21.2.08

Γιατί γελάνε όλα τα κατσίκια

Υπ' όψη του Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Ιωάννη Αλεξανδρή


Κύριε Δήμαρχε,


Με μεγάλη λύπη μου πληροφορήθηκα ότι σήμερα σκοπεύετε να προτείνετε στο Δημοτικό σας Συμβούλιο την λήψη απόφασης για ‘εκβάθυνση’ του αλιευτικού καταφυγίου Ν.Επιβατών από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ με ‘αντιπαροχή’ την χρήση της άμμου από την εταιρεία στο έργο της επέκτασης του διαδρόμου.

Προς επίρρωση της πρότασής σας, ισχυρίζεστε ότι το έργο της εκβάθυνσης ‘επείγει’ και για τη δημιουργία της υποδομής για θαλάσσια συγκοινωνία με βάση συγκεκριμμένη πρόταση κάποιας άλλης εταιρείας.

Κατ΄αρχή, μάλλον σας διαφεύγει το γεγονός ότι ο βυθός της θάλασσας και ο αιγιαλός ΔΕΝ σας ανήκουν για να τους κάνετε ό,τι θέλετε με μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης, σας διαφεύγει το γεγονός ότι η μέθοδος της ‘εκβάθυνσης’ έχει χρησιμοποιηθεί και από τον προκάτοχό σας πριν από λίγα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες διαβρώσεις των γειτονικών ακτών και ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ-ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ του ρυθμού επαναπροσάμμωσης του καταφυγίου για να είναι σήμερα στην παρούσα κατάσταση.

Επίσης, σας διαφεύγει το γεγονός ότι οι ‘μελετητές’ και των τωρινών πρωτοβουλιών σας είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν την απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Επίσης, σας διαφεύγει το γεγονός ότι αυτοί που σας προτείνουν μαρίνες και υποδομές για θαλάσσια συγκονωνία συνεργάζονται με άτομα που εμφανίζονται και μεταξύ αυτών που ‘κατασκεύασαν’ τον πλωτό κυματοθραύστη στον Ν.Μαρμαρά την κατάσταση του οποίου μπορείτε να διαπιστώσετε ‘ιδίοις όμμασι’. Αν ο Ν.Μαρμαράς σας πέφτει μακρυά, μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι την Καλαμαριά και να ρωτήσετε τον εκεί Δήμαρχο πόσο κόστισαν οι ‘πλωτοί ντόκοι’ δίπλα από την Μαρίνα του ΕΟΤ που κείτονται άχρηστοι (και, κατά το Λιμεναρχείο, επικίνδυνοι) από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων...


Κύριε Δήμαρχε,

Η εκβάθυνση του καταφυγίου χωρίς μελέτη (είναι χλεύη και λοιδωρία προς τους πολίτες σας να παρουσιάζετε ‘μελέτες’ των ίδιων ‘επιστημόνων’ που έχουν καταστρέψει την περιοχή σας και όχι μόνο) θα σας επιλύσει το πρόβλημα ελλιμενισμού για δύο τρία χρόνια και θα ξαναέρθει δριμύτερο έχοντας, στο μεταξύ, δημιουργήσει Μόνιμα προβλήματα περαιτέρω διάβρωσης των παρακείμενων ακτών.

Το μικροπολιτικό σας εφήμερο κέρδος θα το πληρώσουν ακριβά και μόνιμα οι επερχόμενες γενιές της περιοχής σας.

Οι εργολαβικές Σειρήνες εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον προκάτοχό σας και είναι ΟΙ ΙΔΙΕΣ που σας έχουν περιζώσει τάζοντας καθρεφτάκια και χάντρες. Τα τάματά τους θα τα ξεχάσουν αμέσως μόλις τα αποθέματα ‘χρυσού’ της περιοχής σας εξαντληθούν γι αυτούς.

Από εσάς εξαρτάται αν θα πάτε μ’ αυτούς ή θα γράψετε ιστορία στον τόπο σας.

Εγώ δεν ανήκω σε καμμιά κομματική παράταξη ή εργολαβική συμμορία. Δεν είμαι καν Δημότης σας. Αλλά μεγάλωσα στις παραλίες σας και απελπίζομαι όταν βλέπω την καταστροφή που επέρχεται για χάρη μικροπολιτικών και μεγαλοοικονομικών συμφερόντων. Γι αυτό και θα είμαι στο πλάι οποιουδήποτε αντιταχθεί σ’ αυτά με κάθε νόμιμο μέσο.

Με τιμή

Αντιναύαρχος Κ.Γκορτζής Π.Ν. ε.α.



Υ.Γ. Μόλις διάβασα και τις 'εισηγήσεις' σας προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Λυπάμαι που επιβεβαιώνομαι. Και οργίζομαι με τον εξουσιαστικό ναρκισσισμό σας που σας κάνει να εκλαμβάνετε όλους τους πολίτες ως ηλίθιους. Διαγράφω το ' με τιμή' και σπεύδω να δημοσιεύσω την επιστολή μου ώστε όποια απάντησή σας να είναι και αυτή ανοικτή στην κρίση όλων των πολιτών...

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Προς το Δημοτικό

Συμβούλιο

ΘΕΜΑ: Εκβάθυνση Αλιευτικού Καταφυγίου Ν. Επιβατών, Σκάλας Αγ. Τριάδας και Περαίας

Λαμβάνοντας υπόψη:

1. Την με αριθμ. 2/2007 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Επιβατών του Δ.. Θερμαϊκού, με την οποία ζητά να προβεί ο Δήμος στην εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου των Ν. Επιβατών και τη μεταφορά της άμμου στην ακτή.

2. Την με αριθμ. 2/2008 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αγίας Τριάδας Επιβατών του Δ. Θερμαϊκού, με την οποία ζητά να προβεί ο Δήμος στην εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου της Αγ. Τριάδας και τη μεταφορά της άμμου στην περιοχή του Π.Ι.Κ.Π.Α..

3. Την με αρ.πρωτ.2595 - 14/02/2008 αίτηση του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων Ανατολικής Ακτής Θερμαϊκού που ζητά την άμεση εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου των Νέων Επιβατών, λόγω της προσάμμωσης που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα.

4. Το με αρ.πρωτ.2602 – 14/02/2008 έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης , Τομέας Ε΄ / Γραφείο Ελέγχου Έργων και Προστασίας Αιγιαλού – Παραλίας, με θέμα «Καθίζηση προβλήτα και προσάμμωση στον θαλάσσιο χώρο Αλιευτικού Καταφυγίου Ν. Επιβατών Ν.Θες/νίκης».

5. Την έκθεση του κ. Χ. Κουτίτα, Καθηγητή Λιμενικών Έργων του Α.Π.Θ..

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω παρακαλούμε για λήψη της σχετικής απόφασης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Αναθέτει στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. τη διαδικασία εκβάθυνσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Ν. Επιβατών, της Σκάλας Αγ. Τριάδας και Περαίας, με τη διευκρίνιση ότι το βάθος στο σημείο που θα δένει το σκάφος στα παραπάνω σημεία θα έχει βάθος 4,5μ. Επιπλέον από το συνολικό όγκο άμμου που θα εξοριχθεί, η κοινοπραξία να εναποθέσει, για λογαριασμό του Δήμου, τις αναγκαίες ποσότητες στον κριπηδότοιχο της Αγίας Τριάδας (περιοχή Π.Ι.Κ.Π.Α.) και στους Νέους Επιβάτες κατά μήκος της οδού Κουντουριώτου.



ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Προς το Δημοτικό

Συμβούλιο

ΘΕΜΑ: Θαλάσσια Προαστιακή Συγκοινωνία

Η ναυτιλιακή εταιρεία Planet Seaways που έχει έδρα την Θεσσαλονίκη διαθέτει στόλο τεσσάρων ιπταμένων δελφινιών από τα οποία δύο είναι διαθέσιμα για άμεση εκμετάλλευση. Η συγκεκριμένη εταιρεία προτίθεται να αναλάβει την άμεση πρόσβαση των κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης και Θερμαϊκού κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί το παραπάνω εγχείρημα απαιτούνται οι εξής ενέργειες:

· Επένδυση για την αγορά σκαφών.

· Αδειοδότηση δρομολογίων.

· Διευθέτηση σταθμών πρόσβασης.

· Επιδότηση δρομολογίου.

Τα δύο πρώτα ζητήματα έχουν διευθετηθεί από την εταιρεία..

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Με βάση τα παραπάνω εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία και να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τους επαγγελματικούς φορείς της περιοχής για την επιδότηση του δρομολογίου. Σχετικά με τη διευθέτηση σταθμών πρόσβασης θα χρειαστεί να γίνει εκβάθυνση στις προβλήτες των τριών δημοτικών διαμερισμάτων σε βάθος 4,5 μέτρων.




Προσέξτε γιατί οργίζομαι:

"...Επιπλέον από το συνολικό όγκο άμμου που θα εξοριχθεί, η κοινοπραξία να εναποθέσει, για λογαριασμό του Δήμου, τις αναγκαίες ποσότητες..."
Όσο δηλαδή 'περισσέψει' , πού θα πάει; Και ποιός κρίνει ποιές είναι οι 'αναγκαίες ποσότητες'; Πόσο θα 'εξορύξει; Πόσο θα πάρει αυτός;
Αυτό δεν είναι ανάθεση έργου'. Αν γράψω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι, θα με χώσουν φυλακή...

"...Αναθέτει στην κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. – ΑΘΗΝΑ Α.Τ.Ε. τη διαδικασία εκβάθυνσης..."
Διαδικασία; Δηλαδή, και την 'αδειοδότηση' μια και η εταιρεία 'μπορεί' να πείσει τις Αρχές;


Και αν αρχίσω να λέω και ονόματα για την 'θαλάσσια συγκοινωνία' ουαί της οικογενείας μου.

Ντροπή τους!






14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα αρχίσουν να κλαίνε τα κατσίκια πια...

dzach είπε...

Κωστή, μπορεί να βρεθεί μια αεροφωτογραφία της περιοχής (σωστή δηλ. σαν κάτοψη κι όχι αλά καρτ ποστάλ);

Ή κάποια απ' τα σχέδια ή τοπογραφικά της μελέτης; Θα ήθελα πολύ να τα αναρτήσω.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Κροτούλα, να γελάνε, να γελάνε. Είναι πιό επικίνδυνο για τους 'θεσμούς'...

dzach, αν εννοείς της περιοχής της παραλίας από Αεροδρόμιο μέχρι Αγία Τριάδα, τις περιμένουμε.

dzach είπε...

Αν τις δημοσιεύσεις ή μου τις στείλεις θα ψηφιοποιήσω τον αιγιαλό πριν και μετά και θα αναρτήσω τους χάρτες. Το πριν δεν μου πολυχρειάζεται, το ξέρω καλά γιατί εκεί μεγάλωσα.

Κωστής Γκορτζής είπε...

OK, θα ρίξω μια ματιά και στο Google Sat μπας κι έχει καμμιά φρέσκια δορυφορική.

Ανώνυμος είπε...

Γελάνε, αλλά καμια φορά τα γέλια βγαίνουν ξινά...

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει, πάνω απ΄όλα η περιγραφή στην προκήρυξη που λέει πως η άμμος θα βγαίνει από το βυθό και θα την αφήνουν στην παραλία. Πάμε δηλαδή για IgNobel βραβείο εδώ. Διότι κάποιος εργολάβος βρήκε την κότα που κάνει το χρυσό αυγό. Από το βυθό στην αμμουδιά με το αμμοληπτικό κι απο κει με τις βροχές και τα κύματα πάλι πίσω στο βυθό, σε δουλειά θα βρίσκεται κάποιος.

Όπως λέγαν στη Γή του Πίτυλου, πίτυλ-πιτύλ!

demetrat είπε...

καλά , τα κατσίκια γελάνε.
Αυτοί οι Θεσσαλονικοί τι στο καλό κάνουνε, μου λές;

Ανώνυμος είπε...

Όπως είχα προβλέψει, τους βγήκαν ΞΙΝΑ τα γέλια, στο Δ.Σ. του δήμου Θερμαϊκού. Λεπτομέρειες, αύριο!

Ανώνυμος είπε...

Διαδίδουν ότι βρήκαν τρόπο να κάνουν ένα έργο (απομάκρυνση της άμμου από τον πρόβολο των Ν. Επιβατών) χωρίς χρήματα. Επειδή ο Δήμος δεν έχει λεφτά, παρακαλάνε την εταιρεία να πάρει την άμμο, επειδή αγαπάνε και νοιάζονται για τους ψαράδες. Και θέλουν και την θαλάσσια συγκοινωνία...

Όταν είπε κάποιος ... γιατί τζάμπα ; αφού πουλάτε την άμμο στην εταιρεία, έστω και χωρίς να παίρνετε χρήματα. Την παλιά εποχή 1 κιλό αλεύρι αντιστοιχούσε σε 2 αυγά... Λύνεται το πρόβλημα δωρίζοντας άμμο στη εταιρεία.

Ο κος Βογιατζής, θίχτηκε για το «πουλάτε την άμμο» και άκουσε (έξω από την αίθουσα) τα εξ’ αμάξης. Τίποτε σπουδαίο … ανίκανοι και υποκριτές αποκαλέστηκαν (η διοίκηση του Δήμου) και ανάψανε τα αίματα.

Αυτό που έκαναν (αναβολή στο επόμενο ΔΣ) απλά τους δίνει χρόνο. Και σε μας…

Βρε Κωστή που ήσουν να απαντήσεις σε αυτόν τον επιχειρηματία με τα δελφίνια ; Κατηγόρησε όσους τους έθεταν ερωτήσεις … για Δικαστήριο απέναντί του. Ο άνθρωπος το έλεγε και το πίστευε (?). Θα μας φέρει την θαλάσσια συγκοινωνία… και σε μόνιμη βάση μάλιστα, όλο τον χρόνο…όχι μόνο αρπαχτές το Καλοκαίρι (και με επιδότηση μάλιστα).

Κωστή δεν είναι μόνο ότι λείπεις. Είναι και το γεγονός ότι στερούμαστε όπλων. Τα πυρά σου είναι αναγκαία. Προγραμμάτισέ το κάπως… Είναι σίγουρο ότι θα το επαναφέρουν. Ο συμμαθητής σου για κλάματα…
bioannis

Captain Harbour είπε...

Καλημερα σας,

Αναμένουμε τα επόμενα των πεπραγμένων τους. Να σχολιάσεις κάτι δύσκολο. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ...

Χαιρετισμούς

Κωστής Γκορτζής είπε...

Πάνο, έχουν να πιούν ...ξύδι ακόμα...

Λ ηρ, Λεωνίδα, με την 'εξαιρετικά' μελετημένη (από τον κ.Κουτίτα, Λιμενολόγο καθηγητή του Α.Π.Θ.) κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου, η επαναπόθεση της άμμου από τη θάλασσα στις διαβρωμένες ακτές είναι πια η μόνη λύση, ανά πενταετία, αφού η διαδικασία 'διάβρωση ακτών - προσάμμωση καταφυγίου) θα συνεχίζεται στο διηνεκές...
Αλλά, οι 'μάγκες' δεν νοιάζονται για την αναπλήρωση της άμμου στις ακτές. Νοιάζονται για το πώς θα τελειώσουν με το μικρότερο δυνατό κόστος το ληστρικό και καταστροφικό και αχρείαστο έργο της δήθεν 'ανάπτυξης' του αεροδρομίου με την επέκταση του διαδρόμου για το οποίο χρειάζονται την άμμο για μπαζώματα και μπετόν! Στ' αρ%#@ια τους οι ακτές που θα φαγωθούν κι άλλο αν δεν συμπληρωθούν με άμμο!

Δήμητρα, ήδη λίγοι, αλλά καλοί, απέτρεψαν την πρώτη προσπάθεια των γελοίων πιονιών εργολάβων και διαπλεκόμενων.

Καπετάνιε, εμείς δεν θα σταματήσουμε να 'κράζουμε΄τα ....πεπραγμένα τους. :-)

Bioannis, γι αυτό και σας κοινοποίησα τη δική μου επιστολή όπου ο συγκεκριμμένος κύριος αποκαλύπτεται. Προσπαθώ να είμαι παρών αλλά...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Fox, fuck off

Συμπλόγκερς, προσοχή σε κάτι τέτοιους ουρανοκατέβατους spammers!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το "Δελτίο τύπου" της Επιτροπής Αγώνα για τα χθεσινά, καθώς και η "ανοιχτή επιστολή" προς το Δήμαρχο και το Δ.Σ, υπάρχουν στην καλύβα.

Βρισκόμαστε απόψε στις 8 στο καφέ "Θερμαϊκός", παραλία Περαίας, για να δούμε τη συνέχεια. Όποιος θέλει και μπορεί, ας έρθει.