22.12.07

Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ...

Είπα να 'κλείσω' το 2007 με αυτά που με κρατούν αισιόδοξο και χαρούμενο.
Είπα να μην αφήσω τα σκ... γύρω μας να γκριζάρουν αυτές τις ημέρες.
Από τους Ινδούς Μαγγινοφιλοξενούμενους στο αναψυκτήριο με την πισίνα και το πάρκινγκ, τη δυσωδία του Υπουργείου Αποπολιτισμού και τον πράσινο σοσιαλισμό που έχει κατακαεί χειρότερα κι από την Πελοπόννησο...
Είπα...
Αλλά χθες έρριξα μια ματιά σε μια τοπική εφημερίδα που ήταν ακουμπισμένη στον πάγκο του φούρνου της γειτονιάς.
ΝΕΑ ΦΩΝΗ. Περιοδική Έκδοση Θερμαϊκού. Δεκέμβριος 2007. Διανέμεται δωρεάν.


Στην πρώτη σελίδα, η φωτογραφία του φίλου μου Θρασύβουλου Παζαρόπουλου από το Αγγελοχώρι, που τον γνώρισα πριν από δέκα χρόνια (εγώ βαρύγδουπος Ναυτικός Διοικητής Βορείου Ελλάδος και αυτός ταπεινός ψαράς) και τον εκτιμώ όσο λίγους ανθρώπους. Για τη θαυμάσια οικογένειά του, για τη σκληρή δουλειά του και για την αγάπη στον τόπο του που με πάθος αποδεικνύει με αγώνες και συμμετοχή στα κοινά, πολιτικά συνδικαλιστικά και πολιτιστικά. Για την τιμή που μου κάνει να με θεωρεί φίλο του.
Σήμερα, Αντιδήμαρχος Μηχανιώνας και Πρόεδρος του Αλιευτικού Συλλόγου, δουλεύει -παράλληλα με τη θάλασσα- εικοσιέξη ώρες το εικοσιτετράωρο. Άνθρωπος του μόχθου, με καρδιά μπαξέ και καθαρή ματιά.
Κόντρα για μια ακόμη φορά στη βρωμερή ματιά αυτών που νομίζουν ότι οι Παζαρόπουλοι μασάν κουτόχορτο.

Οι περισσότεροι που διαβάζετε αυτό το μπλογκ, θα θυμάστε ότι ως 'Ημίαιμος' προσπάθησα να συνεισφέρω στην ενημέρωση που ξεκίνησε ο μπλόγκερ Πάνος Ζέρβας σχετικά με το χωρίς λόγο ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης με το ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ της επέκτασης του διαδρόμου προσγείωσης του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέσα στη θάλασσα, λοξά προς την ακτή, σε μήκος ενός χιλιομέτρου.
Συνοπτικά αναφέρω ότι, πρόκειται για μπάζωμα έκτασης 500 στρεμμάτων για το οποίο χρειάζονται 5.000.000 κυβικά μέτρα σκύρων και μπάζων τουλάχιστον. Για το έργο ζητήσαμε επιμόνως να μας δείξουν έστω και μία μέτρηση των θαλάσσιων ρευμάτων που να έχει γίνει στη διάρκεια της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Και τη ζητήσαμε γιατί είναι επιστημονικά -από καθηγητές Πανεπιστημίου- επιβεβαιωμένο ότι το έργο θα μεταβάλει δραματικά την ακτογραμμή στον Κόλπο της Θεσσαλονίκης. Μας είπαν ότι η περιβαλλοντική Μελέτη προβλέπει ότι οι επιπτώσεις 'θα αντιμετωπίζονται άμα τη εμφανίσει'!!!
Ζητήσαμε, επίσης, να μας εξηγήσουν πώς γίνεται ο 'ανάδοχος' να ισχυρίζεται ότι, με 48% έκπτωση που πρόσφερε στον διαγωνισμό θα μπορούσε να εκτελέσει το έργο. Γιατί αν το έργο μπορεί να γίνει στη μισή τιμή που 'προϋπολογίζουν' οι εγκέφαλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ και των διαπλεκόμενων μελετητών, τότε κάποιος πρέπει να τους ξαναστείλει στο Πανεπιστήμιο για να μάθουν να υπολογίζουν καλύτερα...
Είπαμε, γράψαμε, ξαναείπαμε, ξαναγράψαμε, έγιναν κάποιες μικρές κινητοποιήσεις και μπροστά στο γιούχα που δυνάμωνε, το ΥΠΕΧΩΔΕ από τη μιά μας απαντούσε με διάφορους εκπρόσωπους αυταρχικά 'το έργο θα γίνει' και από την άλλη 'μαλάκωνε' τις εντυπώσεις με αλλαγές όπως της μη εξόρυξης των εκαντοντάδων χιλιάδων κυβικών σκύρων από νταμάρια της περιοχής Σουρωτής (ναι, εκεί όπου υπάρχει το πολύτιμο νερό Σουρωτής πρόβλεπαν οι ...μελετητές!) και μετάθεσης του προβλήματος στα νταμάρια του Λιτοχώρου Πιερίας από όπου με μαούνες θα έρχονταν τα σκύρα στο Αεροδρόμιο! Και οι κύριοι Δήμαρχοι το έχαψαν! Παρά και τις νέες μας διαμαρτυρίες, παρά τις παραστάσεις και ενημερώσεις σε Δημάρχους, Αντιδημάρχους αλλά και Βουλευτές. Όπως στον Δήμαρχο Θερμαϊκού Αλεξανδρή, τον Αντιδήμαρχο Βασιλειάδη (είναι και ...Υποναύαρχος γαμώ το..., στον Βουλευτή Γκιουλέκα (είναι κι απ' τ' Αηδόνια Γρεβενών φίλος, έντιμος, γι αυτό και τον αφήνουν στην απ' έξω παρά του ότι είναι πρώτος σε ψήφους...)
Από τότε, δύο βυθοκόροι ανεβάζουν τη λάσπη του βυθού και την πετούν παρακάτω (για να ...ξαναγυρίσει από τα θαλάσσια ρεύματα) προς δόξαν των αναδόχων και προς τύφλα των ΖερβοΓκορτζοπαζαρόπουλων...

Έλα μου, ντε, που το 'πρότζεκτ' Λιτόχωρο απαιτεί φορτηγά να κουβαλούν τα σκύρα στο λιμάνι της Γρίτσας που απαιτεί ανακατασκευή του -υποσχεθείσα από τον Ανάδοχο- και επιβάλλει μαούνες και ρυμουλκά για να πηγαινοέρχονται απ' του διαόλου τη μάνα και... τρείς το λάδι, τρείς το ξύδι, δεν έβγαινε ο λογαριασμός με 48% έκπτωση κύριε Σουφλιά μου κατά πώς φαίνεται!
Τι κάνουμε τώρα;
Τώρα, βγάζουμε μια κοινή απόφαση ΥΠΕΧΩΔΕ-Υπ.ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ(!), γιατί, άραγε;, Υπ.ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ(!!), ξαναγιατί άραγε;,-Υπ.ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (είδατε πόσο εύκολα και γρήγορα συνεννοούνται όταν 'συμφέρει'στον ...Μπόμπολα;) που εγκρίνουν την 'αμμοληψία' με εκσκαφή βάθους δύο μέτρων σε θαλάσσια έκταση 200 στρεμμάτων (400.000 κυβικά μέτρα!) σε απόσταση 650 μέτρων από την ακτή στο Μεγάλο Έμβολο (Καράμπουρνου) δίπλα στο Αγγελοχώρι και, βεβαίως, ΠΟΛΥ κοντά -και οικονομικά- στο Αεροδρόμιο. Αν έχουν μετρήσει τα θαλάσσια ρεύματα; Το καινούργιο με τον Τοτό, το μάθατε;
Υπήρχε τέτοια εναλλακτική εκδοχή στην αρχική μελέτη;
Κοινοποιήθηκε η τροποποίηση της μελέτης δημόσια;
Είναι αλήθεια ότι και αυτή η νέα αλεξιπτωτική 'μελέτη' προβλέπει ότι οι ζημιές/επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον θαλάσσιο πλούτο 'μπορούν να επαναπληρωθούν(!) με το γέμισμα εκ νέου της τάφρου(!!)'; Με τι θα 'επαναπληρωθεί' η τάφρος; Κάφροι!

Για να γίνει κατανοητό:
Θα μπαζώσουν τον νέο διάδρομο με βυθοκορήματα! (παγκόσμια ...πρωτοτυπία!)
Θα ανοίξουν μια 'τάφρο' 200 στρεμμάτων μέσα στη θάλασσα για να πάρουν αυτά τα βυθοκορήματα.
Θα 'ξηλώσουν' και θα ανασκολοπίσουν μια περιοχή από την οποία βγάζουν το βιός τους οι Παζαρόπουλοι της περιοχής (κυδώνια, μπαρμπούνια, κουτσομούρες) .
ΔΕΝ ξέρουν τι επιπτώσεις θα έχει και στη γύρω ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και στην ακτογραμμή! ΔΕΝ λένε πώς και πότε θα 'επαναπληρωθούν' οι επιπτώσεις και η τάφρος.
Έτσι. Χωρίς εξήγηση! Χωρίς λόγο!
Μόνο και μόνο για να προχωρήσει ένα άχρηστο, επικίνδυνο και ματαιόδοξο έργο με μηδενικό κόστος στον Ανάδοχο.
Αλλά με τεράστιο κόστος για τα παιδιά μας, για τον τόπο μας, για τους τίμιους και αγνούς Παζαρόπουλους.
Σεμνά και ταπεινά! Διακομματικά, βεβαίως.
(Με εξαίρεση τον Καράογλου -ΝΔ- που τελευταία έχει σιωπήσει και την Αράπογλου -ΠΑΣΟΚ- που κι αυτή έχει καιρό ν' ακουστεί...)

Στον αγώνα του ο Παζαρόπουλος, όπως και όλοι οι ψαράδες της περιοχής, στηρίζονται από ελάχιστους. Ακόμα και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, με έκτακτη συνεδρίαση στις 28-11-2007, αποφάσισε τη στήριξή τους αναγνωρίζοντας τιε επιπτώσεις και προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις. Ο Θεός, όμως, να τις κάνει προτάσεις αφού, είναι προφανής η ασχετοσύνη των Νομαρχιακών Συμβούλων με το αντικείμενο... Κάτι είναι κι αυτό, πάντως.

Η υπομονή στη διατήρηση της ευπρέπειας εξαντλήθηκε. Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι, Εφημερίδες (η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είχε ολόκληρη σελίδα κάποτε με την διαβεβαίωση ότι θα ...αγωνιζόταν για τη μεταφορά του αεροδρομίου Δυτικά και μετά το ...ξέχασε) και μεγαλοσχήμονες Ηρώδεις 'νίπτουν' τας χείρας τους.

Το έγκλημα πια είναι 'ιδιαιτέρως ειδεχθές' και οι Εισαγγελείς της Θεσσαλονίκης ΠΡΕΠΕΙ να παρέμβουν. Όσοι, πλέον, κλείνουν τα μάτια τους είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ και ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ!
Που, αν έχουν λίγη τσίπα, θα πρέπει να φουντάρουν όλοι 650 μέτρα από το Μεγάλο Έμβολο για να 'επαναπληρωθεί' η τάφρος...



Υ.Γ.1. Για τους νεώτερους, με "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" ανακοίνωνε η Δικτατορική Χούντα τις αποφάσεις της! Οποιαδήποτε ταύτιση με τη σημερινή μας ...δημοκρατία, δεν είναι καθόλου ...συμπτωματική!

Υ.Γ.2 Ο...Οργανισμός Προστασίας του Θερμαϊκού ΡΩΤΗΘΗΚΕ; Δεν έχει λόγο;

Υ.Γ.3 Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης/Γεωργίας, που είναι αρμόδιο για την αλιεία, δεν θα έπρεπε να είναι στους 'συναποφασίζοντες'; Ρωτήθηκε;

Υ.Γ.4 Μήπως, λέω μήπως, σκέφτηκε κανείς 'άρχων' να κατεβεί και να περπατήσει μαζί με τον φίλο μου τον Θρασύβουλο στον βυθό του Θερμαϊκού για να δεί πώς έρχονται τα 'κυδώνια' στο πιάτο του ; Ο κύριος Μπόμπολας μήπως;

Ανανέωση 28 Δεκεμβρίου 2007
Το κείμενο στάλθηκε στους Καράογλου, Τζιτζικώστα, Αράπογλου, Τσοχατζόπουλο, Βενιζέλο, Καϊλή, Γκιουλέκα, Αρχιπέλαγο, Μεσόγειος SOS, Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θερμαϊκού και Οικολόγους Θεσσαλονίκης. Από αυτούς, απάντησε μέχρι τώρα ο Μιχάλης Τρεμόπουλος των Οικολόγων Θεσσαλονίκης:

"Ευχαριστούμε, το παρακολουθούμε.
Να είστε καλά και χρόνια πολλά.
Μιχάλης Τρεμόπουλος"
Σήμερα στέλνω και σχετικό μήνυμα στον Σταύρο Δήμα

32 σχόλια:

σχολιαστής είπε...

Για εμπλουτισμό

http://panosz.wordpress.com/category/%ce%9f-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%82-1028/

σχολιαστής είπε...

Aλήθεια, ο εισαγγελέας Φλωρίδης, που φροντίζει για την προάσπιση της εννόμου τάξεως (βλ. άσυλο), έχει πάει για κατούρημα;

animal είπε...

Εδώ ο συγκεκριμένος υπουργός δεν διστάζει να κάνει έρημο τη μισή Ελλάδα και να μας χρεώσει κάτι δις ευρώ για να φάνε δυο εργολάβοι και να ποτιζουν τα άχρηστα επιδοτούμενα μπαμπάκια τους πέντε megaλoαγρότες στη Θεσσαλία, στον κόλπο της Θεσσαλονίκης θα κολλήσει;

Μπορεί να σε πίκρανε το 74 ο καθηγητής Σπράος, αλλά αυτό που είπε είναι 100% αλήθεια και σωστό. Μόνο αν παραχωρηθούν ΟΛΕΣ οι εξουσίες του ελληνικού κράτους (ακόμη και η άμυνα και η εξωτερική πολιτική, και πρώτη από όλες η παιδεία) στην ΕΕ έχουμε ελπίδες να επιβιώσουμε και να πάμε μπροστά. Δυστυχώς.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Κάπου διάβασα οτι κολώσαν τελικά για την υποβρύχια αμμοληψία, κάνω λάθος;;

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

@οργισμένος βαλκάνιος
...τώρα θυμίζεις εκείνον τον διάλογο στο θεατρικό έργο "το μεγάλο μας τσίρκο" στον οποίο το "αλητάκι"(Τζένη Καρέζη)δικαιολογεί την ξενόφερτη επιλογή του Όθωνα για Βασιλιά της Ελλάδος, μετά τον θάνατο του Καποδίστρια, με τα εξής λόγια:
"Έ άστους να διαλέγουν οι ξένοι. Ξέρουν αυτοί. Έχουνε πείρα οι άνθρωποι."!!!
Νομίζω ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο οργισμένε φίλε moy...
:-)))))

Κωστή,

σήμερα που τα διαβάζω λοιπόν, χωρίς να πίνω τσίπουρα,τα "χωνεύω" καλύτερα και έχω να προτείνω το εξής(αν δεν έχει ήδη αρχίσει να γίνεται)

...Μήπως να κάνουμε μία μελέτη του θέματος ΑΛΛΑ με παραδείγματα παρόμoιων περιπτώσεων σε ανεπτυγμένες χώρες και όχι "αναπτυσσόμενες" στις οποίες ουσιαστικά φαίνεται να ανήκει το ελλάντα?
Να γίνει απλά μια συγκριτική μελέτη βρε αδερφέ και να την προωθήσουμε όπου μπορούμε ....μέχρι ευρωπαϊκή ένωση αν γίνεται.

Πολύ πρόχειρα σκέφτομαι ότι Θα μπορούσαμε να συμπεριλάβουμε ανάλογες μελέτες σε χώρες του εξωτερικού, τις γνώσεις και απόψεις του Αλιευτικού Συλλόγου, να ζητήσουμε την βοήθεια διεθνών περιβαλλοντολογικών οργανώσεων που δρουν και στην Ελλάδα και επίσης την γνώμη επιστημόνων που δεν "δουλεύουν" στον Μπόμπολα(ελλήνων ή και ιδρυμάτων του εξωτερικού) και όλα αυτά να τα δέσουμε μέσα στα πλαίσια μιας μελέτης για προσπάθεια ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ(οι πιο πολλοί το έχουν ακούσει ως SUSTAINABLE DEVELOPMENT) της συγκεκριμένης περιοχής του Θερμαϊκού.Για όσους δεν έχουν ξανακούσει τον όρο "Βιώσιμη Ανάπτυξη"....να πω χοντρικά ότι είναι η ιδανική "αλληλοπροώθηση" και ισορροπία τριών παραμέτρων:
Κοινωνία-Οικονομία-Περιβάλλον

Έχοντας κάνει ένα MSc in Environmental Management, μπορώ ίσως να βοηθήσω μιας και μου κόβει λιγάκι στο ψάξιμο σ'αυτά τα θέματα.
Αν δεν χρησιμοποιήσω τις όποιες γνώσεις μου σε ένα τέτοιο θέμα από προσωπική βούληση, δεν θα τις χρησιμοποιήσω ποτέ μέσω των εταιριών που ίσως εργαστώ στην Ελλάδα, απ'ότι κατάλαβα μετά τον επαναπατρισμό μου!!!! :-))))

Πιστεύω λοιπόν ότι αν δούμε ότι είναι χρήσιμη η ύπαρξη μιας τέτοιας μελέτης, μπορούμε να μαζευτούμε μια ομάδα ανθρώπων,να αποφασίσουμε τι θα συμπεριλάβουμε, να πάρει ο καθένας μας ένα κομματάκι από την πίτα με ένα χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής του και σχετικά γρήγορα να υπάρχει μια μελέτη με αδιαμφισβήτητα στοιχεία.

Παρ'όλο που κάνω 2 δουλειές, εγώ θα βρω τον χρόνο για το δικό μου κομματάκι στην πίτα.....κανένας άλλος παιδιά?
...ας μην μείνουμε στα comments και στην φιλοσοφία...προτείνω ο παλιοτσίρκουλας!!!

animal είπε...

@το μεγάλο μας τσίρκο: Το έργο έχω χρόνια να το ακούσω. Το είχαν σε κασέτα οι γονείς μου και το ακούγαμε μικροί στο κασετόφωνο ενός Τoyota, το οποίο έκανα παλιοσίδερα αργότερα. Το θυμάμαι αμυδρά, αλλά νομίζω ότι κάπου λέει και για την ελληνική κυβέρνηση (τον Καραμανλή μάλλον) "κι αυτόν ξένοι μας τον διαλέξανε".

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Τι είναι το καλύτερο που δικαιούμαστε;

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

@οργισμένο βαλκάνιο
Δεν λέει κάτι τέτοιο για τον Καραμανλή(δυστυχώς ή ευτυχώς) γιατί απλά το έργο αναφέρεται και σατιρίζει γεγονότα μέχρι τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο....ένας από τους λόγους που πέρασε την λογοκρισία της εποχής που παίχτηκε.
Υπάρχει πλέον σε cd στα δισκοπωλεία αν σ'ενδιαφέρει.

....και σου απαντώ....στο "τι είναι το καλύτερο που δικαιούμαστε".....

-το δικαίωμα να επιλέγουμε ηγέτη και διαδικασίες.(άσχετα αν οι έλληνες δεν το ασκούν με ανιδιοτέλεια)
- το δικαίωμα να έχουμε την δική μας άποψη για την παιδεία ΚΑΙ το δικαίωμα να την κάνουμε μπουρδέλο στην τελική ρε φίλε.
- το δικαίωμα να μην έχουμε μισθωμένο στρατό στις εντολές ξένων κυβερνήσεων
-το δικαίωμα να της εξωτερικής πολιτικής
-το δικαίωμα να μοιράζουμε εμείς την πίτα των φόρων του Έλληνα όπως θέλουμε!!!

...όλα αυτα δεν λειτουργούν σωστά στην Ελλάδα τώρα αλλά αυτό δεν είναι λόγος να τα πουλήσουμε σε άλλους και να εξιδανικεύουμε τις ξένες κυβερνήσεις και τις επιλογές τους. Ας έχουμε το μυαλό να πάρουμε "τα καλά τους"!!!!
Όταν ζούσα στην Αγγλία(επί Ιράκ) είδα πολύ καλά την άλλη όψη αυτών των "ανεπτυγμένων" χωρών και πίστεψέ με φίλε....το νόμισμά τους έχει δύο ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ όψεις που μακάρι να μην αποκτήσει ποτέ η ψωροκώσταινα!!!

Το μόνο που μας λείπει σαν λαός είναι να αρχίσει ο καθένας μας να βάζει ένα λιθαράκι, ζώντας με αξιοπρέπεια(κι ας μην έχουμε όλοι mercedes)και δίνοντας το παράδειγμα με τον τρόπο ζωής του και όχι κλέβοντας το πρωί και διατυμπανίζοντας το βράδυ "πόσο κακό είναι το να κλέβεις"!!!
ΈΤΣΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

animal είπε...

Δεν μπορώ να διαφωνήσω στις γενικές σου αρχές. Μόνο που έχω απογοητευτεί από την πολιτική μας τάξη. Και το να ακολουθείς πολιτικές της ΕΕ δεν είναι ξεπούλημα στους ξένους. Ισότιμο μέλος είμαστε, και κανένας δεν μας έβαλε με το ζόρι. Όσο για το δικαίωμά μας στην εξωτερική πολιτική, τα τελευταία 50 χρόνια οδήγησε στο να χαθεί η μισή Κύπρος, να μας έχουν όμηρους και να μας σέρνουν από τη μύτη τα οικονομικά συμφέροντα της άλλης μισής, να γίνουμε περίγελως όλου του κόσμου με το "μακεδονικό" που δεν μπορώ να φανταστώ πιο ταπεινωτική ήττα για μια χώρα σε καιρό ειρήνης, και όσο για το Αιγαίο...

Α, και το "δικαίωμα" να κάνεις μπουρδέλο τα πανεπιστήμια, φυσικά και το έχεις. Όπως και το δικαίωμα να μεθάς, να καπνίζεις και να πηδάς από μπαλκόνια.

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

καλημέρα,

σχεδόν συμφωνούμε στο "να ακολουθείς πολιτικές της ΕΕ" αλλά άλλο αυτό που ανέφερες για τον Σπράο στο πρώτο σου σχόλιο περί "παραχώρησης ΟΛΩΝ των εξουσιών κλπ" είναι διαφορετικό...και όχι απλά διαφωνώ...φωνάζω "ΣΤΑ ΟΠΛΑ"! :-))))

όσο για τα σχόλιά σου για την εξωτερική πολιτική, έχεις δίκιο....ψιλο-χοντροχάλια έχουμε γίνει αλλά θα στο πω όσο πιο περιγραφικά μπορώ φίλε μου!

...ας πούμε ότι την γυναίκα σου την λένε "Ελλάδα" και αγαπιέστε πολύ έτσι?...και με την Ελλάδα λοιπόν βλέπεις ότι έχετε μερικά σεξουαλικά προβλήματα, λίγο "πρόωρος" εσύ---λίγο ανοργασμική εκείνη!!!
Τι κάνεις τότε αφού την αγαπάς?
...Το δουλεύεις μαζί της το θέμα μέχρι να καλυτερέψει και για τους 2 η κατάσταση?...ή δίνεις την γυναίκα σου στο γείτονα να την πηδήξει επειδή είναι καλύτερος εραστής?

Νά'σαι καλά και χρόνια πολλά με υγεία και χαμόγελο στη ζωή μας πάνω απ'όλα!

animal είπε...

Δεν είναι έτσι φίλε. Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Αν είναι να ψηφίζω τον κάθε καραγκιόζη και να παίρνει γραμμή από δεξιά και αριστερά, αλλά προς τα μέσα να πουλάει ελληναροσύνη, χίλιες φορές να δώσω τη δουλειά στον "ξένο". Στο κάτω κάτω, γιατί ο Έλληνας που κατακλέβει και τα γαμάει τη μάνα (πχ. ο Αχιλλέας με τις offshore αξίας δις ευρώ ή ο Μανωλιός ο άνθρωπος των πρεζεμπόρων ή ο Άκης το πελώριο τίποτα με τον γάμο στο Παρίσι - αναφέρομαι σε τρεις πολιτικούς με αρνητικό έργο σε οποιαδήποτε θέση βρέθηκαν και με αμύθητες περιουσίες απροσδιόριστης προέλευσης) να είναι πιο δικός μου από τον οποιοδήποτε ευρωπαίο; Πίσω από τις σημαίες και τις εικόνες κρύβονται οι μεγαλύτεροι αλήτες και απατεώνες.

animal είπε...

Ξέχασα το σημαντικότερο: Χρόνια πολλά και σε σένα, υγεία, αγάπη, ευτυχία!

So_Far είπε...

Master & Commander χρόνια πολλά !
Από την ψυχή μου, ξέρετε τη συμπάθεια, την εκτίμηση και το σεβασμό μου προς εσάς.
Έχω διαβάσει πολλές μελέτες του κώλου [ στην κυριολεξία ] αλλά αυτή εδώ ξεπερνάει κατά πολύ κάθε αρρωστημένη φαντασία και μπάζει από παντού. Όχι μόνο περιβαλλοντικά. Αυτό το θέμα δεν μπορεί να πάει στη Βουλή; Είναι σκανδαλώδες, επικίνδυνα υψηλού κόστους και κατασκευαστικά ελαφρώς [ για να μην επεκταθώ περισσότερο επειδή δεν έχω τεχνικά στοιχεία ] άτοπο. Επειδή για πρόκειται για αεροδρόμιο. Για παλέψτε το όσον αφορά και αυτή καθαυτή τη μελέτη.
Βέβαια δεν είμαι πολιτικός μηχανικός αλλά δεν μου "κάθεται" το όλο σκεπτικό για τέτοιο έργο.

o kairos είπε...

Καπετανιε,χρονια καλα με τη Νανα σου παντα και τα παιδια σου καπετανιους των εγγονων σου.Οπως ξερεις,εκει πανω δεν γινονται αμμοληψιες.Αιμοληψιες γινονται.Η ιδεα του μεγαλου μας τσιρκου ειναι πολυ ενδιαφερουσα.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σχολιαστή, δεν το είχα δεί, το link που δίνεις δεν βγάζει σε σελίδα.

Προς όλους:
Ο Πάνος Ζέρβας έχει ανεβάσει από τις 22-11 τις λεπτομέρειες της αμμοληψίας στο
http://panosz.wordpress.com/2007/11/22/megalo_emvolo/

Επί του ...Εισαγγελέως: Το μόνο άσυλο που αποκλείεται να παραβιαστεί είναι αυτό του ..ΑΚΤΩΡ!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Οργισμένε Βαλκάνιε, αυτό που είπε τότε ο Σπράος μπορεί να φαίνεται αληθινό αλλά δεν είναι σωστό.
Γράφω "να φαίνεται αληθινό" γιατί η αλήθεια αναδεικνύεται από το γεγονός ότι υπάρχεις εσύ, ο Τσίρκος (πολύ δημιουργική η αντιπαράθεσή σας) και οι λοιποί φίλοι που αναδεικνύουν μια άλλη αλήθεια γι αυτή τη χώρα.
Εξ άλλου τα ίδια γίνονται και στην ΕΕ (των ολίγων μεγάλων συμφερόντων) και η μόνη αχτίδα ελπίδας είναι η συσπείρωση των πολιτών που είναι ευκολότερη με την πρόοδο της τεχνολογίας τώρα.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Συντροφομαυροπρόβατε, μέχρις στιγμής δεν ξέρω για αναστολή. Το ψάχνω.
Το κείμενο το έστειλα αυτούσιο σε Τσοχατζόπουλο, Βενιζέλο, Καϊλή, Γκιουλέκα, Ιωαννίδη, Τζιτζικώστα, Καράογλου, Αράπογλου, Νομάρχη Θεσ/νίκης, Αρχιπέλαγος και προσπαθώ να μπώ στους Οικολόγους αλλά έχουν χίλια δυό τερτίπια για να μπορέσεις να μπείς και να τους στείλεις mail!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Αγαπητή so_far, τι να ψάξει κανείς για ...μελέτη όταν η αρχική μελέτη για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον αποφαίνεται ότι "οι επιπτώσεις θα αντιμετωπίζονται άμα τη εμφανίσει"...; Αυτές οι μελέτες 1.000.000Ευρώ ούτε από τον περιώνυμο Αστρολόγο των παρακαναλιών δεν θα γινόντουσαν, αλλά από το μελετητικό Γραφείο Ρογκάν-Κουτίτας ενδύονται το ...επιστημονικό ιμάτιό τους. Όπως και όλες οι αισχρές καφετζούδικες μελέτες τους που ναυάγησαν στα μικρο'λιμάνια' του Θερμαϊκού!
Απελπισία!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μεγαλότσιρκε, πολύ ωραία ιδέα! Αλλά, γίνε πιό σαφής και δώσε τα κύρια σημεία της διαδικασίας για να δούμε τι μπορεί να μοιράσουμε ως δουλειά.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καπταν Καιρέ, τα φιλιά μας και τις ευχές μας, επίσης.
Επειδή η υπόθεση βρωμάει από παντού (Διαδικαστικά, Επιστημονικά, Οικονομικά και -κυρίως- ηθικά, ας το ψάξει και κανένας πραγματικός δημοσιογράφος...

Κωστής Γκορτζής είπε...

Η Νανά κι εγώ, ευχόμαστε Υγεία, Χαμόγελο και αισιοδοξία σε όλους τους πραγματικούς (αν και 'εικονικοί') φίλους.
Όποιος το κακό μας θέλει, να του πρηστούν τ' αρ@#$%δια!!!!! :)))

Κωστής Γκορτζής είπε...

http://panosz.wordpress.com/
2007/11/29/thermaikos-5/

Ξαναδίνω το link του σχετικού κειμένου του Πάνου Ζέρβα που είναι ενημερωτηκότατο για το θέμα της αμμοληψίας. Βάλτε το σε μία συνεχή σειρά χωρίς διαστήματα.

Το μεγαλο μας τσιρκο είπε...

Καλησπέρα,

μόλις επιστρέψαμε Αθήνα....μετά από ταξίδι που συμπεριελάμβανε ένα 2ωρο σημειωτόν στον Μαλιακό....νεύρα τσαντάλια!

Βάζω αύριο τις σκέψεις μου σε μια σειρά και αποστέλω email το συντομότερο.
Καλό βράδυ....

σχολιαστής είπε...

"και προσπαθώ να μπώ στους Οικολόγους αλλά έχουν χίλια δυό τερτίπια για να μπορέσεις να μπείς και να τους στείλεις mail!"

Κωστή,δοκίμασε αυτό

contact@ecology-salonika.org

και για site:

http://www.ecology-salonika.org

Κωστής Γκορτζής είπε...

ΟΚ, έστειλα τους συνδέσμους με τα κείμενα στην καλύβα και εδώ. Τους έστειλα, επίσης, και στη ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS (www.medsos.greece)

Ανώνυμος είπε...

Κωστή Καλημέρα,
νομίζω έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο επικοινωνίας όπου επιβάλεται πλέον η συνάντηση, "πρόσωπο με πρόσωπο" όλων των ενδιαφερομένων.
Δύο σχόλια μόνο:
1. Κωστή έλεγξε την Περιβαλλοντική μελέτη !! Δεν λέει 5 εκατομύρια μπάζα, λέει 7 εκκατομύρια μπάζα. Όπως και να το κάνεις 2 εκατομύρια μπάζα διαφορά, είναι κάτι...
2. Με σκεπτικισμό αναρωτιέμαι αν για τους αλιείς η λύση είναι "λίγο παρα πέρα από τον κ..λο μου και ας είναι όπου θέλει... ισχύει αυτό ?? Γιατί από την ανακοίνωση βγαίνει (το απαισιόδοξο σενάριο) οτι αν τα δεν τα πάρουν από το Αγγελοχώρι τα μπάζα και τα πάρουν από τους Νέους Επιβάτες ... όλα καλά !! Όπως θα έγραψες και εσύ οι βυθοκορισμοί ("πάρε από εδώ πέτα λίγο παρακάτω") τους αφορά το ίδιο. Ο βυθός έχει γίνει μαντάρα και αν το ψάξει κανείς λίγο με τη ρύπανση και τις επιπτώσεις της π.χ στις μυδοκαλλιέργειες ... κλάφτα Χαράλαμπε. Επίκειται νέα απαγόρευση εμπορίας μυδιών.... πάλι οι φτωχοί θα πληρώσουν το μάρμαρο. Είχα επικοινωνήσει παλαιότερα με το "Αχιπέλαγος" και μου μετέφεραν πως πρόκειται για μεγάλη παρανομία, και στο βαθμό που θα ασχοληθεί μια Δημοτική αρχή Νομικά με το ζήτημα, κατά 98% θα σταματήσουν.
Δες τα μαίηλ σου. @bioannis

Κωστής Γκορτζής είπε...

bioannis, καλημέρα!
Δυστυχώς δεν έχω στα χέρια μου την περιβαλλοντική μελέτη. Ό,τι ξέρω γι αυτήν είναι τα 'ανήκουστα' από τη Δημόσια παρουσίαση του έργου από την Διευθύντρια Έργων ΥΠΕΧΩΔΕ....
Καθ' υπολογισμό έγραψα 5 εκατομμύρια κυβικά που είναι ο ...μισός Χορτιάτης!
Ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο στις μυδοκαλλιέργειες. Όπως έγραψα στα σχόλια στην Καλύβα, ανάλογη απόθεση βυθοκορημάτων -στην ίδια περιοχή!- από την 'ανάπτυξη' του λιμένα Θεσσαλονίκης πριν από λίγα χρόνια, κατέστρεψε ΟΛΗ την παραγωγή των περίφημων Ιταλικών καβουριών και της γαρίδας! Μιά ο λιμένας, μια ο αερολιμένας, χάσαμε τη ...θάλασσα!

Οι αλιείς θα είναι οι τελευταίοι στους οποίους θα καταλογίσω ευθύνες. Όταν τρως τα νιάτα σου περπατώντας στον βυθό μ'ένα λάστιχο στο στόμα για να μαζεύεις τα κυδώνια, ε, γι αυτόν τον βυθό που θρέφει τα παιδιά σου θα ενδιαφερθείς πρωτίστως...
Παρά ταύτα, τις -ίδιες- επιφυλάξεις ως προς τις προτάσεις, έχω κι εγώ και θα τις συζητήσω μαζί τους.

σχολιαστής είπε...

"Σύμβαση για την κατασκευή δύο μαρίνων στη Θεσσαλονίκη υπέγραψαν ο δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, κ. Χριστόφορος Κουτίτας και η πρόεδρος του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης (ΟΡΘ), κ. Σταυρούλα Μπαϊρακτάρη. Πιο συγκεκριμένα, η μία θα κατασκευαστεί στην αρχή του λιμανιού, στη πλατεία Ελευθερίας και η άλλη στο ύψος του Μεγάρου Μουσική...

λέει στο

http://www.traveldailynews.gr/new.asp?newid
=23654&subcategory_id=7

Nα που ξανασυναντάμε το φίλο σου κ. Κουτίτα (τον οποίο είχα δάσκαλο στο ΑΠΘ).

Ως θαλασσόλυκος, τι λές για τις μαρίνες Κωστή;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Μα, όταν του προτείναμε εμείς του Δημάρχου τις Μαρίνες, μας έστειλε ...αδιάβαστους. Φαίνεται ότι ο κύριος Κουτίτας είχε τον τρόπο του να τον πείσει. (εγώ νόμιζα ότι είχε παραιτηθεί από Πρόεδρος ΟΛΘ για να αναλάβει κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα ερευνών...)
Σε κάθε περίπτωση, πολλές φορές έχω γράψει ότι το μέλλον της Θεσσαλονίκης είναι στη θάλασσα. Καλές λοιπόν οι μαρίνες, κι αν αποφασίσει ο κ.Κουτίτας να διορθώσει τα χάλια, για τα οποία ο ίδιος είναι υπεύθυνος, στα πέριξ λιμανια Θερμαϊκού, Πιερίας, Χαλκιδικής, ώστε να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός, ε, θα τον προτείνω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

diastimata είπε...

Κι όμως, στα σχέδια της κυβέρνησης είναι η δημιουργία αεροδρομίου στα δυτικά! Τώρα, γιατί μακραίνουμε έναν διάδρομο σε ένα αεροδρόμιο που θα φιλοξενεί, σε δέκα χρόνια, μόνον την αεροπλοΐα και κάτι ολίγα από τζάμπο με τουρίστες για τη Χαλκιδική, μυστήριο! Μπο.. μπο.. ένα μυστήριο!

diastimata είπε...

Χρόνια καλά Κωστή,
με υγεία, χαρά, αγάπη και τύχη.
Γιατί τύχη χρειάζεται για να γλιτώσουμε από μερικά κακά.

Κωστής Γκορτζής είπε...

diastimata, πολλές ευχές για Υγεία και ...τύχη.
Είναι πέρα από 'προφανές' πια, ότι η 'ανάπτυξη' του Α/Δ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γίνεται μόνο για φαγωθούν τα λεφτά των 'κουτόφραγκων' -και των κουτορωμιών' από τους αετονύχηδες εργολαβοπολιτικούς.

Lion είπε...

Καλημερα,
συγχωρεστε μου τις αφελεις κ' απλοικες αντιληψεις. Μια ζωη στις Κουτοφραγκιες, ξεμαθα. Απο ολα αυτα τα στοιχεια (παρακολουθω το θεμα απο την εποχη που το ξεκινησαν ο Ημιαιμος και ο Πανος) μου μενει μια απορία: γιατι δεν μπαινει κανενας στην φυλακη;

Το τελευταιο σχολιο του Κωστη, οπου κατηγορει ανοιχτα τους πολιτικους σαν απατεωνες, ειναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για οποιαδηποτε ευρωπαικη χωρα. Ειτε οι θιγομενοι πρεπει να στειλουν τον Κωστη στην φυλακη (αν τους παιρνει, που δεν ;-) ) ειτε πρεπει να μπουν οι ιδιοι μεσα.
Ουτε ο Κωστης ειναι κανενας τυχαιος (ειναι επωνυμος και με μεγαλο "ειδικο βαρος" στην κοινωνια), ουτε οι κατονομαζομενοι πολιτικοι κ' επιχειρηματιες ειναι αγνωστοι.

Αυτη ειναι η διαφορα της αμπελοφιλοσοφιας σε επιπεδο καφενειου απο την υπευθυνη πολιτικη κουβεντα. Η πολιτικη κουβεντα εχει συνεπειες.

Παρακαλω δειξτε μου αν παραβλεπω κατι, αλλα εδω βγαινει ενας καρα-επωνυμος, κατηγορει αλλους καρα-επωνυμους για απατη σε βαθμο κακουργηματος και ΟΥΔΕΙΣ συγκινειται. 10 εκατομμυρια "πολιτες" παρακολουθουν αδιαφοροι.

Θεωρω την συλλογικη αδιαφορια σαν χειροτερο κακό απο την επεκταση στο Α/Δ. Στο αεροδρομιο θα φανε τα λεφτα, θα καταστρεψουν τον Θερμαικο και το θεμα θα ληξει. Η συλλογικη αδιαφορια ομως ειναι υπευθυνη και για τις επομενες καταστροφες (τις φωτιες τις ξεχασαμε; )