16.6.10

ΑΒΕΡΩΦ ο Πολύπαθος

Χρειάστηκε η νεοπλουτίστικη ματαιοδοξία μιας μαντάμ Σουσούς που καμαρώνει για την καλλίπυγο και διάσημη σταρελλασπρωινατζού νύφη που πλάνεψε τον γιόκα της, η "μπανανόφλουδα" που πάτησε η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία στην έγκριση μιας εκδήλωσης -θεμιτής ως προς το περιεχόμενο της αίτησης- και η μπανανόφλουδα που έστρωσε σε όλους μας ο κ.Θέμος Αναστασιάδης σχίζοντας τα ιμάτιά του για την ...εθνική προδοσία του σχισίματος των ιματίων, επί του πλοίου, των ξέκωλων που προωθεί ο ίδιος ως πρότυπα της δικής του αντίληψης της κοινωνίας, για να μάθει το πανελλήνιο, και όχι μόνο, την ιστορία του ΑΒΕΡΩΦ και τη συμβολή του στο γεωγραφικό κεκτημένο της Ελλάδας σήμερα...
Ο προστάτης των ιδανικών του Έθνους και της εθνικής μας αξιοπρέπειας κ.Θέμος Αναστασιάδης, με την ίδια ευκολία που "γδύνει" τις προσκεκλημένες του, άρπαξε το δημοσιογραφικό του γιαταγάνι και όρμησε ακάθεκτος επί του εχθρού, "των ζώων", "των ανίκανων ένστολων που αφήνουν τα τούρκικα αεροπλάνα να περνούν πάνω από τα πλοία τους" (δικές του εκφράσεις στην εκπομπή της χαριτόβρυτης κας Στεφανίδου) και παρέδωσε τη σκυτάλη στους απίθανους Ελληνο(σχιζο)φρενείς μαϊντανούς στυλ Θεοδωρακίδη (που αυτοπροσδιορίζεται ως "πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ" !!! επειδή υπηρέτησε στη Γραμματεία ενός Νατοϊκού Διοικητή ως ...Ταγματάρχης) για να συνεχίσουν την πατριδογνωσία που μόνον η αυθεντία τους κατέχει.
Επί της ουσίας:
Τα Ποσειδώνεια είναι μια Έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας για την Εμπορική Ναυτιλία όπου πρωτοπορεί διαχρονικά η Ελληνική. Και πρωτοπορεί διαχρονικά γιατί υπήρξαν Κανάρηδες, Κουντουριώτηδες, Τούμπες και πολλοί άλλοι που κράτησαν διαχρονικά τις θάλασσες ελεύθερες. Τι ποιό λογικό από το κλείσιμο μιας τέτοιας Έκθεσης πάνω σ' ένα πλοίο που έγινε σύμβολο με τη δράση του της ελευθερίας του Αιγαίου και όχι μόνο.
Εκτιμώ ότι έτσι θα σκέφτηκε και η ηγεσία εγκρίνοντας το αίτημα για πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Η ευθύνη της για μένα απορρέει από το γεγονός ότι δεν σκέφτηκε αυτή η ίδια να πραγματοποιήσει μια τέτοια εκδήλωση -λιτή και απέριτη- που θα πρόβαλε και την ενότητα του Θαλασσινού μας κόσμου (Εμπορικό και Πολεμικό Ναυτικό, για τους Έλληνες, ήταν ένα και το αυτό μέχρι τον εικοστό αιώνα...). Και, βεβαίως, γιατί δεν έλαβε υπ' όψη της την κοινωνική αμορφωσιά της πλειονότητας των νέων καραβοκύρηδων και των μαμάδων τους ώστε να ψυλλιαστεί εκ των προτέρων για τυχόν σταβοπατήματα... Γι αυτήν την ...πατάτα, οι Ελληνάρες απαιτούν να κρεμαστεί στον ιστό του ΑΒΕΡΩΦ η ηγεσία του ΠΝ και ο Διευθυντής του Μουσείου με την ετυμηγορία ήδη βγαλμένη, "εθνική προδοσία"...
Η τρίχα τριχιά και η ιλαροτραγωδία να κρύβει την πραγματική τραγωδία που βιώνουμε, με δική μας ευθύνη κυρίως.

52 σχόλια:

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ είπε...

Ν' αγιάσει το στόμα σου Κωστή.
Πως γίνεται και από κάτι τέτοια "γεγονότα" να ξυπνάει η εθνική μας υπερηφάνεια και κάτω από αυτήν να κρύβεται όλη η λέρα της φυλής;
Κρίμα στην κατάντια μας.
Κρίμα!

seaconfused είπε...

Δυστυχώς δεν ήταν η πρώτη φορά. Όπως μας πληροφόρησε και το άλλο... άγαλμα της πληροφόρησης (Star) το ίδιο έγινε (και με την ίδια δικαιολογία) όταν η συγκεκριμένη οικογένεια αρραβώνιασε τα "παιδιά"! Και φυσικά μη ξενάμε και την εκπομπή της κυραΜενεγάκης!

Τι να πει κανείς...
Την αγάπη μου Master & Commander μας :))

Κωστής Γκορτζής είπε...

Επίκουρε, κλαυσίγελως! :-)

confused, άλλο πράγμα η αφασία των αρμόδιων, αμέλεια, αδιαφορία, ακρισία ή έστω και ανικανότητα και άλλο η συνειδητή "εθνική προδοσία" και η συνειδητή "προσβολή των ιερών και οσίων της φυλής"... που τους αποδίδεται άκριτα.
Το ότι στα σαράντα χρόνια που ο ΑΒΕΡΩΦ διατηρείται, είτε στον Πόρο είτε στον Φλοίσβο, ανοικτός στο κοινό, "ξέφυγαν" δυο τρείς παπαροεκδηλώσεις, δεν σημαίνει ότι το έγκλημα είναι διαρκές και ότι το ΠΝ το έχει μετατρέψει σε χώρο κοσμικών εκδηλώσεων.
Παραδομένοι στην κυριαρχία των δανειστών μας χωρίς ν' ανοίξει μύτη..., κοντεύουμε να στήσουμε στο απόσπασμα οποιονδήποτε μας υποδεικνύουν οι ...Ελληνάρες Αναστασιάδηδες και Βερύκιοι για να αποδείξουμε πόσο πολύ αγαπάμε την πατρίδα μας... Νισάφι πια!
Χειροφίλημα! :-)

Кроткая είπε...

εγω βασικά σκέφτηκα πως κάποτε κατηγορούσαμε τους Άγγλους επειδή τη δεκαετία του 30 κάνανε πάρτυ στην αίθουσα με τα γνωστά μάρμαρα (της Μελίνας) -και 80 χρόνια μετά κάνουμε την ίδια μαλακία.

Από την άλλη, το να μιλάει ο Αναστασιάδης για ηθική, είναι σα να μιλάει ο Ερντογάν για κράτος δικαίου και ανθρώπινα δικαιώματα (επειδή είναι και πρόσφατο το αναφέρω).

Κωστής Γκορτζής είπε...

Κροτούλα, δίκιο έχεις, και στα δύο. Αλλά άλλο η ...μαλακία και άλλο η "εθνική προδοσία"... :-)

Rodia είπε...

Επιτελους, μια λογικη οπτικη του "θεματος" που *δημιουργηθηκε*... (απο ποιους και για ποιους, γνωστο, να μη τα ξαναλεμε)

Respect.

Rodia είπε...

ασχετο: Μη ξεχασεις να περασεις απο τη Ψιλικατζου μας. Σε περιμενει σπουδαια Εκπληξη!!!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ροδιά μου, την έκπληξη την "έφαγα" στην παρουσίαση του βιβλίου και διαπίστωσα ότι δεν ήμουν ο μόνος που χασκολελούσε σαν χαζός όταν η δικιά μου φούσκωνε! Έπρεπε να δεις τον Τάσο!!!! :-))

koulpa είπε...

σε είδα και στη τιβι και στεναχωρήθηκα.. γιατί άλλο φάνηκε να λές από αυτό που λές εδώ.. με το εδώ συμφωνώ και επαυξάνω.. εγώ σήμερα τελικά δε κατάφερα να κρατηθώ και τοποθετήθηκα επί του θέματος.. αλλά ξέχασα τον αναστασιάδη.. από αυτόν κυρίως φρίαξα με την κατάσταση.. πότε ήταν που γύρναγε την ευρώπη με κάτι επιταγές.. πότε ήταν που απο την εκπομπή του πήγασαν όλα αυτά τα κατά τά συμαπαθέστατα προιόντα.. ε θέλει πολλές τομάτες σάπιες το άτομο.. τώρα που μου το θυμησε ίσως πρέπει να το προσθέσω και στο δικό μου :):)
την καλησπέρα μου :):)

Κωστής Γκορτζής είπε...

καλησπέρα, τους ξέχεσα κι εγώ γιατί "κόβουν-ράβουν" όπως θέλουν... Σφάλμα μου που δέχτηκα εξ αρχής να μιλήσω για το θέμα και ΔΕΝ πρόκειται να ξαναγίνει... :-)

koulpa είπε...

κάπου το φαντάστηκα.. τα περισσότερα που ακούμε είναι προιόν μονταζ.. :):)
ευτυχώς αυτοί που σε ξέρουν αργα ή γρήγορα καταλαβαίνουν.. κι αυτοί που δε σε ξέρουν.. δε θα σε μάθουν με μερικά δευτερόλεπτα στη τιβι.. :):)
την καλησπέρα μου :):)

Ανώνυμος είπε...

Κωστή μαζί σου.
Οταν είδα τον Αναστασιάδη πίστεψα ότι μου παίζουν παιχνίδια το μυαλό μου και τα αυτιά μου. Η δε TV μου γλύτωσε γιατί απλώς θυμήθηκα οτι εγώ θα πρέπει να την αναπληρώσω.
Ομως...
Το καράβι έχει (είχε) καπετάνιο. Που κάνει κουμάντο. Και το μόνο που έκανε στριμωχνόταν να φωτογραφηθεί. Η ευθύνη του τεράστια. Και καλά έκαναν και το έστειλαν σπίτι του.
Συμπέρασμα: αντισταθείτε όταν έρθει η ώρα να αντικρύσετε κάμερες φακούς και γκλαμουριά.
Οι σουσούδες είναι πανίσχυρες....

Χρήστος ο Παιανιεύς

Κωστής Γκορτζής είπε...

Προς γνωρίζοντες και μη τον γράφοντα:
Για να είμαι ξεκάθαρος, κι επειδή με τη ...δημοσότητα δεν τα πάω και πολύ καλά, διευκρινίζω ότι
μετά την επικοινωνιακή προβολή που έτυχε το βιβλίο μου (προβολή που κατά κύριο λόγο δεν οφειλόταν στο ...περιεχόμενο αλλά στην παρουσία "σημαντικών" προσώπων στις παρουσιάσεις του...), τα ΜΜΕ είχαν πρόσφατο τίτλο, φωτογραφία και ...φρέσκο πράμα να βγάλουν στις οθόνες αφού το θέμα αφορούσε σε ...πολεμικό πλοίο.
Οι απόψεις που εξέφρασα είναι αυτές που καταθέτω εδώ δημόσια. Με κύρια άποψή μου ότι "εδώ ο κόσμος καίγεται...".
Στην σύμπτηξη των ...ρεπορτάζ, κατάλαβα την μ...κία μου να αποδεχτώ ως ευγενής την πρόσκληση να μιλήσω.
Αν με ξαναδείτε στην τηλετύφλωση, φτύστε με! :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.

Όλα καλά και άγια -έχω όμως μια απορία: αυτόν τον γλοιώδη τυπάκο που καλά-καλά δεν μπορεί να αρθρώσει λέξη, ενώ ως εμφάνιση είναι η αποθέωση του ξιπασμένου, βρωμερού νεοέλληνα, που αρέσκεται στο να παριστάνει και τον δημοσιογράφο τηλεοπτικής εκπομπής(κυριολεκτικά "του κώλου"), γιατί τον λαμβάνεται στα σοβαρά; Ακόμη περισσότερο, γιατί καν τον παρακολοθείτε; Γιατί να σάς νοιάζει η γνώμη ΤΟΥ και ο όποιος χειρισμός από μέρους ΤΟΥ, τού εν λόγω θέματος;
Επειδή "κάνει νούμερα"; Μα όλα τα 'νούμερα', νούμερα κάνουνε!(δείτε τα "εκπληκτικής ποιότητας" "πρωινο-μεσημεριανάδικα" αν δεν με πιστεύετε)

Επίσης, όσο "αφελής" ή "ούφο" κι αν είναι η πρώην
"σταρ-Ελλάς"-πέτρα του σκανδάλου, νομίζω πως χτυπάτε το σαμάρι για να μην τα βάλετε με το γαιδούρι. Την βασική ευθύνη την φέρουν οι κ.κ. εφοπλιστές(γονείς και υιός), οι οποίοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να κάνουν "το κομμάτι τους", προσβάλοντας τον ίδιο τον χώρο που υπηρετούν. Για να αποδείξουν έτσι -πολλάκις- ακόμη και αυτοί, ο αποκαλούμενος και "αφρός" της ελληνικής κοινωνίας, την απόλυτη και κάθετη παρακμή της και το -θλιβερό- ηθικοκοινωνικό "επίπεδο" των κατοίκων της, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξεως.

Με άλλα λόγια, ποιός τον χέζει τον κύριο Λαμόγιο-"δημοσιογράφο" της τρύπιας δεκάρας, κύριε Γκορτζή; Μην σκάτε για τέτοιους είδους παχύδερμα. Είναι όπως τα "Jumbo": βρίσκονται παντού...(ατυχώς)κι όταν δεν έχουν το δικό τους "μαρκούτσι" ή γραφίδα(ή και εφημερίδα ακόμα-ακόμα), σίγουρα έχουν μια αναπαυτικότατη πολυθρόνα σε κάποιο από τα πιο καίρια υπουργεία μας.


Με τιμή και αγάπη,

Αν.Παπαδάκης Ναύτης Ο/Α 95Ε

Κωστής Γκορτζής είπε...

Τάσο, συμφωνώ σε όλα.
Η αναφορά στα συγκεκριμμένα ονόματα δεν σημαίνει ότι υπερτονίζεται η σημασία τους... Έγινε για να αναδειχθεί ακόμα μια φορά η ρηχότητα της ενημέρωσης πάνω σ' ένα θέμα που έχει πολλές και βαθύτερες κοινωνικές ...προεκτάσεις.
Φιλιά! :-)

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Το θέμα αναδείχθηκε από την "τηλετύφλωση", από δημοσιογράφους που αμείβονται με ποσά 100 φορές πολαπλάσια από όσα αμειβόμαστε εμείς και από όσα αμείβονται οι αξιωματικοί που "αφήνουν τα τουρκικά αεροπλάνα να περνούν πάνω από τις φρεγάτες".

Ως γεγονός βεβαίως είναι στενάχωρο και άσχημο. Νομίζω κύριε κώστα ότι στενοχωρηθήκατε και εσείς όταν είδατε τις φωτογραφίες με τα έμμισθα "μοντέλα" να ποζάρουν δίπλα τους κυρίους της υψηλής κοινωνίας κάτω από τα κανόνια.

Το περιστατικό με στενοχώρησε, όπως με στενοχωρεί και η όλη πορεία της κοινωνίας (όχι μόνο της ελληνικής) και της ζωής μας. Πάμε δυστυχώς προς το χειρότερο. Οι πλούσιοι αποκτούν περισσότερο πλούτο και δύναμη και όλοι εμείς φτωχαίνουμε και η ζωή μας χειροτερεύει από χρόνο σε χρόνο, όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο.

Άνθρωποι σαν και εσάς κύριε κώστα, με την πορεία ζωής και τη στάση ζωής σαν τη δική σας, μας δίνουν κουράγιο σε εμάς τους νεότερους να συνεχίσουμε να αγωνιζίμαστε (ο καθάνας με τον τρόπο του) για μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο κόσμο.

ΥΓ σας άκουσα και εγώ στην εκπομπή του καμπουράκη και πρόσεξα ότι δεν σας άφησαν να μιλήσετε και να πείτε αυτά που θέλατε. Αυτή είναι η τηλεόραση... Την άλλη φορά να πάτε πιο προτετοιμασμένος, να τους τη "φέρετε".

σχολιαστής είπε...

Aλλο τι λέει ο Αναστασιάδης και ο Βερύκιος και άλλο το σκυλάδικο πάρτι πάνω στο ΑΒΕΡΩΦ.

Η μητέρα του κ. Λεό εξηγούσε ότι και πριν 2 χρόνια είχαν κάνει ένα γλεντάκι.

Και η Μενεγάκη είχε κάνει μια εκπομπή.

Το ότι είναι απαράδεκτοι και παπάρες ο Θέμος και ο Βερ., δεν απαλλάσσει για το καρασκυλέ πάρτι.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σχολιαστά!, δεν βλέπω να διαφωνούμε, ούτε ζήτησα ...απαλλαγή οιουδήποτε.
Απλά επισήμανα ότι άλλο η αμέλεια σε βαθμό μα...ίας και άλλο η εθνική προδοσία.
Άλλο το καρασκυλέ πάρτυ και άλλο ότι αυτό δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας και αξιόμαχου των ...φρεγατών.
Άλλο το έγιναν και δυό τρείς ακόμα ...μακακίες και άλλο το "διαρκές έγκλημα" στην λειτουργία του ΑΒΕΡΩΦ ως Μουσείου επί 40 και πλέον χρόνια.
Με δεδομένο τον αποπολιτισμό μας ως κοινωνία, περιμένω και χειρότερα... :-)

Γιώργο Μανουσάκη, ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να πείς αυτό που θέλεις στα ΜΜΕ. Το έμαθα the hard way... :-)

σχολιαστής είπε...

Κωστή, όπως το θέτεις το θέμα έχεις δίκιο. Αυτές οι πράξεις δεν χαρακτηρίζουν το ναυτικό.

NIKOS TETRADAKOS είπε...

TA LETE POLY SOFA KYRIE NAYARXE..APO OLOYS AYTOYS POY ANAFERATE PASXEI SHMERA H ELLHNIKH KOINVNIA..'H MALLON PASXOYN AYTOI..KI EMEIS OI KAPVS NEVTEROI,POY PROSPAUOYME AKOMA NA MAUOYME THN ISTORIA TOYP.N. KAI TOY EUNOYS(AFOY STH S.N.D 'HTNA ''TRITEYON'' MAUHMA),NOMIZV MPOROYME NA LEME OTI H ISTORIA DEN AMAYRVNETAI APO TA PSEYTOMONTELA KAI TOYS''DIEYUYNONTES'' SYMBOYLOYS..APLA ISVS APO EMAS TOYS IDIOYS POY BGAINOYME STA KANALIA VS ''PRVHN'' KATI KAI LEME BLAKEIES..EPIEIKVS BLAKEIES...KAI GINOMASTE ORGANA TOY KAUE ''UEMOY''..ONOMATA PARALEIPONTAI GITI EIMAI AKOMA STHN ''ENERGEIA''..KAI NTREPOMAI NA PV OTI AYTOI KAPOTE ORIZAN TIS TYXES TOY P.N.(ME METAXVTA MANTILAKIA STO KOYSTOYMI..) ..NA EISTE PANTA KALA,NA TA LETE PANTA OPVS TA LETE KAI EPITRECTE MOY TA SYFXARHTHRIA GIA TO BIBLIO..PROSFATA EPESE STO XERI MOY KAI TO ''ROYFHXA''....

Unknown είπε...

Έλα ρε 'συ, νά 'χουμε κάτι να ασχολούμαστε...
Αλλά πραγματικά, κάποια στιγμή ρε παιδάκι μου, κάποοι πήραν πρέφα τί γινόταν εκεί πάνω, γιατί δεν τους πέταξαν έξω με τις κλωτσιές τότε;
Αυτό είναι που με απασχολεί περισσότερο...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Νίκο, ευχαριστώ.

Βεδουΐνε, έλα ντε! :-)

demetrat είπε...

γκαμηλιέρη
με τι ποδάρια να κλωτσήσουν ορέ.
μόνο τα γόνατα τους έχουν απομείνει γιά χρήση.Και αυτά είναι πιασμένα.Γονατίζουν.
υ.γ
και γώ όταν σε άκουσα και σε είδα Κωστή, σκέφτηκα, πως κόψανε και ράψανε ό,τι είπες.
Όλοι το καταλάβαμε.Mείνε μακρυά.
:)
δ

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ από την Γηραιά Αλβιώνα (μηχανικός πετούμενων γαρ!) τον τρόπο με τον οποίο διαλύουν και αναλύουν όλοι αυτοί οι νεόκοποι δικτάτορες της νεοελληνικής τηλεκουλτούρας. Τα σχόλια του Επιστολέα μου στην ΔΕΝ (αλλά και πολλών άλλων, τελικά) έχουν την αμεσότητα και την σαφήνεια του τρόπου που τον θυμάμαι να χειρίζεται τα ΑΒ212.

Επιτέλους, πρέπει να υπάρξει μια αντίδραση. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα μας, δεν είναι αυτοί οι (πραγματικοί) 'Ελληνες.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ανώνυμε, καλώς τον. Έχω και Mail! :-)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Κωστή. Θέλω να ξέρω τι σου είχα κάνει κάποτε ( Δεν σου είχα ετοιμάσει το πτηνό για πτήση, βρήκες καμιά ατέλεια επάνω του πριν και μετά την πτήση, μήπως είπα κάτι κακό για εσένα?? ) Τότε γιατί με άφησες άγρυπνο για μία νύχτα να διαβάζω το βιβλίο σου ??? Δεν μου έκανε καρδιά να το σταματήσω. Αν έχεις τίποτα άλλο στα σκαριά θέλω να το ξέρω και ας ξαναξενυχτήσω. Χαλάλι σου. Αριστούργημα είναι. ΕΥΓΕ.

Κροκο.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Χα, χα, μα ακριβώς για το αντίθετο Κώστα μου. Και η "πετούμενη" εμπειρία μου περιλαμβάνει και την καλή μου τύχη να έχω συνεργάτες σαν και σένα! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :-)

Ανώνυμος είπε...

Με το καλό όταν γίνεις μέγας και τρανός και αποκτήσεις δικό σου πετούμενο μην με ξεχάσεις έτσι ??????

Κροκο.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Με το επόμενο βιβλίο που θα περιέχει και ομαδικό σεξ επί της τριήρους ΟΛΥΜΠΙΑΣ για να βγάλουμε και καν φράγκο...! :-))))

BOT AB212 είπε...

Απέκτησα όνομα και εσείς email από τα χρόνια που υπήρχαν τα ΠΝ21 και ΠΝ27. Το τελευταίο έφυγε λίγο πρίν πάρω το απολυτήριο μου από την ΔΕΝ. Για το 21 έκλαψα κάπου στην Σκωτία, αν θυμάμαι καλά.

Για αυτούς που θεωρούν ότι το lifestyle τους επιτρέπει να δοκιμάζουν την Μνήμη μας, διατηρώ διαφορετικά αισθήματα...

avraam είπε...

ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΓΕ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ.ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΚΛΑΨΩ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΥ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΟΥ ΕΜΑΘΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΙΣΑΜΕ ΜΑΖΙ . ΑΛΕΚΟΣ

avraam είπε...

Α ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΞΕΧΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΘΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Γειά σου Αλέκο! :-)

Ανώνυμος είπε...

Κωστή καλημέρα. ΄Εκανα format και σβηστήκαν τα e-mail Στείλε ένα γεια.
Kroko.

Ανώνυμος είπε...

KYRIE ΓΚΟΡΤΖΗ
ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1.ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΚΝΩΝ ΣΟΜΑΛΩΝ,ΑΦΓΑΝΩΝ,ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ,ΔΗΛΑΔΗ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ,ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ????
2.ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΕΛΟΥΣ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΘΑΡΡΟΥΣ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ ,ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΑΛΛΑ ΗΡΩΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ,ΤΟ 1909,ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ,ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ,ΤΟΤΕ ,ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ.....ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΡΙΚΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ....ΔΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΣ ΤΟ ΓΟΥΔΙ?????
ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Η γνώμη μου είναι ταυτόσημη με τη συνταγματική επιταγή ότι ΟΛΟΙ οι έλληνες πολίτες πολίτες είναι ίσοι.
Μας αρέσει όταν Έλληνες "το γένος" φτάνουν να διευθύνουν τη CIA ή σε ύπατα αξιώματα των Ενόπλων Δυνάμεων άλλων χωρών, και μας αρέσει όταν ο Δουκάκης διεκδικεί την Προεδρία των ΗΠΑ, άντε και θαυμάζουμε τους Έλληνες Βουλευτές, Δημάρχους κλπ στη Σουηδία και στη Γερμανία, αλλά ανησυχούμε στην περίπτωση που κάποιος αλλογενής στην καταγωγή Έλληνας πολίτης "εισχωρήσει" σε "ευαίσθητες" περιοχές της κρατικής μας λειτουργίας...
Ως προς το κίνημα στου Γουδή (όπως είναι το σωστό), δεν είναι το μόνο ιστορικό γεγονός που έχει "πνιγεί" στον βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων από καταβολής του νεοελληνικού κράτους.
Διαφωνώ δε απόλυτα με τους "εορτασμούς". Το ζητούμενο για μένα είναι η ανάδειξη των ιστορικά σημαντικών γεγονότων στην διαδικασία της Παιδείας χωρίς προκαταλήψεις, δογματισμούς και μυθοποιήσεις.
Ελπίζω να πέρασα τη βάση στο ιδιότυπο τεστ ερωτήσεων... :-)

Ανώνυμος είπε...

ΣΕΒΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΑΥΑΡΧΕ,ΟΥΔΕΝ ΤΕΣΤ ΕΤΕΘΗ,ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΣΥΝΝΕΦΑ
ΣΑΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ,ΟΤΙ ΟΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ,ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΙΚΩΝ,ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΞΕΝΟΣ....ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΟΙ ......ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ,ΑΙΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΕΡΙ ΔΟΥΚΑΚΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ,Η, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ
2.
ΕΧΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΙΑ ,ΟΤΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ,ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΑΣ ΤΙΜΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΚΑΘΕ ΗΡΩΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΑΤΑΙ,ΑΓΝΟΕΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ 1909[ΧΟΥΝΤΑ ΙΣΠΑΝΙΣΤΙ],ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ,ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΣ,ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΥΤΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 67[ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ 67],ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ .
ΚΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΛΜΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΕΣΑΣ[ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΔΩΣΗΣ ΤΙΜΩΝ,ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ],ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ,ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΟΥΝ.
ΕΝΑΣ ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΣΗΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ <>,ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ 9 ,ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ <>,ΕΝΩ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 67.....ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.

ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΕΛΟΣ,ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΛΥΠΗΡΟ,ΧΑΡΙΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ ΝΑ <>ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ<>ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.....ΔΙΟΤΙ ΝΑΥΑΡΧΕ ΜΟΥ,ΟΠΩΣ Ο ΚΥΝΑΙΔΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΥΝΗ ,ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΞΩ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ,ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ,ΣΕ ΓΩΓΩ......ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΖΟΥΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ.
ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ,ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ,ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ,ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΜΑΣ.......

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ,
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα μια και καλή.
Κατά πρώτο, ευτυχώς το Αλτσχάϊμερ δεν με επισκέφθηκε ακόμα...(σε ότι αφορά την ευγενική σας διάθεση να μου θυμίζετε πράγματα).
Κατά δεύτερο,
Ουδεμίας τιμής απολαμβάνω από οποιαδήποτε στρατιωτική ή πολιτική ηγεσία. Με τη θέλησή μου,
δεν συμπεριλαμβάνομαι σε καμμία λίστα "αντιστασιακών", δεν φέρω κανένα παράσημο "αντιστασιακού" και δεν είμαι "επίτιμος" απόστρατος όπως κατά Νόμο προβέπεται για τους "αντιστασιακούς" (σε ό,τι αφορά την επιμονή σας να με θεωρείτε τιμώμενο).
Κατά τα λοιπά,
εύπεπτο το επιχείρημά σας για την πολυεθνικότητα των ΗΠΑ, αλλά το γεγονός ότι Έλληνας στο γένος έφτασε στα ανώτατα αξιώματα της σκότλαντ γιάρντ, έλληνα το γένος Δήμαρχο είχε η Μασσαλία, έλληνες το γένος περιλαμβάνονται σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές Βουλές αλλά και στην Ευρωβουλή εκπροσωπόντας άλλες χώρες, παραμένει για να μας θυμίζει ότι τα Συντάγματα των περισσότερων δημοκρατιών δεν δίνουν έμφαση στην καταγωγή κάθε πολίτη αλλά σ' αυτό που η πρώτη η Ελληνική Δημοκρατία τους δίδαξε. "Έλληνας είναι αυτός που έτυχε της ελληνικής παιδείας" ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και σεξουαλικής προτίμησης. Τώρα αν εσείς έχετε ενστερνιστεί την παραφθαρμένη ερμηνεία του "πας μη Έλλην βάρβαρος" (που από γλωσσικός διαχωρισμός εκφυλίστηκε σε ρατσιστικό αξίωμα) έχετε κάθε δικαίωμα να το υποστηρίζετε. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να παραμένω κι εγώ στις απόψεις μου έχοντας βιώσει έστω και για λίγο την ιδιότητα του αλλογενούς μετανάστη και υποστεί (και θυμώσει αφάνταστα) τις συνέπειες της ιδιότητας αυτής από συμπορευόμενους των απόψεών σας Αγγλοσαξώνων.
Το πρόβλημα της μετανάστευσης (και ιδίως της λαθρομετανάστευσης) είναι πολύ πολύπλοκο για να λύνεται στη βάση της “Φυλετικής Καθαρότητας”...
Επί του ατυχέστατου -κατά την ταπεινή μου γνώμη- ...τρανσέξουαλ παραδείγματος για να υποστηρίξετε ότι είναι αδύνατο να γίνει κάποιος "Μουγκάμπε" Έλληνας, τι να πω. Έχω μείνει άφωνος!

Ευχαριστώ για τις παραινέσεις που διαμορφώνονται από τη δική σας άποψη περί επαναστατικότητας, θα μου επιτρέψετε να διαφωνώ τόσο στην ερμηνεία όσο και στην πράξη.
Η εμμονή σας στην υπενθύμιση του Κινήματος στου Γουδή, κινδυνεύει να ερμηνευτεί και ως ...νοσταλγία για στρατιωτική επέμβαση στην πολιτική σήμερα ή μου φαίνεται; Στην απίθανη περίπτωση αυτής της ερμηνείας, οφείλω να καταθέσω την πεποίθησή μου ότι ο όρκος για πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους επιβάλλει εξ ορισμού τη μη κατάλυσή τους από αυτούς που τον δίνουν. Για οποιονδήποτε λόγο.Σε αυτό το αυτονόητο άλλωστε βασίστηκε και η αντίδραση της πλειονότητας των στελεχών του Π.Ν. στη χούντα.

(Η καθυστέρηση της απάντησης οφείλεται σε αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο επί τετραήμερο)

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ,ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΗΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΠΕΠΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ...Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤΛΑΝΤ ΓΙΑΡΝΤ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ
ΑΡΝΗΣΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 35000 ΧΡΟΝΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΩΣ ΕΜΒΙΑ ΟΝΤΑ ,ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΕΤΙΚΑ.....ΑΣ ΕΙΝΑΙ
ΩΣΤΟΣΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΤΡΙΜΕΝΟ ,ΠΑΡΑΦΘΑΡΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΣΟΚΡΑΤΟΥΣ.....ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ
«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
ΔΕΝ ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ,ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ...ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΟΣΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΛΗΜΥΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑ,ΘΑ ΔΟΥΛΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΙΝΟΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΜΑΧΗΤΙ
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΧΟΥΝΤΑ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΣ,Η, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Ο ΚΑΘΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΤΟ ΓΟΥΔΙ,Η,ΓΟΥΔΗ ,ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ,ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ,ΚΑΤΕΛΥΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ,ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ????
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.....ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ,ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ,ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΥΠΕΡ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ[ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ,ΣΟΜΑΛΟΙ ΚΛΠ]....ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΤΕ ΣΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΔΙΟΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΠΡΙΛΙΑΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ,ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ.
ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ,ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ...ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΛΛΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ....ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ????ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΑ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ
Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΜΟΖΕΙ ,ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ,ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΕΞΙΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ,ΔΙΟΤΙ ΗΤΟ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ,ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΕΛΟΣ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΠΛΕΟΝ
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ,ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΤΕΤΕ ,ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΤΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΝΟΙΩΣΑΤΕ ,Η ΣΑΣ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΩΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΧΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΜΕ ΩΣ ΓΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ....
Ο ΧΟΜΟ ΕΛΛΗΝΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ,ΑΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ....ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΝΣΕΧΟΥΑΛ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΣΕΧΟΥΑΛ,ΑΛΛΑ ΕΥΝΟΥΧΟΣ....ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ....ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ,ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.....
ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ,ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ
ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ...
Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΟ ΓΕΝΟΣ.....ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΟΣ...[ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ]
ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΟΣ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ
ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΡΟ
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ,ΚΑΙ Ο ΣΟΜΑΛΟΣ ,ΟΣΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.....ΕΙΝΑΙ ΣΟΜΑΛΟΣ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΟΥΝΤΑ...
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΝΑΣ.....ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΟΣ
ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ,ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ,ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΠΑΡΕΝΕΣΩΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ,ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ
1.ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ 3 ΣΕΠΤ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
2.ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ,Η ΑΛΛΙΩΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ...ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ....ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ,ΕΑΝ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΜΑΣ????ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΔΙΝΟΥΜΕ????

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σε περίπτωση που είστε Μόνιμο στέλεχος των Ε.Δ., τα αισθήματα που μου προκαλούν τα σχόλια και αντισχόλιά σας είναι αυτά της έκπληξης, πικρίας και ανησυχίας.
Το μπάχαλο της Δημοκρατίας μας έχει ενόχους πολιτικούς, δικαστικούς, καθηγητάδες και "δημόσιους λειτουργούς" αλλά, αυτή είναι επιλογή των πολιτών που υφίστανται και τις συνέπειές της. Και το ότι οι πολίτες δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να "ξεκαθαρίσουν" το βρώμικο τοπίο, οφείλεται στο γεγονός και της παρέμβασης αυτόκλητων σωτήρων που με τα όπλα που τους εμπιστεύονται για την άμυνα της χώρας καταλύουν κάθε δυνατή πρωτοβουλία στα πλαίσια των απαραίτητων -και επώδυνων- πολιτικών διαδικασιών.
Το "ορκίζομαι πίστη στο Σύνταγμα" δεν δίνει -επαναλαμβάνω- σε κανέναν το δικαίωμα να το καταλύει.
Είναι προφανές ότι είστε τόσο πεπεισμένος για την προσωπική γενετική σας προέλευση που εκτιμώ ότι οποιοδήποτε επιχείρημά μου αυτοδιαλύεται μπροστά στο μέγεθος του φόβου απώλειας της φυλετικής καθαρότητάς σας, σε προέκταση και αυτής όλων των ελλήνων πολιτών...
Επειδή, όμως, διαλογική αντιπαράθεση επί τόσο ευαίσθητων θεμάτων δεν μπορεί -και δεν πρέπει-(πάντα κατά τη γνώμη μου) να γίνεται χωρίς "ταυτότητα", το mail μου είναι στη διάθεσή σας για περαιτέρω ...ανταλλαγή πυρών με ονοματεπώνυμο. Το "κάποιος που υπηρέτησε μαζίσας" δεν μου φτάνει..

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΑΥΤΟΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΙΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ,ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ,ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΦΕΡΕΙ.
ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ,ΩΣ ΝΕΩΤΕΡΟΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ
ΩΣΤΟΣΟ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΙΓΟΝ ΤΙ ΚΥΝΙΚΟΤΕΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ,ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ,ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ
1.ΕΑΝ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ,ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟ 67,Η,ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ,ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΙΤΑΣΕΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΜΑΣ???
2.ΠΕΡΙ ΕΤΙΚΕΤΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.....
ΕΣΕΙΣ[ΙΣΩΣ] ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΩΣ ΘΕΣΦΑΤΟ,ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ,ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΤΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ,ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΜΕ <>ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.....Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΣ ΟΜΩΣ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΩΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ...ΥΠΑΡΧΕΙ,Η,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ
ΟΜΙΛΕΙΤΕ ΠΕΡΙ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΩΣΑΝ Η ΤΑΥΤΟΤΗΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΜΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ,Η ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ,Η ΤΟΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΗΣ.....
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΑΓΩΓΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΜΑΛΩΝ,ΚΑΙ ΓΕΝΝΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.....ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ...ΕΙΝΑΙΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ,Η ΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ......ΤΙ ΕΙΝΑΙ????
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ
ΤΟ 1821...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ,ΚΑΘΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ....ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ??
ΤΑ ΕΘΝΗ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΡΑΤΗ....ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΘΝΟΣ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΤΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΕΦΕΡΑ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ,ΘΕΩΡΗΣΤΕ ΟΤΙ ΕΠΑΙΞΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΜΙΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.....ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΔΩ,ΑΛΛΑ ΑΠΟΨΕΙΣ,ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ,ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ.....ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ,ΕΠΕΙΔΗ ΞΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ,[ΡΕΠΟΥΣΗ,ΜΑΡΙΕΤΑ,ΤΖΑΜΙ,ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΠΟΙΚΩΝ,ΜΕΤΡΑ ΥΠΕΡ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ],ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ.....

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΛΟΙΠΟΝ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σας ξαναπροσφέρω το mail μου (που εξασφαλίζει την ανωνυμία σας έναντι όσων φοβάστε) αλλά μου επιτρέπει να γνωρίζω ότι συνομιλώ με κάποιον συγκεκριμμένο άνθρωπο.
Επί του τελευταίου σχολίου σας:
Συμμερίζομαι πολλούς από τους προβληματισμούς σας αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν σας εξουσιοδοτώ να πάρετε το ντουφέκι για να επιλύσετε το πρόβλημά μου. Πρώτον γιατί το πλήρωσα κι εγώ για να χρησιμοποιηθεί για άλλους λόγους, δεύτερον γιατί δεν γνωρίζω αν είστε χειρότερος ή καλύτερος (οπότε θα σας ψήφιζα) από αυτούς που περιγράφετε και τρίτον γιατί ο δογματισμός σας δίνει την εντύπωση ότι κατέχετε την απόλυτη αλήθεια που εγώ αγνοώ. Το μόνο που θέλω να σας υπενθυμίσω -για τρίτη φορά- είναι ότι "πίστη στο Σύνταγμα" σημαίνει διαρκής αγώνας για την ισχύ και διατήρησή του και όχι κατάλυσή του επειδή κάποιος (άρχων) το παραβιάζει.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ,ΚΑΘΟΤΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.
ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΕΝΑ ΜΑΙΛ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΤΕΡΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΩ
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΕΞ ΟΣΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ,ΔΕΝ ΔΟΓΜΑΤΙΖΩ,ΔΙΟΤΙ Η ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΕΡΩΤΩ....
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ,ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ,ΑΛΛΑ Ο ΛΟΓΟΣ
ΤΟ 1909 ,ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ,ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΗΓΓΕΛΘΗ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΝΟΠΛΩΣ.
ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ,ΟΜΩΣ,ΕΧΟΥΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ,ΤΗΝ ΔΥΜΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΟΥΝ ,ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ ,ΕΙΤΕ ΟΧΙ......ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΗ ΒΙΑΙΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ....Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΡΙΠΤΙΖΕΖ[ΑΦΡΑΑΛΣΑΛΕΧ] ΣΕ ΕΜΜΙΣΘΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ,ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ....ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ,ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ,ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ,ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΣΕ ΛΙΓΟ ,ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ,ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΕΜΙΑ,ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ....ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΟΧΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ,ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΥΓ
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΦΡΑ ΑΛΣΑΛΕΧ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ
ΕΠΙΣΗΣ ,ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ,ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΣΠΑΝΙΔΗ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σε αναμονή...

Ανώνυμος είπε...

εσταλη

Ανώνυμος είπε...

οι ερωτησεις του ανωνυμου ειναι ευστοχοτατες,και θα θελαμε να συνεχιστει η συζητηση απο εδω για να παρακολουθουμε ολοι,δεν ειναι ο μονος που εχει τετοιες ανησυχιες

<>

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αν θέλετε να συνεχίσετε τις ευστοχότατες ερωτήσεις απευθυνόμενοι στον φανερό χρήστη αυτής της διαδικτυακής γωνιάς καταθέστε τις επώνυμα. Τέτοιες "εύστοχες ερωτήσεις", χωρίς ταυτότητα του ερωτούντος, απαξιώνονται από την ανωνυμία τους. Αν κρίνετε σωστές και τεκμηριωμένες αυτές τις ερωτήσεις γιατί τις υποβάλετε φορώντας μάσκα;
Να σημειώσω ότι τους υπόλοιπους σχολιαστές με τα ψευδώνυμά τους, είχα την τύχη να τους γνωρίσω είτε φυσικά είτε διαδικτυακά γι αυτό και διαλεγόμαστε χωρίς φόβο και χωρίς πάθος από τότε που είμασταν πολύ λίγοι μπλόγκερς έστω κι αν διαφωνούμε.

Ανώνυμος είπε...

+1 εκ του ΒΟΤ στα λόγια του Κου Επιστολέως.

Πάντως, ως εργαζόμενος στην Κοκκινοκωλία (pardon the pun!) έχω να πώ ότι ο τρόπος που διαμορφώνεται η εθνική συνείδηση σε έναν λαό τα τελευταία χρόνια, περνά από πολλά στάδια και με όρους επικοινωνιακούς, στρατηγικούς και άλλους που εγώ ως λαδάς δεν κατανοώ….ή μάλλον κατανοώ και αντιδρώ ως Σκώτος που τον αποκαλούν Άγγλο!

Το θέμα της Παιδείας είναι για τον υπογράφοντα το πιό σημαντικό αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα μας. Μιας Παιδείας συζήτησης και δημιουργίας συνείδησης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΕΝΟΧΛΕΙ ΟΧΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ,ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ

Κωστής Γκορτζής είπε...

BOT,προσυπογράφω!

Αγαπητέ Ανώνυμε Β΄, απ' ό,τι διαφαίνεται το θάρρος της γνώμης υπολείπεται του θάρρους της επωνυμίας...
Η ανωνυμία σας απαξιώνει τη γνώμη σας και όχι η επιθυμία μου να γνωρίζω τον συνομιλητή μου για τόσο σοβαρά θέματα...