Σήμερα κοντά μία 10ετία μετά η διπλωματία, στρατιωτική ετοιμότητα και φυσικά η πολιτική ηγεσία παραμένουν στο ίδιο επίπεδο.

Μακάρι τέτοιες "επιτελικές συνόψεις" να γίνονταν για όλα τα σοβαρά εθνικά θέματα.

Όσο για την αποστολή ποτέ δεν κατάλαβα. Γιατί έστειλαν ένα Ε/Π που δεν είναι σε θέση να αμυνθεί (πόσο μάλλον να επιτεθεί) σε μία τέτοια αποστολή; Δηλαδή, αν ο φάκελος πτήσης περιελάμβανε τα καιρικά φαινόμενα της ημέρας, η αποστολή θα είχε κάποιο νόημα;

Δεν είναι σα να στέλνουμε έναν άοπλο αστυνομικό σε μία τράπεζα όπου ληστές κρατάνε ομήρους για να δει πόσες σφαίρες έχουν; Μήπως κάνω λάθος εδώ;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δημήτρη, ξέρω για τα ...σμηνίτικα. Τα διαβάζω, μα διακρίνω ένα 'βάθος' γνώσεων και αντίληψης που δείχνει ουσιαστική ενημέρωση, αν όχι από προσωπικές εμπειρίες τότε, μάλλον από ένα ανάλογο περιβάλλον (...) και χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτό.
Σωστά, λοιπόν, αναφέρεις ότι αναλωνόμαστε σε λεπτομέρειες για να καλύψουμε πραγματικές ευθύνες. Το ποστ αυτό εκεί ακριβώς βασίστηκε.
Για να καταδικάσει την εμμονή σε λεπτομέρειες εντυπωσιασμού αντί στην αναζήτηση της ουσίας.
Όσα λες για την πολιτικοστρατιωτική ηγεσία έχουν βάση.
Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε έχω στοιχεία που να επιβεβαιώνουν το αντίθετο, τη σημερινή κατάσταση.
Η διαίσθησή μου 'γέρνει' προς την 'αποψή' σου...
Η 'εμμονή' μου στις εκτός ορίων μέσου και ανθρώπων καιρικές συνθήκες της αποστολής, οφείλεται στην ανάγκη να διευκρινιστεί το φυσικό αίτιο της πτώσης του Ε/Π.
Έχοντας χιλιάδες ώρες στον συγκεκριμμένο τύπο, και πολλές σε οριακές συνθήκες -ακόμα και αντίστοιχες εκείνης της βραδιάς- ό,τι γράφω το γράφω 'μετά λόγου γνώσεως'
Τα υπόλοιπα τεχνοκρατικά που αναφέρεις (επιχειρησιακές δυνατότητες εκτέλεσης της αποστολής) δεν ισχύουν 'εν καιρώ πολέμου' όπου συνεκτιμάς τη δυνητική απώλεια ενός μέσου για να υποστηρίξεις την γενικότερη αποστολή σου. Βεβαίως, ο πόλεμος στη συγκεκριμμένη περίπτωση είχε ήδη 'αποκλειστεί' οπότε και από αυτής της άποψης η διαταγή για την πτήση δεν είχε κανένα νόημα.

Όπως θα αντιλήφθηκες, ο 'Ημίαιμος' -λόγω θανάτου του πιό πιστού μου φίλου- μεταλλάχθηκε σε 'Πίτυλος' και με χαρά σε υποδέχεται και σ' αυτό το σπίτι. :-)

Ανώνυμος είπε...

Τη συγκεκριμενη εκπομπη,την ειχα δει κι εγω.Μου εκαναν εντυπωση οι αποκαλυψεις του εν λογω δημοσιογραφου.Απο κει ομως και μετα δεν πεταω ελικοπτερα του Πολεμικου Ναυτικου για να βγαζω τον επιουσιο,για αυτο αρκουμαι στις αιτιασεις των παρισταμενων και στις αιτιασεις των οικογενειων του κυβερνητη και του αρχικελευστη που μιλησαν στην ιδια εκπομπη.Αν καποιος απ αυτους εψευδετο η ειχε αδικο,ας ειναι αλλοι οι κριτες του.Το γεγονος ειναι οτι κεινο το βραδυ,επεσε το ελικοπτερο,σκοτωθηκε αδικα το πληρωμα του,κανεις πια δεν μπορει να τους ξαναζωντανεψει και ολα τ αλλα ειναι οδοντοκρεμες.Ας τους θυμονται με αγαπη οι συγγενεις τους και ας τους τιμαει η Υπηρεσια τους και απο κει και κατω,λιγη σημασια εχει η γνωμη των ασχετων!