5.5.12

Εκλογές και οργάνωση του κράτους

Φιλική οικογένεια εξ Αθηνών, λόγω μακρόχρονης εργασίας του φίλου στη Θεσσαλονίκη, είχαν μεταδημοτεύσει εδώ μέχρι που επαγγελματικά επέστρεψαν στην Αθήνα οπότε και μεταδημότευσαν πάλι εκεί. Ψάχνοντας ο φίλος για να βρεί πού ψηφίζει, είδε με έκπληξη ότι είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Θεσσαλονίκης. Το έψαξε από εδώ και από εκεί και πήρε την απάντηση "έπρεπε να κάνετε αίτηση μεταφοράς και των εκλογικών δικαιωμάτων σας μαζί με την αίτηση μεταδημότευσης". Μάλιστα. Κανείς, βεβαίως, όταν έκανε την αίτηση δεν τον ενημέρωσε και γι αυτό.

Ψιλλιασμένος από τη λούμπα του φίλου μου, έσπευσα στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ να τσεκάρω τα αφορώντα στην οικογένεια. ΟΚ. Βρήκα τα Τμήμα όπου ψηφίζουμε εγώ, η σύζυξ, και η κόρη. Ο γιός όμως εξαφανισμένος από τα αρχεία... Παίρνω αγκαλιά το τηλέφωνο και μετά από μισή ώρα redial και redial στα δεκατόσα νούμερα του ΥΠΕΣ, μια ευγενέστατη υπάλληλος μου λέει "δεν τον βρίσκουμε στο σύστημα, αν θέλετε απευθυνθείτε στην υπηρεσία Μηχανοργάνωσης ή Δημοτολογίων, τηλέφωνα άλλα δέκα". Μετά ακόμα μισή ώρα άλλη μία ευγενέστατη υπάλληλος μου λέει "έχετε μεταδημοτεύσει στα Γρεβενά, γι αυτό και τον έχουν διαγράψει από τη Θεσσαλονίκη". "Μα μεταδημοτεύσαμε πριν από έξη χρόνια και ο γιός ως ενήλικος από τότε και γραμμένος στο Δημοτολόγιο Θεσσαλονίκης ψήφισε στη Θεσσαλονίκη τρείς φορές μέχρι και το 2009! Κι αν τον διέγραψαν από εδώ (χωρίς να κάνει αίτηση...), γιατί δεν τον ενέγραψαν στα Γρεβενά και πού στην ευχή πρέπει να αποτανθεί για να αποκατασταθεί η ανωμαλία;"
"Στον Δήμο Γρεβενών ή στον Δήμο Θεσσαλονίκης" μου απάντησε.

Φέξε μου και γλύστρησα...
Πριν βάλουνε τάξη στους οίκους ανοχής που ανακάλυψαν εσχάτως, δεν κοιτούν να τακτοποιήσουν τους οίκους ...αντοχής που χρυσοπληρώνουμε χωρίς προφύλαξη για να μας εξυπηρετούν;


Δεν υπάρχουν σχόλια: