23.9.11

Τι φταίνε τα γομάρια;

Ακούσαμε κάποιον βουλευτή να σας αποκαλεί γομάρια.
Θιχτήκατε και τα παπαγαλάκια σας ανατρίχιασαν στην τηλετύφλωση για την βαριά ύβρι.

Φαντάζομαι ότι κάποιος από τους εισαγγελείς μπορεί και να ενεργήσει "αυτεπάγγελτα" για να τιμωρήσει τον υβρίζοντα. Φυσικά μόνο για τα μάτια του κόσμου, όχι γιατί οι βουλευτές έχουν ασυλία αλλά γιατί τα καημένα τα γομάρια δεν έχουν δικούς τους εισαγγελείς για να προστατευτούν ως αθώα και άμοιρα ευθυνών....

Σήμερα, όμως, πήρα το "εκκαθαριστικό" της έκτακτης εισφοράς επί του εισοδήματός μου κατά το 2010 και ευχαρίστως προ(σ)καλώ όλους τους εισαγγελείς να μου ασκήσουν δίωξη αν θεωρούν ότι αδίκως σας προσδιορίζω ως απατεώνες, κλέφτες, κουτοπόνηρους αλήτες, φασίστες, κουκουλοφόρους μαυραγορίτες και ό,τι άλλο προσδιορισμό μπορείτε να φανταστείτε ως ύβρι.

Πολλοί γραμματιζούμενοι λένε ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντισυνταγματική αφού ξαναφορολογείται φορολογημένο εισόδημα. Δεν γνωρίζω τις νομικές διαστάσεις του θέματος.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ζητάτε έκτακτη εισφορά επί του συνολικού εισοδήματος χωρίς τουλάχιστον να αφαιρείτε από αυτό τους φόρους που το απομείωσαν! Δεν ήταν αυτό το εισόδημά μου λαμόγια. Εισόδημα είναι αυτό που μπήκε στην τσέπη μου αφού αφαιρέσατε από αυτό τους φόρους! Δηλαδή του χρόνου θα μου ξαναζητήσετε εισφορά επί του ΔΗΛΩΘΕΝΤΟΣ εισοδήματος που θα έχει όμως απομειωθεί στην τσέπη μου από τον φόρο, τον ΛΑΦΚΑ και τη φετεινή εισφορά;;;
Αν αυτό δεν είναι ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ, τι είναι;
Και το εκπληκτικό! Μου ζητάτε 890 ευρώ και μου κάνετε την εξυπηρέτηση να το πληρώσω σε έξη μηνιαίες δόσεις αλλά η μηνιαία δόση να μην είναι κατώτερη των 300 ευρώ! Δηλαδή σε δυόμισυ δόσεις!
Για σας υπάρχει κανένας εισαγγελέας εκεί έξω;

Και το στεγαστικό μου δάνειο ποιός θα το πληρώσει κύριε σύζυγε Μπακατσέλου;
Το πετρέλαιο για τον χειμώνα ποιός θα το πληρώσει κύριε ατυχή κληρονόμε πολλών θείων Πάγκαλε;
Τη δόση για το αυτοκινητάκι, την ασφάλειά του και τα τέλη κυκλοφορίας ποιός θα τα πληρώσει κηφήνες του κερατά που ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε και τα δικά σας αξεξίσφαιρα;
Την επόμενη κατραπακιά (εισφορά για το σπίτι που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ μέχρι -και αν- το ξεπληρώσουμε) ποιός θα την πληρώσει ανεκδιήγητοι Καραγκιόζηδες;

Ξέρω, θα μου πείτε κινδυνεύει η πατρίδα. Τότε γιατί κόψατε μόνο ένα μισθό από εσάς και πέντε από εμάς; Το ανέκδοτο "ελάτε να πάμε όλοι μαζί να πολεμήσετε" το κάνατε πολιτική αλλά να ξέρετε ότι τέτοιους ηγέτες οι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή πριν πέσουν μαχόμενοι για την πατρίδα τους εκτελούν πρώτους...
Αϊ σιχτίρ!!!



ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ!
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους.

6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και ....
απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. (Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο).
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.....

13 σχόλια:

kaltsovrako είπε...

Προφανώς έχουν μπερδέψει εκεί στην Βουλή την ύβρη με την βρισιά. Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αυτό που συμβαίνει με τις επιστολές του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας (?) και την αντίδραση της Βουλης (sic) απέναντι στη λέξη "γομάρια".

Εμένα με το τρομερό ποσό των 2700 ετήσιου εισοδήματος και 3 μηνών ταμείου ανεργείας, με 6 μηνων ταμείου εγκυμοσύνης της συζήγου από τον ΟΑΕΔ (650 ευρώ για όποιον δε ξέρει μοναδικό οικογενειακό εισόδημα τότε, συν ένα βρέφος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γερό να είναι) και με νοσοκομεία, γέννες, σκατά, φατά, μου ήρθε να πληρώσω κι από πάνω... 700 ευρώ, δίχως ακόμη να έχω πάρει-και δεν ξέρω πότε και αν θα παρω την εκκαθάριση του 2010 από την φορολογική μου δήλωση.

Μοιάζει να υπάρχει καρφωμένη για κάποιο λόγο, στο μυαλό των "υπευθύνων" της χώρας μας, η ιδέα πως έχουμε λεφτά και τα κρύβουμε τόσο καιρό. Πως η Πατρίδα είναι αυτοί, τα γραφεία τους και οι πραιτωριανοί τους φύλακες. Αντε και οι γκόμενές τους. Δεν τους περνά, προφανώς, από το μυαλό πως η Ελλάδα είναι οι ίδιοι οι Έλληνες πρωτίστως.

Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της ύβρεως, τί διόλο τότε είναι;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Η ιδέα τους είναι καρφωμένη γιατί "εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια"...

τα φιλιά μου στις κουκλάρες σου! :-)

demetrat είπε...

Κωστή
Με χαρά μου βλέπω πως ακόμα βρίσκεις τις λέξεις που περιγράφουν τη χυδαιότητα των διορισμένων δωσίλογων που μας εξοντώνουν.Εγώ αδυνατώ από καιρό.
δ

demetrat είπε...

α, μη το ξεχάσω.
Συμβουλή από διευθυντή εφορίας :
πληρώστε οτιδήποτε σας έρθει , όσο πιό καθυστερημένα μπορείτε.Μη κλαίτε και τα τελευταία σας ευρά.....
Το ίδιο με πληροφόρησε και φίλος από τη ΔΕΗ.
δ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δημήτρη, αυτός ο Διευθυντής μπορεί να μας πεί πού θα τα βρούμε; Ή νομίζει κι αυτός ότι τα 'χουμε και τα κρύβουμε όπως αυτοί που ...δεν βρίσκει για να πληρώσουν τα νόμιμα; :-)

demetrat είπε...

δεν είμαι άντρας γυναίκα είμαι, όπως θάλεγε και ο χάρυ κλινν.

ακριβώς αυτό του είπα και γω.
- "Αγαπητότατε, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν.Οπότε χρεωκοπείστε ελεύθερα."

:))
δ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Τριαντάφυλλο μετά χειροφιλήματος για το εν βρασμώ σφάλμα :-))
(που έχει ξαναγίνει στο παρελθόν!!!)

Πάνος είπε...

Γομάρια, δε θα πει τίποτα...

Πάντως, καπετάνιε, η λίστα με τα προνόμια των βουλευτών είναι ξεπερασμένη - σχεδόν όλα έχουν αλλάξει ...ελαφρώς.

Η ουσία μένει ίδια.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Πάνο, αυτά που έχουν αλλάξει είναι τα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση (ήταν 250), η κατάργηση των δώρων και η περικοπές κατά ΛΑΦΚΑ. Τα στοιχεία μισθών, συντάξεων κλπ προνομίων είναι σωστά και όσο αυτοί θεωρούν ότι το εισόδημά μου είναι αυτό που αυτοί ορίζουν και όχι αυτό που βάζω στην τσέπη μου, δικαιούμαι να θεωρώ κι εγώ το εισόδημά τους ανάλογα... Η ανακοίνωση της Βουλής είναι ακόμα ένας εμπαιγμός της νοημοσύνης μας!
http://taxalia.blogspot.com/2011/09/blog-post_9028.html

koulpa είπε...

αχ.. ναταν μονο τα νόμημα.. είναι τα γκρίζα.. χωρηγίες κλπ.. έιναι αυτά που πέρνουν τα κόματα.. και δανίζονται κι από πάνω.. αλλά κυρίως ότι δεν γίνεται συναλλαγή τα τελευταία 20-25 χρόνια τουλαχιστον χωρίς 1000% υπερκοστολόγηση.. δε με νοιάζει μόνο ποιοι τα πηραν.. κι αυτοί που δεν τα πήραν.. γιατί δεν ανέδρασαν.. με λε΄νε ισοπεδωτικό.. αλλά δεν νομίζω ότι έχουν δίκιο.. :) :)
μια και γενικά δεν υπάρχουν πλέων χρήματα εκεί που τα αναζητούν.. καλό έιναι να μη δώσει ο καθένας και το υστέρημάτου.. άκουσα κάποιους ότι δανίστηκαν από γνωστούς και φίλους για να μη τους κόψουν το ρεύμα.. δανικά κι αγύριστα φυσικά.. για αυτή τη δόση.. για την επόμενη ποιος θα τους ξαναδανίσει;.. :) :)
χαχαχα και τα γομάρια τι φταίνε πράγματι.. ένφορτα τα είπε ο καρατζαφύρερ.. αν είναι έτσι εμείς είμαστε τα γομάρια.. αυτοι δεν έχουν φορτία.. :) :)
λάλησα πάλι.. :) :)
κι εγώ χαίρομαι που σε ξαναβλέπω :) :)
καληνύχτα :) :)

demetrat είπε...

άν είναι να απολαμβάνω τριαντάφυλλο μετά χειροφιλήματος σύνεχισε τον βρασμό .
:)
δ

Unknown είπε...

Κι εσύ αν νομοθετούσες μόνο έναν μισθό θα έκοβες από τον εαυτό σου, έτσι για τα μάτια του κόσμου!
Μη ρωτάς το προφανές ντε! ;)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καμηλιέρη, είπαμε ότι όλα τα γομάρια την ίδια μούρη έχουν αλλά είναι και μερικά που διαφέρουν. ΟΙ ...καμήλες π.χ. :-)))