7.4.09

Εντυπώσεις

Δεν ξέρω αν είναι ένοχος ή αθώος. Ούτε πιστεύω ότι θα μάθω ποτέ...
Αλλά αυτός που είδα χτες να 'απολογείται' στη Βουλή των Ελλήνων ήταν η προσωποποίηση του Ελληνικού Επαγγελματικού Πολιτικού Συστήματος από καταβολής του Κράτους.
Υπερφίαλος κακομοίρης, εγωπαθής τζάμπα μάγκας, υπερόπτης φανφαρόνος, ακριβό μπουκάλι κρασιού χωρίς περιεχόμενο... Κύμβαλο αλαλάζον! Η θλίψη, για τη γενιά μου, απέραντη.

15 σχόλια:

σχολιαστης είπε...

Πράγματι είναι θλιβερός.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Απόπνεε την λογική γιατί εσείς και όχι εγώ.Αφου είχαν αποκλείσει το καράβι της Τήλου υπερέφευγε ότι δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό. Αυτοί που σφιγκουν τα χέρια στην εξουσία του δικομματισμού πχ σε μια αθωα κοπή πίτας δεν ντρέπονται;;;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Διονύση απέπνεε τη λογική του επιπέδου αυτών που διαχρονικά μας κυβερνούν. Των Μαυρογιαλούρων 'πασάδων' που λοιδωρούνται συνεχώς από τους Καραγκιόζηδες που κάνουν τους έξυπνους αλλά -προσκυνούντες- τους ψηφίζουν. Δυστυχώς, ο μεγαλύτερος μύθος είναι το ότι "του Έλληνος ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει"... Ψοφάμε να μας κυβερνούν αυτοί που μας κυβερνούν διαχρονικά.

Georgiadis Georgios είπε...

Κάπτεν χαιρετώ και πάλι. Οι συμπεριφορές αυτές είναι απόρροια της συμπεριφοράς της Θέμιδας. Το να είναι διεφθαρμένος ένας πολιτικός είναι κάτι πλέον σύνηθες, ακόμα και στο εξωτερικό, και η πολιτική ως θεσμός έχει κρίση στη χώρα μας. Η Θέμιδα όμως απαγορέύεται να περνά κρίση διότι τότε καταρρέει ο κοινωνικός ιστός. Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι οικονομική - θεσμική είναι με οικονομικές προεκτάσεις και φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας. Επίσης δεν νομίζω ότι πιστεύετε πως ορισμένα καλόπαιδα μπορούν να σπηλώνουν τους αγώνες οιασδήποτε γενιάς.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Γιώργη το αν είναι διεφθαρμένος ή όχι δεν το ξέρω. Αλλά αυτό το ύφος... του εξουσιαστή πολιτικάντη, γαμώ το μου! :-)))

σχολιαστής είπε...

Κωστή απ' ότι φαίνεται δεν θα παραπεμφθεί καν στην επόμενη φάση, γιατί ενω οι ενδείξεις βγάζουν μάτι, αποδείξεις δεν θα προκύψουν, και ενω ένας κοινός θνητός με ενδείξεις πάει στο δικαστήριο, ο Τέλης θα τη σκαπουλάρει.

Υ.Γ. Επιχείρησα να στείλω μέσω της wordpress για να δω αν θα βγεί το αβαταρ με την αφεντομουτσουνάρα μου, αλλά τζίφος!!!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Το ότι όλοι είμαστε ίσοι αλλά κάποιοι είναι ...πιο ίσοι από τους άλλους, μου είναι γνωστό. Πρόθεσή μου, με το αγανακτισμένο σχόλιο, είναι να προσέξουν και να αντιληφθούν οι φίλοι το ύφος των διαχρονικά λυμαινομένων την πολιτική ζωή. Είτε από ματαιοδοξία, είτε από κερδοσκοπία, όλοι αυτοί καταλήγουν με αυτό το 'κατηχιτίστικο' γλοιώδες, πομπώδες, απόλυτο κενό.
Και δεν είναι μόνο μπλέ...

animal είπε...

Ο Georgiadis είπε την πιο σωστή κουβέντα. Όπως λέει και η παροιμία "Αν σε γαμήσει ο κατής σε ποιόν να παραπονεθείς;"

Μιχάλης Ρ. είπε...

Καλημέρα Κωστή σε σένα και στη λογιωτάτη παρέα σου. Το θέμα κατά την γνώμη μου δεν είναι τι είπε ο Παυλίδης, αλλά σε ποιους απευθύνεται μ’ αυτά που είπε. Παρατηρώ ότι και οι φανατικότεροι οπαδοί της ΝΔ που συναναστρέφομαι είναι θυμωμένοι και αηδιασμένοι με αυτή τη κατάσταση, όπως είναι προβληματισμένοι και οι «άλλοι» που έρχονται για το αν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Αυτό το θεωρώ παρήγορο και ελπιδοφόρο. Επίσης σημαντικό αξιοπρόσεκτο είναι και το περιβάλλον που δημιουργούν οι υπουργοί. Είναι δυνατόν ο ιδιαίτερος του υπουργού να δημιουργεί «σχέσεις συνδιαλλαγής» με τον οποιοδήποτε εφοπλιστή κομματικό στέλεχος και να μετρά “on camera” χρήματα στο γραφείο του; Είχα μια προσωπική εμπειρία πρόσφατα με το περιβάλλον του ΥΕΘΑ και τρόμαξα στην κυριολεξία. Ποιος τους μάζεψε όλους αυτούς; Με τι κριτήρια έγινε η επιλογή τους; Ο υπουργός δεν τους βλέπει, δεν έχει απαιτήσεις;
Κωστή πιστεύω εκμεταλλευόμενος τον «παραδοσιακό καταναλωτισμό» της Ανάστασης, να επενδύσεις σε «ενδύματα περιπάτου» 4 νούμερα μικρότερα για να αξιοποιήσεις τη νέα εμφάνιση (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Σε χαιρετώ

Georgiadis Georgios είπε...

Κάπτεν η λογική του εξουσιαστή πολιτικάντη ως απόδειξη κατάπτωσης ήθους και αξιών του συστήματος εμπίπτει στην παγιωμένη τακτική των ημερών που ζούμε "ότι η καλύτερη κομπίνα είναι η επίσημη κομπίνα" αυτή που όλοι βλέπουν και σχολιάζουν και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μιχάλη, συμφωνούμε. Ακόμα πιό παρήγορο θα είναι όλοι οι περοβληματισμένοι να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να απαλλαγούμε πια από το σύνδρομο του ισοβίως καρπαζοεισπράκτορα Καραγκιόζη που εμφυτεύεται μέσα μας από τα μικράτα μας ως ...προοδευτισμός! :-)

Γιώργη, αυτά είναι απλά συμπτώματα της διαχρονικής σήψης όχι μόνο του πολιτικού συστήματος αλλά και της κοινωνίας ολάκερης.

kalamari είπε...

Ναύαρχε,
στις δημοκρατίες έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν
να ήταν μόνο αυτός θλιβερός, θα μιλάγαμε για εξαίρεση και θα συνεχίζαμε την μέρα μας
εδώ έχουμε βουλιάξει....

Γιάννης

Κωστής Γκορτζής είπε...

Εμ, τα ίδια λέμε!
Η προσωποποίηση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας είπα κι εγώ ότι είναι. Μακάρι να ήταν εξαίρεση... :-)

σχολιαστής είπε...

Ψάχνουμε εναγωνίως και δε βρίσκουμε λύση και το συμπέρασμα είναι ότι το ρητό "στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα" είναι λάθος.

animal είπε...

Σχολιαστή, στις υγιείς δημοκρατίες όντως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Το θέμα είναι αν αυτό που έχουμε εμείς είναι υγιής δημοκρατία, και η απάντηση είναι μάλλον αρνητική.