14.3.12

Διαχρονικά επίκαιρα


Μας έχουν ζαλίσει τα α...υτιά οι Τρεμοπρετεντέρηδες για την μεγάλη(...) επιτυχία της εξάρθρωσης των κυκλωμάτων εκμετάλλευσης συντάξεων και επιδομάτων και της "ανασύνταξης" του κράτους.. Και οι αρμόδιοι με περίσσιο θράσος επιζητούν την ευαρέσκειά μας για το κατόρθωμά τους. Και χρειάζεται περίσσιο θράσος γιατί είναι οι ίδιοι που εξέθρεψαν, ανέχτηκαν και συναυτούργησαν με αυτά τα κυκλώματα για δεκαετίες και βάλε. Τώρα ανακάλυψαν τον βόθρο που έχει ξεχειλίσει εδώ και χρόνια. Αυτά που ξέραμε όλοι μας και καμώνονται τώρα ότι θα τα καθαρίσουν. Θα πεί κάποιος "έστω και αργά βρε αδερφέ, κάτι γίνεται, κάλλιο αργά παρά ποτέ". Μακάρι να ήταν έτσι. Αλλά και μόνο οι ένοχες φάτσες τους δεν με πείθουν ότι όλα αυτά δεν είναι στάχτη στα μάτια, υπνωτικό στην κοινωνία για να μην ασχοληθεί με τις δικές τους ανομίες, τις δικές τους λαμογιές και εγκληματικές παραλείψεις. Την συναυτουργία και ηθική αυτουργία τους στη δημιουργία μιας κοινωνίας ένοχης και παραμυθιασμένης, μιας κοινωνίας ατόμων και όχι πολιτών. Φτάνει πια το παραμύθι και οι ...συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Να βγούν στη φόρα όλα. Ο κατάλογος αυτών που έπαιρναν μαϊμού συντάξεις, ποιοί παίρνουν σύνταξη ΟΓΑ, ποιοί "αντιστασιακή"(...), ποιοί επιδόματα μαϊμού και και και και κυρίως ποιονών υπογραφές φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά...
Εμείς την χαοτική κατάσταση του κράτους που διαμορφώσατε εσείς οι ίδιοι πολιτικοί την ξέραμε από καιρό. Την γράφαμε και από το 2008, πολύ πριν τα Μνημόνιά σας...

24.11.08

Επαναδημοσίευση

Κρίση

Για να πω την αλήθεια, μια και οι μάλλον πολυπρωτοβάθμιες οικονομικές γνώσεις μου, όπως και οι μαθηματικές, δεν βοηθούν ιδιαίτερα, διαισθάνομαι, παρά καταλαβαίνω, ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση οφείλεται βασικά στη διακίνηση αεριτζίδικου χρήματος -χωρίς αντίκρυσμα, δηλαδή- σε τεράστιες ποσότητες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί αρμοδιότεροι, και κατάλληλα σπουδαγμένοι, από εμένα για να αναλύσουν, προσδιορίσουν και προσπαθήσουν να επιλύσουν το πρόβλημα.
Αυτό που με προβληματίζει είναι η προσπάθεια του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο σύνολό του να 'σπεκουλάρει' κατά το δοκούν του καθενός κομματικού συμφέροντος προτείνοντας γενικά τα ίδια με φραστικές παραλλαγές, επιμένοντας παράλληλα να ασχολείται με τη Μονή Βατοπαιδοίου (η ορθογραφία, είπαμε και παλιότερα, σωστή και το Μονή με προφορά Κοζανίτικη) και με τις απανωτές εκλογές-δημοσκοπήσεις για το ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Επειδή στις 963 δημοσκοπήσεις των τελευταίων τριών μηνών, ουδέποτε ερωτήθηκα κι εγώ να πω τη γνώμη μου, αναγκάζομαι να την καταθέσω εδώ.
Λοιπόν, προσωπικά, καταλληλότερος πρωθυπουργός εκτιμώ ότι θα ήταν αυτός που θα διέτασσε τους υπουργούς του να δημοσιεύσουν και να δικαιολογήσουν:
-Όλα τα προνόμια όλων των κλάδων της κοινωνίας ονομαστικά, πέρα από συλλογικές συμβάσεις και επίσημα μισθολόγια. (μαϊμού υπερωρίες, μαϊμού 'εκτός έδρας', επιδόματα συμμετοχής σε Συμβούλια και Επιτροπές, 'διαιτητικά δικαιώματα', επιδόματα ευθύνης, απαλλαγή φόρων, απαλλαγή εξόδων μετακίνησης, διάθεση κρατικών αυτοκινήτων κλπ).
-Πόσοι, και ονομαστικά, δημόσιοι υπάλληλοι είναι 'αποσπασμένοι' σε θέσεις άσχετες με τα τυπικά προσόντα με τα οποία προσλήφθηκαν στο δημόσιο (π.χ. πόσοι εκπαιδευτικοί διεκπεραιώνουν ρουσφέτια αποσπασμένοι σε βουλευτικά γραφεία, πόσες καθαρίστριες είναι σε διοικητικές θέσεις και και) και αν πληρώνονται σύμφωνα με αυτά ή σύμφωνα με τα προσόντα που απαιτούνται για να σηκώνουν το τηλέφωνο...
-Από ποιούς και γιατί 'χρηματοδοτούνται' τα διάφορα κλαδικά Ταμεία. Έτσι, πιθανώς να κατανοήσω γιατί πληρώνω τα Ταμεία των δικηγόρων και των Δικαστών σε κάθε νομική πράξη (αυτοί δεν παίρνουν μισθό ή αμειβή ώστε να τους γίνονται κρατήσεις από αυτά;). Γιατί πληρώνω τον ΟΓΑ, γιατί πληρώνω το Ταμείο των αυτοκινητιστών, γιατί πληρώνω το Ταμείο των Μηχανικών, γιατί πληρώνω το Ταμείο των δημοσιογράφων αγοράζοντας εφημερίδα (ούτε αυτοί παίρνουν μισθό; ούτε ο ...Χατζηνικολάου;), γιατί πληρώνω και το ρεύμα του μακροσυγγενή μου συνταξιούχου διοικητικού της ΔΕΗ, γιατί επιμερίζομαι το κόστος από τη δωρεάν αεροπορική μετακίνηση του υπάλληλου της Ολυμπιακής, γιατί πληρώνω ΕΡΤ χωρίς να τη βλέπω.
-Ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες των CAYEN και παρόμοιων οχημάτων, όπως και των διάφορων 'ανακτόρων' στα πολυτελή -και όχι μόνο- προάστεια.
-Κατάλογο όλων των offshore εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με το μετοχολόγιό τους και τα φορολογικά προνόμιά τους. Το ίδιο με τις Α.Ε., Ο.Ε., ΕΠΕ κλπ.
και, τελικά,
-γιατί ο συμπαθής βοθρατζής μου δεν μειώνει το, χωρίς απόδειξη, αντίτιμο για την ...αναρρόφηση που είχε αυξήσει όταν αυξήθηκε και το πετρέλαιο, τώρα που το πετρέλαιο είναι τζάμπα;;

Μπας και συνειδητοποιήσουμε ότι τελικά μάλλον ακατάλληλοι είμαστε εμείς για να διαλέξουμε τον καταλληλότερο, βολεμένοι στα αόρατα 'κεκτημένα' και αγωνιζόμενοι στο πώς θα αυγατίσουμε μόνο τα δικά μας...

Ζητάω πολλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: