7.2.08

ΒΕΡΥΚΙΣΤΑΝ



Το 'διακύβευμα' (για να είμαστε και μοδάτοι στις εκφράσεις μας) δεν αφορά στο πρόσωπο που επιλέγεται (σε όλες τις 'ύπατες' θεσμικά θέσεις). Δεν έχω κάτι αρνητικό -από προσωπική εμπειρία- να προσάψω στον νέο Αρχηγό ΓΕΝ και στις λίγες διασταυρώσεις των επαγγελματικών μας πορειών, μου άφησε καλή εντύπωση. Του εύχομαι Σιδεροκέφαλος και Καλά Νερά.

Το 'διακύβευμα', όμως, που δεν αφορά στο Ναυτικό αλλά σε όλη την κοινωνία είναι η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ επιλογής που αποκαλύπτεται στο δημοσίευμα.
Απολαύστε την:

Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 6-2-2008
"Φουρτούνες προκαλεί η «βουτιά» στην επετηρίδα του Πολεμικού Ναυτικού που έκανε χθες το ΚΥΣΕΑ για να επιλέξει τον υποναύαρχο Γ. Καραμαλίκη για νέο αρχηγό ΓΕΝ.

Η «προσπέραση» των αντιναυάρχων Μ. Χωριανόπουλου και Γ. Κουρκούλη προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια στην ανώτατη βαθμίδα του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να απειλούν με παραιτήσεις ορισμένοι αξιωματικοί. Ηδη, σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, την παραίτησή του υπέβαλε ο υπαρχηγός του ΓΕΝ υποναύαρχος Χρονόπουλος.

Ο Γ. Καραμαλίκης, μέχρι χθες διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και υπεύθυνος για την εκτέλεση των κοινωνικών αιτημάτων, ήταν προσωπική επιλογή του Ευ. Μεϊμαράκη, καθ ότι την τελευταία διετία είχε συνεργαστεί άψογα με το πολιτικό του γραφείο.

Ο Γ. Καραμαλίκης, καταγόμενος από την Πάτρα, ουδέποτε είχε αποκρύψει τις κομματικές του προτιμήσεις αλλά και τις πολιτικές του φιλοδοξίες να μεταπηδήσει στο Κοινοβούλιο με την ολοκλήρωση της καριέρας του στο Πολεμικό Ναυτικό.

Το γεγονός αυτό τελευταία τον είχε οδηγήσει να ρίξει αρκετό νερό στο... κρασί του και να επιδεικνύει μία μετριοπάθεια ακόμη και συνεργασία με τους ιδεολογικούς του αντιπάλους εντός και εκτός Ναυτικού. Ωστόσο κατά της επιλογής Καραμαλίκη είχαν ταχθεί οι ναύαρχοι Π. Χηνοφώτης και Δ. Γούσης καθώς και ο Κων. Μητσοτάκης, οι οποίοι είχαν προτείνει την προαγωγή του στόλαρχου Μ. Χωριανόπουλου για τη θέση του Α/ΓΕΝ. Νέος στόλαρχος, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναλαμβάνει ο υποναύαρχος Καραϊσκος.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ"

Ο κύριος Βερύκιος, στην αφέλεια που τον διακρίνει και στον υπερφίαλο ναρκισσισμό του τηλετυφλωτικού σταριλικιού του, παραθέτει το 'παρασκηνιακό ρεπορτάζ' και αποκαλύπτει, αυτή τη φορά,την πραγματικότητα. Έχει ...πηγές, άλλωστε.

Και η πραγματικότητα αυτή, διαχρονική και δικομματική, είναι:

- Ο Υπουργός έχει 'προσωπικές επιλογές'. Οι διαδικασίες κρίσεων και προαγωγών που ψήφισε η Βουλή εκ μέρους μας είναι για να έχει κάτι ελαφρύ να διαβάζει όταν ...ξαλαφρώνει.

- Η επιλογή του Υπουργού δεν βασίζεται στις επαγγελματικές ικανότητες του κρινόμενου για τη συγκεκριμένη θέση (Διοικητικές, Επιχειρησιακές, Οργανωτικές) -που ενδεχομένως τις έχει ο άνθρωπος- αλλά στο πόσο καλά συνεργαζόταν το Γραφείο του Υπουργού με αυτόν που ήταν υπεύθυνος για την εκτέλεση των κοινωνικών αιτημάτων (ρουσφετιών, δηλαδή)!

- Η γνώμη του αρμόδιου να εισηγηθεί στον Υπουργό, του Α/ΓΕΝ, δηλαδή Γούση, αντιμετωπίζεται στο επίπεδο 'πού θα πάμε σήμερα; Μπουζούκια ή Πλατεία;'

- Γνώμη έχουν, αλήθεια από πού προβλέπεται;, και 'εξωθεσμικοί'. Τι δουλειά έχει ο Μητσοτάκης να 'προτείνει'; Τι δουλειά έχει ο Χηνοφώτης να 'προτείνει';.

- Τέλος, ως απαραίτητο προσόν, για να εξελιχθεί κάποιος βαθμολογικά, αποκαλύπτεται το να μην κρύβει την κομματική του 'προτίμηση'. Αν, δε, εργάζεται παράλληλα, με 'ανοίγματα' συνεργασίας με τους ιδεολογικούς του αντιπάλους εντός και ΕΚΤΟΣ Ναυτικού (!), για να δημιουργήσει την 'υποδομή' μελλοντικής πολιτικής καριέρας και το διαλαλεί κιόλας, τότε, σίγουρα θα πάει μπροστά.


Έχει κανείς απορία για το πώς πολιτικοστρατιωτικά χάσαμε το μισό Αιγαίο στα Ίμια;

Υ.Γ. Τα bolds στο κείμενο του ΕΘΝΟΥΣ δικά μου.




34 σχόλια:

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Βερύκιος;
Νόμιζα πως αυτό το μπλογκ είναι κατάλληλο για παιδιά...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Γι αυτό ανέβασα ...κόμιξ! :-)
Το θέμα μας δεν είναι ο Βερύκιος αλλά το ...Βερυκιστάν. Αν ήταν σοβαροί οι άλλοι ...'θεσμικοί', ο Βερύκιος θα πουλούσε κουλούρια. :-)

kalamari είπε...

Ναυαρχε,
Οταν ο Α/ΓΕΕΘΑ γινεται υφυπουργος της κυνερνησης μεσα σε μια νυχτα, απο εκει μπορει να καταλαβει ακομα και ο πιο "ασχετος" με το θεμα, οτι η ηγεσια του στρατευματος ειναι εκει για να λεει "ναι" και "μαλιστα".
Απο την αλλη, ετσι λειτουργει ολοκληρη η κοινωνια εδω στο ελλαδισταν. Προφανως δεν ειναι αποκλειστικοτητα του στρατου.
Οπου και να κοιταξει κανεις, θα δει να "ανεβαινουν" ανθρωποι οι οποιοι γνωριζουν τον καταλληλο τυπο στην καταλληλη θεση.
Το θεμα βεβαια, περα απο ολα τα υπολοιπα, ειναι οτι ο εκαστωτε αρχηγος (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ΓΕΕΘΑ) κραταει στα χερια του μερικες χιλιαδες ζωες και διαχειριζεται μερικα δις ευρω κατα την διαρκεια της θητειας του.
Για τα ευρω, προσωπικα λιγο με νοιαζει αφου ουτως η αλλως μας τα παιρνουν, αλλα σε περιπτωση πολεμου (λεμε τωρα) οι ανθρωποι αυτοι υποτιθεται οτι θα δινουν διαταγες οι οποιες θα εχουν αμεσο αντικτυπο σε μερικες χιλιαδες ανθρωπινες ψυχες. Μπορει να μας εγγυηθει καποιος οτι Αρχηγος αυτος θα ειναι ο πιο αξιος και οχι ο πιο κολλητος;
Γιατι στην δευτερη περιπτωση, μπορει (λεω μπορει) να μας παρει στον λαιμο του...

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου Κωστή, αν τηρούσαμε διαδικασίες σε αυτή την χώρα δεν θα ήταν είδηση το όνομα του νέου ΑΓΕΝ, αλλά απλή επιβεβαίωση του εξαγόμενου από τις διαδικασίες.

demetrat είπε...

Άμα δε τους πάρουμε με τα γιαούρτια και τις ντομάτες απ το προηγουμενο ποστάκι,κουλούρια θα πουλάμε εμείς σε λίγο.
δ

miss FK είπε...

τελικα το πιο ενοχλητικο ποιο ειναι?
η διαδικασια, το πως το παρουσιαζει ο Βερυκιος η το αν τελικα ο προτεινομενος αξιζει το αξιωμα και παρ ολα ταυτα δεχεται να την κατακτησει μ αυτη τη διαδικασια?
το τελευταιο δε ποσο ενοχλητικο/ανησυχιτικο ειναι?

Κωστής Γκορτζής είπε...

asfyxia, συμφωνούμε, γι αυτό και ο τίτλος αφορά στην ...επικράτεια.
Ως προς τις 'εγγυήσεις', να μπορεί να εγγυηθούν οι νόμιμες διαδικασίες αξιολόγησης που ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Οι περισσότεροι ίσως δεν γνωρίζουν ότι οι στρατιωτικοί ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ κάθε χρόνο από τους προϊστάμενούς τους. Επειδή δεν μένουν, δε, και για πολύ σε μιά θέση, αξιολογούνται τουλάχιστον από είκοσι διαφορετικούς προϊστάμενους μέχρι να φτάσουν στο σημείο ...επιλογής τους στα ρετιρέ. Όσο υποκειμενικές ή κακόβουλες ή καλόβουλες και να είναι μερικές, στο τέλος η συνολική εικόνα του ποιός είναι επαρκής και ποιός όχι, φαίνεται.
Για τους Α/ΓΕΕΘΑ που γίνονται και Υπουργοί, ρίξε μια ματιά στο πρώτο 'αντισχόλιό' μου στο προηγούμενο ποστ.


Μπαμπάκη, ναι. Μόνο που αν τηρούνταν οι διαδικασίες ούτε ειδήσεις τύπου Ιμίων θα είχαμε...:-)

Δήμητρα, στον Κουλουρτζή της πλατείας λέω καλημέρα. Πάντοτε! :-)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Διόρθωση: Το 'να μπορούν' από πάνω είναι 'ναι, μπορούν'.

Κωστής Γκορτζής είπε...

miss Fk, καλωσορίσατε. Και τα δύο είναι όχι μόνο ενοχλητικά αλλά οδηγούν μετά βεβαιότητας και στο συμπέρασμα-ερώτηση-κατακλείδα του ποστ...

Ανώνυμος είπε...

Όταν παρουσιάστηκα στη μονάδα στο Διδυμότοιχο, μου χρέωσαν μια αποθήκη στο Βάλτο. Πήγαμε να την παραλάβω, μπροστά ο διοκητής και ο υποδιοικητής με το τζιπ και πίσω εγώ με ένα στάγιερ (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί βγήκαν δυο οχήματα βόλτα για τρία άτομα) που οδηγούσε ένας φάνταρος που ο διοκητής μου παρουσίασε περήφανα σαν τον καλύτερο οδηγό της μονάδας. Στο γυρισμό, πηγαίναμε με 50, μπροστά το τζιπ και πίσω εμείς. Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

-Oδηγέ, το όριο για τα στάγιερ είναι 50;

-Ναι.

-Και για τα τζιπ 50 είναι;

-Όχι, 60.

-Α, αυτοί πάνε με 50 για να πάμε μαζί...

-Όχι, με 60 πάνε.

-Πώς πάνε με 60 ρε ζωντόβολο, αφού πάμε μαζί.

-Ναι, αλλά αυτοί είναι μπροστά!

-...


Αυτά για τις "κρίσεις" των διοικητών.

industrialdaisies είπε...

Ήμουν με μία φίλη μου που είναι στο λιμενικό τις προάλλες (πρώην αθλήτρια, κανενός ρεκόρ...) και μου διηγούταν το "προσωπικό" της δράμα τώρα που επίκεινται αλλαγές.

και με κάτι άλλους φίλους, δημοσίους υπαλλήλους, που μου διηγούνταν το άλλο, δικό τους δράμα, που Δευτερότριτα δεν την παλεύουν στην δουλειά γιατί δεν μπορούν να την κάνουν νωρίτερα...

Και έτσι πάει συνέχεια, Κωστή μου, κάπου ακούς κάποιον γωνστό να λέει για το δράμα του που το βύσμα του εκδιώχθηκε. Ή τον άλλον γνωστό που χαίρεται γιατί έχει γνωστό που θα ενθρονιστεί...

Ποια Ελλάδα είναι αυτή; Αναρωτιέμαι, πάντα, τι σχέση έχω εγώ, κάποιοι άλλοι, με όλα αυτά. Μου φαίνονται τόσο ξένα, τόσο μαύρα.

Αλλάζει αυτό; Πολύ φοβάμαι πως όχι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα παλυόυν πάντα κάποιοι εναντίον αυτού του τρόπου ή ότι δεν θα υπάρχουν αυτοί που τον αρνούνται...

Σε φιλώ Κωστή.

demetrat είπε...

Πάντοτε Κωστή,πάντοτε.:)
δ

dzach είπε...

Κάποιους τους θυμόμαστε και τους τιμούμε όλοι και μαζί και η ιστορία, και κάποιους δεν θα τους θυμάται ούτε η μάνα τους.

Για να κάνω λίγο χαρούμενο το κλίμα (γιατί; γιατί το σούπερμαρκετ της γειτονιάς έβαλε βιοδιασπώμενες σακούλες και χαρτοσακούλες, και γιατί άκουσα έναν άνθρωπο να αναλαμβάνει εξουσία λέγοντας "αποδέχομαι εγώ ο ελάχιστος" και δείχνοντας να πιστεύει αυτό που λέει-μιλώ για τον Ιερώνυμο ) προτείνω κάποιου είδους εκδίκηση της γυφτιάς (δηλαδή, ημών, που δεν έχουμε το μαχαίρι και το καρπούζι):

Ανέβασμα του τόνου σε αυτούς τους υπουργούς που δεν αξίζουν τον τίτλο τους, από τη λήγουσα (υπουργός, χειρουργός, δημιουργός, ιερουργός, αμπελουργός) στην παραλήγουσα (μούργος, κακούργος, πανούργος, ραδιούργος): δηλαδή, Υπούργος.

Και για να σοβαρέψω τώρα το κόμικ, βάζω λίγο Γκάτσο, με την άδεια σου, οικοδεσπότη, γιατί λέει πολλά:

Γι' αυτό λοιπόν κι εσείς παλληκάρια μου με το κρασί τα φιλιά και τα φύλλα στο στόμα σας
Θέλω να βγείτε γυμνοί στα ποτάμια
Να τραγουδήστε τη Μπαρμπαριά όπως ο ξυλουργός κυνηγάει τους σκίνους
Όπως περνάει η όχεντρα μες απ' τα περιβόλια των κριθαριών
Με τα περήφανα μάτια της οργισμένα
Κι όπως οι αστραπές αλωνίζουν τα νιάτα.


Ίσως και να είναι καλύτερα να μιλούμε περισσότερο γι αυτούς που αξίζουν την αναγνώρισή μας, από αυτούς που αξίζουν μόνον την αδιαφορία μας. Κι όταν με το μαχαίρι στο χέρι, ας πράττουμε τα δέοντα .

dzach είπε...

Νίκου Γκάτσου, Αμοργός

σχολιαστής είπε...

To ερώτημα είναι τι κάνουμε με όλους αυτούς τους υπούργους και μούργους.

dzach είπε...

Αυτό είναι Σχολιαστή το ερώτημα

Τα αξιώματα σημαίνουν δύο ειδών πληρωμές: χρήμα και αναγνώριση.
Για το χρήμα, ίσως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άμεσα.
Για την αναγνώριση όμως...

Εδώ λοιπόν, αφού πρόκειται για Ναύτες και Ναυάρχους, εμένα μου αρκεί η (σε άλλο ιστολόγιό του) περιγραφή του Κωστή για Άντρες που αξίωσαν τα αξιώματά τους περισσότερο απ' όσο αξιώθηκαν απ' αυτά και σε πολύ δυσκολότερους καιρούς.

Υπούργοι και τσιράκια λοιπόν.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Οργισμένε, δυστυχώς ...δεν υπάρχουν όρια και στην ανοησία... :-)

Μαργαρίτα, τι να προσθέσω...

dzach, και εμένα μ' άρεσε. Ελπίζω και εύχομαι να μην είναι η λαϊκή εκδοχή του 'η ημετέρα ταπεινότης' που βαράνε οι μεγαλόσχημοι παππάδες φορώντας τα καθόλου ταπεινά χρυσοπλατινένια άμφια...
Η δικιά μου πάντως ταπεινότης σε ευχαριστεί για τα ευκρινώς υπονοούμενα καλά λόγια αν και δεν ξέρει αν πρέπει να χαίρεται πιά για τη συμβολή της στη δημιουργία της πραγματικής κατάστασης... :-)

Σχολιαστή, το ίδιο ερώτημα έχω. Απάντηση δεν έχω ρε γαμώ το.

koulpa είπε...

Οχι.. δε μας αφείσατε απορίες..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

diastimata είπε...

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά.
Δυστυχώς, δεν είναι η τελευταία φορά.

Κωστής Γκορτζής είπε...

koulpa, την καθυστερημένη ...καλημέρα μου.

diastimata, δυστυχώς αφορά σε όλο το φάσμα της εξουσίας...

herinna/ είπε...

Απορώ πως δεν ρώτησαν και τον Τριανταφυλλόπουλο αν συμφωνεί με την εκλογή του νέου αρχηγού ΓΕΝ. Πως δεν κάλεσαν σε συνεδρία και το πνεύμα των Καραμανλή-Παπανδρέου. Να πουν κι αυτοί τη γνώμη τους βρε παιδί μου ως γνήσια πολιτικά πνεύματα. Αυτός ο βερύκιος ποιος είναι; Ένας σαχλός που βγαίνει με τον καθυστερημένο τα πρωινά και τσακώνονται; Τι μέρος του λόγου είναι αυτός που έχει άποψη επι παντός στρατιωτικού; Το θυμάμαι με το περιστατικό στα Ίμια που χτυπιόταν και οδυρόταν. Τέλος πάντων. Αν δεν είχε ανάμιξη η πολιτική στην στρατιωτική εξουσία δεν θα είχαμε φτάσει και στη Χούντα. Μερικοί απλώς δεν ξεχνούν τις παλιές δόξες και άλλοι, ξεχνούν πως αυτοί που τους ακούν, διαβάζουν, δεν είναι μεν περισσότερο σχετικοί, αλλά δεν είναι και ηλίθιοι. Τι σε βάζει να κάνεις όμως η ρημάδα η δίψα για δημοσιότητα....

σχολιαστής είπε...

herinna, οι στρατιωτικοί την εποχή της χούντας, έχουν ακέραιη την ευθύνη, για τις επιλογές τους. Δεκάδες επίορκοι, θα έπρεπε να κάνουν ένα φεγγάρι στη φυλακή, για να μάθουν ότι όλα στη ζωή έχουν συνέπειες. Το ότι τη σκαπούλαραν δε βόηθησε σε τίποτα τη δημοκρατία μας.

Είναι τόσο καλοί οι στρατιωτικοί και τόσο κακός ο Βερύκιος, που τον απαξιώνουμε σε τέτοιο βαθμό;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σχολιαστή, πολλοί θα έπρεπε να είναι στη φυλακή για τη χούντα και όχι μόνο στρατιωτικοί. Π.χ. Δικαστικοί και πολιτικοί που έγιναν πρωθυπουργοί της, παπάδες που έγιναν μητροπολίτες της, μεγαλοεκδότες που συνέχισαν να 'συγκυβερνούν', μεγαλοεπιχειρηματίες που τη χρηματοδοτούσαν, μεγαλοπανεπιστημιακοί και Ακαδημαϊκοί που την προσκύνησαν και έβγαλαν τον σκασμό. Στατιστικά, δε, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, κατά τη διάρκεια της χούντας, το ποσοστό των στρατιωτικών που διώχθηκαν επί χούντας είναι μεγαλύτερο από οποιουδήποτε άλλου επαγγέλματος ή λειτουργήματος... Άσχετα με τις εντυπώσεις που έχουν επικρατήσει.

Ο κ. Βερύκιος είναι απλώς ένα δείγμα του εκφυλισμού των θεσμών. Μπαινοβγαίνοντας στα γραφεία της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας (με απόλυτη ευθύνη της), ένας 'εξυπνάκιας' από αυτούς που έχει γεμίσει πια ο τόπος μας και που δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνει δεν είναι δημοσιογραφία αλλά κουτσομπολιό του καφενείου.
Πολύ επικίνδυνο για τον τόπο αλλά όχι στον βαθμό επικινδυνότητας της ανοησίας αυτών που απαρτίζουν το 'σύστημα', τον ανέχονται αλλά και λειτουργούν κατά πώς τα περιγράφει...
Ανέβασα το 'ρεπορτάζ' του γιατί περιγράφει τα αυτονόητα που έζησα προσωπικά όταν τελείωσε η πραγματική επαγγελματική μου σταδιοδρομία στον Στόλο και άρχισε η πολιτικοστρατιωτική των ανώτατων βαθμών στα Γραφεία.
Και αντί να 'κατακεραυνώνει' τη διαδικασία, την 'αποκαλύπτει' κρυφοκαμαρώνοντας για την 'αποκλειστικότητα' και κρυφοδιπλαρώνοντας και τον καινούργιο Αρχηγό για να διατηρήσει τις προσβάσεις... Έτσι, αυτοαπαξιώνεται και δεν χρειάζεται και τη δική μας απαξίωση.
Εξ άλλου, είπαμε, δεν φταίει αυτός.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ελένη μου, στην Ελλάδα οι Νόμοι υπάρχουν για να μην τηρούνται. Οπότε ΟΛΟΙ έχουν άποψη, ακόμα και ο Βερύκιος. :-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν φαντάζομαι να περιμένεις σχολιασμό από εμένα....ΦΤΟΥ κύριε τω στόματί μου.Εξάλλου χρόνια διαβάζεις τη σκέψη μου.

Ανώνυμος είπε...

Veritas odium parit

Κωστής Γκορτζής είπε...

Τσούχτρα, ΦΤΟΥ, όντως!

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

Λοιπόν....έχω ένα πρόβλημα και πρέπει να δοθεί λύση!!!

Είμαι 33 και μισό!!!...και έχω φρικάρει με όλα αυτά που γίνονται σε τούτη τη χώρα.....και πλησιάζω πολύ στο σημείο της μόνιμης απελπισίας ώρες-ώρες!!!
Εσύ που είσαι 45 βρε Κωστή(πςςςςςς "σ'έφτιαξα" τώρα), πως έχεις παλέψει τις ισσοροπίες μέσα σου τόσα χρόνια και δεν σε έχει πιάσει μόνιμη μανιοκαταθλιψιοαπελπισία?

Κωστής Γκορτζής είπε...

Με πιάνει που και που και τότε 'την κάνω' στη θάλασσα ή στο βουνό...
45; ...Προϊστορική ηλικία πια :-(

σχολιαστής είπε...

Για να μη μας πιάνει απελπισία, βλέπουμε τα πράγματα απο την κωμική τους πλευρά.

Για παράδειγμα τελείωνα μια μελέτη και με πληροφόρησαν ότι μου είχαν δώσει λάθος πληροφορίες για το τοπογραφικό. Το κτίριο ήταν ...μακρύτερο.

Αντί να θυμώσω (κίνδυνος για εγκεφαλικό κλπ) έβαλα τα γέλια. Πόσο άχρηστος μπορεί να είναι κάποιος δημόσιος υπάλληλος αντί να κάνει σωστά τη δουλειά του!!!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ευτυχώς που δεν ήταν μικρότερο το ...οικόπεδο. :-))

Τσούχτρα... είπε...

Πες τον κουμπάρο σου να σου πω ποιός είσαι....

Κωστής Γκορτζής είπε...

A!

Ανώνυμος είπε...

Ενας αμυντικος συντακτης οφειλει να εχει αποψη επανω στα διαφορα θεματα του τομεα ενδιαφεροντος τον οποιον καλυπτει.Και μπορει να εκφρασει την αποψη του ελευθερα σχετικα με αυτα τα θεματα.Κανεις δεν μπορει να του απεμπολησει αυτο το δικαιωμα,εκτος εαν αρχισει να συκοφαντει,οποτε υπεισερχεται ο νομος και ξεκαθαριζουν τα πραγματα.Εμεις ομως οι απεξω,λιγη σχεση εχουμε με τις κρισεις στο Πολεμικο Ναυτικο και δεν πολυσκοτιζομαστε μ αυτες.Απο ενα λαθος στην πληκτρολογηση ομως,επεσα στην ιστοσελιδα του Γενικου Επιτελειου Ναυτικου,οπου ειδα ενα πονημα που επιγραφεται "Στοχοι και κατευθυνσεις Α/ΓΕΝ".Διαβαζοντας το,εβγαλα το συμπερασμα οτι ο κ. Αρχηγος θελει να βελτιωσει τις υπηρεσιες του Πολεμικου Ναυτικου και τους νομους για τις προαγωγες των αξιωματικων και των υπαξιωματικων του.Τωρα τι εννοει,δεν ξερω.Αν ειναι να τους κανει καλο,μπραβο του.Τωρα το τι θα κανει αφου αποστρατευθει,ειναι δικο του θεμα.