27.6.11

Άλλη γεύση...


Μια βδομάδα "αποτοξίνωσης". Απολύμανσης από τα κακά και ζέοντα στα μέσα και στα έξω μας...
Στ 'Αηδόνια Γρεβενών. Όπου κάποιο νέοι μας έδειξαν πώς τα ανθρώπινα αισθήματα ξεπερνούν ταμπού και διαχωρισμούς και κάποιοι "παλιότεροι" πώς μπορούν να αποδεχτούν το καινούργιο, το διαφορετικό, το ανθρώπινο.
Η νύφη "θκιά μας" (δικιά μας). Αηδονιωτοπούλα.
Ο γαμπρός, από Ινδό πατέρα και Ουαλή μητέρα, έγινε ...Δημήτρης για να πάρει την καλή του με παπά και με κουμπάρο. Ο κουμπάρος Ουαλός που έγινε ...Χριστόφορος για να μπορέσει να παντρέψει κατά τα εθίματα τα ελληνικά τα φιλαράκια του.
Ακόμα και οι παρανυφούλες πολυεθνικά αντιπροσωπευτικές. Ινδή, Ουαλή και ελληνίδα.
Τα Ινδοουαλικά σμόκιν των αρσενικών και οι ινδικές φορεσιές των θηλυκών ταίριαξαν άψογα με τα κλαρίνα και τα χάλκινα, όπως και με τους ντόπιους χορούς όπου διέπρεψε όλο το σόι του γαμπρού και οι φίλοι τους που κατέφτασαν από Ινδία, Ουαλία, Αυστραλία και άλλους ορίζοντες για να μείνουν έκπληκτοι από τα ελληνικά έθιμα.
Έκπληκτοι κι εμείς από την προθυμία τους να μάθουν κάθε λεπτομέρεια των εθίμων και της γαμήλιας τελετής, κάθε έννοια των τραγουδιών, κάθε βήμα των χορών.

(στη φωτογραφία, ο Ουαλός κουμπάρος Χριστόφορος χορεύει σε όλη τη διαδρομή από το σπίτι της νύφης μέχρι την εκκλησία μαζί με τα "μπρατίμια"!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: