23.3.09

Ω, ντίρλαντα, ντιρλάνταντα!!!

Το είδαμε κι αυτό! Ήρθε με ηλεκτρονικό μήνυμα στον υπολογιστή μου πρωί πρωί της Δευτέρας 23 Μαΐου. Και τι λέει;


Φίλες και φίλοι,

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με στόχο να στείλουμε ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, στις 20:30 μ.μ. όλα τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις, τα σχολεία, οι φορείς και οι οργανισμοί της Ελλάδας καλούνται να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.

Ο Δήμος Μίκρας θα σβήσει τα φώτα της περιοχής μας για την Ώρα της Γης. Σου ζητούμε να συμμετέχεις και εσύ, καθώς η μεμονωμένη δράση του καθενός μας, αν προσλάβει μαζικές διαστάσεις, μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να αλλάξει τον πλανήτη μας προς το καλύτερο.

Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως. Φέτος, στόχος είναι να σβήσουν τα φώτα τους ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, να δείξουμε ότι το κλίμα είναι στο χέρι μας! Έτσι όλοι μαζί θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου ενόψει της Παγκόσμιας Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το Δεκέμβριο του 2009, διαμηνύοντας ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε μία δέσμευση για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, ώστε να εξασφαλίσουμε άμεσα και μακροπρόθεσμα το μέλλον του πλανήτη.

Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Φαντάσου τι μπορούμε να κάνουμε αν δράσουμε μαζί. Έλα μαζί μας να γιορτάσουμε την Ώρα της Γης 2009!

Ο Δήμαρχος Μίκρας

Θεόδωρος Γκουστίλης"


Μάλιστα! Ο Δήμος Μίκρας και προσωπικά ο Δήμαρχος έχουν αντιληφθεί τη δράση της 28ης Μαρτίου ως ΓΙΟΡΤΗ! Και μας καλεί να ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ μαζί!!!!

Και βέβαια θα πάρουμε μέρος στη δράση. Και βέβαια, εκτός από αυτή, θα ακολουθήσουν κι άλλες εναντίον αυτών που μολύνουν τη γη και δηλητηριάζουν το περιβάλλον στο οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Εναντίον αυτών που σφυρίζουν αδιάφορα στο τάισμα της γής με σκατά πάσης φύσεως και θυμούνται την αποχέτευση μόνο σε προεκλογικούς χρόνους. Εναντίον αυτών που αφήνουν τα λιγοστά πεύκα της περιοχής μας στο έλεος των καμπιών και των εμπρηστών. Εναντίον αυτών που εκδίδουν οικοδομικές άδειες στα ρέμματα ή τα μπαζώνουν για να επεκτείνουν τα ...νεκροταφεία. Εναντίον αυτών που κλείνουν τα μάτια σε παράνομες χωματερές.
Εναντίον αυτών που νομίζουν ή υποκρίνονται ότι η ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ είναι ΓΙΟΡΤΗ στην οποία μας καλούν να παρευρεθούμε για να μας εκμεταλευτούν επικοινωνιακά.
Πολίτες του Δήμου Μίκρας. Σβήστε κι εσείς τα φώτα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ για τις αυθαιρεσίες και την ανικανότητα των διαχειριστών της εξουσίας, κρατήστε τα σβηστά και για μισή ώρα περισσότερο αφιερωμένη στην υποκρισία των τοπικών αρχόντων μας που βρήκαν ευκαιρία για να ξεκινήσουν 'γιορταστικά' την προεκλογική τους εκστρατεία!

26 σχόλια:

σχολιαστής είπε...

Σωστός!!!

Unknown είπε...

Μα τελικά είναι τόσο εύκολο να μην γίνει κάτι...
Αρκεί να γίνει γιορτή και πανηγύρι στο όνομά του :)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σχολιαστή, ο Δήμος Θερμαϊκού με την τόση ...ευαισθησία στο περιβάλλον, δεν 'γιορτάζει';;; :-)))

Καμηλιέρη, αν και 'φωνή βοόντος εν τη ερήμω', ...ακούγεσαι. Σωστός, αλλά δεν θα τους περάσει. :-)

Georgiadis Georgios είπε...

Επειδή τέτοιες πρωτοβουλίες θα λάβουν χώρα και σε μετεκλογικές χρονιές μένει να δούμε τότε πόσοι και ποιοι από τους τοπικούς άρχοντες θα συγκινηθούν!

Lion είπε...

Τελικα να τα σβησουμε τα φωτα η να μη τα σβησουμε; Να συμμετεχουμε στο προεκλογικο πανηγυρι που βαφτιστηκε γιορτη η οχι; Βοηθηστε κι εμενα τον τουριστα που εχω μπερδευτει.

Υ.Γ. ολοκληρος ο παγκοσμιος ( ! ) στολος αυτοκινητων παραγει τοσο διοξειδιο οσο και η παγκοσμια κτηνοτροφια. Μηπως αντι να σβηναμε τα φωτα να καταργουσαμε το κρεας; Να το μειωναμε εστω;

Στο κατω κατω αν καταργησουμε τα φωτα και τα αυτοκινητα γυρναμε σιγα-σιγα πισω στην λιθινη εποχη (αντε - στον Μεσαιωνα για τους πιο αισιοδοξους).
Ενω αν καταργησουμε το κρεας δεν θα εχουμε καμμια αρνητικη επιπτωση. Αντιθετα θα εχουμε και κερδος στην υγεια μας.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Γιώργο, αυτό θέλω να τονίσω. Ότι αυτοί που μας παίρνουν το βόδι ...ζητάνε και τα ρέστα από εμάς.

Κάπτεν, το κείμενο αφορά στην υποκρισία των αρχόντων και δη της γειτονιάς μου όπου το 'περιβάλλον' δεν συμπεριλαμβάνεται σε οποιαδήποτε προτεραιότητά τους. Τώρα ...δυγκινήθηκαν αντιλαμβανόμενοι το ρεύμα της δράσης και είπανε να γλύψουν κι αυτοί λίγο κοκαλάκι ψήφων.
Δεν αντιλέγω στην κρεατοθεωρία σου. Αλλά, κάποιος άλλος θα αντέτασσε το 'να σφάξουμε και όλα τα ζώα επί του πλανήτη ώστε να πάψει η πεπτική τους διαδικασία να φορτώνει το περιβάλλον με μεθάνιο κλπ'. Υπάρχουν λύσεις για το πρόβλημα της κτηνοτροφίας ώστε και οι κρεατοφάγοι να μην ενοχοποιούνται για την καταστροφή του πλανήτη αλλά μόνο για την καταστροφή του εαυτού τους. Χθές στην τηλεόραση είδαμε μια αγγλική μονάδα παραγωγής μπέικον που με ειδική επεξεργασία των λυμμάτων των γουρουνιών μετατρέπει την αμμωνία σε ουδέτερο αφρό με κόστος εγκατάστασης 10.000 ευρώ.
Το σβήσιμο των φώτων, στη δράση της 28ης Μαρτίου, εκτιμώ ότι δεν σημαίνει επιθυμία να καταργήσουμε τον ηλεκτρικό πολιτισμό μας, αλλά να εκπέμψουμε ένα 'ορατό σήμα', και αυτό το βρίσκω πιό οικολογικό από το αν ανάβαμε π.χ. ένα δισεκατομύριο κεριά (παράγοντας διοξείδιο) για να τραβήξουμε την προσοχή των υπεύθυνων... :-)

Μην το πάρεις, βεβαίως, τοις μετρητοίς και σβήσεις και τα πλοϊκά εν πλώ με τόσους αιγοβοσκούς που κυκλοφορούν στη θάλασσα!!!! :-))))))

Lion είπε...

Κωστη ... καταλαβαινομαστε ;-)
Εννοειται οτι δεν θελω να επιβαλλω τιποτα σε κανεναν. Ξερουμε ολοι οτι αυτο με τους λαμπτηρες ειναι συμβολικη ενεργεια. Απο εκει και μετα, θα μπορουσαμε (συμβολικα παντα) να γινουμε χορτοφαγοι για 1 μερα;

Περιθωρια για περιβαλλοντικες βελτιωσεις υπαρχουν παμπολλα. Και στον τομεα της κτηνοτροφιας και σε εκεινον των αυτοκινητων και της ηλεκτρικης ενεργειας. Το "προβλημα" τους ειναι οτι ανεβαζουν το κοστος.

Οταν προκειται για το περιβαλλον καααααπως ειμαστε διατεθειμενοι να πληρωσουμε παραπανω ωστε να προστατευτει. Για τα καημενα τα ζωα δεν νοιαζεται σχεδον κανεις, ολοι θελουν την μπριζολα τους οσο πιο φτηνη γινεται. Θα μπορουσαμε π.χ. να στραφουμε σε βιολογικη κτηνοτροφια. Αυτο θα σημαινε μια δραματικη βελτιωση των συνθηκων ζωης των ζωων - με παραλληλο 2πλασιασμο της τιμης του κρεατος. Ποιος θελει να το κανει;

Τα πλοϊκά (εγω τα ηξερα σαν πλευρικα, ευχαριστω που με μαθαινεις) τα εχω αντικαταστησει με LED και καταναλωνουν σχεδον μηδενικο ρευμα ;-) Δυστυχως αυτες τις μερες δεν ειμαι εν πλω. Απο αρχες Απριλη σχεδιαζω.

Τωρα για τους πολιτικους της περιοχης σας και τις "οικολογικες" τους ευαισθησιες ας μην σχολιασω καλυτερα ;-)

Υ.Γ. Σατανικη θεωρια συνωμοσιας: την παγκοσμια οικονομικη κριση την προκαλεσαν οι (Σαουδ)Αραβες. Αν συνεχιζονταν η οικονομικη αναπτυξη και ανεβαινε κι αλλο η τιμη του πετρελαιου θα ειχαν ηδη γινει συμφερουσες οι ΑΠΕ. Τωρα που επεσε η τιμη του πετρελαιου ειμαστε δεμενοι για αλλα 10 χρονια (τουλαχιστον) στο πετρελαιο τους.
Μεγαλοφυες; ;-)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Θα μπορούσαμε να γίνουμε όλοι χορτοφάγοι για μια μέρα (εγώ προσπαθώ για περισσότερες) αλλά πώς θα το 'δείχναμε'; Ενώ με το φώς, κάνεις κλικ και το δείχνεις...:-)))

Τώρα, όμως, που το είπες, μού 'ρθε να πετάξω στο ...Δημαρχιακό κεφάλι εκείνη τη μέρα κάτι μπριζόλες που 'χουν ξεμείνει στο ψυγείο (στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ!) :-))))

(τα 'πλοϊκά' περιλαμβάνουν τα 'πλευρικά', τα 'εφίστια' και της 'κορώνης')

Unknown είπε...

Κωστή, η άποψη πως η κτηνοτροφία επιβαρύνει το περιβάλλον είναι εσφαλμένη στη ρίζα της. Όλες οι ανθρακικές ουσίες που εκλύουν τα ζώα είναι μέσα στον παροντικό κύκλο της φύσης και απαιτούν την ισόποση κατανάλωση ανθρακικών ουσιών από τα φυτά. Στην πράξη άλλωστε, η αναπαραγωγή της ανθρώπινης κοινωνίας περιβαλλοντικά δε διαφέρει από την κτηνοτροφία. Ούτε αυτή είναι υπεύθυνη για οτιδήποτε περιβαλλοντικό. Στην ουσία αν η κτηνοτροφία συνεισφέρει στην περιβαλλοντική επιβάρυνση, αυτό συμβαίνει γιατί χρησιμοποιείται ενέργεια για την παραγωγή φυτών ώστε να τραφούν τα ζώα, αλλά και ώστε να μεταφερθούν. Σε περίπτωση που καταργηθεί η κτηνοτροφία, πολύ πιθανότερο είναι να αυξηθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση γιατί θα απαιτηθούν περισσότερα υψηλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα για να τραφεί η ανθρωπότητα, απ’ όσα χαμηλής ποιότητας παράγονται για να στηριχθεί η κτηνοτροφία. Το αποτέλεσμα θα είναι να χρειαστεί μεγαλύτερη ενέργεια και συνεπώς να κινηθούν περισσότερα αγροτικά μηχανήματα και βιομηχανίες.
Κοινώς αν η κτηνοτροφία επιφέρει οποιαδήποτε επιβάρυνση, αυτή προέρχεται από τα… αυτοκίνητα και τη γεωργία! Το ίδιο ισχύει και για τη γεωργία! Προκαλεί μεγάλη επιβάρυνση λόγω… των αυτοκινήτων! Αλλά το να κατηγορείς τη γεωργία ή την κτηνοτροφία για περιβαλλοντική επιβάρυνση, είναι το ίδιο βλακώδες με το να κατηγορείς το αυτοκίνητο, χώρια του ότι η μείωση των αυτοκινήτων θα έκανε τεράστιο καλό στην ποιότητα ζωής μας και την υγεία μας από πολλές απόψεις.
Η περιβαλλοντική επιβάρυνση υπάρχει λόγω των ορυκτών καυσίμων αλλά και γενικά λόγω της χρήσης μη ανανεώσιμων πόρων, είτε για ενέργεια, είτε για πρώτες ύλες. Αυτή είναι η συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ κάθε προσπάθεια ενοχοποίησης ζώων, φυτών ή ακόμα και αυτοκινήτων είναι εντελώς εσφαλμένη, ή δημαγωγική. Η μόνη υπεύθυνη είναι η ανθρώπινη διαχείριση και δραστηριοποίηση.
Υπάρχουν πολλές λύσεις βιώσιμης διαχείρισης που σίγουρα δεν αποτελούν επιστροφή στο μεσαίωνα, όπως εντελώς κινδυνολογικά αναφέρεται από τους «προοδευτικούς» κύκλους της σημερινής τεχνομανίας. Το σίγουρο βέβαια είναι πως απαιτούν εκλογίκευση των ρυθμών.
Αν τώρα ενδιαφέρεσαι για μια πιο συνολική ανάλυση των κύκλων ζωής των στοιχείων, έχω μία εδώ, για άλλο θέμα μεν, αλλά που εξηγεί ακριβώς τι σημαίνουν κύκλοι στοιχείων και γιατί μόνο οι «μη ανανεώσιμες» δραστηριοποιήσεις επιβαρύνουν στην ουσία το περιβάλλον.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Πολύ χρήσιμα τα στοιχεία, και έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και στο παρελθόν στο μπλογκ του Δρακολέοντα με παράθεση αντικειμενικών δεδομένων ένθεν και ένθεν.
Επειδή, όμως, αυτό το ποστ αφορά σε κάτι ...αυτοδιοικητικά μοσχάρια και στον γλοιώδη τρόπο εκμετάλλευσης από αυτούς κάθε κοινωνικής δράσης, κρατάω κάβα τα στοιχεία σου για να ξανανοίξουμε άμποτε τη συζήτηση με τον καπετάνιο.

LiZardKing69 είπε...

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι τρωτε αυτη την κοροιδια, ειλκρινα δεν το χωραει το μυαλο μου.
Η ωρα της γης και πρασινα αλογα..
Επειδη καποιους απ τους λογους που διαφωνω τους εχω γραψει εδω http://farmaki-on.blogspot.com/2009/03/blog-post_22.html σε πολυ "ελευθερο" υφος παραθετω το λινκ για να μην γεμισω το θεμα με το "ελευθερο" υφος αυτο απ την μια και απ την αλλη το να το αντεγραφα και να το παρεθετα χωρις τα μπινελικια θα ηταν κατι εξω απ τον χαρακτηρα μου.
Καλη εβδομαδα.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
LiZardKing69 είπε...

Στο θεμα της πολιτικης εκμεταλευσης δε, για προεκλογικες σκοπιμοτητες συμφωνω απολυτα με το σκεπτικο σας!

Unknown είπε...

Μια διόρθωση για τοlink

Κωστής Γκορτζής είπε...

ΦαρμακοLizard, απολαυστικό, δε λέω, το 'ελεύθερο ύφος' στο μπλογκ σου -πώς μου διέφυγε μέχρι τώρα; :-)) -
και πολύ σωστή η περιγραφή της προσωπικής συμπεριφοράς του διαθέτοντος ...σθεναρό σπέρμα νεοέλληνα.
Συμφωνώ ότι με το κατέβασμα του γενικού δεν προσφέρουμε τίποτα ουσιαστικό στον πλανήτη. Αλλά η 'δράση' αυτή δεν γίνεται -νομίζω- για να ελλατωθούν αυτήν τη μία ώρα οι εκπομπές αερίων. Γίνεται για να ευαισθητοποιηθούν -έστω άπαξ- όλοι (ΚΑΙ οι ...νεοέλληνες που αφήνουν τον θερμοσίφωνα ανοικτό όλη τη μέρα) βάζοντας στο μυαλό τους -έστω άπαξ- το πρόβλημα 'παγκόσμιο κλίμα και περιβάλλον'.
Προσωπικά, κλείνω τον υπολογιστή μου, δεν ξεχνώ τον θερμοσίφωνα, βάζω στην ανακύκλωση όλα τα χαρτιά, πλαστικά και γυάλινα, το ίδιο και τα παιδιά μου... Και στις 28 θα πω και στον γείτονα να κλείσει τα φώτα του και να σκεφτεί για λίγο τι μπορεί να βελτιώσει στην συμπεριφορά του από αυτά που τόσο γλαφυρά περιγράφεις. Εγώ επειδή ...αυτοεξαιρούμαι, λέω να κάνω άλλα πράγματα εκμεταλλευόμενος το σκότος :-))))

Χαίρομαι που επί της ουσίας του ποστ (για τους υποκριτές βλαχοδήμαρχους) συμφωνείς!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καμηλιέρη, έβγαινε και το πρώτο.
Tks.

Διδάσκαλος είπε...

Πολύ καλό post!!
ν' αγιάσει το στόμα σου!!
Όλοι οι τοπικοί άρχοντες το βρήκαν τώρα το νόημα και θέλουνε να σώσουνε τον πλανήτη!!!Ρε άντε από εδώ...παλιοψηφοθήρες...καλό το πανηγύρι με το φως είμαι μέσα και γω,αλλά πρώτα τη γειτονιά μας παιδιά...αυτά τα πράγματα γίνονται βήμα , βήμα, φτιάξτε μας πρώτα τη γειτονιά χωρίς καυσαέριο,με γαλάζια θάλασσα αντί για βόθρος με μπόλικο πράσινο,που τώρα δεν υπάρχει πουθενά κτλ,(από Καλαμαριά είμαι εγώ) και μετά όλοι ελεύθεροι να σώσετε τον πλανήτη!!!!!

Lion είπε...

Δικαιολογημενες οι ενστασεις οτι σβηνοντας το φως για μια ωρα δεν σωζεται ο πλανητης. Αδικαιολογητα τα βρισιδια, οτι οποιος συμμετεχει ειναι υποκριτης και βλακας.

Εκεινοι που κριτικαρουν αυτην την πρωτοβουλια "ξεχνανε" οτι προκειται για μια συμβολικη κινηση.

Ειναι σαν να κανεις μια διαδηλωση, να υψωνεις μια σημαια, να γραφεις ενα συνθημα στον τοιχο. Με το να γραψεις "κατω ο Καραμανλης" σε εναν τοιχο, δεν εριξες την κυβερνηση - ολοι το ξερουν. Αλλα κατι εδειξες με την συμβολικη πραξη. Ειμαι σταθερα εναντιον του να γραφουμε συνθηματα στους τοιχους. Αλλα οχι γιατι πιστευω οτι οι δραστες ειναι υποκριτες.

Εκεινοι οι "πουροι οικολογοι" που κατηγορουν αυτην την πρωτοβουλια με τα φωτα σαν υποκριτικη επειδη δεν τους φαινεται αρκετη, ειναι ελευθεροι να καταργησουν το αυτοκινητο και το ηλεκτρικο ρευμα στο σπιτι τους για ολον τον χρονο. Γιατι δεν το κανουν;

Κωστη, οπως ξερεις για τους ντοπιους πολιτικους συμφωνω μαζι σου. Τους χρειαζεται κατεψυγμενη μπριζολα στο κεφαλι - και οχι μονο. Ειναι υποκριτες, λαικιστες και ψηφοθηρες - δεν χωραει αμφιβολια.
Απο εκει και μετα, προτιμω εναν πολιτικαντη που κανει κατι (μια συμβολικη πραξη εστω) για λογους εντυπωσιασμου απο καποιον που δεν κανει τιποτα.

Τουλαχιστον στην παρουσα φαση, υποβιβαζω τα ταπεινα τους κινητρα (ψηφοθηρια) και αναδεικνυω το αποτελεσμα. Σιγουρα δεν θα σωθει ο πλανητης. Αλλα ας μαθουν εστω 5 ανθρωποι παραπανω, οτι το να καιμε ασκοπα ρευμα ειναι βλαβερο.

Υ.Γ. Το μπλαμπλα του Darthiir the Abban εχει απαντηθει πλειστακις εδω και καιρο τοσο απο εμενα οσο και απο καλυτερους μου. Απαξιω να επαναλαβω τις απαντησεις - ιδιαιτερα εδω.

LiZardKing69 είπε...

"Εκτελουνται Μεταφοραι εκ Farmaki-on"


Κωστη Καλημερα και σε ευχαριστω αρχικα για τα καλα σου λογια αναφορικα στο "ελευθερο υφος" του blog.
Πιστευω οτι αντιλαμβανεσαι οτι ολα οσα γραφω σχετικα με την ωρα της γης δεν εχουν να κανουν σε καμια περιπτωση με ανθρωπους σαν εσενα και τον μεσιε Καφατο αλλα με οσους καθημερινα και αδιαληπτως πληγωνουν την υγεια του οικολογικου μας συστηματος με 1.727.727 διαφορετικους τροπους και περιμενουν μια κινηση σαν την ωρα της γης για να αυθυποβαλουν στον εαυτο τους την ψευδαισθηση της ανθρωπιας και της οικολογικης συνειδησης που λειπει απ τις μιζερες ζωες τους τις υπολοιπες μερες του χρονου, νομιζοντας οτι ετσι με το κατεβασμα του γενικου για μια ωρα εχουν προσφερει τα μεγιστα στον πλανητη και εχουν πιασει τον "οικολογικο παππα" απ τα @@..αφηνοντας ταυτοχρονα ενα δακρυ για την ενεργο συμμετοχη τους στην προσπαθεια για την διασωση του πλανητη απ την ματαιοδοξη μανια μας.
Και δυστυχως ολοι αυτοι ειναι πολλοι.
Δεν ειναι λοιπον η ωρα της γης ως κινηση αυτο που με εξοργιζει αλλα το οτι πανω στο κουφαρι αυτης της κινησης τις υπολοιπες 364 μερες του χρονου η πλειοψηφεια των συμπολιτων μας εχει τοση σχεση με την οικολογικη συμπεριφορα και συνειδηση ως τροπο ζωης οση και ο μεσος βατοπαιδινος ευφραιμ με την ασκητικη ζωη και η εκαστοτε ελληνικη κυβερνηση των τελευταιων ετων με την σεμνη και ταπεινη διαφανεια...
Μακαρι λοιπον αυτη η κινηση να αποτελεσει αφορμη για καποιους να μπουν στο πνευμα και την φιλοσοφια της οικολογικης συνειδησης αλλα επειδη εχω μαθει να μην ζω με αυταπατες, καπου μεσα μου ο ρεαλισμος του ελληνορθοδοξου στα@@σμου/ωχαδερφισμου της καθημερινοτητας μου εχει δειξει οτι οσοι περιμενουν μια τετοια κινηση για να ξυπνησουν τον Captain Planet που κρυβουν μεσα τους αποτελει πλανην οικτραν για τους ιδιους τους εαυτους τους πρωτα απ ολα και η ενεργη συμμετοχη τους δυστυχως κραταει οσο και η συμμετοχη του μεσου ελληναρα στο καλεσμα της Αναστασεως το Μ.Σαββατο τα μεσανυχτα στην εκκλησια που πηγαινουν για να συγκρινουν την γκαρνταρομπα τους, πεντε λεπτα πριν και πεντε λεπτα μετα.
Κατι περισσοτερο δηλαδη απ οσο κραταει το περασμα της Ζιζελ στις πασαρελες...
Τωρα στα περι αυτοεξαιρεσης ενα πραγμα εχω μονο να πω:
Μy thoughts EXACTLY!!!!1 (το ενα στο τελος ειναι για περισσοτερη εμφαση χαχαχα) και να ευχηθω τα καλυτερα για το βραδυ της 28ης!
Οσο για την ουσια του συγκεκριμενου ποστ σου οχι μονο (δυστυχως) συμφωνω αλλα επαυξανω κι ολας.
Αλλωστε η ουσια των αποψεων σου σε οτι εχω διαβασει εως τωρα απο εσενα εκτος του οτι με βρισκει απολυτα συμφωνο, μου εχει δωσει ουκ ολιγες φορες την αφορμη να ασχολειθω και να μαθω πραγματα που εως εκεινη την στιγμη για πολλους λογους διευφευγαν της δικης μου αντιληψης.
Την καλημερα μου και παλι.

Lion είπε...

LiZardKing69, αν για καθε μας πραξη επρεπε να υπολογισουμε τον "ελληνορθοδοξο στα@@σμο/ωχαδερφισμο" οπως τον περιγραφεις, τοτε δεν θα καναμε ποτέ τιποτα στην ζωη μας.

Δεν διαφωνω μαζι σου στο οτι υπαρχει. Παραδειγματα υπαρχουν απειρα γυρω μας και κοντα μας. Μερικα μαλιστα με "επιστημονικο" μανδυα.

Αλλα αν ολα ειναι ετσι κι αλλιως καταδικασμενα εξ' αιτιας της επικρατουσας αδιαφοριας, τοτε δεν θα κινηθουμε καθολου;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δρακολέοντα, οι χαρακτηρισμοί του ...ιωβόλου lizard νομίζω ότι αφορούν συγκεκριμένους 'νεοέλληνες' και όχι φυσικά τους συνειδητοποιημένους συνομιλητές εδώ. Αυτά που κρίνει εξ άλλου, έχουν καταγραφεί πολλές φορές και σ' αυτό το μπλογκ με πιό 'δεσμευμένο' ύφος... :-))
Η συζήτηση για το περιβάλλον και τα επιχειρήματα τόσο τα δικά σου όσο και του ...βεδουίνου είναι άριστη (και οικολογική) τροφή σκέψης για μένα και, φαντάζομαι, για πολλούς άλλους. Το πρόβλημα είναι ένα, και οι καλοπροαίρετες προσεγγίσεις πολλές όσο κι αν μερικές φορές δίνουν την εντύπωση αδιέξοδης αντιπαράθεσης. Δυστυχώς, ο χώρος των σχολίων περιορίζει την πλήρη ανάπτυξη όποιας προσέγγισης και η συνοπτική καταγραφή της -βάλε και το ιδιαίτερο ύφος του καθενός- δημιουργεί παρεξηγήσεις.
Απλά, προσέχω τη μάτσα στη μπόντζα (υποστροφή) μη τη φάω στο κεφάλι και ...συνεχίζω δευτερόπρυμα προς τη ...σύνθεση. :-)))

Υ.Γ. Κι εγώ συμφωνώ για το θετικό της -υποκριτικής έστω- συμμετοχής του 'πολιτικάντη' σε μια τέτοια δράση. Αλλά όχι και να τη βαφτίζει 'γιορτή' για να πάμε να γλεντήσουμε μαζί του!!!!

Lion είπε...

Εεεεε, οχι και να φας την ματσα στο κεφαλι κατα της εκτελεση της ποτζας ;-)
Να το παθαινουμε ολοι εμεις οι αρχαριοι ναι - αλλα οχι εσυ.

Υ.Γ. Το ξερω οτι το εννοουσες μεταφορικα

Υ.Υ.Γ. Το "γλεντησουμε" με τους πολιτικους περιλαμβανει και την ριψη κατεψυγμενης μπριζολας εναντιον τους; ;-) Αν ναι, γιατι να μην το γλεντησουμε;

LiZardKing69 είπε...

Aγαπητε Dralion πιστευω οτι εχω κανει απολυτα σαφες οτι αυτη η μεριδα των ανθρωπων που αναφερομαι δεν ειναι οι ανθρωποι που ενω εχουν οικολογικη συνειδηση θα παρουν μερος και σε αυτη την κινηση ως μια επιπλεον αναγκαια δηλωση διαμαρτυριας, οπως επισης σε καμια περιπτωση δεν αναφερθηκα απαξιωτικα και υβριστικα, προσωπικα ή γενικα τοσο σε καποιον εκ των "συνομιλητων" του συγκεκριμενου blog οσο και του δημιουργου του, αλλα σε εκεινους που ενω τον υπολοιπο χρονο επιβαρυνουν τον πλανητη με την ματαιοδοξη σαβουρα τους, περιμενουν μια τετοια κινηση ειτε για να αυθυποβαλουν στον εαυτο τους την ψευδαισθηση της ανθρωπιας και της μουσαντοευαισθητηποιησης για την προστασια του περιβαλλοντος, ειτε για να εξυπηρετησουν τις οποιες προσωπικες, πολιτικες, ή οποιου αλλου ειδους ματαιοδοξες σκοπιμοτητες στις πλατες ενος οικολογικου συστηματος που ζηταει την αφυπνιση μας απ την καταναλωτικη σαβουρομανια μας, μπας και μπορεσουμε να περισωσουμε οτι εχει απομεινει ζωντανο...
Βεβαια ολα αυτα αποτελουν καθαρα δικες μου αποψεις και σε καμια περιπτωση δεν προσπαθω να πεισω κανεναν να τις ασπαστει.
Κατι τετοιο θα ηταν τουλαχιστον τραγικα αφελες απο μερια μου..
Απλα εξεφρασα καποιες δικες μου αποψεις στα πλαισια και τις αρχες ενος ορθου και θεμιτου (κατα την γνωμη μου)διαλογου με καμια διαθεση ή προθεση να προσβαλλω τους ανθρωπους που διαβαζουν το blog του Κωστη, γι αυτο και απο σεβασμο στο προσωπο του αλλα και ευγνωμοσυνη για οσα εχω διαβασει μεσω των αναρτησεων του και με εχουν βοηθησει να σκεφτομαι λιγο πιο περα απ αυτα που εχω συνηθισει, δεν αντεγραψα την δικη μου αρχικη αναρτηση η οποια ειχε γραφει στο δικο μου υφος οπως επισης και σασκριτικοποιησα μερος του σχολιου που δημοσιευσα ως απαντηση, για να αποφυγω εστω και την οποιαδηποτε υπονοια μη σεβασμου τοσο του συγκεκριμενου blog και του δημιουργου του, οσο και των ανθρωπων που εδω τοσο καιρο διατυπωνουν τις αποψεις τους.
Οσο για τον "ελληνορθοδοξο στα@@σμο/ωχαδερφισμο" που αναφερθηκα, σε καμια περιπτωση δεν εννοουσα οτι πρεπει λογω της υπαρξης του να καταδικαζουμε τα παντα εκ προοιμιου, παρα μονο οτι αποτελει μια παρα πολυ σημαντικη παραμετρο που αν δεν την λαμβανουμε υπ οψην μας δεν μπορουμε να φτασουμε σε ορθα συμπερασματα αναφορικα με τον εγωκεντρικα υπερκαταναλωτικο τροπο ζωης και τις ματαιοδοξες ασχημες συνηθειες του νεοελληναρα.
Καλο απογευμα.

σχολιαστής είπε...

Ωχ Κωστή, πολύ σεβασμό ακούω!!!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Φταίει η φωτογραφία του ...διαβατηρίου που έχω αναρτήσει προσωρινά (μια και οι Αμερικανοί θέλουν να τους κοιτάζουμε σοβαρά μέχρι μετά βδελυγμίας)... :-)))))
Είμαι σίγουρος ότι και ο Δρακολέων κατέχει τη ...ναυτική ορολογία του Lizard (κι εγώ έχω κάνει και μεταπτυχιακό σ' αυτήν), απλά μας πήραν τα χρόνια εμάς και είπαμε να ...σοβαροφανέψουμε. :-)))
Κάτι τέτοια λέει, όμως, ο Lizard και όλο αναβάλλω την επανεκτροφή μύστακος... :-))))

Κωστής Γκορτζής είπε...

Πάνω στη ...θαλασσοταραχή, ξέχασα να καλωσορίσω και τον φίλο Διδάσκαλο! Καλωσόρισες αγαπητέ!