1.10.11

Καημένη Δημοκρατία

Πολύς ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε από την πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ κ.Μπεγλίτη για την απ' ευθείας σ' αυτόν προώθηση αιτημάτων και παραπόνων ένστολων μέσω e-mail και sms.
"Είναι κατ' εξοχή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ μέτρο" ισχυρίζεται ο Υπουργός. "Θα διαλυθεί το στράτευμα" αντιτείνουν οι αντιδρώντες.
Δεν θα μπω στον πειρασμό να υποθέσω τις επιπτώσεις της Υπουργικής απόφασης στο στράτευμα.
Ο κύριος Υπουργός, όμως, σαφώς και παρερμηνεύει τον όρο Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία βασίζεται στην τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων που οι διαχειριζόμενοι την τύχη της λειτουργοί (άρα και ο κ.Μπεγλίτης) ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ να τηρούν με ευλάβεια.
Οι ισχύοντες Νόμοι, Διατάγματα και Κανονισμοί στη δημοκρατική κοινωνία μας επιβάλλουν σε όλους τους ένστολους πολίτες να υποβάλλουν τα αιτήματα/παράπονα/προτάσεις με συγκεκριμμένο ιεραρχικό τρόπο με την απειλή, βεβαίως, βαρύτατων πειθαρχικών ποινών αν δεν τον τηρήσουν.
Οι Νόμοι και τα Προεδρικά Διατάγματα δεν αλλάζουν στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με Υπουργικές αποφάσεις. Αυτό γίνεται στα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ καθεστώτα που καταργούν τα Συντάγματα και γράφουν τους Νόμους στις παλιές τους αρβύλες.
Αν, λοιπόν, ο κ.Μπεγλίτης κόπτεται για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον "εκδημοκρατισμό" των Ε.Δ. δεν έχει παρά να καταθέσει ΝΕΟ ΝΟΜΟ στη Βουλή που είναι και η μόνη αρμόδια να ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ.
Αλλά αν πιστεύει στον "εκδημοκρατισμό" των Ε.Δ., θα πρέπει να συμπεριλάβει στο νέο Νόμο και διατάξεις που θα εξισώνουν τα δικαιώματα των ένστολων με αυτά των υπόλοιπων πολιτών όπως το Σύνταγμα επιβάλλει. Να μπορούν να συνδικαλίζονται και να απεργούν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αλά καρτ (ανάλογα με κομματικά συμφέροντα) δεν νοείται...

Ο κ.Υπουργός τα έβαλε και με τους απόστρατους. Ψέλισε και κάποια λόγια ότι οι αντιδράσεις τους είναι "αντιδημοκρατικές". "Να κοπεί ο ομφάλιος λώρος μεταξύ απόστρατων και εν ενεργεία" βροντοφώναξε στη Βουλή. Και σπεύδει να τους τιμωρήσει μετατρέποντας τις Ενώσεις Αποστράτων από ΝΠΔΔ (χωρίς κόστος για το Δημόσιο) σε ΝΠΙΔ. Σε ...πολιτιστικούς Συλλόγους δηλαδή. Δεν φτάνει η οικονομική εξαθλίωσή τους, όπως και των άλλων πολιτών, έρχεται και ο ηθικός ευτελισμός τους. Ο κ.Μπεγλίτης φαίνεται να αγνοεί ότι οι απόστρατοι είναι εν ενεργεία έφεδροι μέχρι να πεθάνουν οπότε και θάβονται με στρατιωτικές τιμές επειδή κατά ΝΟΜΟ δεν χάνουν ποτέ την ιδιότητά τους.
Αυτό μπορεί να ενοχλεί δικαίως ή αδίκως κάποιους, ενδεχομένως και τον ίδιο τον ΥΕΘΑ που μπορεί να σκέφτεται πώς θα εξοικονομήσει και κάποια έξοδα κηδείας των απόστρατων, αλλά αυτές οι Διατάξεις ισχύουν μέχρι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ να τροποποιηθούν.

Προφανώς ο κ.Μπεγλίτης πρέπει να μελετήσει την έννοια της Δημοκρατίας πριν να "αποφασίζει και διατάσσει" κατά βούληση γιατί μάλλον οι δικές του ενέργειες θυμίζουν παλιές κακές εποχές που δεν έχουν καμμιά σχέση μ' αυτή. Και ας λάβει υπ' όψη του ότι δεν ήταν μόνο η χούντα ένστολη. Ένστολοι ήταν και εκατοντάδες που αντιστάθηκαν στη χούντα, αποτάχτηκαν και ταλαιπωρήθηκαν, πολλοί φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν και αρκετοί βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν για να μπορεί τώρα ο κ.Μπεγλίτης να τους κάνει μαθήματα Εικονικής Δημοκρατίας.


21 σχόλια:

Unknown είπε...

Συγνώμη κι όλας, αλλά είσαι κι εσύ από αυτούς που πιστεύουν ότι ζούμε σε δημοκρατία;;;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Όχι βέβαια!!!!
( αν αυτό κατάλαβες, να το ξαναγράψω αλλιώς!) :-)))

Ανώνυμος είπε...

Αυτο ειναι το λιγοτερο απο οσα εχουν συμβει,γνωριζετε οτι οι φωστηρες του κ. Βενιζελου και ο ιδιος επενεβησαν στην εγκυκλιο εισαγωγης στις στρατιωτικες σχολες ,και αφαιρεσαν την προυποθεση του ελληνικου γενους προκειμενου να εισαγονται στις σχολες μας πακιστανοι αλβανοιινδοι σομαλοι και δεν ξερω και εγω τι αλλο????AYTO ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΖΩΗΣ Κ. ΜΠΕΧΛΗΣ
E MAIL zkm5@hotmail.com

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αγαπητέ Ζώη,
προϋπόθεση εισαγωγής είναι οι πανελλήνιες εξετάσεις που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι έχουν κοινή ελληνική παιδεία και χαίρουν της ιδιότητας του έλληνα πολίτη ανεξάρτητα από την καταγωγή, φυλή ή θρησκεία.
Έλληνες στην καταγωγή (και Κύπριοι) έχουν φτάσει στα ύπατα στρατιωτικά (και Αστυνομικά) Αξιώματα στην Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και αλλού. Όπως και βουλευτές αλλά και Πρόεδροι Δημοκρατίας (π.χ.στον Παναμά)
Ένας από τους πρώτους πεσόντες ηρωικά Αξιωματικούς του Στρατού στην Πίνδο ήταν Εβραίος στην καταγωγή και στο θρήσκευμα.
Προσωπικά, όχι ως απόστρατος, δεν θεωρώ ότι κινδυνεύει η Ελλάδα από έλληνες πολίτες άλλης καταγωγής. Η Ελλάδα, κατά τη γνώμη μου κινδυνεύει από τον ολοκληρωτισμό ανίκανων και συμπλεγματικών πολιτικών που τυφλωμένοι από την ηδονή της εξουσίας θεωρούν εαυτούς αυθεντίες επί παντός επιστητού.
Όταν προϋπόθεση πια για την κατάληψη της καρέκλας του ΥΕΘΑ είναι να ΜΗΝ έχεις υπηρετήσει καν τη θητεία σου, ο ελλοχεύων κίνδυνος είναι χίλιες φορές μεγαλύτερος από αυτόν που μπορεί κανείς να υποθέσει από την είσοδο "αλλόφυλου" ή "αλλόθρησκου" σε κάποια παραγωγική σχολή.

Το σημερινό αλαλούμ πολιτικής αναδεικνύει τον κίνδυνο αυτό σε όλη του την έκταση. Ο κ.Βενιζέλος ως Υπουργός Οικονομικών μας καλεί σε "στρατιωτική πειθαρχία" και ο διάδοχός του κ.Μπεγλίτης κάνει ό.τι μπορεί για να μετατρέψει τη στρατιωτική πειθαρχία σε απέραντο ρουφιανιλίκι.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας,ευχαριστώ για την απάντηση σας.
Προυπόθεση δεν είναι οι πανελλήνιες,αυτή ειναι η μέθοδος
Το αν στο παρελθόν υπήρξαν κάποιες εξαιρέσεις ,όπως ο Φριζής ,δεν δημιουργεί κανέναν κανόνα.
Δεν θα αναφερθώ στα αυτονόητα περι γένους,αλλά και πίστης ,υπέρ της οποίας πολέμησε όχι μόνον το ναυτικό ,αλλά κάθε οπλοφόρος έλληνας το 1821,αυτά τα γνωρίζετε καλύτερα,απλώς το θέμα θα κριθεί στο ΣΤΕ ,διότι απλά εμείς δεν ήμασταν σε θέση να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία.Θα τονίσω ότι να νέα ΄΄έθνη΄΄ ΑΜΕΡΙΚΚΗ,αλλά και οι τα ευρωπαικά που απο κολληγοι υποτακτικοί του βασιλέως σχηματοποιήθηκαν σε έθνος από την μετεπαναστατική κρατική οντότητα,δεν έχουν καμμία σχέση με ε΄μας ,που είμαστε έθνος εδω και μερικές χιλιάδες χρόνια.ΕΚΕΙ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ,ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ........ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ,ΟΧΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ,δεν ειμαστε το ιδιο με τον ΟΜΠΑΜΑ που δεν ξερει τι ειναι,ειμαστε ελληνες
Φυσικά και συμφωνώ σε ολα τα λοιπά Πρέπει κάποια στιγμή το ΒΕΛΟΣ να αποτελέσει παράδειγμα δράσης και θάρρους.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

ΖΩΗΣ Κ. ΜΠΕΧΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΛΙΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΑΛΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΟΥ ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αγαπητέ Ζώη, προϋπόθεση για εισαγωγή στις περαγωγικές σχολές ΕΙΝΑΙ οι πανελλήνιες εξετάσεις.
Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου κάτι διαφορετικό.
Προφανώς οι αντιλήψεις μας περί Έθνους και υπηρέτησής του από τους, κατά το Σύνταγμα ίσων δικαιωμάτων, πολίτες ανεξάρτητα από θρησκεία και καταγωγή διαφέρουν.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σέβομαι την διαφορετική άποψη. Και την κατανοώ με βάση τα επιχειρήματά σου που διαμορφώνονται από πραγματικές "δυσλειτουργίες" του Κράτους, ηθελημένα -ως οι θεωρίες συνωμοσίας προσδιορίζουν- ή αθέλητα -ως η εμφανής ανικανότητα του πολιτικού συστήματος δείχνει-.
Με τη θεωρία όμως της καθαρότητας του ελληνικού Έθνους, θα έπρεπε να απαγορεύεται και οποιαδήποτε θεσμική λειτουργία για τους επίγονους π.χ. Βαυαρικών οικογενειών (Έβερτ, Σρώυτερ, Κουίκ κλπ) και να απαγορευτεί από τα ιστορικά βιβλία το "Έλλην είναι όστις κατέχει ελληνική παιδεία"...
Στη μακραίωνη ελληνική ιστορία, συνυπήρξαν πολλοί πολιτισμοί, χαρακτηριστικό παράδειγμα η γενέτειρά μου Θεσσαλονίκη (ακόμα και μετά την απελευθέρωσή της) και μόνο η ναζιστική θεωρία περί καθαρότητας της Γερμανικής Άρειας Φυλής κατάφερε να αλλάξει τη πολυπολιτισμική σύνθεσή της.
Με σεβασμό στην άποψή σου, θα μου επιτρέψεις να διατηρώ τη δική μου, όπως την κατέθεσα στα προηγούμενα σχόλιά μου.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα απολαμβάνω τον διαλογο ,διότι δι αυτού ξεδιαλύνονται εννοιες.
1. υπάρχουν οι επιστημονικές απόψεις που αποδεικνύονται ,και οι δογματισμοί οι οποίοι και σχετίονται με συγκεκριμένες σκοπιμότητες.
2.Ειναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η ευρωπαική φυλή είναι η κατοικούσα και έχουσα ως λίκνο τη Ευρώπη και η φυλή αυτή ειναι η Λευκή.
3.Οταν μέσα σε μία φυλή ,κάποιο φύλο ,κλάδος η, ομάδα ,διαχωριστεί ,και αναπτυχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωριστά ,δημιουργεί το έθνος.Τα ευρωπαίκά έθνη είναι γνωστά.Είναι πλήρως αποδεκτό μέσα στην Ερωπαική ομοφυλία να γίνει εις ΄΄αγγλος με φυσιολογικό τρόπο μέρος του ελληνικού έθνους.
4.Αυτό δεν ισχύει για μέλος άλλης ομοφυλίας,πχ. τον κινέζο.
συνεχίζεται

Ανώνυμος είπε...

συνέχεια απο το προηγούμενο.
Υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις όπου για συγκεκριμένους λόγους που αποτελούν εξαίρεση,κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μέρος του ελληνικού εθνους......κανείς δεν θα είχε αντίρρηση για τον Βύρωνα.
Τα περί Θεσνικης είναι γνωστά ,ο δε πολυπολιτισμός της είναι αυτός που οδήγησε τους κατ άλλα συμπαθείς εβραίους να δημιουργήσουν και τάγμα αμύνης ενάντια στον ελληνικό στρατό που έσπευδε να την καταλάβει.
Τα περι πολυπολιτισμού ,άλλωστε ,είναι γνωστά από την εποχή της περσικής παγκοσμιοποίησης,και έχουν την απάντηση τους στην πράξη.
Και σαφώς η προσωπική αποψη του καθενός είναι σεβαστή ,πολλώ δε μάλλον όταν την καταθέτει και επωνύμως.
Και επιτρέψτε μου να πιστεύω ,ότι άλλο η προυποθεση και άλλο η μέθοδος.
Η μέθοδος επιλογής των μελλοντικών ελλήνων αξκων,είναι στην παρούσα φάση ,ο μεταξύ των υποψηφίων διαγωνισμός ,δηλαδη οι πανελλήνιες.Στις πανελλήνιες αυτές για να συμμετέχει κάποιος ,πρέπει να συγκεντρώνει κάποιες προυποθέσεις ,δεν μπορούν να μετέχουν όλοι.......εως χθές ,προυπόθεση ήταν εως χθές ,να μετέχουν ,οι έχοντες ελληνική καταγωγή,δηλαδή οι έλληνες στο γένος.Εδώ λοιπόν έχουμε ξεκάθαρα την προυπόθεση ,την οποία κάποιος πλατύπους ,με ιδιαίτερη εμπάθεια ,αφήρεσε ,και εδώ καλούμεθα να λάβουμε θέση ,η οποία εκ θέσεως και ιδιότητος ,είναι απαιτητό να είναι υπέρ του γένους των ελλήνων,και όχι υπέρ του γένους των πακιστανών ,σομαλών τούρκων κλπ ,που παρεπιδημούν και ψάχνουν για βόλεμα εντός της ελληνικής επικρατείας

Ζώης Κ.Μπέχλης
ΥΓ.θα υπάρξει συνέχεια που θα αφορά τα περι Ισοκράτους ο οποίος λέει ακριβώς τα αντίθετα απο αυτά που η μπολσεβικική διεθνιστική προπαγάνδα διαφημίζει.....
Είναι και λίγο ρατσιστής και λίγο....ιμπεριαλιστής,αλλά η αποσπασματική ερμηνεία καλά κρατεί

Ανώνυμος είπε...

TA ΠΕΡΙ ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ
κάντε τον κόπο να διαβάσετε ,είναι πολύ μικρό και θα υπάρξει και ουσιαστικότερη συνέχεια
http://www.epirus-our-homeland.com/2011/10/blog-post_7562.html

Ζώης Κ.Μπέχλης

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ως Ηπειρώτης στη βαθιά καταγωγή (από πατέρα) δεν αισθάνομαι ευτυχής για τα αναγραφόμενα στο μπλογκ που με παραπέμπεις...
Η μέθοδος ερμηνείας των Αρχαίων φιλοσοφημάτων και η απόδοση στον Αριστοτέλη ανόητων και ακατανόητων συμβουλών προς τον Μ.Αλέξανδρο είναι διαστρεβλωτική σε βαθμό απαράδεκτο. Δεν μπορώ να συζητήσω με βάση τέτοια επιχειρήματα.
Αφού με συμβουλεύεεις να μελετήσω τέτοια κείμενα, θα μου επιτρέψεις να σε παραπέμψω κι εγώ στη μελέτη της πολιτικής του Μ.Αλεξάνδρου, στη μελέτη του περίφημου όρκου του και στην παρατήρηση της προσωπικής του συμπεριφοράς (παντρεύτηκε Περσίδα, φορούσε ρούχα ντόπια) που πόρρω απέχει από τις δήθεν "συμβουλές" του Αριστοτέλη να συμεριφέρεται στους ξένους σαν "αφεντικό" προς ζώα και φυτά! Μη τρελλαθούμε τελείως.

Υ.Γ. Γιατί έχω την εντύπωση ότι το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα σε άλλο μπλογκ;

Ανώνυμος είπε...

Ηπειρωτης είμαι και εγώ και επιτρέψτε μου να σας πω οτι ο υποτιθέμενος ορκος ,είναι προιον του ψευδοκαλλισθένη και ξεκάθαρη προπαγάνδα.
Εαν το μλογκ σας ενοχλεϊ ,μπορείτε να αναζητήσετε την ερμηνεία σε αληθείς και έγκριτους φιλολόγους ,οι οποίοι και δεν ψωμίζονται απο την εθνομηδενιστική διανόηση και την σταλινική διεθνιστική προπαγάνδα.Δυστυχώς είμαστε η μόνη χώρα όπου ο μπολσεβικισμός συνεχίζει να απειλει με εθνοεξόντωση
Όσο για το αν ο Αλέξανδρος παντρέυτηκε περσίδα,καλό είναι να σκεφτούμε ότι υιοθέτησε και το προσκύνημα.....ουδείς τέλειος ,και για αυτό και τον σκοτώσαν οι ιδιοι οι έλληνες,ακριβώς διότι έχασε το μέτρο.
Ενα είναι το ερώτημα,πολύ απλό
ειμαστε με το γένος των ελλήνων?????
η με τους πακιστανούς ,αλβανούς ,κλπ και τα παιδια΄τους?????
Το ερώτημα είναι ξεκάθαρο και απλό
Εγώ πάντως σαν ηπειρώτης και μολοσσός το γένος τ αρχαιον.....είμαι με τους έλληνες
υγ
Η συζήτηση αυτή γίνεται συνεχώς ειδικά με ανώτερους και ανώτατους αξκούς ,διότι είναι παγιωμένο ως αποψη,και τεκμαίρεται απο τα γεγονότα,ότι οι στρατιωτικοί,όπως λεει ο Γουσταύος Λεμπόν,όχι μόνο ασπάζονται την όποια εξουσιαστική ιδεοληψία,αλλα ακόμα και αν δεν την κατανοούν ,σπευδουν να γίνουν βασιλικότεροι του βασιλεως και να την υπερασπιστούν.
Κλασσική η ελληνική περίπτωση.
Οι ιδιοι αξκοι που ήταν χουντικοί,υπεδέχθησαν τον Καραμανλή,μετετράπησαν σε αντιχουντικούς,στην συνέχεια γίναν απολογηται του σοσιαλισμού,και τώρα σε ενα εθνικό κράτος,με σύνταγμα ξεκάθαρα εθνικο,επι ημερών μιας κυβερνησεως που σπονσοραρεται και σπονσοραρει τον εθνομηδενισμο και τον εποικισμό της χώρας......σπεύδουν να υπερασπιστούν το εν λόγω ιδεολόγημα.....τολμώ να πω.....εως τεμένους και εως αφελληνισμού και της ίδιας της τάξης των αξκων,επιστρατεύοντας αδόκιμα παραδείγματα περι πολυπολιτισμου.
Ειναι συζήτηση που γίνεται απο 100αδες συναδέλφους και παντού.
Πιθανόν ετσι να έχετε τον συνειρμό
Ζ.Κ.Μ.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Προφανώς και ο Καλλισθένης ...ψωμίσθηκε απο την εθνομηδενιστική διανόηση και την σταλινική διεθνιστική προπαγάνδα...
Κατά τα άλλα, ευχαριστώ για τη συνεισφορά στη συζήτηση και χαιρετώ αδυνατών να απαντήσω στα ακλόνητα επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο Καλλισθένης ανακαλύφθηκε από τους όψιμους παυτριώτες,που ενώ ως τα χθές υβρίζαν το έθνος και ομιλούσαν περί ανυπαρξίας του,ξαφνικά απεφάσισαν να το επανεφεύρουν ,είτε προωθοντας τους Λαζόπουλους της εποχής του Αλεξανδρου,όπως ο Καλλισθένης,είτε απλά ,παραποιώντας τον Ισοκράτη για να τον φέρουν στα μέτρα τους.Ειναι οι ίδιοι που εαν την σημαία του σχολείου την κρατούν ελληνόπουλα....ευχαρίστως την καίνε,αν όμως φροντήσουν οι ψευτοδάσκαλοι να την δώσουν σε κάποιον αλβανό.......τους πιάνει πατριωτικό και ανθρωπιστικό ενδιαφέρον.
Οσο διαλεκτικά και αν προσεγγίσετε το θέμα ,είναι σίγουρο πως εκ θέσεως εσείς κ.Ναύαρχε δεν έχετε καμμία σχέση μαζί τους.
Για την ιστορία ,και επειδή τα περι όρκου ,αποτελούν ένα κυριο όπλο της ανθελληνικής διανόησης ,σε εποχές που βαλλόμεθα ,προκειμένου να αμφισβητηθει η συνέχεια μας ,και αρα και η κυριότης της πατριδος μας απο εμάς,σας στέλνω και μια ακόμη σύνδεση που δείχνει την αμφισβήτηση ,και μάλιστα δεν αποδίδει τον ορκο ,στον Καλλισθένη,ουδέ καν στον Ερατοσθένη ,αλλά στον.......Ζαλοκώστα,και μάλιστα ποιητικη αδεία.....
http://www.asxetos.gr/Default.aspx?tabId=274&c=53&aid=747#axzz1awyZljE5Θα χαρώ πολύ ,εαν ποτέ σας φέρει ο δρόμος απο το ΝΝΑ,να με έχετε ειδοποιήσει για να σας χαρίσω και μια καλή μετάφραση του λόγου του Ισοκράτους ,προκειμένου να έχετε όλα τα στοιχεία που αφορούν την χρήση απο μέρους συγκεκριμένων επιχειρημάτων.
ΖΩΗΣ Κ. ΜΠΕΧΛΗΣ

Ανώνυμος είπε...

φιλε Ζωη,πάντα εύστοχος
Κ.Κ
Απο Αναβρυτα,οκοτροφειο.....1981 ΠΥΡΓΟΣ

diastimata είπε...

Αχ, Κωστή... Κάθε μέρα και χειρότερα. Δεν μπορώ να το πιστέψω...

Κωστής Γκορτζής είπε...

diastimata,
Δημήτρη, και δεν υπάρχει φως...

Αγαπητέ Ζώη,
είναι προφανές ότι οποιαδήποτε άποψη αρχαίου, νέου, έλληνα, ξένου, σοφού ή μη, που δεν ταυτίζεται με τη δική σου απόλυτη αλήθεια, εμπίπτει για σένα στην κατηγορία των απόψεων που σκοπίμως συνωμοτούν και απεικονίζουν σχέδια εξάλειψης του ελληνικού έθνους.
Δηλώνω αδυναμία να αντικρούσω τα επιχειρήματά σου.
Και επειδή ζω στη Θεσσαλονίκη και δεν έρχομαι στο ΝΝΑ, για να σε καθησυχάσω σε πληροφορώ ότι η βιβλιοθήκη μου έχει το σύνολο των περί Ισοκράτη εκδόσεων. Σε ευχαριστώ πάντως για την προθυμία σου να με επιμορφώσεις στα γεράματά μου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ναυαρχε,η αληθεια δεν ανηκει σε μενα άλλα σε ολους ,ως αληθεια δε,ειναι ιδιαιτερως απολυτη,αλλιως δεν θα ηταν αληθεια.
Χαίρομαι που έχετε ενημερωμένη την βιβλιοθήκη σας,είμαι και σίγουρος ,ότι μετά την διαδικτυακή μας γνωριμία ,θα την χρησιμοποιήσετε κιόλας ,έτσι ώστε να γίνει κατανοητό ,ότι δεν αναπτύσω δική μου άποψη ,απλώς αναφέρομαι ακριβώς σε αυτό που ο Ισοκράτης λέει.
Ζώης
υγ
μετά χαράς όταν επισκεφθείτε την Αθήνα,θα είστε καλεσμένος μου ,όχι φυσικά στο ΝΝΑ ,έτσι ώστε να μου αναπτύξετε εκ του συνεγγυς τις απόψεις σας περί απολυτότητος ,και να έχω την ευκαιρία να ωφεληθώ απο την σοφία της ηλικίας σας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ,ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ....ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Unknown είπε...

Δέν ξέρω αν τά καταφέρω. Δοκιμή κάνω

Unknown είπε...

Γράφει παρουσιάστηκε σφάλμα κατά τήν επικοινωνία μέ τόν διακομηστή μέ κόκκινα γράμματα.