16.6.10

ΑΒΕΡΩΦ ο Πολύπαθος

Χρειάστηκε η νεοπλουτίστικη ματαιοδοξία μιας μαντάμ Σουσούς που καμαρώνει για την καλλίπυγο και διάσημη σταρελλασπρωινατζού νύφη που πλάνεψε τον γιόκα της, η "μπανανόφλουδα" που πάτησε η πολιτικοστρατιωτική ηγεσία στην έγκριση μιας εκδήλωσης -θεμιτής ως προς το περιεχόμενο της αίτησης- και η μπανανόφλουδα που έστρωσε σε όλους μας ο κ.Θέμος Αναστασιάδης σχίζοντας τα ιμάτιά του για την ...εθνική προδοσία του σχισίματος των ιματίων, επί του πλοίου, των ξέκωλων που προωθεί ο ίδιος ως πρότυπα της δικής του αντίληψης της κοινωνίας, για να μάθει το πανελλήνιο, και όχι μόνο, την ιστορία του ΑΒΕΡΩΦ και τη συμβολή του στο γεωγραφικό κεκτημένο της Ελλάδας σήμερα...
Ο προστάτης των ιδανικών του Έθνους και της εθνικής μας αξιοπρέπειας κ.Θέμος Αναστασιάδης, με την ίδια ευκολία που "γδύνει" τις προσκεκλημένες του, άρπαξε το δημοσιογραφικό του γιαταγάνι και όρμησε ακάθεκτος επί του εχθρού, "των ζώων", "των ανίκανων ένστολων που αφήνουν τα τούρκικα αεροπλάνα να περνούν πάνω από τα πλοία τους" (δικές του εκφράσεις στην εκπομπή της χαριτόβρυτης κας Στεφανίδου) και παρέδωσε τη σκυτάλη στους απίθανους Ελληνο(σχιζο)φρενείς μαϊντανούς στυλ Θεοδωρακίδη (που αυτοπροσδιορίζεται ως "πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ" !!! επειδή υπηρέτησε στη Γραμματεία ενός Νατοϊκού Διοικητή ως ...Ταγματάρχης) για να συνεχίσουν την πατριδογνωσία που μόνον η αυθεντία τους κατέχει.
Επί της ουσίας:
Τα Ποσειδώνεια είναι μια Έκθεση παγκόσμιας εμβέλειας για την Εμπορική Ναυτιλία όπου πρωτοπορεί διαχρονικά η Ελληνική. Και πρωτοπορεί διαχρονικά γιατί υπήρξαν Κανάρηδες, Κουντουριώτηδες, Τούμπες και πολλοί άλλοι που κράτησαν διαχρονικά τις θάλασσες ελεύθερες. Τι ποιό λογικό από το κλείσιμο μιας τέτοιας Έκθεσης πάνω σ' ένα πλοίο που έγινε σύμβολο με τη δράση του της ελευθερίας του Αιγαίου και όχι μόνο.
Εκτιμώ ότι έτσι θα σκέφτηκε και η ηγεσία εγκρίνοντας το αίτημα για πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Η ευθύνη της για μένα απορρέει από το γεγονός ότι δεν σκέφτηκε αυτή η ίδια να πραγματοποιήσει μια τέτοια εκδήλωση -λιτή και απέριτη- που θα πρόβαλε και την ενότητα του Θαλασσινού μας κόσμου (Εμπορικό και Πολεμικό Ναυτικό, για τους Έλληνες, ήταν ένα και το αυτό μέχρι τον εικοστό αιώνα...). Και, βεβαίως, γιατί δεν έλαβε υπ' όψη της την κοινωνική αμορφωσιά της πλειονότητας των νέων καραβοκύρηδων και των μαμάδων τους ώστε να ψυλλιαστεί εκ των προτέρων για τυχόν σταβοπατήματα... Γι αυτήν την ...πατάτα, οι Ελληνάρες απαιτούν να κρεμαστεί στον ιστό του ΑΒΕΡΩΦ η ηγεσία του ΠΝ και ο Διευθυντής του Μουσείου με την ετυμηγορία ήδη βγαλμένη, "εθνική προδοσία"...
Η τρίχα τριχιά και η ιλαροτραγωδία να κρύβει την πραγματική τραγωδία που βιώνουμε, με δική μας ευθύνη κυρίως.

4.6.10

Το έγκλημα συνεχίζεται

Η επέκταση του διαδρόμου 10-28 του Α/Δ Μακεδονία στη θάλασσα.
12 Σεπτεμβρίου 2008
Τα πασαλάκια που έβαλε η εταιρία πάνω στην άμμο, μέχρι και 10 μέτρα από το νερό, είναι στη θάλασσα! Άρα η ακτή "τρώγεται". Τα βραχάκια στο βάθος ακουμπούν στην ακτογραμμή.
10 Αυγούστου 2009.
Τα βραχάκια απομακρύνθηκαν από την ακτογραμμή. Άρα η ακτή "τρώγεται".
10 Απριλίου 2010
Οι "επιστήμονες" πήραν χαμπάρι ότι η ακτή "τρώγεται" παρά τις επιστημονικές τους διαβεβαιώσεις και τα μαθηματικά μοντέλα των κυρίων Κουτίτα και Μουτζούρη (ΑΠΘ και Μετσόβειο αντίστοιχα) και φέρνουν το αμμοληπτικό που ρουφάει άμμο από τον βυθό της θάλασσας (από πού και πώς και με ποιά μελέτη και με ποιά άδεια ουδείς γνωρίζει...) και κάνουν -προφανώς βράδυ- την εκπληκτική επιστημονική επέμβαση "ρίξε άμμο στην παραλία για να μη φαίνεται η καταστροφή"... Το αποτέλεσμα:
14 Απριλίου 2010
Ξαφνικά η ακτή "φάρδυνε" με προφανώς καινούργια άμμο που κάποιος "φύτεψε" νύχτα.
Η Φύση, όμως, κύριε Κουτίτα και κύριε Μουτζούρη, δεν κατέχει μαθηματικά και μοντέλα για το πώς θα πλουτίσουμε καταστρέφοντάς την. Συνεχίζει τη δουλειά της στο διηνεκές και τα θαλάσσια ρεύματα που αγνοήσατε επιδεικτικά στις "μελέτες" σας, σας εκδικείται. Ιδού το αποτέλεσμα και της νέας σας προσπάθειας να μας πείσετε ότι εμείς είμαστε ηλίθιοι:
4-6-2010
Προσέξτε τις "ροδιές" σε σχέση με την άκρη του νερού και με την πρασινάδα... Τα θαλάσσια ρεύματα εξαφάνισαν την "διορθωτική παρέμβαση" των κυρίων καθηγητών (αναφέρω αυτούς γιατί αυτοί έγραφαν στις μελέτες ότι δεν κινδυνεύει η ακτή και ότι τυχόν επιπτώσεις θα διορθώνονται "άμα τη εμφανίσει"...) και συνεχίζουν να τρώνε την ακτή...

Σε λίγα χρόνια, όταν ο μεγαλοεργολάβος, που είναι υπεράνω όλων σ' αυτό το κράτος, τελειώσει (αν) το έργο της επέκτασης του διαδρόμου 10-28 στη θάλασσα και φύγει, θα ήθελα να ακούσω τους υπηρέτες του πολιτικούς όλων των κομμάτων (και λέω ΟΛΩΝ γιατί οι ευχές και τα παραπονάκια του ΚΚΕ, Συνασπισμοσυριζιωτών και των οικολόγων δεν φτάνουν) τι θα έχουν να πούν στα παιδιά μας... όταν η θάλασσα "εισβάλει" στον Δήμο Θερμαϊκού, ο Δήμαρχος του οποίου αν έχει λίγη τσίπα πρέπει να μεταναστεύσει στην Ισλανδία. Κατά προτίμηση μέσα στο ηφαίστειο!