16.10.08

Απουσία

Όπως απάντησα και σε φιλικό e-mail, η ...αραίωση της διαδικτυακής μου δραστηριότητας δεν οφείλεται μόνο στο ότι το ελληνικό διαδίκτυο τείνει να εξομοιωθεί με την ελληνική 'πραγματικότητα'... της τηλεοπτικής Ελληνικής Δημοκρατίας και στην συνεπακόλουθη καταθλιπτική τάση απομονωτισμού μου στα ενδοοικογενειακά χαρούμενα πράγματα.
Εξ άλλου μπαίνω και παρακολουθώ όλους τους παλιόφιλους -και όχι μόνο- και μ' αυτούς που έχω ανταλλάξει, εδώ και τρία χρόνια, έστω και μια ηλεκτρονική καλημέρα, νοιώθω πάντοτε κοντά, παρών ή απών. :-)
Υπάρχουν, όμως, και αντικειμενικοί λόγοι για την απουσία μου.
Πρώτον, η κόρη, φοιτήτρια πλέον, άρα συνεχώς στο σπίτι..., έχει 'καταλάβει' τον υπολογιστή μου για να κάνει chatting με διάφορους/ες απανταχού της γής και για να γράφει terrabytes μουσικής στο i-pod που έφερε ο πλούσιος θείος από την Αμερική (και τώρα δεν ξέρω αν είναι ...πλούσιος με τα κανόνια που βροντούν εκεί). Έχει τον δικό της αλλά περιμένει από τον 'πληροφοριακό' αδελφό της να εγκαταστήσει το ασύρματο δίκτυο που θα αντικαταστήσει το καλώδιο που κατεβαίνει τις σκάλες και απλώνεται στο σαλόνι (και ακούμε καθημερινά τα μύρια όσα από τη συζυγάτα και μητέρα) και συνδέει τον κομπιούτερ του γιού με τον δικό μου.
Δεύτερον, ο γιός, ασκώντας τα όσα μαθαίνει στη Σχολή του, κάνει κάθε μέρα φύλο και φτερό τον Υπολογιστή του, εγκαθιστά, απεγκαθιστά, ενημερώνει, γράφει και διαγράφει και κάθε τόσο σιχτιρίζει τη μπλέ οθόνη του κοκκαλωμένου μηχανήματος που αναρωτιέται γιατί πρέπει να λειτουργεί τρία και τέσσερα λειτουργικά συστήματα ταυτοχρόνως! Και, βεβαίως, σύμφωνα με τον αλάνθαστο νόμο του Μέρφι, όταν έχω όρεξη για γράψιμο, ΤΟΤΕ θέλει αυτός να κάνει format στον δίσκο του! Όταν μου περνάει η όρεξη, και οι τρείς υπολογιστές δουλεύουν ρολόι!
Τρίτον, μετά την επανίδρυση του Κράτους, το Γενικό Λογιστήριό του πήρε μπρός και χρειάστηκε μόνο τρία χρόνια για να υπολογίσει και μου καταβάλει κάτι αναδρομικούλια, οπότε μόλις τα πήραμε:
Η Κυρά μου και Κυρία μου θυμήθηκε ότι πρέπει να βάλουμε (να βάλω, δηλαδή) ράφια, συρτάρια, παπουτσοθήκες, να κάνουμε (να κάνω δηλαδή) όλα τα μερεμέτια που εκκρεμούν από την αγορά του σπιτιού προ οκταετίας), ν'αλλάξουμε κουρτίνες, να βάψουμε (να βάψω δηλαδή) κανένα δωμάτιο, ν' αλλάξουμε (ε, ν'αλλάξει δηλαδή) τα φυτά στις γλάστρες, τα πιάτα, τα ποτήρια, καινούργιο τρίφτη για το κεφαλοτύρι και να της βάζω κάπαρη στη σαλάτα της.
Ο γιός θυμήθηκε ότι πρέπει να εκατονταπλασιάσει τη RAM του υπολογιστή του, να αναβαθμίσει το hardware και το software με διάφορα περίεργα που μου λέει σε μια άγνωστη σε μένα γλώσσα.
Η κόρη θυμήθηκε ότι χρειάζεται μπιχλιμπίδια, καινούργιο κινητό, τσάντα για το Πανεπιστήμιο (μια και στο Γυμνάσιο/Λύκειο είναι ντροπή να έχεις τσάντα...) και καινούργια ρούχα για να πάει σε όλα τα πάρτυ που οργανώνουν μέρα παρά μέρα οι κομματικές νεολαίες στα Πανεπιστήμια.
Αλλά, επίσης, ακόμα και το Fiestaκι μου θυμήθηκε ότι κλείνει 25ετία και εκλιπαρεί διασωληνωμένο από τον κάθε μπαρμπα Μήτσο να ευθανατωθεί επιτέλους.
Βεβαίως, αν τα αναδρομικά έφταναν για όλα αυτά, θα έσπευδα να δώσω μερικά και στην ταλαίπωρη Τράπεζα που μου 'δωσε το στεγαστικό, το καταναλωτικό, το συμπληρωματικό, το ξανασυμπληρωματικό κ.ο.κ, μπας και ανακάμψει η εθνική μας οικονομία, είπα να κάνω κι ένα τάμα στη Μονή ..Βατοπαιδοίου (η ορθογραφία είναι ελεγμένη, ...με 'αι' και 'οι') που δυσκολεύεται τελευταίως μετά τα τόσα που έδωσε στους ταλανιζόμενους που είχαν από τρία ...στεγαστικά δάνεια ο καθένας, αλλά, δυστυχώς, δεν φτάνουν.

Όλον αυτόν τον καιρό, λοιπόν, έχω πιάσει ρολά, πινέλα, μπλακεντντέκερ κλπ και πού και πού, στα κλεφτά, μπαίνω και διαβάζω τους φίλους μου στην μπλογκόσφαιρα. Στα ενδιάμεσα, ταΐζω και τους καινούργιους μουσαφίρηδες στην αυλίτσα και προσπαθώ να τους κάνω φίλους γιατί μας προέκυψαν πολύ φοβισμένοι.Μόλις, όμως, βρώ χρόνο, οφείλω ένα αποχαιρετισμό στο θρυλικό μου Fiestaκι. Το δουλεύω στο μυαλό μου και ελπίζω να τον καταθέσω σύντομα.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάνω απ' όλα μ' αρέσει η ορθογραφία σας :P
Την καλησπέρα μου :))

Μαύρο πρόβατο είπε...

Η Κυρά μου και Κυρία μου θυμήθηκε ότι πρέπει να βάλουμε (να βάλω, δηλαδή) ράφια, συρτάρια, παπουτσοθήκες, να κάνουμε (να κάνω δηλαδή) όλα τα μερεμέτια που εκκρεμούν από την αγορά του σπιτιού προ οκταετίας),

Χαχαχαχαχαχαχα!!!!! :-)))))))))
Κι εγώ τα καταΐδια!!!!!!!!

Καλό χειμώνα σύντροφε, ελπίζω να γράφεις όσο πιο συχνά γίνεται, πάντα απολαυστικά κι ενδιαφέροντα!

Λεμέσια είπε...

Ο δωδεκάλογος του εργαζόμενου σύζυγου/πατέρα και ιστολόγου.

Με κάνατε και γέλασα. :)
Νά' στε καλά!

σχολιαστής είπε...

Απίστευτα γατάκια.

Υ.Γ. Κωστή καλό το ασύρματο δίκτυο αλλά κομμάτι επικίνδυνο. Καλύτερα εξάρι καλώδιο με κάρτες 100/1000 για μεγάλες ταχύτητες.

Κωστης Γκορτζής είπε...

Confused, να συνεισφέρουμε κι εμείς στην εξαντλητική διερεύνηση από το Συγκρότημα Λαμπράκη για την ορθογραφία του ονόματος της μο...νής... :-))) (συγκρατήθηκα!)

Μαυροπροβατοσύντροφε, συμπάσχουμε βλέπω :-)))

λεμέσια, καλως ήρθατε κουμπάρα χαμογελαστή στην παρέα! :-) Πολύ ενδιαφέρον το μπλογκ σας.

Σχολιαστή, το πρόβλημά μου είναι:
ADSL o γιος. Εύκολα ανοίγω τρύπα στον τοίχο και με καλώδιο δικτυώνω την κόρη. Εγώ, στο κάτω πάτωμα, πώς στο διάολο να δικτυωθώ; και με καλώδιο (άντε το περνάω από ταβάνι σε ταβάνι για να μην 'κατρακυλάει΄στις σκάλες και φωνάζει η κυρά) μπορούν να συνδεθούν και οι τρείς για να μη μου ζαλίζει τα νεύρα η κόρη με τον Αιγύπτιο ντράμμερ στο Κάιρο; :-))))

σχολιαστής είπε...

Κωστή,

Eνα modem/router με 4 εξόδους ethernet. Μπαίνει εκεί που έρχεται ο ΟΤΕ.

Απο εκει καλώδια utp-45 στον υπολογιστη του γιού, της κόρης και το δικό σου. Eχετε όλοι internet ADSL και είσαστε και σε δίκτυο.

To ασύρματο δίκτυο το αποσύρουν απο δημόσια κτίρια (π.χ. σχολεία) σε διάφορες χώρες.

Κωστης Γκορτζής είπε...

Διαβιβάζω τις οδηγίες στον αρμόδιο (γιό). Με σώζεις! :-)

passer-by είπε...

@sxoliastis

Υπάρχουν κάπου στοιχεία? (Εχω ασύρματο)

σχολιαστής είπε...

@passer-by

Από τις εφημερίδες. Κάνε μια έρευνα στο Google.

Δεν είμαι ειδικός, αλλά αν μπορείς να αποφύγεις το ασύρματο σε σπίτι/γραφείο, γιατί όχι;

dodo είπε...

Με τις υγείες σας όλα τα καινούργια ράφια, ντουλάπια, κουρτίνες κλπ- και μόνο να τα γράψω, κουράζομαι ;-))

Φλύαρος είπε...

Τελικά ένα είναι το συμπέρασμα: Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο μεγαλώνουν τα προβλήματα.

Και ναι καπετάνιε μου, έχω μικρά παιδιά κι όλοι οι φίλοι με μεγαλύτερα παιδιά μου λένε τα ίδια.

Καλή δύναμη!

Λεμέσια είπε...

@Κωστής Γκορτζής

ευχαριστώ :)

demetrat είπε...

Μιά χαρά !
Όλα καλά και υγειινά αυτά που περιγράφεις.
Έχει λίγο τρέξιμο παραπάνω, αλλά καλό τρέξιμο.
(άν έμεινε τίποτα απ τα αναδρομικούλια,πάρε ένα λαπτοπάκι γιά τον εαυτό σου πάντως.):)
δ

demetrat είπε...

Παρεπιπτόντως, και γω , έβαλα το ρουτερ αυτο που λέει ο σχολιαστής, στην αποθήκη της κουζίνας ανάμεσα στα ρηχά ταψιά και κάτι ταρτιέρες. Έτσι και ο καθένας μας (4 ) μπαινει οποτε θελει ή και συγχρονως όλοι μαζί.
Και επισης, το ασυρματο το καταργουν λόγω μεγαλης ακτινοβολίας.
Θα πρεπει να κανετε καμμια τρυπουλα στο πατωμα ή στο ταβάνι.Μετά εσείς θα τη βάψετε και δεν θα φαίνεται.:))
δ

animal είπε...

Παλάτι το έκανες το σπίτι Κωστή, και τις γάτες τίγρεις. Γράψε και τίποτα...

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

....εγώ έχω πληροφορίες ότι πηγαινοέρχεσαι στο Βατοπέδι...γιατί ζαχαρώνεις δάνειο από την Efraim Holdings...με χαμηλότερο επιτόκιο....και άσε τη γκρίνια περί "μερεμετίων"(μη γελάς με την γενική μου)!
Φιλιά Πολλά!

Captain Harbour είπε...

Αγωνιστικους χαιρετισμους. Ο Ομπαμα θα λύσει όλα μας τα προβλήματα Καπταιν

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετώ τον ευγενικό μπλογκονοικοκύρη και την παρέα του.
Το Καφενεδάκι άλλαξε τελείως και μέσα σε αυτές τις αλλαγές ξεκινάει μια συζήτηση σχετικά με την εκπαίδευση. Θεωρώ ότι η δική σας άποψη θα έχει ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία. Ήδη η πολύ καλή μου φίλη η Αγάπη, ανέβασε ένα δυνατό άρθρο.
Με εκτίμηση,
Ο Καφετζής

Κωστης Γκορτζής είπε...

Δημήτρη, λαπτοπ πήρα. Μένουν οι τρύπες στο ταβάνι... :-)

Τσίρκουλε, με πεθερικά εκ Γρεβενών μού μεινε η προφορά ως Μουνή Βατοπαιδοίου! Α, ρε 'τοπλού' (κανόνι) που χρειαζόμαστε :-)

Captain, αισιόδοξο σε βρίσκω πάντα. Κι όταν οι νέοι συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι, τότε είμαι κι εγώ! :-)

Άρχοντα καφετζή, η επιθυμία σου διαταγή! :-)