13.5.09

Φτιασίδια. Ελληνιστί Image making.

Επειδή το παραξήλωσα με την κριτική στον Δήμαρχο και στους συνεργάτες του, κι επειδή ξημέρωσε το προεκλογικό έτος, οπότε και αντιλαμβάνομαι το άγχος τους για το πώς θα διατηρήσουν τον θρόνο τους για ακόμα μια τετραετία, σκέφτηκα ότι καιρός είναι να ...βάλω το σπαθί στη θήκη και να καταθέσω μερικές καλοπροαίρετες προτάσεις, χρήσιμες στη διαμόρφωση του 'αυτοδιοικητικού προφίλ' του Δημάρχου μας και, χρήσιμες και σε μάς, μπας και αποφύγουμε νέο τραπεζικό δανεισμό του Δήμου προς κάλυψη ...λειτουργικών-εκλογικών εξόδων. Στον ενάμισι χρόνο που απομένει, λοιπόν, και σε αντίθεση προς το συνήθως πολυδάπανο φτιασίδωμα-image making, απαραίτητο σε κάθε πολιτευάμενο ως το make up στις κυρίες -που κρύβει τις ...μικροατέλειες-, προτείνουμε χαμηλού κόστους εκδηλώσεις που θα αναδείξουν ή θα σμιλέψουν, όμως, αποτελεσματικά, το απαραίτητο χαρισματικό προφίλ ενός δυναμικού, εύστροφου, παραγωγικού, αισθητικά και οικολογικά ευαίσθητου ηγέτη ώστε, να προσελκύσει μαζικά και νέους ψηφοφόρους πέραν των εξασφαλισμένων από τις χάρες που τους γίνονται...

Προτείνουμε, λοιπόν:

-Τελετή αποκάλυψης Μνημείου στον Άγνωστο Αγρότη, νυν οικοπεδούχο, Μίκρας.

Μηδενικού κόστους αφού, το μνημείο υπάρχει ήδη (το τρακτέρ της φωτογραφίας) επί χρόνια εγκαταλελειμένο και ...ανεκμετάλλευτο, σε κοινή θέα και σε κατάλληλο χώρο για συγκέντρωση πολυπληθούς ...πελατείας. Προσφέρεται και για επαναλαμβανόμενες καταθέσεις στεφάνου παιανίζουσας της Φιλαρμονικής του Δήμου, και για πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε Καθαρή Δευτέρα, Πρωτομαγιά, του Αγίου Αθανασίου και της Παναγίας.


Τελετή αποκάλυψης Μνημείου του Αγνώστου Καλού Νερού, του οποίου η τύχη αγνοείται μετά τη λειτουργία χιλιάδων ανεξέλεγκτων βόθρων κατά την τελευταία δεκαετία.

Και αυτό, μηδενικού κόστους, αφού υπάρχει έτοιμο από χρόνια (το φορτηγό-γεωτρύπανο της φωτογραφίας) εγκαταλελειμένο και αναξιοποίητο, σε κατάλληλο σημείο και μάλιστα τρίστρατο! Μια διαμορφωτική ...παρέμβαση στον χώρο απαιτείται μόνο που μπορεί κι αυτή να εγγραφεί στα Μεγάλα Έργα Εξυπηρέτησης του πολίτη... που αναβαθμίζουν την καθημερινότητά μας...


Δοξολογία μετά λιτανείας και λαμπαδηφορίας (θα φέρει και έσοδα στην εκκλησία πέρα από αυτά του πάρκινγκ της...) στη μνήμη του τέως αποχετευτικού δικτύου Πλαγιαρίου (και των χρημάτων μας), νεομαρτυρήσαντος στον λάκκο των λεοντοεργολάβων, μετά ευχελαίου για την επίσπευση έναρξης κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου των λοιπών διαμερισμάτων του Δήμου, εις τους αιώνας των αιώνων, Αμήν!


Καθιέρωση τελετών απονομών τιμητικών διακρίσεων με απονομή Διπλωμάτων στους καλύτερους και παραγωγικότερους Δημοτικούς Υπαλλήλους, όπως:


Βραβείο Αντικειμενικής Δημοσιογραφίας.

Για φέτος, (και για πέρσι και πρόπερσι), προτείνουμε να δοθεί στον πιστό/η Υπάλληλο, υπεύθυνο/η Έκδοσης της Δημοτικής Εφημερίδας για την αντικειμενικότητα των άρθρων και τον ταπεινό (και ευφάνταστο) τρόπο παρουσίασης των ...επιτευγμάτων της Δημοτικής μας Αρχής.

Βραβείο Ευφυέστερου Υπαλλήλου.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη, Το βραβείο πρέπει σίγουρα να απονεμηθεί στον Υπάλληλο που τοποθετεί τις πινακίδες οδοσήμανσης. Ακόμα και ο πιό ...κακόπιστος αμφιβάλλων, κοιτώντας τη φωτογραφία θα επικροτήσει χειροκροτών (με ανοιχτές τις παλάμες για καλύτερο ...ηχητικό αποτέλεσμα) την πρόταση.
Σχετικός Έπαινος προτείνεται να απονεμηθεί και στον Υπεύθυνο(;) Εποπτεύοντα(;;) Έμμισθο(!!!) Αντιδήμαρχο και στους ...βοηθούς του υπάλληλου (αποκλείεται να τις βάζει ΕΤΣΙ μόνος του).




Βραβείο Οικολογικής Ευαισθησίας
Το βραβείο προτείνεται να μοιραστεί στα δύο και εξ ίσου.
Το μισό να απονεμηθεί στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου για την ιδανική αδειοδότηση δόμησης της περιοχής και την προστασία των ρεμάτων.
Το άλλο μισό ασυζητητί δικαιούται ο κύριος ιδιοκτήτης του ...ιδιωτικού ΧΥΤΑ μεταξύ Καρδίας και Τριλόφου.
(φανταστείτε το τοπίο 'χειμωνιάτικο', όταν η Πλάση δεν κρύβει στα σπαρτά τα ...καλούδια)

Βραβείο Οδικής Ασφάλειας.
Αυτό προτείνουμε να μοιραστεί στα τρία. Έτσι, στη σχετική τελετή θα αυξηθεί και το 'μπούγιο' με την πρόσκληση εξωγενών παραγόντων (π.χ. Νομάρχης Ψωμιάδης, Διευθυντής Τροχαίας, τοπικοί βουλευτές, ηγούμενοι... κλπ).
Το ένα τρίτο προτείνεται να απονεμηθεί στον ΟΑΣΘ για τις ...ασφαλείς και εξυπηρετικές Στάσεις Λεωφορείων που έχει εγκαταστήσει στον Δήμο.
Χαρακτηριστικές των νέου τύπου Στάσεις στις φωτογραφίες
(αν δεν σε φάνε τα ...φίδια, όλο και κάποιος καλός οδηγός, σαν τον κύριο νταλικέρ που ανεβαίνει με 90 χλμ την ώρα την ανηφόρα του Τριλόφου, θα σε παρασύρει). Το δεύτερο τρίτο προτείνεται να απονεμηθεί στην Τροχαία Θέρμης για τον αποτελεσματικό έλεγχο των φορτηγών του κυρίου Μπόμπολα που ...παρελαύνουν καθημερινά στον πάνω δρόμο του Τριλόφου σε τριάδες, με 100χλμ την ώρα, φορτωμένα με σκύρα από το Λάκκωμα, για να προλάβουν το χρονοδιάγραμμα καταστροφής των ακτών του Θερμαϊκού με την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου στη θάλασσα.
Το τελευταίο τρίτο, προτείνουμε να ...αυτοαπονεμηθεί στον κύριο Δήμαρχο για τις (μη) ενέργειές του προς τους δύο αυτούς φορείς.
Επιπλέον του τριχοτομημένου βραβείου, ας απονεμηθεί και κάποιος Έπαινος σ' αυτόν ή σ' αυτούς που επιτρέπουν τη στάθμευση έξω από μπαρ του Τριλόφου πάνω στον Δημόσιο δρόμο κάθε νύχτα και ΧΩΡΙΣ ο δρόμος να φωτίζεται τουλάχιστον...

Βραβείο Κοινωνικής ευαισθησίας.
Μονοκούκι στον Δήμαρχο (μην τον αφήσουμε μόνο μ' έναν Έπαινο κι ένα 'αυτοβραβείο') για τις αυστηρές οδηγίες προς τους αρμόδιους για την εξασφάλιση υποδομής εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ στους δρόμους, ...πεζοδρόμια, Σχολεία και Δημόσια Κτίρια. Το βραβείο προτείνουμε να απονείμει ο Δήμαρχος στον εαυτό του κατά την τελετή θεμελίωσης του πρώτου Νοσοκομείου την ώρα που δίπλα του θα απογειώνεται το πρώτο αεροπλάνο από τον νέο υπερδιάδρομο!

Βραβείο Αντιρατσιστικής συμπεριφοράς.
Προτείνουμε να απονεμηθεί σε συγκεκριμένο Αντιδήμαρχο του οποίου η συνήθης απάντηση σε οποιονδήποτε πολίτη του αναφέρει κάποιο πρόβλημα, είναι: 'Εδώ ψηφίζεις;', απόδειξη ότι δεν φταίει αυτός που οι άλλοι είναι ...μαύροι.

Αυτές είναι λίγες από τις πολλές καλές ιδέες μας για το φτιασίδωμα, ελληνιστί image making, του καλού μας Δημάρχου εν όψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010. Μέχρι να τις μελετήσει, ας συνεχίσει τις εξ ίσου αποτελεσματικές -για τη διαμόρφωση της εικόνας της δημοτικής αρχής- εορτές των Απόκρεω και τις παραστάσεις Καραγκιόζη στην πόρτα του Δημαρχείου.


17 σχόλια:

σχολιαστής είπε...

Απολαυστικό!!!

Georgiadis Georgios είπε...

Θυμίζει πολύ καπετάνιε την Ελλάδα της πολιτικής παραγματικότητας του 1950...χε χε

Georgiadis Georgios είπε...

συγνώμη πραγματικότητας ήθελα να πω!

o kairos είπε...

Ελα να παρεις το βραβειο απουσιας μαζυ μου την αλλη Πεμπτη στο Φαληρο.Ελπιζω.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σχολιαστή, η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που καταντάει ...γελοία! Πώς αλλιώς να την αντιμετωπίσουμε πια! :-))))

Γεώργιε (μικρέ), επειδή εγώ τη γνώρισα κι εκείνη την Ελλάδα, σε διαβεβαιώνω ότι τέτοιο χάλι δεν ματαϋπήρξε...:-)))

Καπταν Γιώργη, η απουσία ήταν σχεδόν αναπόφευκτη από διάφορα τρεχάματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι απουσιάζουν κάποιοι φίλοι που σταυρώσαμε τις πλώρες μας στα μπλογκς και αλληλοεκτιμηθήκαμε δια παντός. :-) Προσωρινή είναι η απόσταση.
Την Πέμπτη γιορτάζω και σκοπεύω να πάρω τα βουνά. :-))))
Την Παρασκευή, 22-5, δεν θα είμαι δυστυχώς και ευτυχώς στο Φάληρο.
Το Σάββατο, 23-5, θα αναρτήσω στο μπλογκ 'μια ομιλία που δεν έγινε ποτέ για ένα Κίνημα που δεν εκδηλώθηκε ποτέ'...

με αγωνιστικούς ασπασμούς

industrialdaisies είπε...

Χα, Κωστή, εδώ κολλάει "Ελλάδα, έχεις ταλέντο"....

Χρόνια πολλά για σήμερα, ελπίζω πάντα γερός κι ευτυχισμένος και με τρεχάματα που να σου αρέσουν... ;)

(Άλλη μια απούσα, αλλά νοερά πάντα παρούσα, φίλη σου) :)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σμουτς για τις ευχές. Ταλέντο για ...Γκίνες (την μπύρα εννοώ, γιατί μόνο μεθυσμένοι θα μπορούσαν να επιδείξουν τέτοια ικανότητα!) :-)))

Ανώνυμος είπε...

Κωστή, πολύχρονος, γερός και δυνατός και πάντα ευτυχισμένος. Επίσης, πάντα με πάντα με εξίσου κοφτερή, λαμπερή ματιά. :^)

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Χρόνια δημιουργικά και ευτυχισμένα. Νάσαι καλά ...σαν τα ψηλά βουνά και κινητικός όσο οι συμπαθείς τετράποδοι κύνες μας!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Κωστή χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα γιατί το αξίζεις.

Μιχάλης Ρ. είπε...

Όσες κι αν χτίζουν φυλακές, κι αν ο κλοιός στενεύει, ο νους μας είν’ αληταριό π’ όλο θα δραπετεύει!

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά !!
και με πολλές αναρτήσεις .



Σπύρος Παπαδημητρίου

o kairos είπε...

Ευχομαι πολυχρονος και ευτυχισμενος.Στενοχωριεμαι που δεν θα βρεθουμε με αφορμη το Βελος.Το ιδιο το Βελος ειναι πια μια αφορμη για τις γνωστες παπαρολογιες απο ασχετους και αλλους πολιτικα φιλοδοξους,οπως καλυτερα γνωριζεις.Η αληθεια ΜΑΣ θα (ξανα)γραφτει απο σενα,οπως προαναγγελεις.Ισως παω λοιπον μονο και μονο για να δω τον Ματαραγκα.Σε ξαναφιλω.

dodo είπε...

Προσθέτω τις ευχές μου, πολύχρονος!

Κωστής Γκορτζής είπε...

ΜπαμπακοΓρηγόρη, ευχαριστώ!

Σπύρο και Διονύση και Dodos, επίσης. Να 'στε καλά!

Μιχάλη, σκέτος ...Παλαιοκώστας ο νούς μας... :-))) Ευχαριστώ και από εδώ για τις ευχές.

ΚαπτανΓιώργη, η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ΠΟΛΥ πικρή. Μικρές αλήθειες προσπαθώ να πω, 'στρογγυλεμένες' κι αυτές από την συγγενή ευπρέπεια που φύτεψαν μέσα μας οι γονείς μας.
Ελπίζω (έχω και αυτό το ελάττωμα...), μετά τον άξιο επαγγελματία Σπαθάρη, να κηδέψει το Κράτος δημοσία δαπάνη και τον Καραγκιόζη...

Μιχάλης Ρ. είπε...

Το «κράτος» προσπαθεί να μας πείσει Κωστή ότι ο Καραγκιόζης και τα καραγκιοζιλίκια είναι κύρια και προσδιοριστικά χαρακτηριστικά της φυλής. Μέχρι σημείου που τίθεται το δίλημμα «καραγκιοζισμός ή βαρβαρότητα». Διαλέγω χωρίς τύψεις βαρβαρότητα.
Το «Βέλος» είναι η κορυφαία στιγμή αντίστασης της σύγχρονη ιστορία μας στην κυβερνητική αναξιοπρέπεια. Δεν πρέπει να ξεχαστεί ούτε να επιτρέψετε εσείς οι πρωταγωνιστές την καπηλεία του. Σαν σήμερα στις 22 Μάιου 1973, ο κυβερνήτης Ν. Παππάς έλαβε τη συνθηματική λέξη «Θεμιστοκλής» από πλοίο που βρισκόταν στον Κάβο Μαλιά. Αυτό σήμαινε ότι το κίνημα που για έξη χρόνια οργάνωναν Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού αποκαλύφθηκε από την ασφάλεια της χούντας. Κι άρχισε η μεγάλη περιπέτεια…
Κωστή είμαι περήφανος που σε γνώρισα γιατί εσύ και κάποιοι σαν εσένα με έκαναν υπερήφανο για το πηλίκιο με το εθνόσημο που φορούσα για 31 χρόνια. Δέξου από εμένα τον ασήμαντο ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Το 'ευχαριστώ' πάει προς τον καπετάνιο μου... Αυτός πήρε την απόφαση και την ευθύνη. Εμείς ακολουθήσαμε τις αρχές μας. Και καλό είναι να απονέμουμε τα του "Καίσαρος τω Καίσαρι" γιατί, μεταπολιτευτικά, ΟΛΟΙ το παίζουν πρωταγωνιστές. Ακόμα και τα ...Κολλητήρια. :-)))