6.8.08

Επανιδρύοντας το κράτος

Τις τελευταίες μέρες υφίσταμαι κι εγώ τη δοκιμασία της 'δήλωσης' ακινήτου στον ...νέο Οργανισμό Κτηματολογίου ώστε, στα πλαίσια της επανίδρυσης του Κράτους(...), να αντικαταστήσει τα αναχρονιστικά Υποθηκοφυλακεία και να μπεί μια τάξη στο χάος που έχουν δημιουργήσει με την τεμπελιά τους και την αναξιοπιστία τους, χιλιάδες -φαντάζομαι- Υποθηκοφύλακες ανά την επικράτεια.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι 'ποιοί θα επεξεργαστούν τα υποβαλλόμενα δεδομένα και ποιοί θα επανδρώσουν τα "Κτηματολογικά Γραφεία"/πρώην Υποθηκοφυλακεία; Οι ίδιοι άχρηστοι που τα λειτουργούσαν μέχρι σήμερα;
Επειδή μερικοί ίσως και να αδικούνται από τον χαρακτηρισμό, ας απαντήσουν στο 'γιατί δεν χρησιμοποιούν τα ήδη υπάρχοντα στα Υποθηκοφυλακεία στοιχεία και να τα περάσουν ΑΥΤΟΙ στο νέο σύστημα';
Άλλα ερωτήματα:
- Αν οι τίτλοι κάποιου για ένα διαμέρισμα είναι αδιαμφισβήτητοι με βάση τα υπάρχοντα στο Υποθηκοφυλακείο στοιχεία, γιατί να τρέχει να ξαναδηλώνει τα ίδια στο κράτος;
- Τι θα αλλάξει με τη νέα εγγραφή από τις υφιστάμενες διαφορές και αμφισβητήσεις σε οποιοδήποτε ακίνητο; Η επαπειλούμενη 'αδυναμία μεταπώλησης ή μεταβίβασης' δεν ισχύει και σήμερα για τα 'μη καθαρά' ακίνητα;

Κάποιος δεν πρέπει να μου απαντήσει γιατί παίρνω το πιστοποιητικό μεταβίβασης ΕΓΩ από το Υποθηκοφυλακείο για να το ΜΕΤΑΦΕΡΩ στο Κτηματολόγιο; Και καλά, ας εργαστω εγώ γιατί αυτοί που πληρώνονται για να εργάζονται κάθονται. Αλλά, αντί να πληρωθώ για την καταναγκαστική εργασία μου, καλούμαι -με την απειλή της απώλειας των δικαιωμάτων μου σε ένα τριάρι- να τους πληρώσω κιόλας...!!!

Κύριε Σουφλιά, το ΠΑΣΟΚ είχε αρκετούς πορτοφολάδες που μου τα 'παιρναν χωρίς να το καταλάβω. Εσείς δεν έχετε πορτοφολάδες. Έχετε ένοπλους ληστές που με απειλούν και μου ΑΡΠΑΖΟΥΝ -πέρα από τα λεφτά- και την αξιοπρέπειά μου και κάθε ελπίδα μου ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σ' αυτόν τον τόπο.

Δεν έχω άλλο τρόπο αντίδρασης από το να εκτονώνω τον θυμό μου εδώ και απέχοντας από κάθε θεσμική διαδικασία όπως οι εκλογές που έχετε -παρέα με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα- ξεφτιλίσει τελείως. Να χαίρεστε τη δημοκρατία σας. Και αυτούς που σας βλέπουν ως ...μελλοντικό Πρόεδρο όλων των Ελλήνων. Τους υπαλλήλους που κάθονται δηλαδή.

27 σχόλια:

Lion είπε...

Καλημερα,
γερμανοφερνεις Καπετανιε ;-)

Μονο οι κουτοφραγκοι σκεφτονται ετσι. Οι Ραγιαδες κανουν οτι τους λεει ο αρχηγος. Αρκει να κερδιζει η "ομαδα" στο πρωταθλημα.

Δεν ξερω αν σε παρηγορει αλλα υπαρχουν και χειροτερα. Τον καιρο που ειχα δικη μου επιχειρηση στην Ελλαδα, μου εκαναν το εξης: η δημ. υπηρεσια βεβαιωσε κατι σε ενα !@!$@#$χαρτο, το οποιο ηταν λαθος. Ενα λαθος το οποιο δεν προσεξα αμεσως αλλα μπορουσα να το αποδειξω με 5 αλλα δικαιολογητικα. Ε, επι 3 χρονια με τραβαγαν οι αλλες υπηρεσιες, με εβαλαν να τρεχω, μου εριξαν προστιμα, με αναγκασαν να ξαναβγαλω χαρτια (=τρεξιμο και εξοδα) κλπ. κλπ. Ολα αυτα για ενα λαθος που ειχαν κανει οι ιδιοι, και μαλιστα το παραδεχονταν ολοι τους.
Καθε φορα που παρατουσα την *παραγωγικη* δουλεια μου για να ασχοληθω με το δικο τους λαθος μου ελεγαν "το ξερουμε οτι εχετε δικιο .... αλλα πρεπει να κανετε αυτο που σας λεμε". Ειτε "τι φταιω εγω, αλλη υπηρεσια εκανε το λαθος". Τους τα πεταξα λοιπον στην μουρη και το εκλεισα το μαγαζι.

Εγω ομως το ειχα διπορτο και μπορω ανα πασα στιγμη να ζησω ανετα στην Γερμανια. Εσεις οι υπολοιποι;

Υ.Γ. Μονο οσοι ειναι δημοσιοι υπαλληλοι και τελειως εξω απο οποιαδηποτε παραγωγικη διαδικασια την περνανε καλα στην Ελλαδα.

Unknown είπε...

Ξέρεις πόσοι δικηγόροι, μηχανικοί, και φυσικά οι εταιριούλες που στήθηκαν, βγάζουν χρήματα; Έτσι κινείται το χρήμα ενώ αλλιώς απλά ορισμένοι υπάλληλοι θα έκαναν την δουλειά και δεν θα κινούταν και χρήμα. Και ξέρεις ε; Η κίνηση του χρήματος είναι βασικό στοιχείο της δήθεν ανάπτυξης της κοινωνίας μας.

Αλλά σε κόβω εναντίων της ανάπτυξης.
Εσύ ξέρεις ότι οι εταιρείες που ανέλαβαν την διεκπεραίωση, έλαβαν από τον κορβανά, αλλά άφησαν ένα χρόνο απλήρωτους τους υπαλλήλους τους;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καπετάνιε μου, πολύ το σκέφτομαι 'να την κάνω' μόλις οι οικογενειακές συνθήκες το επιτρέψουν...
Και τι να με παρηγορήσει που ταλαιπωρήθηκες κι εσύ. :-) ΟΛΟΙ οι πολίτες τα ίδια τραβάνε και ολοένα χειρότερα καθημερινά. :-(
Κλωτσοσκούφι του ...Αλογοσκούφη.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καμηλιέρη, όλα για τον κορβανά των λίγων... Να δείς που 'ιταλοποιούμαστε' ταχέως. Έτσι άρχισε και η "επανίδρυση" της Ιταλίας. Όταν οι Ιταλοί σιχάθηκαν το δικομματικό τους σύστημα και άρχισαν να ψηφίζουν την Τσιτσολίνα, ο Κράξι και ο Αντρεότι συμμάχησαν! Εκεί προέκυψε στο τέλος ο Μπερλουσκόνι. Φαντάσου τι θα προκύψει σε εμάς...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Κωστή

Επειδή, όπως είπες, είναι πολλά τα κοπλιμέντα, θέλω να σου πώ ότι η άποψη σου για αποχή από την, όντως φαλκιδευμένη, εκλογική διαδικασία είναι, για μένα, λάθος. Απλά αφήνοντας, μεταξύ των άλλων, στους 310 "αντιστασιακούς" της Μεσσηνίας (γεννηθέντες μεταξύ 1930 - 1935...)το προνόμιο της συμμετοχής, παγιώνουμε την άνομη συνδιαλλαγή σαν μοναδικό μηχανισμό άσκησης εξουσίας

http://www.antinews.gr/?p=2970

Οσο για ονόματα, ηλικίες και διευθύνσεις

http://www.et.gr/view_publication/2007/2/161/svg/1?form.submitted=True

Στάθης

Κωστής Γκορτζής είπε...

Τα διάβασα κι αυτά Στάθη. Και γνωρίζω και πολλά από ...πρώτο χέρι.
Μήπως, όμως, η οποιαδήποτε συμμετοχή μας στη θεσμοθετημένη πια ψηφοκαπηλεία είναι ένδειξη συνενοχής;
Πολύ φοβάμαι πως είναι. Καταλαβαίνω πολύ καλά τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας στάσης. Αλλά δεν βρίσκω άλλη.
Το πολιτικό σύστημα έχει σαπίσει στο σύνολό του και αυτό πρέπει να τους κάνουμε ΟΛΟΥΣ τους να το καταλάβουν.

Αν υπάρχει 'φως' σε κάποιες εναλλακτικές λύσεις, με χαρά να τις ακούσω/διαβάσω.

Lion είπε...

Καλησπερα,
ειμαι γνωστος ακομματιστος, ετσι αυτο που θα πω δεν εχει να κανει με καποιο συγκεκριμενο κομμα.
Οταν την 10ετια του 80 το Πασοκ εδινε αβερτα συνταξεις σε οποιον κουνουσε πρασινο σημαιακι, ειχαν αποκαλυφθει περιπτωσεις επαγγελματιων ποδοσφαιριστων εν ενεργεια (!) που επαιρναν αναπηρικη συνταξη. Τι εγινε με αυτο το θεμα; Προφανως τιποτα. Στοιχηματιζω οτι ο συγκεκριμενος ακομα παιρνει την αναπηρικη του, 25 χρονια μετα.

Οχι, δεν φταιει ο Α η ο Β πολιτικος. Ουτε το Α η Β κομμα. Φταινε οι Ραγιαδες που δεν τους παιρνουν με τις πετρες - και μαλιστα στην παραμικρη ατασθαλια. Δεν χρειαζεται να γινει εθνικη τραγωδια (οπως οι φωτιες στην Πελοποννησο περυσι), ουτε το σκανδαλο της Ζημενς. Η οποιαδηποτε - ακομα και η μικροτερη - αυθαιρεσια των αρμοδιων πρεπει να προξενει αντιδρασεις.

Βρισκουν και τα κανουν, τι νομιζετε; Και οσο περισσοτερο βρισκουν, τοσο περισσοτερα θα κανουν.

Υ.Γ. Καπετανιε αν πραγματι εχεις δικιο και μας προσμενει "ιταλοποιηση", τρομαζω απο τωρα.

Περαστικός είπε...

Το πέρασα και εγώ το καψόνι πριν από λίγες μέρες και τους έσκασα και το 35άρι ευρώ και αισθάνθηκα για άλλη μια φορά όχι πολίτης, αλλά υπόδουλος. Επίσης, πόσες φορές τα έχουμε δηλώσει και ξαναδηλώσει τα ακίνητα με το Ε9; Θέλω να δω τι θα ψηφίσει πάλι αυτός ο λαός. Υπενθυμίζω ότι το έργο είχε χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ, αλλά τα χρήματα επιστράφηκαν επί "θείου βρέφους" όταν διαπιστώθηκαν "διάφορα", το ποσό εξαντλήθηκε αν θυμάμαι καλά στο 25% της διαδικασίας. Ο ένας μας τα τρώει, ο άλλος μας στέλνει το λογαριασμό. Αύριο πάλι, ο επόμενος θα μας τα ξαναφάει και ξανά τα ίδια. Μαυρίστε τους. Αν ξυπνήσει αρκετός κόσμος δεν θα είναι εύκολο να παραμείνουν στην εξουσία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσα μέσα και αν μεταχειριστούν. Αν τρίξει η καρέκλα τους, ελπίζω να δούμε ανακατατάξεις και πιο υγιείς δυνάμεις. Η παρούσα κατάσταση δεν προσφέρει καμία ασφάλεια, μόνο συνεχή ολίσθηση προς τον γκρεμό.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δρακολέοντα, συμφωνώ απολύτως ως προς το αίτιο. Αυτό που ψάχνω είναι η μορφή της αντίδρασης του ραγιά στον Δημοκρατικό Φασισμό που διανύουμε. Δεν πιστεύω στις βίαιες 'εξεγέρσεις' που καταστρέφουν και περιουσίες αθώων, ούτε βεβαίως, στις χούντες και στις φούντες των λογής εθνοσωτήρων, γι αυτό και καταλήγω στην ...παθητική αντίσταση.

Περαστικέ, μου φαίνεται ότι ...αυξανόμαστε! :-)

Lion είπε...

Καλησπερα,
επι τελους! Καποιος που βλεπει ακριβως τι γινεται και αναρωτιεται τα ιδια πραγματα μ' εμενα.

Προφανως και εγω απεχθανομαι εθνοσωτηρες και χουντες. Οπως κι εσυ Καπετανιε, ψαχνω εναν τροπο αντιστασης (ειπαμε, η μεταναστευση δεν ειναι για ολους). Επισης με απασχολει το προβλημα των αριθμητικων συσχετισμων. Πολυ θα ηθελα να μαθω, πόσοι ειμαστε που σκεφτονται ετσι. Στις αισιοδοξες στιγμες μου μας υπολογιζω για 5%. Στις μαυρες μου μας λογιαζω για 0.1%. Αυθαιρετα νουμερα ειναι αυτα.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καλησπέρα Κάπτεν, δεν νομίζω ότι είμαστε τόσο μικρή μειονότητα. Αντιθέτως, πιστεύω ότι είναι πολλοί αυτοί που ψάχνουν να βρούν τρόπο αντίδρασης.
Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Οι αλλεπάλληλες μετακινήσεις μεγάλης μάζας ψηφοφόρων στις αρχές του '60 -όπως θυμόμαστε εμείς οι παλιότεροι- το ίδιο αίτιο είχαν αλλά τότε 'εφευρέθηκε' η χούντα και αποκλείστηκε οποιαδήποτε άλλη μορφή αντίδρασης του κόσμου στα πλαίσια της Δημοκρατίας.
Τώρα, που δεν μπορούν να μας φορέσουν 'χούντες', αισιοδοξώ ότι θα βουλιάξουν στον βούρκο τους. Αρκεί να μη τους δίνουμε συνεχώς χέρι βοήθειας (ψήφο)...

Ανώνυμος είπε...

Για όσα περιγράφετε, ένα έχω να πω:

πέρυσι, την ώρα της ψήφου, εγώ βρισκόμουν κάπου πάνω από τις Άλπεις και δεν ντρέπομαι καθόλου γι΄αυτό.

Χμ, μιας και το συζητάμε, να θυμηθώ μπω cuil να δω ποιος έβγαλε κυβέρνηση. :Ρ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κωστή καλημέρα

Σχετικά με το "τι να κάνουμε" (που έλεγε και κείνος ο Λένιν κάποτε...)

Ξεκινάω την συλλογιστική μου διαπιστώνοντας ότι η ιδέα της προεκλογικής δέσμευσης για σύμπραξη μεταξύ των "προοδευτικών - αντιδεξιών" κομμάτων της χώρας, πάνω σε συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα ανασύνταξης της χώρας, φαίνεται αδιανόητη για τους μικρόνοες ηγετίσκους που διαθέτουν. Αρα, η απομάκρυνση της Ν.Δ από την νομή της εξουσίας και το σπάσιμο της αυτοδυναμίας και των μονοκομματικών κυβερνήσεων νομίζω πώς πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Αν μην τι άλλο για να υπάρχει έστω ο στοιχειώδης έλεγχος (πιό πολύ αλληλουπόβλεψη θα το έλεγα) μεταξύ των συνεταίρων.Μετά από το τελευταίο έκτρωμα εκλογικού νόμου που "εκπόνησε" ο¨"εγκριτος συνταγματολόγος" κ. Πάκης, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την είσοδο και άλλων κομμάτων στην Βουλή. Σου επισημαίνω ότι η αυτοδυναμία της Ν.Δ στις τελευταίες εκλογές παίχθηκε σε ~ 60.000 ψήφους (αν υπήρχε εκλογική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - Οικολόγων ή αν οι Οικολόγοι έμπαιναν στην Βουλή) ~10 έδρες θα αφαιρούντο από το πρώτο κόμμα, την Ν.Δ). Πρακτικά το μόνο που βλέπω ότι μπορούμε να κάνουμε τώρα, είναι να περάσουμε στον κόσμο, μέσα από τις καθημερινές συναλλαγές μας, αυτή την ιδέα πολεμώντας κυρίως την διαθέση για ιδιώτευση (με την αρχαία αθηναϊκή έννοια του όρου) που καταλαμβάνει όλους και περισσότερους από τους πολίτες. Και να ελπίζουμε. Θέλω τέλος να σου επισημάνω, όσο και αν αυτό βασίζεται μόνο στην προσωπική μου δήλωση εννοείται, ότι δεν έχω καμμία οργανωτική σχέση με τους Ο.Π και βέβαια ότι δεν αποσκοπώ ούτε στην βουλευτική αποζημίωση ούτε στην "τακτοποίηση υποθέσεων μου"

Υ.Γ Θα είσαι βέβαια ενήμερος ότι "σεμνά και ταπεινά" προετοιμάζονται οι κρατικοί μηχανισμοί (Υπουργείο Εσωτερικών) για εκλογές*, και δεν εννοώ τις ευροεκλογές του 2009. Το αν μας πιάσουν, πάλι, στον ύπνο είναι, πρωτίστως, δικό μας θέμα

Στάθης

*http://www.zougla.gr/news.php?id=5420
http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080725&nid=9304073&sn=&spid=
http://www.antinews.gr/?p=2863

Κωστής Γκορτζής είπε...

Στάθη, λογικό ακούγεται για λογικούς ανθρώπους (που δεν χρειάζονται φαντασία για να συνειδητοποιήσουν ότι 'μαγειρεύονται εκλογές...).
Ας κάνουμε, λοιπόν, το πρώτο βήμα. Μετά;
Μπαίνουν οι Οικολόγοι στη Βουλή, χάνουν την αυτοδυναμία τα δύο κόμματα και προκύπτει κυβέρνηση συνασπισμού κομμάτων που (σωστά εκτιμάς) θα αλληλοϋποβλέπονται και (προσθέτω εγώ) θα συναγωνίζονται επί του ταψιού της πίτας.
Βούτυρο στο ψωμί του πολιτικού συστήματος φαντάζει. Εδώ δεν βρίσκουμε υπεύθυνο για το μπάχαλο του κράτους σε μονοκομματική κυβέρνηση, φαντάσου τι ...τέννις ευθυνών θα παίζεται με συγκυβερνώντες. Θα τολμήσει κανένας να φτιάξει θεσμούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς; Θα τολμήσει κανένας να μειώσει το Ελληνικό Δημόσιο στο ένα τρίτο του μεγέθους που υπερεπαρκεί για τη λειτουργία του; Θα τολμήσει κανένας να ...μετακομίσει το Υπουργείο Οικονομίας στην περιφέρεια; Θα τολμήσει κανείς να αυξήσει τους φόρους στους φτωχούς (κατά τους ισολογιμούς των εταιρειών τους) επιχειρηματίες που κυκλοφορούν με Πόρσε Καγιέν; Δυστυχώς, τα κομματικά πρόσωπα σε ΟΛΕΣ τις παρατάξεις αναδεικνύονται διαχρονικά μέσα από το σάπιο, ματαιόδοξο και ρουσφετολογικό σύστημα που έχει 'ενοχοποιήσει' ατομικά και τον κάθε πολίτη. Η -κάθε άλλο παρά επιθυμητή- τάση μου για 'ιδιώτευση' προκύπτει από την καθημερινή διαπίστωση της απομόνωσης ΟΛΩΝ των πολιτών στον εαυτό τους ζώντας και αναπνέοντας 'αμυνόμενοι περί Πάρτης τοις κείνων Χρήμασι πειθόμενοι".

Στο κάτω κάτω, ο μόνος τρόπος για να μετρηθούμε επιτέλους όσοι δεν ανέχονται τον σημερινό αποπολιτισμό, φαίνεται ότι είναι η 'απουσία' από το σύστημα που συντηρεί και εκτρέφει αυτές τις νοοτροπίες για ίδιον συμφέρον.
Και μετά βλέπουμε.

Περαστικός είπε...

Συμφωνώ ότι η μόνο ελπίδα δια των εκλογών είναι το σπάσιμο του δικομματικού συστήματος με τη μη αυτοδυναμία. Η πολιτική είναι δυναμική και η παρατήρηση των υπαρχόντων δυνάμεων δεν καθορίζει απόλυτα τις εξελίξεις μετά από έναν τόσο ισχυρό κραδασμό του συστήματος. Το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κάτι όχι αναγκαία κακό. Αυτό θα δώσει χρόνο ώστε, πέρα από αυτό, ελπίζω, να γίνουν ζυμώσεις και να αναδειχθεί μια νέα γενιάς πολιτικών και νέες δυνάμεις που τώρα ασφυκτιούν. Εγγυήσεις δεν υπάρχουν και το ρίσκο υπάρχει πάντα, το πρόβλημα είναι ότι πλέον ο κίνδυνος από τη συνέχιση αυτής της κατάστασης που έχει φτάσει πλέον στην ακυβερνησία και τη σαπίλα είναι χειρότερος. Η χώρα διαλύεται σε χιλιάδες «Ζωνιανά» και παραμάγαζα. Δεν ζούμε σε κράτος δικαίου, δεν ζούμε σε δημοκρατία. Ένα ισχυρό πλήγμα στο καθεστώς των κληρονομικών ηγετών και ολιγαρχών του κοινοβουλίου που νέμονται και εμπορεύονται την εξουσία είναι αναγκαίο.

Lion είπε...

Καλησπερα,
να υπενθυμισω οτι η Γερμανια ζει πολυ καλα τα τελευταια 30+ χρονια με κυβερνησεις συνασπισμου. Οι γερμανοι εδω και μια γενια - δηλαδη τεραστιο διαστημα - δεν εχουν ζησει αυτοδυναμη κυβερνηση.
Η κυβερνηση συνασπισμου εχει καμποσα πλεονεκτηματα. Δεν υπαρχει το "αποφασιζομεν και διατασσομεν" και το κυβερνον κομμα εχει μεν την εξουσια αλλα εξαρταται απο το συγκυβερνον κομμα. Υπαρχει ελεγχος και υπαρχουν περισσοτερες της μιας πολιτικες τασεις μεσα ! στην κυβενρηση.

Βεβαια μπορει η Ελλαδα να παρει τα αρνητικα μιας κυβερνησης συνασπισμου και οχι τα θετικα (στο να αντιγραφουμε μονο τα αρνητικα ειμαστε πρωταθλητες). Ετσι θα εκπληρωθουν ολοι οι φοβοι που εκφραζει ο Καπετανιος πιο πανω. Η Γερμανια ειναι ομως ενα παραδειγμα, οτι κυβερνηση συνασπισμου δεν ειναι απαραιτητα κατι κακο.

Τουλαχιστον μια κυβερνηση συνασπισμου θα ειναι ενα πειραμα στην πολιτικη σκηνη της Ελλαδας. Ισως αποβει θετικο, δεν ξερω. Στο κατω - κατω, τι χειροτερο μπορει ακομα να μας συμβει;

Υ.Γ. και η Γερμ. βρισκεται αυτην την στιγμη σε μεγαλες ανακαταταξεις, γιατι το πολιτικο της σκηνικο αλλαζει αρδην. Αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο.

An-Lu είπε...

Όχι μόνο αυτό σεβαστέ Καπετάνιε, αλλά καλούμαι να θυσιάσω και 3 με 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ημέρες των (ελάχιστων) διακοπών μου για να τρέχω στο Υποθηκοφυλακείο...κάτι για class action προς την ΕΕ άκουσα αλλά δεν βλέπω κάτι οργανωμένο ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι τυχερός που έχω κανα δυο ακίνητα και πλήρωσα 70€...ξέρετε πόσοι "ακτήμονες" και "άστεγοι" θα παρακαλούσαν να πλήρωναν 35€ και να έβαζαν το κεφαλάκι τους κάτω απο κανένα κεραμύδι
Πάλι σας φταίει αυτό το τόσο υπέροχο κράτος...της μέριμνας !!!

zappa είπε...

h plaka einai oti twra pia to kthmatologio einai plhrws idiotikopoihmeno (basika einai Anwnymh Etairia), alla apo grhgorh eksyphretish allo tipota....


Allh mia triklopodia gia osous e8noswthres pragmatika pisteyoun oti me thn idiotikopoihsh ola 8a ginoun rodina

Unknown είπε...

Χααααχαχα

Για να μη σχολιάσουμε πως στο χωριό του πατέρα μου που είναι από τα πρώτα μέρη που εγινε το κτηματολόγιο, χρειάστηκαν 4 χρόνια για να βρούμε τα χαρτιά ώστε να κάνουμε μεταβιβάσεις και τα βρήκαμε μόνο όταν ανατρέξαμε στα αρχεία του υποθηκοφυλακίου γιατί στο κτηματολόγιο δεν βρίσκαν τίποτε απ' όσα είχαμε καταθέσει...

Κτηματολόγιο - υποθηκοφυλάκιο : 0-1

Κωστής Γκορτζής είπε...

Περαστικέ, χαίρομαι (πραγματικά) για την αισιοδοξία σου. Δεν μας χωρίζει ολόκληρη γενιά (μόνο 17 χρόνια...) και είναι αυτό το παραπάνω διάστημα που έζησα κι εγώ αισιόδοξος και ψάχνοντας για λύσεις. Χάθηκα ψάχνοντας και γέρασα περιμένοντας. :-)

Δρακολιόνταρε, ο πείραμα το κάναμε...
Και τους δώσαμε δέκα παρατάσεις. Εδώ είναι ...Βαλκάνια!

Γοργόνα μας, ώσπου να ...οργανωθούμε, ο Σουφλιάς θα εφεύρει ..."νέο Γλαστρολόγιο" με υποχρεωτική δήλωση των διατηρούμενων γλαστρών έναντι 35 Ευρώ την καθεμιά... Έχουν βάλει το χέρι τους στην τσέπη μας και δεν το βγάζουν με τίποτα!! :-)

Ανώνυμε, όντως είμαστε αχάριστος λαός :-)

zappa, μ' έσφαξες. Πλήρωσα, δηλαδή, για να ...δουλέψω σε Ανώνυμη εταιρεία; Κι εγώ νόμιζα ότι δούλεωα για την πατρίδα μου... :-)))))

Καμηλιέρη, πάλι καλά που τα βρήκατε. Αλλά αυτό αποδεικνύει ότι όλοι αυτοί που προσλήφθηκαν στην Κτηματολόγιο Α.Ε. θα μπορούσαν να στρώσουν τον κώλο τους στα Υποθηκοφυλακεία και να 'ψηφιοποιήσουν' τα πάντα απευθείας.
Αλλά πώς αλλοιώς θα έπαιρναν το 35αρι (κατ'ελάχιστο) από τον κάθε Έλληνα;

Unknown είπε...

Σαφώς και θα μπορούσαν.

Αποδεικνύει όμως ταυτόχρονα ότι εν τέλει το ξύνουν παραπάνω απ' ότι οι ΔΥ {ΟΚ λίγο ξύσμο κατ' εμέ δε βλάπτει καθόλου, το επικροτώ, αλλά με μέτρο ;)}

Περαστικός είπε...

Καπετάνιε, πολύ αισιόδοξος δεν είμαι, αλλά θέλω να έχω μια αίσθηση, έστω απατηλή, ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα, που σίγουρα αυτοί οι δυο με την αλαζονεία τους δεν προσφέρουν.

Για τους φίλους που θεωρούν το Κτηματολόγιο "ιδιωτική εταιρεία", ναι, έχει αυτή τη νομική μορφή, ωστόσο, από το προφίλ της εταιρείας στην ιστοσελίδα της: "Μοναδικός μέτοχος της εταιρείας είναι το Υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.". Μια υπηρεσία του Δημοσίου είναι ουσιαστικά που για λειτουργικούς λόγους μάλλον (προσλήψεις κ.λπ.) της δόθηκαν κάποια κεφάλαια και συστάθηκε με αυτή τη νομική μορφή.

Unknown είπε...

Ψάξε λίγο παραπάνω βέβαια και θα δείς πως ιδιώτες έχουν τα πάντα - ονόματα δεν αναφέρω. Τύπεις είναι δημόσιο. Σε διαχείριση - εργασιακές συνθήκες είναι απόλυτα ιδιωτική. Α και οι μέτοχοι επίσης είναι πολλοί ιδιώτες :)

Κοινώς μόνο το κεφάλαιο χάρισε για μια ακόμα φορά το κράτος σε μεγαλοκαρχαρίες για να φτιάξουν μια ιδιωτική επιχείρηση αντί να την φτιάξει και να την εκμεταλλευτεί το ίδιο. Σίγουρα βέβαια είναι "δημοσίου συμφέροντος" - το ένοιωσα στο πετσί μου! Μακάρι να ήταν δημόσια επιχείρηση πάντως αλλά δυστυχώς με τους "πεφωτισμένους διαχειριστές" που διαθέτουμε, τέτοιες επιχειρήσεις δεν υφίστανται πλέον.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Γκρινιάρη καπετάνιε εδώ δεν έχουμε ανταλλακτικά για Απάτσι (Ε 23-5-08)και συ γκρινιάζεις για το μπάχαλο του μη κτηματολογίου. Δέστο σαν πειθαρχείο ποινικού για ανύπαρκτο παράπτωμα. Αθώοι αλλά μέσα, δυστυχώς! Σκέψου όμως τον καταπατητή με τα 117 χωράφια στα Καλύβια, τον έξυπνο με τα 4 ΑΦΜ τον κύριο Νομικό πρόσωπο ΙΔ (μοναστήρι-συναιτερισμό-εργολάβο) που τις 120 κτήσεις του ήξερε μεχρι τώρα η 3η γκόμενα η μικρούλα και η οφ σορ στα Κέυμαν. Η τον αυθαιρετούχο που δηλώνει μόνο χωράφι και την βιλάρα 360 τμ αυθαίρετη που έχει με προσύμφωνο 15 χρόνια πλαντάζει που δεν θα την δηλώσει.! Η κύρια ένσταση της ΕΕ στην πρωτη αμαρτωλή προσπάθεια δεν ήταν τα λεφτά ήταν ο λάθος τρόπος που μετρούσαν χωρίς τα επίσημα συμβόλαια.Στο "δική μου" ανάρτηση- κείμενο παραπέμπω σε άρθρο της "Κ " επίτιμου προέδρου συμβολαιογράφων που τα εξηγεί. Καλό φθινόπωρο.

demetrat είπε...

Πρώτη φορά γέλασα χε χε χε χε , από τότε που τα παλουκάρια μας παίζουν μονόπολη.
Είχε κάτι παλιοχώραφα στο χωριό ο πατέρας μου , εξ' αδιαιρέτου με τα άλλα εφτά αδέρφια του, τα οποία ουδέποτε συμφώνησαν στη μοιρασιά.
(Γιατί πάντα υπάρχει ένας χοντρομαλάκας σε κάθε σόϊ, πολλάκις δε και δύο).Με αποτέλεσμα, το λάθος και το πάθος να μεταφερθεί σε μάς , τα 15 ξαδέρφια, στα οποία πάλι υπάρχει ένας χοντρομαλάκας, με αποτέλεσμα να πληρώνουν όλοι για κάθε κομμάτι .ΧΕ ΧΕ ΧΕ .
Κατά τα άλλα , ψαχνουμε να βρουμε με τη φαντασία μας, άν έχει τέλος αυτή η κατηφόρα.
δ

diastimata είπε...

Μπλέχτηκες για τα καλά στα γρανάζια της γραφειοκρατίας μου φαίνεται... Από τον Ιούλιο βοηθάς στην επανίδρυση! Πάει, ήρθε ο Σεπτέμβριος, ήρθε ο πρωθυπουργός, θα ΄ρθει κι ο πρόεδρος της αξιωαμτικής αντιπολίτευσης κι εσύ, ακόμη, θα δηλώνεις το ακίνητο; Να βοηθήσουμε μπορούμε; (Να βρούμε κανέναν γνωστό, που έχει έναν γνωστό, που ξέρει έναν υπάλληλο στην κατάλληλη υπηρεσία...)

;-)