12.10.07

Ποιός πληρώνει τον λογαριασμό;

Το τελευταίο που θα με ενδιέφερε είναι το αν το ΠΑΣΟΚ ανανεώσει την εμπιστοσύνη στον νυν Πρόεδρό του ή θα επιλέξει σε έναν μήνα κάποιον άλλον.
Ούτε μέλος είμαι, ούτε φίλος σχεδόν.
Εδώ και πολύ καιρό, με την 'ομογενοποίηση' του πολιτικού κατεστημένου, επιλέγω ανθρώπους και όχι 'σχήματα'.
Με ενδιαφέρει, όμως, πολύ το πού πάνε και πώς και ποιοί διαχειρίζονται τις, ουκ ολίγες κρατήσεις που κάθε μήνα, και σε ποσοστό 20-30% της σύνταξής μου, μπαίνουν στα Ταμεία του Δημοσίου.
Προχθές, λέει, οι φίλοι του κ. Βενιζέλου, συγκεντρώθηκαν στο Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης όπου ο κ.Βενιζέλος τους ανέπτυξε ό,τι ήθελε να τους αναπτύξει.
Το Αθλητικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, αν δεν κάνω λάθος, κτίστηκε επί ΠΑΣΟΚ και λειτουργεί και επί ΝΔ (φως, νερό, τηλέφωνο, καθαρίστρια κλπ) με χρήματα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και τμήμα των κρατήσεων από τη σύνταξή μου, ε;
Το Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έχει Πρόεδρο τον στενότερο συνεργάτη του κ Βενιζέλου που διορίστηκε (και εκεί, αφού ταυτόχρονα 'υπηρετούσε' ΠΟΛΛΕΣ υπηρεσίες) επί ΠΑΣΟΚ και εξακολουθεί επί ΝΔ.
Το Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ΔΕΝ είναι ιδιωτικό Συνεδριακό Κέντρο και ως Αθλητικό δεν έχει, νομίζω, σχέση με ιδιωτικές ή κομματικές συναθροίσεις και χοροεσπερίδες.
Εκτός αν παραχωρήθηκε από τον Πρόεδρό του στον εαυτό του για την εξυπηρέτηση του αφεντικού του στα πλαίσια του αγωνίσματος της 'διελκυστίνδας' για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Αλλοιώς, γιατί να πληρώνω κι εγώ το φως, νερό, τηλέφωνο;
Ποιός είναι αρμόδιος για να ελέγξει τη νομιμότητα της παραχώρησης για τέτοια εκδήλωση;

Ελπίζω να μη με κατατάξουν κι εμένα στους 'βρώμικους ανώνυμους μπλόγκερς' αλλά να φιλοτιμηθούν να απαντήσουν.

19 σχόλια:

Captain Harbour είπε...

Καλημέρα,

Θέμα πρώτον
Βρώμικοι ανώνυμοι bloggers. Αν επισκέπτεστε το blog του κ. Βενιζέλου θα γνωρίζετε ότι ο ίδιος καλούσε τους bloggers να μην δηλώνουν το όνομά τους στις αιτήσεις που έκαναν για να συμμετάσχουν στις συζητήσεις που ήθελε να κάνει, Ύστερα έχει ενεργοποιήσει την "λογοκρισία" στο blog του άρα ξέρει τι δημοσιεύει. Από εκεί και πέρα τι επιθυμεί να του κάνουν τις βαθειές υποκλίσεις όλοι όσοι τυχαίνει να γράφουν στο Internet. Ως "Μελλοντικός αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και κυβερνήτης του τόπου" θα πρέπει να ανέχεται και τα βρώμικα σχόλια. Έτσι γίνεται πάντα.

Θέμα δεύτερο
Κατάχρηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν θα πω αν έκανε καλά ή όχι. Είναι δεδομένη η απάντηση. Από κει και πέρα ο κ. Καραμανλής χρησιμοποίησε τις εισφορές και τις συντάξεις για να κάνει ομόλογα, το ΠΑΣΟΚ έφαγε από τα πανωτόκια. Για τους αριστερούς δεν ξέρω κάτι αλλά σίγουρα δεν είναι και παναγίες, γενικώς γυρίζει ο τροχός στο θέμα και επειδή το κάνουν όλοι ανέχονται και τους άλλους. Όμορφα κι ωραία εξηγούνται μεταξύ τους.Όχι ότι εμείς δεν πρέπει να μιλάμε αλλά μου φαίνεται ότι δεν του καίγεται καρφί.

Θέμα τρίτο
Τα πρόσωπα. Συμφωνώ. Οι διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος που χώριζαν σε δεξιά και αριστερα το πολιτικό σκηνικό έχουν σβηστεί. Στην σύγχρονη κοινωνία υπάρχουν δύο άλλες πλευρές. Αυτοί που είναι με την παγκοσμιοποίηση και οι άλλοι που δεν είναι. Αποτελεί πιστεύω γενικό φαινόμενο η κατα κάποιον τρόπο φιλελευθεροποίηση των σοσιαλδημοκρατικών παρατάξεων τα τελευταία χρόνια. Παράδειγμα η Ευρωπαϊκή Ένωση της δεκαετίας του '90 όπου είχαμε πλειοψηφία σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων τα οποία όμως εφάρμοζαν φιλελευθερες πολιτικές. Άρα επιλέγεις στα πρόσωπα εάν είσαι με την παγκοσμιοποίηση(όχι όμως πολτοποίηση πολιτισμών) ή επιλέγεις να αρνείσαι τα πάντα ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό και ντύνεσαι σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου.

Είπα πολλά......
Καλημέρα και χαιρετισμούς

Γιωργος Μανουσακης είπε...

Μην ανυσηχείς και αυτοί θα βρουν κάποιο άρθρο στον κανονισμό λειτουργίας του αθλητικού μουσείου που να προβλέπει παραχώρηση για πολιτικές εκδηλώσεις και θα σε αποστομώσουν. Και αν δεν υπάρχει τέτοιο άρθρο θα το κατασκευάσουν!

zepos είπε...

Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω τίποτα και κανέναν, απλώς θέλω να υπενθυμίσω ότι τα δημόσια (κατάλληλα) κτίρια έχουν δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν (ενίοτε!!) οι εκλεγμένοι από τον πολίτη συμπολίτες μας..
Έτσι νομίζω τουλάχιστον!
Όλοι οι πολιτικοί έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιήσει δημόσιο κτίριο, δημόσιο ΜΜΕ, κλπ!!

Κωστής Γκορτζής είπε...

Καλημέρα καπιτάνο!
Δίκιο έχεις. Απλά, ανέφερα ένα γεγονός χωρίς συγκρίσεις (τι να πρωτοσυγκρίνεις άλλωστε). Δεν είναι θέμα Αριστεράς Δεξιάς αλλά, της αλλαζονείας της εξουσίας.

Γιώργο Μανουσάκη, λες; Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη. :-)

axtapos, μήπως μπορείς να μου υπενθυμίσεις και το πού προβλέπεται αυτό το 'περί δημόσιων κτιρίων';
Δεν συμφωνώ ότι ΟΛΟΙ το κάνουν. Εδώ στη Θεσσαλονίκη, ΟΛΟΙ μέχρι τώρα χρησιμοποιούν για τις πολιτικές συγκεντρώσεις τους ξενοδοχειακές αίθουσες ή το Βελλίδειο, έναντι τιμήματος. ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιήθηκε το Αθλητικό Μουσείο ως τέτοιος χώρος. Ούτε το Βυζαντινό, ούτε το Αρχαιολογικό. :-)

Μαύρο πρόβατο είπε...

Η επιλογή του Μουσείου μπορεί να είναι και συμβολική :-)

(Πέρα από την πλάκα, ένα από τα δύο συμβαίνει: ή δίνεται ο χώρος για δημόσιες εκδηλώσεις, όπως άλλοι δημόσιοι χώροι πχ πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, ή όχι. Επίσης, αν δίνεται, ή είναι δωρεάν ή όχι. Καλό είναι να ξεκαθαρίζεται αυτό και τα ίδια να ισχύουν για όλους.)

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Η διαπλοκή του Μπένι με τους σαλλονικιώτικους μηχανισμούς της ΝΔ είναι γνωστή. Κι αν θέλει να καταγγείλει κι εμένα ως ανώνυμο μπλόγκερ, ας με καταγγείλει και ως χοντρό ανώνυμο μπλόγκερ.

Το σημαντικό που ήθελα να σου πω: είδα προψές στο δρόμο τον κύριο Αντώνη Καρρά και είναι μια χαρά.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σκύλος, να κι ένα καλό νέο από το ΠΑΣΟΚ! :)

Μαυροπρόβατε, η ομιλία οποιουδήποτε πολιτικού στους φίλους του, έχω την αίσθηση ότι δεν είναι 'δημόσια εκδήλωση' από αυτές που φιλοξενούνται στα αμφιθέατρα με πρωτοβουλία κομματικών νεολαιών ή πρόσκληση πανεπιστημιακών αρχών.
Το έψαξα λίγο παραπάνω το θέμα και είναι απ' όλες τις πλευρές ΦΑΟΥΛ.
Τα περίεργα;
-ο κ. Βενιζέλος κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι εκμεταλλεύεται κομματικό προσωπικό και χώρους...
-οι εφημερίδες της θεσσαλονίκης -και δεν εννοώ την εφημερίδα του πεθερού του- σιωπούν αιδημόνως... :)

zepos είπε...

Δεν γνωρίζω από που και αν "προβλέπετε" από πουθενά. Βλέπω συχνά πολιτικούς να μιλάνε σε δημόσια κτίρια. Αν πληρώνουν ή οχι δεν το ξέρω..
Δηλαδή αν πλήρωνε ο Βενυ είναι ΟΚ;

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σαφώς και θα ήταν ΟΚ, υπό το πνεύμα ότι το Δημόσιο Μουσείο θα είχε και επιπλέον έσοδα λειτουργίας και συντήρησης. Γι αυτό και το βασικό μου ερώτημα είναι ποιός πληρώνει τον λογαριασμό για εκδηλώσεις που δεν είναι 'αντικειμένου' του Μουσείου εφόσον και εάν το καταστατικό του προβλέπει χρήση του για τέτοιες εκδηλώσεις.
Αλλά, επειδή, όπως προ-έγραψα, το έψαξα και ΔΕΝ βρήκα να προβλέπει...

Και, ως απλός παρατηρητής των πραγμάτων, νομίζω ότι η 'τούμπα' των δημοσκοπήσεων για την αρχηγία στο ΠΑΣΟΚ οφείλεται στην, από υπέρμετρη αλαζονεία, αμελέτητη συμπεριφορά του υπ' όψη υποψήφιου.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Κωστή
μπήκε κανείς στον κόπο να μετρήσει πόσες φορές περιλαμβάνεται το «εγώ» στις ομιλίες του Μπένι;

σχολιαστής είπε...

Ας καταγράψω μια λίγο διαφορετική αποψη:

Κομματικές συγκεντρώσεις που γίνονται στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, για την εκλογή ηγέτη στο δεύτερο κόμμα, σαφώς μπορεί να γίνονται σε δημόσια κτίρια. Είναι μέσα στο πνεύμα του Συντάγματος. Εχουμε τόσα να καταλογίσουμε στο Βαγγέλη, δε νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

@Σκύλε της Βάλια Κάλντα η απάντηση είναι η ραδιοφωνική "Ελληνοφρένεια", όπως επίσης και η εκπομπή "Σεμνά και ταπεινά" στον Alpha radio ;)

Καλησπέρα Master & Commander (μου αρέσει και θα το "κλέψω" από τη So_far) και καλό Σαββατοκύριακο :)

Κωστής Γκορτζής είπε...

Σχολιαστή μου, της ...πλατείας Συντάγματος, ίσως.
Συγνώμη για το καλαμπούρι αλλά το Σύνταγμα δεν προβλέπει σε κανένα του άρθρο το πώς χρησιμοποιούνται τα Μουσεία.
Δημόσιο Κτίριο, επίσης, είναι και το Διοικητήριο του Τρίτου Σώματος και αυτό της Διεύθυνσης Αστυνομίας.
Ας τα παραχωρήσουν κι αυτά στον Ευάγγελο, στον Γεώργιο ή και σε όποιον άλλον θέλει για τις κομματικές τους δραστηριότητες ΤΖΑΜΠΑ.
Τελικά, το θέμα γίνεται σοβαρότερο αν μας έχουν πείσει ότι το Δημόσιο είναι τσαρδί τους και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ανεξέλεγκτα.
Επαναλαμβάνω, δεν με ενδιαφέρει ο συγκεκριμμένος Βαγγέλης, μ΄ενδιαφέρει το γιατί πληρώνω (αν πληρώνω, ερώτηση έθεσα) κι εγώ τις κομματικές συγκεντρώσεις φίλων του οποιουδήποτε.
Θα ήμουν, δε, υποχρεωμένος (και θα ανακαλούσα πρωτοσέλιδο) αν, όπως ζήτησα κι από τον φίλο axtapos, μου υποδείξεις το σχετικό άρθρο του Συντάγματος που μπορεί να ερμηνευτεί υπό το πνεύμα που αναφέρεις.

σχολιαστής είπε...

"Τελικά, το θέμα γίνεται σοβαρότερο αν μας έχουν πείσει ότι το Δημόσιο είναι τσαρδί τους και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ανεξέλεγκτα."
Κωστή, το προηγούμενο απόσπασμα έχει ξεφύγει τελείως απο το "πνεύμα" του σχολίου μου.

Κωστής Γκορτζής είπε...

Χωρίς κακόβουλη πρόθεση το επισήμανα, ως γεγονός που ούτε οι δημοσιογράφοι πια το θεωρούν ανακοινώσιμο. Για τη λάθος εντύπωση που προκάλεσε η διατύπωση, ζητώ ταπεινά συγνώμη. (αν και με σένα, κατά περίεργο τρόπο, η συζήτηση έχει πάντα την εικόνα ...φιλικού αγώνα ξιφασκίας) :-)

σχολιαστής είπε...

Kωστή, καμιά παρεξήγηση. Αλλωστε, έμεινα φίλος και σχολιαστής στα blog σου μέσα απο διαφωνίες και αγώνες ...κατς.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι καλύτερα να χρησιμοποιούν δημόσια κτίρια για τις διαδικασίες τους, παρά να ψάχνουν για όλα σπόνσορες. Και το Σύνταγμα εκεί κολλάει, θέλει την ανεξαρτησία των πολιτικών από οικονομικές εξαρτήσεις. Τώρα αν είναι γαιδούρια και κάνουν κατάχρηση ή κακή χρήση, ντροπή τους.

Κωστής Γκορτζής είπε...

:-)

So_Far είπε...

@ Μaster & Commander ( το κλεμμένο από την συμπαθέστατη Confused ), κωστής γκορτζής, πριν από 25 περίπου χρόνια, κάθομαι για κυριακάτικο καφεδάκι με ανάγνωση εφημερίδων στο Θησείο μαζί με τον μακαρίτη τον πατέρα μου.
Διαβάζω για τα διάφορα πολιτιστικά που εκείνη την εποχή ξεκινούν να χτίζονται, το ΠΑΣΟΚ βλέπετε ήθελε να προάγει τον πολιτισμό μας αν θυμάστε τότε ..
-"Ρε μπαμπά", του λέω, "χρειαζόμαστε τόσα πολιτιστικά κέντρα;"
Γελάει ο ιπτάμενος, ανάβει ένα τσιγάρο και χωρίς να με κοιτάει απαντά
-"Κοίτα , ούτε τόσα μπουρδέλα χρειαζόμαστε αλλά ανοίγουν κι άλλα"

Το σημερινό σας ποστ, με έμμεση αναφορά στη διαπλοκή και τη χρήση αυτής δείχνει σε ένα μεγάλο βαθμό το 'μεγαλείο' των ημερών μας. Και βέβαια τους μεγαλειώδεις άντρες που σκοπεύουν να μας κυβερνήσουν.
Έλεγε κάτι χαρακτηριστικό και γι' αυτούς ο ιπτάμενος, αλλά επειδή είστε από την ίδια πάστα δεν το αναφέρω, είμαι σίγουρη ότι το ξέρετε ήδη...
"γραμμένο στα χειριστήρια" ...
Καλή σας μέρα

Κωστής Γκορτζής είπε...

so-far, Γνήσιος ο ιπτάμενος... Κι αυτά τα γονίδια, όμως... :-)

Τώρα, το Master&Commander, δυό ιδιότητες που στα Ελληνικά αποδίδονται με τον όρο "κυβερνήτης" (πλοίου), είναι εξαιρετικά τιμητικό.
Όχι μόνο ως αποδιδόμενο επίθετο αλλά και ως θητεία που αποτελεί το ζενίθ των αρμοδιοτήτων και ευθυνών που μπορεί να αναλάβει κανείς έναντι (συν)ανθρώπων του.
Από αυτή την άποψη, οι θητείες μου ως Κυβερνήτης σε πολεμικά πλοία ήταν τα ψηλότερα σκαλιά προς το 'οροπέδιο' της ωρίμανσης.
Τι κι αν άσπρισα απ' το βάρος. Τις απόλαυσα στον υπέρτατο βαθμό.
Γι αυτό και νοιώθω κάπως -μάλλον καλά- στην προσφώνησή σου (καιρός για Ενικό, ε;). Θυμάμαι εκείνες τις θητείες.
Τις λαμαρίνες με ψυχή και τους ανθρώπους μου. :-)