8.6.11


Το όνομά μου είναι στην αφίσα γιατί πιστεύω ότι:
- Ο συγκεκριμμένος Έλληνας είναι από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού που κατάφερε να "ψηλώσει" την Ελλάδα σ' ένα κόσμο που τώρα την λοιδορεί. Και το κατάφερε συνδυάζοντας τη μουσική του ιδιοφυία με την πνευματικότητα των μεγαλύτερων ποιητών μας που εκτιμήθηκαν και τιμήθηκαν κι αυτοί παγκόσμια.
- Ο συγκεκριμμένος Έλληνας έχει δεχτεί κρίσεις, επικρίσεις, τιμές και διώξεις για τις πολιτικές του θέσεις και επιλογές αλλά κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι έμεινε "αμέτοχος" σε οποιαδήποτε κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία.
- Με τις επιλογές του μπορεί ο καθένας μας να συμφωνεί ή διαφωνεί. Με την επιλογή του να συμμετέχει και να λέει τη γνώμη του δεν νομίζω ότι μπορεί να τεθεί θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας μ' αυτή.
- Αξίζει να αναγνωρίζουμε και να τιμούμε την αγωνιστικότητα τέτοιων ανθρώπων που στο κάτω κάτω στήριξε και φούντωσε και τη δικιά μας μικρή ή μεγάλη αγωνιστικότητα σε κάποια φάση της ζωής των περισσότερων από εμάς.

11 σχόλια:

Αταίριαστος είπε...

Ο Μίκης είναι ο μόνος Έλληνας που συμμετείχε στο πολιτικό σκηνικό που όλοι σήμερα κατηγορούν, που υπήρξε χρόνια βουλευτής και υπουργός κυβερνήσεων, που ζητά αναδρομικά μαζί με άλλους συνταξιούχους βουλευτές (το γράφω με πάσα επιφύλαξη, αλλά δεν έχει διαψευστεί) και όχι μόνο δεν έγινε στόχος γιαουρτώματος αλλά επιπλέον παίζει το ρόλο του τιμητή του συστήματος και του επαναστατικού αναμορφωτή. Και τον χειροκροτούν! Πράγματι αυτό που πέτυχε είναι άθλος!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

αΤΑΊΡΙΑΣΤΕ παράγεις φλιναφήματα.
Αν δεν έχεις γνωρίσει το Μίκη ώστε να υποθέσω οτι αναρωτιέσαι από άγνοια, τότε η επιτυχία του σύγχρονου Ευρυπίδη είναι ότι απασχολεί μπόλικο σκυλολόι του συστήματος με τους αγώνες του.
Γειά σου λεβέντη Κωστή πάντα μαχητής.

dodo είπε...

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία στην συγκέντρωση· στην αντίστοιχη τής Αθήνας ο κόσμος ήταν πολύς, αυθόρμητος, προβληματισμένος και ώριμος.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αταίριαστε, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση των διαρκών "μεταλλάξεων" του συγκεκριμμένου σε σχέση με τις κομματικές θέσεις που διαχρονικά έχει πάρει. Αυτή της διαρκούς σύγκρουσης με τα κατεστημένα των κομμάτων και της αναζήτησης πολιτικής πέρα από τα δογματικά ιδεολογήματα. Ίσως γι αυτό τον χειροκροτούν ακόμα οι περισσότεροι. Γιατί δεν συμβιβάστηκε βολευόμενος σε μια παράταξη.
Γι αυτό και αξίζει τουλάχιστον να ακούμε τη γνώμη του χωρίς να τον απορρίπτουμε εκ των προτέρων ως μέρος του εκφυλισμένου πολιτικού συστήματος. Το πώς θα την επεξεργαστούμε αφορά στα δικά μας κριτήρια, ιδεολογικά πιστεύω και εμπειρίες ζωής.

σχολιαστης είπε...

Η περικύκλωση του Μίκη απο τους Ψωμιάδηδες, τους Καραμπελιάδες και λογής εθνικιστές, δεν είναι ευχάριστο φαινόμενο.

Μακάρι να τον προστάτευαν οι φίλοι του.

Αταίριαστος είπε...

http://politicalreviewgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_8917.html?spref=fb

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αγαπητέ Αταίριαστε, εσείς επιβεβαιώνεστε από την κυρία, στο άρθρο στο οποίο με παραπέμπετε, κι εγώ επιβεβαιώνομαι από άλλους αρθρογράφους σε μια αέναη διαμάχη για το ποιός έχει δίκιο...
Ο καθείς το δίκιο του ανάλογα με τα βιώματα και τις εμπειρίες του λοιπόν. :-)

Αγαπητότατε Σχολιαστή, ουδεμία σχέση έχω με τους ονομαζόμενους ή μη στο σχόλιό σου. Κι εγώ το χρέος το νοιώθω ως προς εμένα και αυτόν που τιμώ και όχι ως προς όποιον βρίσκεται συγκυριακά δίπλα του.
Επαναλαμβάνω, όμως, αυτό που ο καθηγητής Γραμματικάκης είπε για τα εμφανιζόμενα κινήματα: "είναι ποτάμι που ξεχύθηκε. Και τα ποτάμια κουβαλάνε και λάσπες και σκουπίδια μα πιο πολύ είναι το νερό".

Ανώνυμος είπε...

...Μιά άλλη άποψη:
http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2011/02/blog-post.html

Κωστής Γκορτζής είπε...

Εκπληκτική... άποψη όντως. Το άκρον άωτον της συνωμοσιολογίας. :-))

Ανώνυμος είπε...

Ναι.. ίσως.. Ο Τραϊανού πάντως, δεν είναι τυχαίος... :-)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καθόλου τυχαίος. Διαβάζοντας προσεκτικά το περιεχόμενο του μπλογκ του μου φέρνει ως, αμφισβητίας των πάντων, αυθεντία στα πάντα και -κυρίως- απρόσωπος (χωρίς ταυτότητα) για να μην αναλαμβάνει και την ευθύνη των λεγομένων του... Κάτι σαν ...Πάγκαλος χωρίς όνομα και φωτογραφία. :-)))