13.4.09

Πολύς λόγος γίνεται για τον 'θα γίνει δεν θα γίνει' Καποδίστρια Νο 3, για τους συσχετισμούς δυνάμεων μπλε, πράσινων, κόκκινων, πορτοκαλί και πιό πράσινων, ο κατεστημένος Δήμαρχος σχεδιάζει την προεκλογική του καμπάνια για να συνεχίσει να στρογγυλοκάθεται στην 'Μερσεντέ', το αντιπολιτευτικό κατεστημένο σχεδιάζει διαδικασίες, 'συμμαχίες' και 'συνεργασίες' για να παραλάβει αυτό τη 'Μερσεντέ' και εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Μίκρας, ντόπιοι και μέτοικοι, εγγεγραμμένοι και μη στους εκλογικούς καταλόγους, μπλε, πράσινοι, κόκκινοι, πορτοκαλί και πιό πράσινοι, ανεχόμαστε και θα ανεχόμαστε όλους αυτούς τους απίθανους τύπους, που δεν μπορούν(;) να χωρίσουν δυό γαϊδουριών τα άχυρα, να απολαμβάνουν τη ματαιόδοξη αρχομανία τους καταστρέφοντας την ποιότητα της ζωής μας και την αισθητική που αναζητήσαμε φεύγοντας από τις γκρίζες τσιμεντουπόλεις.
Αναρωτηθείτε στ' αλήθεια, από τι μπορεί να πάσχει η τοπική αυτοδιοίκησή μας ώστε να μας εξυπηρετεί έτσι:
Από τι μπορεί να πάσχουν, αυτός που έβαλε τις πινακίδες έτσι και αυτός που είναι υπεύθυνος γι αυτόν που τις έβαλε έτσι; Αδιαφορία, ανοησία, ασχετοσύνη, αμβλυωπία, σαδομαζοχισμό;
Κι άντε, θα πεί κάποιος, αυτές τους ξέφυγαν... Αλλά, λίγα μέτρα παραπάνω:

Τα ίδια Παντελάκη μου, μόνο που κάποιος γείτονας αποφάσισε να διορθώσει την κατάσταση ...σπρώχνοντας την μία πινακίδα και στραβώνοντας την άλλη! Αλλά, αμέσως λίγο παραπάνω, δεν βρέθηκε άλλος γείτονας να κάνει το ίδιο:


!!! Πλέον είναι προφανές ότι ή το κάνουν επίτηδες, ή στριμώχτηκε το κεφάλι τους στη γέννα!
Άντε και λίγο παραπέρα, και θαυμάστε, δρόμος αριστερά, δρόμος δεξιά, το 'απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση' ποιόν αφορά; Κατά τον καλλιτέχνη που συνέθεσε το γλυπτό αυτό συνοθύλευμα πινακίδων, τη γωνία του σπιτιού, φαντάζομαι...:

Αμφιβάλλει κανείς ότι η όποια ασθένεια είναι πλέον ανίατη;

7 σχόλια:

Λεμέσια είπε...

Και να θέλει κανείς να αμφιβάλλει, ότι η ασθένεια είναι ανίατη, σπανίως μας αφήνουν περιθώριο για να το υποθέσουμε έστω. Μάλλον πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες μόνοι μας για τις αλλαγές, όπως ο πολίτης που έσπρωξε τη μία πινακίδα για να φαίνεται και η άλλη...

Χαιρετισμούς και καλό πάσχα... :)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αντεύχομαι μετά ρόδου!

Μιχάλης Ρ. είπε...

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας μας Κωστή είναι η έλλειψη κοινωνικής παιδείας. Αναπαράγουμε πολιτικά το χαβαλέ του «καφενείου», μασουλώντας μακάριοι καραμέλες «εθνικοφροσύνη κάφρων» και τουριστικό πατριωτισμό. Στα δύσκολα ψάχνουμε «υπεύθυνους» να χρεώσουμε την δική μας δειλία, χωριατιά και ωχαδελφισμό. Γιατί στην εξαρθρωμένη συνείδησή του, το προλεταριάτο της μαγκιάς δεν θεωρεί σημαντικές τις κυκλοφοριακές συνθήκες, αλλά το ίδιο το αυτοκίνητο-προσωπικότητα. Ότι συμβαίνει στη Μίκρα είναι πανελλήνιο καθεστώς κι αυτό είναι το τραγικό. Ελπίζω στην Ανάσταση και σου εύχομαι ολόψυχα να τη ζήσεις όπως επιθυμείς.

σχολιαστής είπε...

Aυτά θα λυθούν με τον Καποδίστρια 10 σε ...τρία τέρμινα.

Αν και η θεραπεία είναι, ο υπεύθυνος να πληρώνει απο την τσέπη του το μπάχαλο. Κάτι μου λέει ότι αν πληρώσει την επόμενη φορά θα είναι πιο προσεκτικός.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μα είναι τόσο 'στόκοι' (για να μην πω καμμιά βαρύτερη κουβέντα) που δεν τους περνάει καν από το μυαλό το να βάλουν τα προβλεπόμενα σήματα σε μία σωλήνα αντί να ...αναδασώνουν κάθε γωνιά εξοικονομώντας έτσι και λεφτά για να βουλώσουν καμμιά τρύπα στους δρόμους! Αν (και) αυτό δεν είναι κακή διαχείριση των χρημάτων των κατοίκων, χώρια από την διανοητική ανικανότητά τους που αγγίζει τα όρια ...κακουργήματος στην αισθητική και λειτουργικότητα της οδικής σήμανσης, τότε τι είναι;
Εδώ δεν χωράει 'ερώτηση' στο δημοτικό Συμβούλιο. Χωράει Μήνυση. Αλλά ποιός θα την κάνει;...

diastimata είπε...

Χα χα χα! Απίστευτο! Δηλαδή, τι απίστευτο... Στην Ελλάδα ζούμε. Καλά το είπε ο Σημίτης κάποτε "αυτή είναι η Ελλάδα" κι ορμήσαμε να τον φάμε.
Λες με την Ανάσταση που έρχεται σε λίγες ώρες να αναστηθεί και η σωτηρία μας; Δεν το πιστεύω.

Καλή μας Ανάσαση καπετάνιο!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Χριστός Ανέστη Δημήτρη! Πλήρης ...τριγλυκεριδίων, μυρουδιών της φύσης και ήχους αηδονιών από το διήμερο που ξεκλέψαμε για να απαλλαγούμε από το εδώ τρελλάδικο περιπλανώμενοι στην πανέμορφη Πίνδο!