8.1.08

Προτεραιότητες

Πουλιέται ο ΟΤΕ; Σύσσωμος ο λαός, στα όπλα!
Πουλιούνται τα λιμάνια; Σύσσωμος ο λαός, στα όπλα!
Πουλιέται η ΔΕΗ; Σύσσωμος ο λαός στα όπλα!
Πουλιέται η Ολυμπιακή; Σύσσωμος ο λαός, στα όπλα!
Αξιολογούνται οι Πανεπιστημιακοί, Καθηγητές και δάσκαλοι; Σύσσωμος ο λαός, στα όπλα!
Δημοπρατείται η 'Υποθαλάσσια'; Σύσσωμος ο λαός, στα όπλα!
Μπαίνει φόρος στα πετρέλαια; Σύσσωμος ο λαός, στα όπλα!
Αλλάζει το ασφαλιστικό; Σύσσωμος ο λαός, στα όπλα!
Κόβονται οι επιδοτήσεις στο βαμβάκι; Σύσσωμος ο λαός, στα όπλα!

Με σημαία την 'εθνική στρατηγική σημασία' της κάθε ΔΕΚΟ, της Παιδείας, του Συντάγματος και ότι άλλο 'περιτύλιγμα' των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ-ΑΤΟΜΙΚΩΝ κεκτημένων για τα οποία γίνεται ο ξεσηκωμός. Δικαίων και αδίκων.
Κι εγώ μαζί τους.

Όταν, όμως δεν υπάρχει τέτοιος, αμέσως αντιληπτός, κίνδυνος, ό,τι δηλαδή δεν αφορά ΤΩΡΑ στον προσωπικό-ατομικό ...πισινό μας, 'διαφεύγει' της αγωνιστικής μας διάθεσης έστω και αν από οποιαδήποτε κυβερνητική απόφαση διακυβεύεται η ποιότητα της ζωής, το μέλλον των επόμενων γενιών.

Καταθέτω την πικρία μου για το ελάχιστο ενδιαφέρον που υπάρχει -και στη μπλογκόσφαιρα- για την εγκληματική καταστροφή που προκαλείται στον Θερμαϊκό με το -άχρηστο, αχρείαστο- έργο της επέκτασης του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη θάλασσα.
Ούτε ένας Βουλευτής θεώρησε σκόπιμη μια 'γνωστοποίηση λήψης', έστω, των καταγγελλόμενων.
Ούτε ο Επίτροπος για το Περιβάλλον κύριος Δήμας.
Ούτε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού φυσικά.
Ούτε τα διάφορα 'Επιμελητήρια'.
Ούτε οι τοπικές εφημερίδες.
Οι 'Οικολόγοι Πράσινοι' Θεσσαλονίκης, δια του κ.Μιχάλη Τρεμόπουλου, μου απάντησαν ευγενικά ότι παρακολουθούν την υπόθεση. Κι εγώ την παρακολουθώ. Δεν ξέρω, όμως, τι να κάνω...
Η Greenpeace, κι αυτή ευγενικά, προώθησε την καταγγελία στην υπεύθυνη για την εκστρατεία θαλάσσιας Οικολογίας.
Η ιστοσελίδα peraia.gr ανάρτησε το προηγούμενο κείμενο για το Α/Δ. Καλά έκανε αλλά, ένας, δύο ή τρείς κούκοι δεν φέρνουν την Άνοιξη.

Προς τους φίλους μου λειτουργούς των ΜΜΕ ( τους μισούς μπλόγκερς δηλαδή...):
Πρέπει να πέσει κανείς στην πλώρη κανενός ...ρυμουλκού στον Θερμαϊκό για να αρχίσετε να ψάχνετε το θέμα; Σε τι διαφέρει αυτή η γενική αδιαφορία από την -καταστροφική- απάτη που συντελείται στη σκιά των μεγαλοσυμφερόντων; Ποιός θα θέσει τα ερωτήματα στους 'αρμόδιους' και θα απαιτήσει απαντήσεις;

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι ο κάτοχος της απόλυτης γνώσης και αλήθειας. Και αν κάποιος μου αποδείξει ότι αυτά που παρατηρώ δεν είναι έτσι όπως οι γενικές και οι επαγγελματικές γνώσεις μου τα εκτιμούν, θα ζητήσω δημόσια και επώνυμα συγνώμη από όποιον κι αν έθιξα. Έστω και αν ΕΝΑΣ επιστήμονας μου αποδείξει ότι δεν θα συμβούν αυτά που παρουσίασα στις φωτογραφίες του προηγούμενου ποστ. 'Εστω και αν ΕΝΑΣ πολίτης μου πεί ότι αποδέχεται ΑΥΤΕΣ τις επιπτώσεις γιατί προέχει η 'ανάπτυξη' του αεροδρομίου...

Δεν φτάνει ο Πάνος Ζέρβας να φωνάζει από την Καλύβα ψηλά στο βουνό με τον φίλο οικολόγο bioanni και την αφεντιά μου από εδώ.

Ευχαριστώ όσους φίλους μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τα προηγούμενα 'σεντόνια' και να καταθέσουν την άποψή τους.
Όσο ζω ελπίζω...

Αλλά, εν τω μεταξύ:
- Ο εργολάβος 'καλουπώνει' την επέκταση του διαδρόμου
- Ο εργολάβος πετάει τα μπάζα του στη μέση του Κόλπου. Έφαγε ήδη πρόστιμο από το Λιμεναρχείο.
- Ο εργολάβος ετοιμάζεται να σκάψει τον βυθό στο Μεγάλο Έμβολο για να πάρει τζάμπα 400.000 κυβικά μέτρα αμμοχάλικο, ΧΩΡΙΣ Μελέτη περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
- Οι βιοτοξίνες εμφανίστηκαν στον Κόλπο σε άσχετη εποχή. Εμφανίζονται πάντοτε όταν τα νερά είναι θερμά ή όταν...αλλάζει η ισορροπία του οικοσυστήματος (για όσους δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα, για όσο υπάρχουν, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αλιεία οστρακοειδών από την περιοχή).
- Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ...τοις κείνων ρήμασι πειθόμενο, αναβάλλει συνεχώς την εξέταση του θέματος επί ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ και επιτρέπει τη συνέχιση των εργασιών με το σκεπτικό ότι αυτές δεν θα προχωρήσουν ...πολύ μέχρι να βγεί η απόφαση!

Και ο Θερμαϊκός υφίσταται την κακοποίηση ως τσιφλίκι του κάμπου της Λάρισας από τον πιό σκληρό τσιφλικά με την ανοχή/αδιαφορία ΟΛΟΥ του πολιτικού κόσμου, στον οποίο περιλαμβάνονται και όλα τα 'έγκυρα' ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.
Γιατί έτσι γουστάρουν!
Κρίμα!

38 σχόλια:

So_Far είπε...

Δυστυχώς θα μιλήσω κυνικά: αν δεν συμβεί ατύχημα κατά τη διάρκεια του έργου μην περιμένετε να ευαισθητοποιηθούν τα ΜΜΕ ούτε κάποιος βουλευτής.
Αν συμβεί όμως εκεί να δείτε ειδικά τους βυλευτές να λένε ότι ήξεραν την υπόθεση , ότι την είχαν μελετήσει ότι είχαν τρέξει και συντρέξι μη σας πω..

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχουν έγκυρα ΜΜΕ. όλα άκυρα είναι.

το θέμα δεν πουλάει απλά, οπότε κι αυτοί το γράφουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Για κάποιους άλλους, όπως οι βουλευτές μάλλον υπάρχει και σκοπιμότητα / συμφέρον από πίσω.

και για να γίνω δηκτική (να μας πάει καλά η χρονιά, χε χε)μ οι Αμαλίες πουλάνε, γιατί το θέμα είναι γνωστό, τετριμμένο και ακίνδυνο, καθώς ο αντίπαλος είναι το αόρατο κράτος.
ενώ το αεροδρόμιο ειναι φλέγον, ορατό και σαφές ως στόχος, οπότε το θάβουμε.

απλά πράματα, φίλε μου.

καλή χρονιά.

Κωστής Γκορτζής είπε...

so_far, η πικρία μου δεν είναι μόνο προς τους 'μεγαλόσχημους'. Είναι και προς τους ντόπιους ιθαγενείς που ξιφουλκούμε πολύ εύκολα κατά παντός εχθρού της βόλεψής μας αλλά για ό,τι νομίζουμε ότι δεν μας αφορά, μούγκα.

Τους υποκριτές 'θεσμικούς' τους θέλουμε εκεί, άλλοθι της δικιάς μας υποκρισίας...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Κροτ, γι αυτό έβαλα και τα εισαγωγικά στο 'έγκυρα'.
Δεν σου κρύβω ότι με στενοχωρεί που έγκυροι (χωρίς εισαγωγικά) φίλοι μου δημοσιογράφοι αποδεικνύονται κι αυτοί αδύναμοι να αναδείξουν το πρόβλημα πριν είναι πολύ αργά. Ας κάνουν μια προσπάθεια ή ας μου πούν ότι το έψαξαν και αποδεικνύεται ότι λέω βλακείες.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Από την άνοιξη του 2006 (ή ήταν πιό νωρίς;) θυμάμαι να δραστηριοποιείστε για το θέμα, τουλάχιστο στα μπλογκς. Εγώ αλλά φαντάζομαι κι άλλοι, ξενητεμένοι και μη, μάθαμε από εσάς για την περιβαλλοντική βόμβα της επέκτασης, αλλά και για άλλες αρνητικές πλευρές του έργου, που το καθιστούν και βλαπτικό και οικονομικά ασύμφορο.

Εν τω μεταξύ έγιναν κάποιες συζητήσεις ("συνάξεις πολιτών"), αποφασίστηκαν κάποιες ενέργειες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης κτλ

Κατόπιν έγιναν δημοτικές εκλογές, και μετά βουλευτικές - τα γνωρίζετε.

Δύο παράγοντες δρούσαν αδιαλείπτως - ο καθένας με τους ρυθμούς του:
1) οι δικαστικές αρχές - με τις αναβολές κτλ
2) οι εργολάβοι - με το προχώρημα των έργων και τις αντίστοιχες καταστροφές!

Τα γράφω όλα αυτά, για να καταλήξω κι εγώ στην ίδια απορία:

-γιατί δεν ενδιαφέρθηκε τουλάχιστο η κοινή γνώμη της περιοχής για το θέμα της επέκτασης;;
-μήπως ο κόσμος είναι ενήμερος και απλά δεν έχει πειστεί για την απειλή;

Τι διάολο;
Δυσκολεύομαι να πιστέψω οτι ο λόγος της αδιαφορίας είναι οτι "το θέμα δεν πουλάει". Πολλά - ίσως τα περισσότερα - ζητήματα κινητοποίησης είναι αντιεμπορικά.

Όπως και νά'χει, εύχομαι να έχετε τη διάθεση να συνεχίσετε την "εκστρατεία". Εξάλλου, έχει γίνει καθαρό πλέον: ή θα καταφέρετε κάτι εσείς, ή δε θα γίνει τίποτα!

Καλό κουράγιο λοιπόν!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μαυροπρόβατε, Καλή χρονιά πάλι.
Για να ξεσηκωθεί η κοινή γνώμη, πρέπει, πρώτα, να ενημερωθεί και να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος.
Για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη, δεν φτάνει η σύναξη πέντε δέκα που έτυχε να αντιληφθούν τις διαστάσεις του προβλήματος... Πρέπει να τις επεξεργαστούν και αναδείξουν αυτοί που, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι οι επαγγελματίες 'ενημερωτές', τα ΜΜΕ δηλαδή.
Σε ατομικό επίπεδο, όλοι οι φίλοι δημοσιογράφοι, στους οποίους προσωπικά παρουσίασα τα στοιχεία, αποφαίνονται 'έχετε δίκιο'. Σε επαγγελματικό επίπεδο, η συναίνεση αυτή εξαντλείται σε ανούσια μονόστηλα στο βάθος του κήπου των εντύπων προφανώς γιατί άλλο η πεποίθηση του δημοσιογράφου και άλλο η πολιτική πωλήσεων του κάθε εντύπου (χώρια η ποικίλης υφής διαπλοκή των σύγχρονων εργολαβοεκδοτοκαναλαρχών).
Έχω την αίσθηση ότι οι σύγχρονοι πορτοφολάκηδες μας αποσπούν την προσοχή με τσόντες μεγαλοπαραγόντων ώστε στην αποχαύνωσή μας να μας πάρουν το πορτοφόλι με άνεση....
Αλλά, κουράστηκα, μια ζωή στο Π.Ν. να ακούω 'δίκιο έχεις, αλλά αυτά που λες δεν γίνονται' για να τα υφίσταμαι και τώρα.
Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα 'κρατάω'.

Ανώνυμος είπε...

Για να αποσαφηνίσω λίγο, παραθέτω το εξής παράδειγμα.
Μετα τις ΄πυρκαγιές, ο Σκάι κατάλαβε πως το θέμα περιβάλλον πουλάει και έχει κάνει 100 εκστρατείες και καμπάνιες ενημέρωσης, δενδροφυτεύσεις κλπ ενώ η μισή πρωινή ζώνη είναι αφιερωμένη σε τέτοια θέματα.
Γιατί δεν ασχολείται και με αυτό το θέμα?
Και δεν με πείθει η δικαιολογία ότι είναι αθνηαϊκός σταθμός, γιατί και με την Κορώνεια ασχολήθηκε τα μάλα, κι ας μην είναι αθηναϊκή λίμνη.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Με την Κορώνεια ασχολήθηκε γιατί μας έβαλαν χέρι οι κουτόφραγκοι και γιατί η καταστροφή είναι πλέον ορατή. Το ίδιο και όταν το περιβάλλον έγινε κατάμαυρα ορατό με τις φωτιές, τους ανθρώπους που καιγόντουσαν και τα αεροπλάνα που έπεφταν...Όταν θα γίνει ορατή και η καταστροφή του Θερμαϊκού με ψόφια ψάρια, βούρκο και φαγωμένες ακτές είναι σίγουρο ότι τότε το θέμα θα 'πουλάει'.
Πώς σού 'ρθε πάλι αυτό το 'Αθηναϊκό'. Διάβασες κανέναν υπαινιγμό μου για κάτι τέτοιο; Ίσα ίσα που τα τοπικά ΜΜΕ (οι ίδιοι μεγαλοεργολαβοεκδότες τα έχουν) και εφημερίδες ανέφερα ως πρώτους συνενόχους!

σχολιαστής είπε...

Σε όλα τα έργα που κάνει ο μεγαλοεργολάβος-μεγαλοεκδότης, υπάρχει πολύ ευγενική κάλυψη απο τον τύπο. Αντε, να αναφέρουν κάτι στις εσωτερικές σελίδες για ξεκάρφωμα. Ετσι καταστρέφεται και η περιοχή της Γιάλοβας στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, και καμιά κουφάλα δε λέει κουβέντα

http://panosz.wordpress.com/
2007/11/27/gialova/

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αυτή είναι η 'ανάπτυξη' που ευαγγελίζονται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...
Με τον Καράογλου (!) εισηγητή;;;;;
Που στην 'περιφέρειά' του το παίζει οικολόγος;;;!!!!
Φτου, και απορούσα γιατί μουγκάθηκε τον τελευταίο χρόνο για το Α/Δ...

dzach είπε...

Αγαπητέ Κωστή

Η απάντηση βρίσκεται στα γραπτά σου στο "ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Του Α/Τ ΒΕΛΟΣ". Ο κόσμος που τολμά να σκέφτεται και αντιδρά είναι σχεδόν πάντα μια μικρή μειοψηφία.

Νομίζω ότι πληροφόρηση δεν ισοδυναμεί με δράση. Θυμάμαι στους σεισμούς της Θεσσαλονίκης το 1978 τις προοδευτικές πολιτικές νεολαίες να συναγωνίζονται ποια θα προσφέρει περισσότερη βοήθεια για την οργάνωση των καταυλισμών, για την προμήθεια νερού, για τη διασκέδαση των σεισμοπαθών κ.λ.π. Η κάθε μια είχε τους σκοπούς της, αλλά όλες ήταν έξω στους καταυλισμούς και το αποτέλεσμα ήταν πρακτικό, όχι λόγια. Η πληροφόρηση ήταν επί τόπου, και μόνον έτσι είχε αξία. Το τι έκαναν οι εφημερίδες και η τηλεόραση ήταν αδιάφορο. Τέτοια ήταν η εποχή.

Εξ αιτίας της εκρηκτικής ανάπτυξης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, υπερτονίζεται το θέμα της ενημέρωσης και παραβλέπεται το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της πληροφορίας είναι οι άλλες πληροφορίες: την καταντούν θόρυβο. Και ο άνθρωπος έχει ορισμένη χωρητικότητα για πληροφόρηση: ρίξ' του γκλαμουριές για το Σαρκοζί και τη φιλενάδα του και τα καμώματα της Πάρις Χίλτον και τον γέμισες ως απάνω.

Νομίζω ότι οι επαγγελματίες ενημερωτές, επειδή είναι επαγγελματίες, κάνουν αυτό που πληρώνει καλύτερα. Ας μην ζητάμε ευθύνες απ' αυτούς, δεν είναι ούτε άγιοι ούτε επαναστάτες, αλλά οι καλύτεροι εκφραστές της εποχής. Κυριολεκτικά.

Ίσως όμως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, όπου ανήκουν οι επαγγελματίες που κατασκευάζουν το έργο και που είναι ο επίσημος σύμβουλος του κράτους σε τεχνικά θέματα, να έδειχνε ενδιαφέρον. Μάλλον επιβάλλεται να ενδιαφερθεί. Ίσως και το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης να ενδιαφερθεί. Το θέμα σηκώνει διδακτορική διατριβή και πιθανόν και σχετική υποτροφία.

Όπως φαίνεται, τα υπόλοιπα όπλα που διαθέτει κανείς είναι η διεθνής έκθεση του προβλήματος και των υπευθύνων (ο γραφειοκράτης τρέμει την έκθεσή του σ' αυτούς που δεν 'κατανοούν' το περιβάλλον του), η προσφυγή στο ΣτΕ και η αυτο-οργάνωση.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Πολύ σωστά τα λες φίλε dzach.
Μόνο που:
- Το ΤΕΕ έχει γνώση του θέματος και έχει προτείνει την αναστολή του έργου. (Όλα τα κείμενα υπάρχουν στον Πάνος Ζέρβας και στα δικά μου δεξιά στους συνδέσμους Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)Τι έγινε;
- Στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης στρογγυλοκάθεται ο καθηγητής Λιμενολόγος που 'μελέτησε' το Α/Δ και τα περισσότερα λιμάνια της περιοχής (κοίτα τις φωτογραφίες του προηγούμενου ποστ). Σ' αυτόν να τα στείλουμε; Τα ξέρει από μόνος του!
- Η προσφυγή στο ΣΤΕ απαιτεί χρήματα. Που δεν έχω. Και το ΣΤΕ ήδη έχει στα χέρια του μια προσφυγή που την αναβάλλει διαρκώς μέχρι να τελειώσει το έργο...
Άσε που μια απόπειρά μου στο παρελθόν να κινηθώ δικαστικά προσέκρουσε στο 'δεν έχετε έννομο συμφέρον' στην υπόθεση!
- Και η προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς, πάλι χρήματα απαιτεί και γνώση των διαδικασιών που δεν έχω.
- Η 'αυτοοργάνωση' είναι εύκολη όταν το πρόβλημα είναι υπαρκτό και σε εξέλιξη (π.χ. σεισμοί, ΑΦΟΥ γίνουν). Όταν μιλάς στους ντόπιους για μελλοντικά προβλήματα, επικρατεί το 'εντάξει μωρέ άσε να τα δούμε και τότε πράττουμε...)

Γι αυτό, λέω ότι, μόνη ελπίδα είναι το φιλότιμο και τα ...απίδια κάποιων φίλων που μπορούν -αν θέλουν- να αναδείξουν το θέμα στον Τύπο.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω με την κροτ και θα συμπληρώσω : πιστεύεις ότι από τη στιγμή που προωθούν θέματα με ροζ ταινίες,αποδιοπομπαίους τράγους,ξώγαμα και άλλα συναφή,θα καταπιαστούν με κάτι τόσο σοβαρό;Εκτός κι αν κάποια στιγμή,σκάσει μύτη κανα ψάρι με χαίτη,πόδια κι οχτώ μάτια...(διακωμωδώ για ν'αλαφρύνω την ατμόσφαιρα..).

Α!...και καλή χρονιά να έχουμε;)

koulpa είπε...

Καλώς σας βρήκα..(ακολούθησα το "ωχ" στου κ.Φασούλα..):):)
Παρακάμπτω για την ώρα την προτεραιώτητα του παρόντος.. και πάω να διαβάσω τα περί του ΑΤ Βέλος που μου τράβηξαν το μάτι.. μα ένας μόνο ναύτης;.. Υπηρετήσατε στο ΑΤ Κουντουριώτης;.. πέρασα δύο καλά χρόνια 89-90 ως ναυτης σηματορός με κυβερνήτη το κ.Δ Μαγιάτη..:):)
Καληνύχτα για την ώρα:):)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Εύη μας, δεν το πιστεύω. Απλώς, ελπίζω...:-)

Ωπ! Κληρούχα Koulpa! Έκανα για δυό μήνες και εκεί. Ο Μαγιάτης είναι 4 τάξεις 'αρχαιότερος'. Το 89-90 ήμουν Επιστολέας στα Ε/Π. Το 93 κυβερνήτης στον νεοαφιχθέντα, τότε, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ.
Το 'ένας Ναύτης' εξηγείται στο κείμενο που διαβάζεις. :-)

koulpa είπε...

xaxa..nobody is perfect except the captain..(πρώτη φορά το είδα όταν πήγα σήματα στο γραφείο του Μαγιάτη..):):)
..Είμαι στην αρχή αλλά εκτός από περίεργος είμαι και επίμονος..:):)
..Βλέπω και ιστιοπλοΐα;
..Το σκάφος του κολλητού ελλιμενίζεται απέναντι στο βέλος και στο αβέροφ.. θέλω να τα επισκευθώ κάποια στιγμή..:):)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Κουράγιο! Ελπίζω να τα διαβάζεις κατά σειρά από το 1 μέχρι το 14!

Να επισκεφτείς το σκάφος κι αν δεις τον καπετάνιο του να του δώσεις χαιρετίσματα!
Και σαφώς The captain is always right! :-)

Ανώνυμος είπε...

καλέ μην αρπάζεσαι!
ένα πείραγμα ήταν! πρέπει να βάζω disclaimer?

koulpa είπε...

xaxa..διάβασα πρώτο το τελευταίο.. τώρα τα έχω πάρει με αριθμητική σειρά.. πολύ ενδιαφέροντα.. και τα σχόλια πολλά και συμαντικά.. δυσκολο να κατανοηθεί ο δεσμός εν πλω.. ακόμα και σε ένα μικρό ιστιοφόρο τη στιγμή που κατεβαίνεις να κοιμηθείς εμπιστεύεσαι ουσιαστικά τη ζωή σου σε αυτόν που έχει τον έλεγχο..
Σπέυδω να συνεχήσω.. αχ θα το ξενυστίσω πάλι..:):)
Είναι γνωστός ο κυβερνήτης;(μια και οι τάξεις στο ΠΝ είναι ολιγομαλής όλο και κάποιο κοινό γνωστό θα έχουμε..απο τους αξιωματικούς μου στο κουντουριώτη..):):)

koulpa είπε...

Λοιπόν δε προλαβαίνω να κοιμηθώ.. αλλά αξιζε τον κόπο.. διάβασα και σχεδόν όλα τα σχόλια.. λίγο προς το τέλος κάποια με χάλασαν (κοματικά γυαλιά.. και στρατιωτικές εμμονές..) αλλά έτσι είναι η ζωή.. :):)
Καλημέρα (πλέον):):)

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

Καλημέρα,

@koulpa
....το "χειρότερο" μέρος του Α/Τ Βέλους(από θέμα ξενυχτιού) δεν είναι τώρα.....είναι όταν θα σου έρχονται στο μυαλό διάφορα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα, τα οποία θα τα συνδυάζεις με αυτά που διάβασες εδώ και θα πηγαίνεις πίσω να τα ξαναδιαβάζεις....και ξανά μανά.....άσε φίλε..."μπελά βρήκες σου λέω"!!! ;-)))))))

@κωστή
;-))))))))

Κωστής Γκορτζής είπε...

Κροτούλα, καλημέρα,
δεν αρπάζομαι ρε! Είπα μπας και μου ξέφυγε τίποτε Θεσσαλλλλονικοπατριωτικό... :-)
Σμουτς!

Κωστής Γκορτζής είπε...

koulpa, 'φυσιολογικές' κάποιες αντιδράσεις, 'αφύσικα' λίγες μου φάνηκαν...
Ευχαριστώ για την κλά σου πρόθεση και την εκτίμησή σου. Δεν μου ήταν εύκολο να τα γράψω... :-)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Τσίρκουλε, καλημέρα.
Τί έγινε ο πίθηκος και δεν φαίνεται στα σχόλια;;;;;

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

Άστα-άστα....ζημιά!!!
Ανέβηκε η τιμή της μπανάνας και πάει να πιάσει γκόμενα την Chiquita να κάνει την καβάτζα του....
:-)))))))

Captain Harbour είπε...

Καλησπέρα,

Ευτυχισμένο το νέο έτος! Καλά υπάρχει μια υποχθόνια κρυμμένη βλακεία στον εγκέφαλο των ταγών μας. Με το μικρό μου το μυαλό και με τα λίγα που έχω διαβάσει για το πολύ άριστο μεγιστο και τέλειο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο το πιο κουλό (από τα άλλα πολύ ωραία κουλά που πράττει το ελληνικό δημόσιο) που που συνάντησα στις αναρτήσεις σας ήταν η επαναπλήρωση της τάφρου εντός τις θαλάσσιας περιοχής. Τι να σας πω; Δηλαδή μετα θα είμαστε όπως πριν αλλά χωρίς τα ψάρια. Δεν έγινε και τίποτα.

Είναι θέμα για αρκετό ψάξιμο καθώς επίσης σφοδρα προσφερόμενο κράξιμο...

Καλό σας απόγευμα

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καλή Χρονιά captain!
Έχω βραχνιάσει απ' το κράξιμο! :-)

koulpa είπε...

captain..πιπιιιπιπι πιπιιιπιπι πιπιιιιπιπιπιιι..:):)
@...τσίρκο
χαχα.. ακόμα χειρότερα.. δε ξεκουράστικά ούτε την ώρα του φαγητού.. διάβασα όλα τα πόστ στα δεξια.. και δάκρυσα και γέλασα.. και τα από κάτω και άναψα και κόρωσα..:):)
Την καληνύχτα μου:):)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Koulpa,την ξανακαλήμέρα μου. Καλά, εσύ κοιμάσαι ποτέ; :-)))

koulpa είπε...

χαχα με τα τσαρούχια.. αλλά το παλεύω..:):)
Εισπράτω τα τελευταία 30 χρόνια τόσο παραλογιμσό.. με αδυναμία και αμηχανία.. τσιμπάω λάδια κάποιες στιγμές και γκρινιάζω.. αλλά τίποτα χειροπιαστό..:):)
Την καλησπέρα μου:):)

herinna/ είπε...

Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι; Αν μαζεύαμε υπογραφές πχ ή στέλναμε ομαδικά e mail στους αρμόδιους φορείς ;

demetrat είπε...

Δεν είναι που δεν νοιάζεται ο κόσμος,-και δεν εννοώ βέβαια τους ωφελημένους-,πιστεύω ,οτι αυτή η αδράνεια που δείχνει είναι εξ αιτίας των πολλαπλών σφαλιαρών που εισπράττει καθημερινά.
Δέν προλαβαίνεις να οργιστείς με το ένα θέμα,σούρχεται στη μάπα το επόμενο.
Έρχονται κατά κύματα ,και σύ μένεις να κοιτάς υπνωτισμένος το επόμενο κύμα που φαίνεται να σχηματίζεται στο βάθος.
Επειδή το έχω ζήσει , ελπίζω, πως όταν ξεπεράσουμε στα όρια μας -που θα τα ξεπεράσουμε γιατί αυτή είναι η ζωή-,θα τους πάρουμε όλους παραμάζωμα.
Έτσι κιαλλιώς σου εύχομαι
νάχεις μιά καλή χρονιά .

δ.
υ.γ
το διάβασα το βιβλίο.
Ακόμα δεν μπορώ να το σχολιάσω, γιατί είναι πολύ πικρό αυτό το αδειανό πουκάμισο.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Ελένη, τα έχουμε δοκιμάσει ήδη. Νέκρα. Αφού και αυτοί που θα υποστούν τις ...επιπτώσεις είναι μαλλιά κουβάρια για το αν θα είναι πεζόδρομος ή όχι ο παραλιακός δρόμος τους... Όταν σε λίγο καιρό, δεν θα έχουν δρόμο... γιατί θα τον φάει η θάλασσα ή θα πάψει να είναι παραλιακός!

demetrat, πικρό μεν αλλά εξηγεί και πολλά για τη σημερινή μας ...γιδοσύνη...

Lion είπε...

Κανω μια προσπαθεια για να εξηγησω αυτα που περιγραφεις, στο σημερινο μου ποστ.
Δεν μπορω να συνεισφερω τιποτα περισσοτερο απο θεωριες για πιθανες εξηγησεις του φαινομενου. Λυπαμαι.

Πάνος είπε...

Τρίτη 15 Ιανουαρίου, ώρα 8.00μμ,

η Επιτροπή Αγώνα για το Θερμαϊκό

(ανοιχτή σε όποιον θέλει να συμμετέχει)

συνεδριάζει στον ΙΜΕΡΟ, στην παραλία της Περαίας.

(Αυτή τη φορά, φαινόμαστε πιο ζωηροί και αποφασιμένοι - είναι και οι ψαράδες στη μέση)

industrialdaisies είπε...

Το κακό είναι Κωστή μου ότι ο πολίτης νιώθει ότι δεν θα βρει πουθενά το δίκιο του παρεκτός μέσω της τηλεόρασης και των δημοσιογράφων... Κι έτσι ανάγονται αυτοί (άσχετα από το αν είναι "καλοί" ή "κακοί" σε αυτό που κάνουν)σε εξουσία...

Δεν ξέρω τι να πω... Αν δοκιμάσατε κι όλες τις διοικητικές και δικαστικές προσφυγές τότε λίγα μένουν...

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Στα «Νέα» σήμερα: «Δεν θέλουν να σώσουν τον Θερμαϊκό».

http://www.tanea.gr/ColumnCategory.aspx?d=20080116&nid=7188969&sn=&spid=876

σχολιαστής είπε...

Κωστή, σήμερα διάβασα στη "Θεσσαλονίκη" ότι ενδιαφέρθηκε η Χοχτιφ (που κατασκεύασε και εκμεταλλεύεται το Ελ-Βεν) να επενδύσει στο "Μακεδονία". Πλάκωσε και το ...ξένο κεφάλαιο.

Α, και αναφορικά με τις αμμοληψίες, ενώ γλυτώνει η περιοχή που είχε αναφερθεί, θα πάρουν άμμο απο τους Νέους επιβάτες και θα ...εκβαθύνουν όπου είναι ρηχά. Το πράγμα γίνεται χειρότερο.