29.11.08

Κρίσεις....

Πάνω στη φούντωση της παγκόσμιας κρίσης και της ανακατωσούρας με τη Μονή (στα Κοζανίτικα είπαμε) Βατοπαιδοίου, το MEGA ...θυμήθηκε στο τέλος του 2008 ότι, το 1987 (!) ένας δάσκαλος που είχε αποταχθεί τον Γενάρη του 1967 (!) ως Σημαιοφόρος από το Πολεμικό Ναυτικό, αποκαταστάθηκε στον βαθμό του Υποναυάρχου ως αντιστασιακός (!).
Στο σκεπτικό της αποκατάστασης, η αμέλεια στα καθήκοντά του που συντέλεσε στη σοβαρότατη βλάβη της προωστήριας εγκατάστασης (κάηκε ο λέβητας) του Αντιτορπιλικού ΑΣΠΙΣ στο οποίο υπηρετούσε, 'μεταφράστηκε' σε ...σαμποτάζ κατά των προπαρασκευαστικών δραστηριοτήτων της χούντας!

Η 'είδηση' αυτή καθ' εαυτή δεν είναι δα και επιπέδου 'άνθρωπος δάγκωσε σκύλο' αφού τέτοιες 'μαϊμού' αποκαταστάσεις αφορούν σε χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που 'χρίστικαν' αντιστασιακοί είτε από τη χούντα (οι 'δεξιοί' για την κατοχή) είτε από την 'Ελληνική Δημοκρατία' (οι αριστεροί για την κατοχή και τη χούντα).

Πολλοί από αυτούς αγέννητοι στις περιόδους που υποτίθεται ότι άσκησαν την ...αντίστασή τους.

Το MEGA έκρινε ότι στην παρούσα φάση της νεοδημοκρατικής φουρτούνας, ίσως χρειαζόταν στους μεγαλοεκδότες του να δημιουργηθεί ένα ...αντιμάμαλο για να μη πάρουν και πολύ αέρα τα Πασοκικά πανιά (του Γιώργου) και ανέσυρε την περίπτωση του μεσάκια δασκάλου με την ευκαιρία της κατάθεσης ερώτησης στη βουλή από τέσσερεις βουλευτές της Ν.Δ. και του Βενιζέλου...(που έτσι εμφανίζεται 'αθώος' για τα τεκταινόμενα επί ΠΑΣΟΚ 1987, όταν αυτός δεν ήταν ενώ ο Γιωργάκης ήταν σ' αυτό)!
Αλλά, κύριε Λαμπράκη, ο πονηρός δάσκαλος δεν αποτελεί αμαρτία του τότε ΠΑΣΟΚ μόνο.
Και η ελληνική ρουσφετοκουτοπονηριά των 'αποκαταστάσεων' δεν εκφράζεται μόνο από την περίπτωσή του. Εκφράζεται κυρίως από την παράνομη, παράτυπη και εξωφρενική 'αποκατάσταση' των μεγαλοσχήμονων αντιστασιακών (Παπαδόγκωνας, Δροσογιάννης, Χαραλαμπόπουλος κλπ) που ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ με τη ΘΕΛΗΣΗ τους για να πολιτευθούν και μόλις κατέλαβαν τα έδρανα της εξουσίας διακομματικά συμφώνησαν (επί Δροσογιάννη) να αποκαταστήσουν τους εαυτούς τους ως ...διωχθέντες!!!

Τι βλέπω εγώ στην είδηση; Βλέπω κύριε Λαμπράκη ότι προσπαθείτε να 'φρενάρετε' τη ραγδαία πτώση της Ν.Δ. μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να πάρει το πάνω χέρι στο ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελός σας. Ο δάσκαλος φαίνεται να είναι η αρχή. Είδωμεν....

Ανανέωση: Μόλις διάβασα στην εφημερίδα ότι ο Σοσιαλιστής Άκης βαφτίζει το παιδί του στο ...Φανάρι!
Την κατάλληλη στιγμή....

Τι να σου κάνει κι ο λαός. Με επτά χρόνια χούντας, ξέχασε το φαύλο πολιτικό σύστημα και το ξανάφερε στην εξουσία. Με επτά χρόνια, απείρου κάλου Ν.Δ., ξεχνάει και το φαύλον ΠΑΣΟΚ και είναι έτοιμος να το ξαναφέρει στην εξουσία. Ο Τσοχατζο απλώς μας θυμίζει απλώς το Μηλιώκειον ρητόν 'να δείς που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες'...
Θα βάλουμε ποτέ μυαλό;

25 σχόλια:

σχολιαστής είπε...

Οτι και να κάνουν δε φρενάρεται.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Θα δείξει! Όχι το 'φρενάρισμα' αλλά το πού το πάνε...
Δεν σου φαίνεται τουλάχιστον περίεργη η συμμετοχή Βενιζέλου στην Ερώτηση για το ...87;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Εμένα πάντως μ' άρεσε(...) ο Άκης που σιγομουρμούρισε κάτι από θολό νομικό τοπίο της εποχής. Όλα θολά τα έβλεπε αυτός. Και επί Υπουργείας του δεν πήρε(;)πρέφα για τους σοσιαλφασίστες που αλώνιζαν στην υπουργική Αυλή του, ένστολους και άστολους... Πολύ ...θολούρα! :-)

σχολιαστής είπε...

Αδίκως λένε το συγκρότημα "ο βαλές της άρχουσας τάξης";

Captain Harbour είπε...

Στην κατα Ραφαηλίδη κωμικοτραγικη ιστορία αναφέρονται ανάλογες περιπτώσεις να συμβαινουν εδω και 2 αιωνες. Αυτά δεν αλλάζουν ετσι απλά. Την ευκαιρία που ειχαμε σαν κρατος με την παλινόρθοση της δημοκρατίας το 74 την χασαμε. Γυρίσαμε στην εποχη που υπήρχαν πάλι δυο παρατάξεις οι βενιζελικοι και οι αντιβενιζελικοι. Μονο που τωρα υπάρχουν ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ο πολιτικός τους λόγος περιορίζεται στο ποιος θα φάει τα περισσότερα.

Α και επειδη κάποτε είχαμε κουβεντιάσει για αεροδρομια λιμανια κλπ. Δεν ξέρω αν θα κερδίσει η θα χασει το κρατος με την παραχωρηση των ΣΕΜΠΟ στους κινέζους. Ωστόσο δεν βλέπω καμια κινητικότητα ωστε να εκμεταλλευτούμε την θέληση των κινεζων να κανουνε το λιμανια εισοδο στην Ευρωπη. Υποδομες 0. Που είναι ο συγχρονος σιδηρόδρομος, που ειναι οι δρομοι; Πως θα κερδισουμε; Δυστυχως χανουμε και αυτη την "ευκαιρια". Ειπα πολλά
χαιρετισμους

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα Κωστή πότε έγινε η αποκατάσταση του «διωχθέντος», με απόφαση του ΄87 σήμερα επί ημερών Μεϊμαράκη; Γιατί αν έγινε και ολοκληρώθηκε το ΄87 δουλεία δεν έχει ο διάβολος…Ξέρω ότι ο Λαμπράκης επιδιώκει μια συνάντηση με τον ΓΑΠ από πέρσι. Αυτή η συνάντηση που δεν έγινε ποτέ, ίσως γίνει τώρα. Το κουφό Κωστή είναι ότι υπάρχει ένα νέο κύμα «διωχθέντων» ασφαλιτών της ΝΔ που εκδιώχθηκαν από την ΠΑ από τον «κρυφοπασόκο» όπως λένε, σημερινό ΑΓΕΑ Γιάγκο. Το τι λένε δεν γράφετε ούτε περιγράφετε.
“Captain Horbour” έχω την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός πήγε από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και μετά, ποιο μπροστά απ΄ ότι άξιζε και ήθελε. Η απόφαση για την εκχώρηση των λιμανιών για φορτοεκφόρτωση και μεταποίηση των εμπορευμάτων (δηλ. βάζουμε ταμπέλα στα κινέζικα «κατασκευασμένα στην Ευρώπη» και τα προωθούν σαν ευρωπαϊκά - ελληνικά) στους κινέζους, καταδικάζει σε θάνατο την ντόπια βιοτεχνία και κλείνει οριστικά τον εμποράκο. Αν και η απόφαση λόγω έλλειψη υποδομών θα μείνει σε ελληνικά πλαίσια, δεν θα περάσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί σήμερα γίνεται προσπάθεια να περιορισθούν οι κινέζικες μαϊμούδες που αποτελούν και προϊόντα εκμετάλλευσης σκλάβων και κύρια πολιτική της παγκοσμιοποίησης και του νεοφιλελευθερισμού. Πιστεύω είναι η τελευταία προσπάθεια επέμβασης - παρέμβασης των αμερικανών του Μπούς στην Ευρώπη και δυστυχώς ανταποκρίθηκε μόνο αυτή, η χειρότερη ελληνική κυβέρνηση που έζησα εγώ, απ΄ όλες τiς ευρωπαϊκές.

Captain Harbour είπε...

κ. Μιχάλη,

Η Ελλάδα με την είσοδο της στην Ε.Ε. συνυπόγραψε την εφαρμογή του συγχρονου καπιταλιστικού μοντέλου. Θα ήταν ιστορικά βλακώδες να μην το κάνει αυτό. Ο εμποράκος που περιγράφετε δεν έχει καμία τύχη στο σύγχρονο οικονομικό πεδίο. Η ελληνική βιοτεχνία μάς έχει αφήσει χρόνους. Λίγες είναι εκείνες οι επιχειρήσεις που στέκονται στα πόδια τους και ειναι εύρωστες.
Όσο φιλελευθερο κι αν ακούγεται, ο ανταγωνισμός σήμερα δεν έρχεται από το απέναντι μαγαζί, αλλά από ένα εργόστασιο στα προαστια της Νταλιάν στην Κίνα.
Αρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η προστασία του εμποράκου για να μην μείνει στο δρόμο. Αν δεν γίνει αυτό θα μιλάμε για αναλγησία. Κεντρική πολιτική ομως σε βάθος χρόνου θα πρέπει να είναι η δημιουργία επιστημόνων και ειδικευμενων εργατών ουτως ωστε να παίζουμε το ρόλο του μεταποιητή και μεταπράτη των προϊόντων των μεγάλων. Δεν είμαστε χώρα με φυσικούς πόρους. Αν δεν γίνουμε μέρος της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας ως τεχνοκράτες, εμποροι γνωσης, μεταφορείς κλπ εμείς θα χάσουμε. Μόνο έτσι μπορούμε να σταθούμε.
Για το κοινωνικό πρόβλημα το οποίο εμφανίζεται στην Κίνα θα πρέπει να επεμβει ο ΟΗΕ και οι αρχηγοί μας. Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι το φαινόμενο αυτό πρέπει να σβήσει.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ωραία η συζήτηση πάνω στα ...βαφτίσια
αντιστασιακών και σοσιαλτέκνων! :-)

Captain, δεν ξέρω για ποιούς πόρους γράφεις που δεν έχει η χώρα. Εγώ ξέρω ότι είμαστε από τις πρώτες στον κόσμο στην παραγωγή λαδιού, ροδάκινων, ελαφρόπετρας, νικέλιου, αλουμίνου, τσιμέντου, χάλυβα, κρόκου... και 'αποθήκη' -για μελλοντική εκμετάλλευση- πετρελαίου και φυσικού αερίου. Με καταγεγραμμένα αποθέματα χρυσού και ουράνιου. Και, βεβαίως, με τον τεράστιο φυσικό πόρο της ελληνικής φύσης.
Το πόσο εκμεταλλευόμαστε σωστά αυτούς τους πόρους είναι άλλη ιστορία...

Τώρα στα περί των Κινέζων, δεν θα κάνω τον παντογνώστη για τις οικονομικές επιπτώσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία. Σε 'γεωπολιτικό επίπεδο', όμως, εκτιμώ ότι η προσέγγιση μιας τέτοιας δύναμης μελλοντικά θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη στις λεπτές ισορροπίες της περιοχής. Το ίδιο εκτιμώ και για την προσέγγιση της Ρωσσίας με τους αγωγούς.
Αυτά δεν μπορούν να εκτιμηθούν ξεκάθαρα στην παρούσα φάση αλλά έχουν, σε σχέση με το 'τίμημα', κάποια χρήσιμη ανταποδοτικότητα.

Μιχάλη, η αποστρατεία έγινε το 1967, η αποκατάσταση το 1987 και η ...'αποκάλυψη' το 2008 (και) από τον ...Βενιζέλο!!! Παρ΄το αυγό και κούρευ' το!!! :-)

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα στις ειδήσεις ότι ο συγκεκριμένος «νεοήρωας» πήρε το 1996 με υπουργική απόφαση 4ή 5 προαγωγές και ξύπνησε Ναύαρχος.
Ως ήρωας στη μυθολογική παράδοση αλλά και ως σύγχρονο κοινωνικό αρχέτυπο εννοείται κάποιος άνδρας ή γυναίκα (ηρωίδα), που μπορεί να εμφανίζεται παραδοσιακά ως πρωταγωνιστής ενός μύθου, ενός θρύλου ή έπους και που κατέχει ικανότητες μεγαλύτερες από εκείνες που κατέχει ο μέσος άνθρωπος. Αυτές οι ικανότητες τον βοηθούν να εκτελέσει ασυνήθιστες και παράτολμες αγαθοεργές πράξεις (ηρωική πράξη) για τις οποίες γίνεται γνωστός/ή . Αυτές οι δυνάμεις δεν είναι μόνον σωματικές αλλά και διανοητικές ή ψυχικές. Ο άνθρωπος μεταβάλλεται σε ήρωα όταν εκτελέσει μια ασυνήθιστη και αξιέπαινη πράξη. Παραδοσιακές ηρωικές πράξεις είναι η θηριοκτονία και η διάσωση ανθρώπων από σίγουρο θάνατο, ή η λύτρωση μιας ολόκληρης φυλής από συγκεκριμένους κινδύνους. Συνεπώς υπό κανονικές συνθήκες ο ήρωας εκτελεί αυτό που θεωρείται κοινώς αποδεκτά καλό και ευγενές μέσα στα πλαίσια του πολιτισμού που δρα. Μερικές φορές αληθινά πρόσωπα κατορθώνουν με ανάλογες πράξεις να φθάσουν στο ηρωικό status και να θεωρούνται ήρωες από τους συνανθρώπους τους. Η διαδικασία της ηρωοποίησής τους συνήθως συμπληρώνεται με την γοργή ανάπτυξη ενός συμπλέγματος μύθων γύρω από τον ήρωα, ενώ συχνά του αποδίδονται δυνάμεις πέρα από εκείνες που κατέχει ο μέσος άνθρωπος. Η κοινωνική ανθρωπολογία, αντιμετωπίζοντας το θέμα -εκτός από την μυθολογική- και στην κοινωνιολογική του διάσταση, θεωρεί επίσης τον ήρωα ως ανάγκη μιας κοινωνίας ή ενός έθνους που χάνει τα ηθικά και πολιτισμικά του ερείσματα. Ο ήρωας στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ένα ηθικό πρότυπο για τα νεαρά μέλη μιας κοινωνίας, αλλά και μια εξιλεωτική πράξη για την εγγενή αδυναμία της να αντιμετωπίσει τα πρακτικά της προβλήματα. Μια τέτοια διαδικασία μυθοποίησης, βέβαια, είχε έναν λειτουργικό ρόλο για τις αρχαίες κοινωνίες, ακόμη και αν δεν βρίσκονταν σε κατάσταση φθοράς. Ο ήρωας και η δυναμική του μύθου λειτουργούσαν ως μέσο διδασκαλίας για τις επερχόμενες γενεές και ως μέσο πολιτισμικής τους ενσωμάτωσης.
Τον 17ο αιώνα, δημιουργούνται τα έθνη. Τότε προστρέχουν στη δημιουργία εθνικών ηρωικών μορφών. Η ανάγκη να ταυτιστείς με ένα παραδειγματικό πρόσωπο, έναν γενναίο μαχητή, είναι μεγάλη σε όλους. Οι εθνικοί ήρωες έχουν επίσης μια ενοποιητική αξία. Οι κλασικοί ή σύγχρονοι ήρωες ενσαρκώνουν μια ιδέα του έθνους. Το μαρτύριο είναι ένας από τους απαραίτητους όρους τού ήρωα. Την ώρα της παγκοσμιοποίησης φαίνεται πως οι εθνικές μορφές έχουν ξεθωριάσει. Τα είδωλα απομακρύνονται, γιατί το έθνος είναι ένας ορίζοντας που δεν είναι ο μόνος που παρουσιάζεται. Εδώ και πολύ καιρό στη Ευρώπη δεν βρισκόμαστε πια σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο εθνικός ηρωισμός επομένως θεωρείται ένα ξεπερασμένο γεγονός. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πέρασμα από το ηρωικό μοντέλο συλλογικής ταύτισης σε έναν ατομικισμό, όπου ο ήρωας γίνεται «ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες».

Ο σύγχρονος ήρωας, ο μετα-εθνικός, δεν είναι ένας ενοποιητικός παράγοντας. Η πατρίδα δεν κινδυνεύει πια. Οι ήρωες δεν έχουν κανένα λόγο να είναι πολεμοχαρείς. Παρατηρούμε πάνω τους πολλές νέες τάσεις. Πολύ συχνά σήμερα, ήρωας είναι «αυτός που λέει όχι». Μια μορφή αμφισβητία της καθεστηκυίας τάξης. Απέναντι στην παγκόσμια τάξη που εγκαθίσταται, απέναντι στον άγριο φιλελευθερισμό, τον εγωισμό των κατεχόντων, σ' αυτή την παγκοσμιοποίηση που τρομάζει, είναι αυτός που αντιστέκεται. Αντιπροσωπεύει τη σταγόνα νερού που αρνείται να διαλυθεί στον ωκεανό της ενιαίας σκέψης. Ο ήρωας ενσαρκώνει το χωριό που αντιπαρατίθεται σε μια αυτοκρατορία».
Στη πατρίδα μας σήμερα οι «νεοήρωες» χρίζονται με δικαστικές αποφάσεις στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη με υπουργικά και προεδρικά διατάγματα.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μιχάλη, μπορεί να ήταν και το 96...
Και οι βαθμοί ήταν ...7!!!
Γενικά, δεν πιστεύω στον όρο 'ήρωας' υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, έστω και αυτές που περιγράφεις ως αληθινές.
Γιατί όταν 'ηρωοποιείται' κάποιος, ανεβαίνει σε ...απλησίαστο για τον καθημερινό άνθρωπο επίπεδο. Και παύει ουσιατικά να είναι εφικτό παράδειγμα πορς μίμηση.

Captain Harbour είπε...

Αναφέρομαι σε πορους που έχουν αμεση σχεση με την παραγωγή και τις μεταφορες. Πετρελαιο, φυσικό αέριο, ουρανιο κλπ. Όσον αφορά τους φυσικους πορους και ιδιαίτερα το λάδι θα αναρτησω κειμενο. Έχω κάποια στοιχεία από μια εργασία που εκανα για το πανεπιστημιο.

Χαιρετισμους

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

οι άχρηστες και επικίνδυνες για την τσέπη μας μονοκομματικές κυβερνήσεις οδήγησαν σε αποβιομηχάνιση, εκχέρσωση γής, μαρασμό νησιών, συγκέντρωση του τουρισμού σε 3 νησιά με αποικιοκρατικές δομές ξενοδόχων, τους επιχειρηματίες βορά στους τοκογλύφους, και τους εφοπλιστάδες μας του γλυκού νερού να χάνουν και το λιμάνι του Πειραιά από τους large Κινέζους. Να δω φαντάρους που σκατά θα βρούνε όταν ο Γκρουέφσκι βάλει μακεδονίτικα στο πικάπ και έρθει διακοπές στη Θεσσαλονίκη.....Κοφτε τους τον τσαμπουκά, κλαδεύτε τους μας παραμυθιάζουν συνειδητά και κατ εξακολούθηση.Κανένα κόμμα πάνω από 25% τι δικαιες κοινωνίες και πράσινα άλογα, τα ίδια πρόσωπα το ίδιο σκηνικό πριν μας φύγει όλο το αίμα από το κεφάλι μας
Κυβερνήτης άξιος να τα βάλει με το μεγάλο κεφάλαιο να επιβάλει εθνικές λύσεις, να εισπράξει φόρους είναι ο Κανένας, ότι κάνει όλη η ευρώπη κυβερνήσεις συνεργασίας. Ετσι ο κάθε ιντριγκαδόρος Ψυχάρας πάει στην πάντα(σχετικό ποστ του Αγίου Νεκταρίου μεγάλη η χάρη του) οι νταβαντήδες δεν έχουν έναν του χεριού τους και όποιος τραβήξει πιό πολύ αριστερά ή δεξιά γέρνει το καράβι..........
Είναι λίγο έξω από ναυτοσύνη το καπετανιλίκι μου καπετάνιε, θάφριξες υποστηρίζοντας χρόνια του ενός ανδρος αρχή αλλά ξέρω συχέναισε τη λοβητούρα όσο και εγώ, ο τόπος χρεωκόπησε και ναυάγησε ήδη ποικιλοτρόπως.

Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή Ευρώπη “Captain Horbour” της «νεοφιλελεύθερης» ανάπτυξης του «σύγχρονου καπιταλιστικού μοντέλου» οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της πολιτικής Ευρώπης των λαών. Η Ευρώπη που γοήτευε κι έγινε πολιτικό ορόσημο ήταν της δεκαετίας του ΄80, των εργαζομένων, της ευρωπαϊκής παραγωγής και των ευρωπαϊκών συνόρων. Το σημερινό «μοντέλο» είναι καταδικαστέο απ΄ όλους. Αεριτζήδες μεσίτες και χρηματιστές μέσω τραπεζών «κόβουν» εικονικό χρήμα με δομημένα ομόλογα και δανειστικές κάρτες. Φούσκες μετοχές που ανταλλάσσονται με εικονικά δικαιώματα εκμεταλλεύσεις ακόμα και ζωτικών πηγών ζωής (π.χ. νερό) κρατών και ηπείρων. «Αεροπλανάκια» τύπου ΣΟΕ του Τροχανά και της αλβανικής μαφίας του Μπερίσα νομιμοποιούνται και γίνονται το άλλοθι ανάπτυξης των απανταχού Αλογοσκούφιδων. Το παραγόμενο προϊόν του κινέζου ή σκοπιανού των 2€ μεροκάματο σκλάβου, που εισάγεται ατελώνιστο και υπερτιμολογημένο είναι μέτρο σύγκρισης με το παραγόμενο σε ευρωπαϊκές συνθήκες. Καταλήγουμε χωρίς ντροπή να λέμε ότι οι αμοιβές των εργαζόμενων είναι βαρίδι στην ανάπτυξη της χώρας. Κι αφού σκάσουν οι φούσκες ζητούν από τους λαούς να καλύψουν με πραγματικά χρήματα τις εικονικές λοβιτούρες τους. Γι΄ αυτή την Ευρώπη μίλησαν τα δημοψηφίσματα, όπου τόλμησαν να κάμουν, για το σύνταγμα που επιβάλει νομοτελειακά το τέλος της πολιτικής.
Κατά την γνώμη σου το μέλλον είναι οι φοβερές σπουδές για να απολαύσουμε τα 400€ του τετραωρίτη ή χρειάζονται σπουδές για να γίνεις υπάλληλος σε πολυκατάστημα. Μ΄ αυτό το σύστημα για να δουλέψεις στην παραγωγή πρέπει να μεταναστεύσεις στην Κίνα και στη Ταϊβάν. Δυστυχώς υπήρξα ευρωπαϊστής. Έβλεπα το τυρί και όχι τη φάκα.
Τώρα Κωστή όσο αφορά τους αγωγούς, ρίξε μια ματιά στον χάρτη και θα καταλάβεις το παραμύθι. Εξυπηρετούν μόνο τη συνέχεια των τούρκικων αγωγών. Όμως «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα». Αγωγούς ακούμε αλλά δεν βλέπουμε. Ο άλλος μέσω Βουλγαρίας, Σκοπίων και Αλβανίας κοντεύει να τελειώσει.

Anastassios είπε...

Για μένα τα πράγματα είναι απλά:

είτε επιλέγεις ως κράτος να διατηρήσεις/συντηρήσεις τα "κεκτημένα"(που ωφελούν μόνον τους κατέχοντες)είτε βγαίνεις προς τα έξω, ρισκάρεις, δημιουργείς νέα δεδομένα, νέες συμμαχίες.

Αλβανία(του Χότζα) ή Δυτική Ευρώπη;
Εσωστρέφεια ή εξωστρέφεια; Συμμετοχή στο "παγκόσμιο χωριό" ή ...Κακοφωνίξ;(δεμένοι σε κάποιο δέντρο, μακρυά από το παγκόσμιο γλέντι)

Διαλέξτε.

Ως προς το θέμα του ποστ, Κωστή τα είπες όλα. "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα..."(ως χώρα).

Κωστής Γκορτζής είπε...

Captain, άντε, τέτοια κείμενα και μελέτες νέων ανθρώπων χρειαζόμαστε. Τώρα μελετάω μια άκρως ενδιαφέρουσα μελέτη ενός άλλου νέου αξιόλογου επιστήμονα για τη 'ξεύξη' του Θερμαϊκού στο Μεγάλο Έμβολο.

Διονύση, το 'ενός ανδρός αρχή' συνεχίζω να το θεωρώ πιό αποτελεσματικό από το 'όπου λαλούν πολλοί κοκκόροι'... :-)
Το πρόβλημα είναι η ...λειψανδρία!

Μιχάλη, μιλώντας για τις συνεργασίες (αγωγούς, λιμάνια) προσπάθησα να δώσω την πολιτική τους διάσταση ευρύτερων συμμαχιών που μπορεί να αποδειχθούν χρησιμότεροι στο μέλλον απ' ό,τι φαίνονται σήμερα.
Τα 'κακά' του εμπορίου και της οικονομικής εκμετάλλευσης που αναφέρεις ίσχυαν και στην ...αρχαία Αθήνα, ίσχυαν και στον Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση, ίσχυαν και στην περίοδο της Αποικιοκρατίας, ισχύουν και σήμερα ακόμα και μέσα στις 'πλούσιες' χώρες. Ονόματα και χρώματα αλλάζουν αλλά αυτή είναι η φύση του ανθρώπου...

Fantomas, ως γνήσιος ...Έλλην, λέω να διαλέξω λίγο απ' όλα! :-))))

diastimata είπε...

Πεσ' τα! Αυτό με τις ηροποιήσεις απίθανων έχει προκαλέσει μεγάλο κακό. Κανείς δεν πιστεύει πως υπήρξαν και κάποιοι άνθρωποι που, πράγματι, πρόσφεραν...

Arkin είπε...

Για να επιστρέψω για λίγο στο αρχικό θέμα, ούτε εγώ έχω τέτοια χρέωση στον λογαριασμό μου.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αρκιν, φαίνεται είναι καινούργιο κόλπο (με το νέο 'πακέτο' ADSL που ψώνισα)!

Ανώνυμος είπε...

(Εκτός θέματος)

Καλό μήνα στη Θεσσαλονίκη!


Χαιρετισμούς. :))

Κωστής Γκορτζής είπε...

Τσε στην Τσύπρον φιλούθκια! :-)

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

Καλησπέρα,
....εεεεε....δεν έχω χρόνο να διαβάζω αγαπημένα blogs γιατί εδώ και μερικούς μήνες, όταν δεν δουλεύω, μουτζώνομαι(αλλά Μαυρογιαλούρος ένα πράμα)επειδή επέτρεψα στον εαυτό μου να μπω στην λογική του "ψηφίζω το λιγότερο κακό", και να τους ψηφίσω το 2004 για να μην ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ.Το φαίρνω βαρέως πανάθεμά με και δηλώνοντάς το δημοσίως δεν περιμένω "άφεση αμαρτιών"!!!

Μία ερώτηση...μόνο!Ο Παπαδόγκωνας πόσο καλύτερο μισθό έπαιρνε από εσένα και έχει αγοράσει το 1/3 της Καλλιτεχνούπολης?(Περιοχή φιλετάκι κοντά στην Ραφήνα που μένουν εξαιρετικοί άνθρωποι όπως ο Μίμης Πλέσσας αλλά στην πλειοψηφία κατοικούν "μίζερα φτωχαδάκια" όπως ο Φιλλίπου που έχει την ΦΑΓΕ)?
Εσύ πως την πάτησες μωρ'αδερφέ μου και σου βγαίνει η ψυχή να πληρώνεις στεγαστικό? Έκανε περισσότερες κρατήσεις το Ναυτικό στην σειρά σου?

Φιλιά στην οικογένεια,
θα ανεβούμε τα Χριστούγεννα :-)))

Κωστής Γκορτζής είπε...

Οι μισθοί ίδιοι είναι...
Φαντάζομαι, όμως, ότι έκανε οικονομίες ως Βουλευτής και Υπουργός... :-)))

Δημητρης Καμπερος είπε...

κύριε γκορτζή μου,

πλέον μας συνδέει και κάτι επιπλέον του γεγονότος ότι συντηρούμε αμφότεροι ιστολόγια. Είμαστε και οι δύο απόστρατοι!

Σαν πιο πρόσφατος στις ΕΔ, είδα κατάπληκτος την πανταχού παρουσία των λεγόμενων ΜΕΕ (Μόνιμος Εξ Εφεδρείας) άνθρωποι που ως επί το πλείστον αξιοποίησαν κομματικά κανάλια για να επανέλθουν.

Είναι πιθανό κάποιος να μετάνιωσε για την επιλογή της αποστρατείας του ή ακόμη και να εκδιώχθηκε από το σώμα για να προωθηθούν άλλοι. Όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς είναι άνθρωποι με ψυχολογία λαμόγιου, με εγκατεστημένη τη νοοτροπία ότι "το σώμα τους χρωστάει" και διάθεση να παραγάγουν 0. Πρόκειται για ανθρώπους φυγόπονους, που παραιτήθηκαν στην πρώτη δυσχέρεια και αντιμετωπίζουν τη μισθοδοσία τους σαν τον 32χρονο νέο που μένει με τους γονείς του και απαιτεί να τον χαρτζιλικώνουν.

Όμως ξέρετε ποια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργούν; Εκτός του γεγονότος ότι απαξιώνουν τους βαθμούς των συναδέλφων τους, καταλαμβάνουν οργανικές θέσεις και τις μπλοκάρουν αφού δεν παράγουν ούτε τα ελάχιστα που απαιτούνται.

Μπροστά σε αυτό το γενικευμένο φαινόμενο, μικρό το κακό του "δάσκαλου" που περιγράφετε.

Τέλος, μην ξεχάσουμε να τονίσουμε ότι μέσα σε όλο αυτό το συφερτό των πολιτικών που επεμβαίνουν στο στράτευμα σα να είναι βιντεοπαιχνίδι, έχουν τεθεί ορισμένοι γενικοί περιορισμοί που είναι πολύ σημαντικοί (περιορισμός στην απόδοση βαθμών με προσφυγές, παράλληλη επετηρίδα, περιορισμός στην ιεραρχία των ΜΕΕ κα).

άντε, και όταν κατέβετε στην Αθήνα, θα σας κεράσω στην Ένωση Αποστράτων!!!!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Δημήτρη, καλός πολίτης!!!
Συμφωνώ απολύτως με όσα αναφέρεις και ευχαρίστως να πιούμε τον καφέ μαζί στην 'Ενωση εν ενεργεία πολιτών'... (αν δεν υπάρχει, ΠΡΕΠΕΙ να τη φτιάξουμε!) :-)))

aloga είπε...

Γεια σου ωρέ Γκορτζή
(Μη με ψάχνεις θα σου πω εν καιρώ)

Καμιά φορά, όταν υπάρχουν ωρισμένες προκαταλήψεις, διαφεύγουν ορισμένα πράγματα.
Θα κάνω λοιπόν κι εγώ μια προσπάθεια.

1.Δεν είναι μόνο ο Λαμπράκης αλλά μια πληθώρα μέσων που είνα γνωστά για την αντικαραμανλική τους προσέγγιση που κινητοποιήθηκαν ταυτόχρονα και βέβαια και ο Βενιζέλος. Αυτό παραπέμπει σε κομματική υποκίνηση και μην τα βάζεις με τον κακόμοιρο (χα) τον Λαμπράκη.
2. Εκείνο το περί Άκη, περί δεν πήρε πρέφα και περί σοσιαλφασίστες... Σοβαρά το λες; Για μένα προφανώς όλοι ήξεραν. Από επιτροπές, Αρχηγεία, Υπουργεία και κόμμα. Στην επιτροπή θα τα ρίξουμε;
Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες. Και όλοι οι αρχηγοί μέχρι σήμερα που ήξεραν και δεν έλαβαν θέση τόσα χρόνια.
Ο ποιό αθώος από όλους (συγκριτικά) ήταν ο Αλέκος.
Ας αποδείξουν αυτοί ότι δεν είναι ελέφαντες.

Αυτά προς το παρόν

Σε χαιρετώ