29.8.07

Όχι πως και η συνέχεια είναι εύκολη...

Η μπλογκόσφαιρα ξέχειλη σε συναισθήματα. Οργή, Θλίψη, Απελπισία. Τα ένοιωσα κι εγώ.
Πριν το κενό απλωθεί μέσα μου.
Ο Κωστάκης έχασε τον τσαμπουκά του, ο Γιωργάκης έχασε τον μπούσουλα, η Αλέκα έχασε την ιδεολογία της και μας καλεί να ψηφίσουμε ΚΚΕ για να τιμωρήσουμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ(!!!) και ο Αλέκος έχει σκυλιάσει να πάρει μέρος σε ένα Συμβούλιο Αρχηγών μπας και δεν είναι σε είκοσι μέρες ενώ οι νεοπροφήτες Γεώργιος και Στυλιανός έχασαν τη ...χριστιανική τους αβρότητα και ερίζουν για την ορθόδοξη ψήφο. Κενό.
Ρε μπας και πρέπει να μείνουν κενές οι κάλπες;;;;

12 σχόλια:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟΣ Ο ΠΙΤΥΛΟΣ. "Ανασφάλειες πολιτικών."..παιδεύουσι ψηφοφόρους! Μια μπλαλωθιά στους αιθέρες κάθε τέσσερα έτη, καλό είναι έστω και έστι νάχουμε την ψευδαισθηση της συμμετοχής το καταστάλαγμα θετικών και αρνητικών σημείων, συμφερόντων και ιδεών ενός τόσο μακρύ χρόνου όπως είναι η τετραετία. Στο κατω κάτω να διορθώσουμε τα στραβοπατήματα που κάναμε εμείς με την προηγούμενή μας ψήφο, πριν γίνουμε ψόφος από κάρβουνα.

Μαύρο πρόβατο είπε...

Άμα μείνουν άδειες όμως, μπορεί να τις μαζέψει κανείς να μην τις πάρει ο αέρας, φίλε Κωστή!

Πέρα από την πλάκα, αλλιώς απαντώ στο ερώτημα που θέτεις, αλλά το βρίσκω, στις σημερινές συνθήκες, και θεμιτό και πολιτικά δικαιολογημένο. Τα λέω κι εδώ
Εν πάσει περιπτώσει, να γεμίσουμε ή όχι την κάλπη, σκεπτόμενοι όμως και τι να κάνουμε (εμείς, όχι γενικώς!) από τις 17...

Σταυρούλα είπε...

Και το φούμο πού θα το ρίξουμε? Γι αυτό μια χαρά είναι η κάλπη! ;)

So_Far είπε...

Άποψη έχουμε, γιατί να μην οτ δείξουμε γεμίζοντας τις κάλπες;

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το μαύρο πρόβατο και θα προσθέσω ότι από τις 17.9 και μετά θα πρέπει να νιώσουμε πολίτες και όχι υπήκοοι.

Lion είπε...

Νομιζει κανεις οτι οι φωτιες (που επαναλαμβανονται τα τελευταια 45 χρονια, απλα φετος ειναι λιγο μεγαλυτερες απο τις περυσινες) ειναι το μοναδικο προβλημα αυτης της χωρας;

Νομιζει κανεις οτι μια οποιαδηποτε κυβερνηση - εστω συνασπισμου - θα λυσει το οποιοδηποτε προβλημα;

Με δεδομενη την κονωνια και την νοοτροπια των ελληνων - ολων μας δηλαδη - ουτε ο Χριστός με τους 12 Αποστολους [*] δεν θα ηταν "αρκετοι" σαν κυβερνηση.
[*] αν υποθεσουμε οτι υπαρχει

Οι ερχομενες εκλογες ειναι για πεταμα. Μπορουμε να κανουμε οτι θελουμε, να ψηφισουμε οτι θελουμε ειτε να απεχουμε. Δεν εχει απολυτως καμμια σημασια.
ΑΝ ξεκινησουμε (ασχετως εκλογων) να αλλαζουμε την νοοτροπια μας / την κοινωνια μας "απο τα κατω", τότε στις μεθεπομενες εκλογες οι σωστοι ανθρωποι θα αναδειχτουν μονοι τους και δεν θα εχουμε διλημματα στο τι να ψηφισουμε.

Στα μικρα κερδιζεται ο πολεμος. Εχετε κοτσια να παρουμε φαλαγγι οσους μας πετανε την βρωμια τους καθημερινα στην μουρη; Και δεν εννοω τους πολιτικους αλλα τον διπλανο μας.

.liketobite είπε...

Θα συμφωνήσω με το dralion. Θέλει πολλή δουλειά για να αποβάλλουμε από μέσα μας κουσούρια αιώνων που σέρνουμε σαν λαός. Και πολλή περισσότερη για να αποκτήσουμε αυτό που λέγεται συλλογικότητα ή αλλιώς κοινωνική συνείδηση. Κάποια στιγμή θα καταλάβουμε και θα το νιώσουμε στο πετσί μας πως αν θέλουμε να επιβιώσουμε σαν λαός πρέπει να λειτουργούμε σαν λαός και όχι σαν μονάδες. Από την άλλη δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Κωστάκης, ο Γιωργάκης και το λοιπό συνάφι είναι κάτι διαφορετικό από εμάς. Όλοι οι άρχοντες αυτού του τόπου είναι πρόσωπα καθημερινά που μέσα από κάποιες συγκυρίες (και πιθανόν προσπάθειες) έβγαλαν κεφάλι πάνω. Όπως κι αν έχει, αν εμείς δεν κουνηθούμε, ούτε σε 3 γενιές δεν θα δούμε φως!

καλή σας μέρα

Κωστής Γκορτζής είπε...

Φίλοι μου το ερώτημα 'μήπως πρέπει να μείνουν κενές οι κάλπες' ήταν στον αέρα. Ή, μάλλον, στο κενό. Δεν θα πάρω θέση στον διάλογο περί αποχής ή μη στις εκλογές. Όχι γιατί δεν θέλω αλλά, γιατί δεν μπορώ. Όλα όσα καταθέτουν οι φίλοι στα ποστ τους, είτε υπέρ είτε κατά, είναι λογικά.
Μόνο που μέμφομαι τον εαυτό μου όταν μου λέει ότι πρέπει να συμμετέχω στις εκλογές ενώ με 'παροτρύνει' να απέχω των κοινών για τα υπόλοιπα τέσσερα χρόνια. Γιατί πρώτα η δουλειά, το σπίτι, οι φίλοι, η άνεση, ο καταναλωτισμός, η σιγουριά, η ασφάλεια της 'ανωνυμίας' και της αγέλης...

σχολιαστής είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί η καταστροφή. Τις μέρες που καίγονταν τα πάντα βρισκόμουν στη Μεσσηνία και παρακολουθούσα με κομμένη την ανάσα. Το Σάββατο που ανέβαινα, βρεθήκαμε με αποκλεισμένη εθνική οδό στη Μεγαλόπολη, και περάσαμε μέσα απο Καρύταινα, Στεμνίτσα και προχωρήσαμε θαυμάζοντας το ελατοδάσος του Μενάλου. Δεν το πιστεύω ότι σχεδόν μια βδομάδα μετά, η συγκεκριμένη πανέμορφη περιοχή απειλείται.

Ελπίζω κάτι να μείνει άκαφτο για να θυμίζει πώς ήταν ο Μωριάς πριν την καταστροφή.

NinaC είπε...

Σε βρήκα!!!!!!!!!!!!!!!!

Και θέλω να ξαναγίνω "η Νίνα σου", οκ?

industrialdaisies είπε...

Οι κάλπες, πάντα, μυστηριωδώς γέμιζαν. Όχι και όσο μυστηριωδώς...

Αθροίζοντας τους κουμπάρους, τους "σεμνούς και ταπεινούς", αυτούς που κουβαλάνε κοτσαμπάσικα σύνδρομα, αυτούς που κουβαλάνε κατοχικά σύνδρομα, τους νεόπλουτους που τρέμουν στη σκέψη της απώλειας του νεοπλουτισμού τους... Μάνι μάνι μαζεύονται αρκετοί... Το "με βία και νοθεία" παρελθουσών εποχών δεν φαίνεται και τόσο μακρινό. Λίγο "εκσυγχρονισμένο" μόνο.

Όσο για τις ιδεολογίες... Πολύ συγκλίνουν τώρα τελευταία... Στο κενό.

Καλώς σε βρήκαμε πάλι! :)

Pan είπε...

Εδώ είναι που λείπει περισσότερο ο Σίμπα. Να ρίξει από μια δαγκωνιά στα ψαχνά όλου αυτού του εσμού, μπας και αρχίσει να συνέρχεται κάπως.

Arkin είπε...

Κώστα με 'γεια!

Θα κάνω το μάντη Κάλχα για λίγα λεπτά και θα προβλέψω ότι δυστυχώς φέτος η αποχή θα αυξηθεί σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, με αποτέλεσμα όποιο κόμμα βγει πρώτο να έχει και την αυτοδυναμία.
Προσωπικά δεν θεωρώ την αποχή λύση, γιατί απλά διευκολύνει τα σχέδια των εναλλάξ κυβερνώντων.
Αν δεν υπάρχει κόμμα που να μας εκφράζει απόλυτα, θα πρέπει να βρούμε αυτό που πλησιάζει περισσότερο στα πιστεύω μας (ακόμα κι αν συγκεντρώνει 0,05%) και να το ψηφίσουμε. Μέσα στην επόμενη τετραετία έχουμε χρόνο για να πράξουμε, να συζητήσουμε, να οργανωθούμε, να ξαναπράξουμε, ως πολίτες πλέον όπως λέει κι η so_far.
Κι αν δεν καταφέρουμε στην πορεία να αλλάξουμε τα υπάρχοντα κόμματα, τότε θα χρειαστεί να αναλάβουμε οι ίδιοι την ευθύνη.
[Κάλχας off]